IPB

Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )

5 Stránky V  « < 3 4 5  
Reply to this topicStart new topic
> Navrhy na vylepseni fora
Benik3
příspěvek 21.5.2015 23:03
Příspěvek #81


Flashaholic
***

Skupina: Člen
Příspěvků: 4 989
Registrován: 5.2.2011
Bydliště: Plzeň
Člen číslo: 1 102



Zajímavý, že jediný problém je s tou stránkou s posledními příspěvky. Ve zbytku fóra jsem zatím na problém nenarazil...
Ale momentálně mě na Chromu daleko víc štve to nepoužitelný vyhledávání v historii přes adresní řádku...


--------------------
http://vseumel.blog.cz aneb blog všechno o všem
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zoom
příspěvek 22.5.2015 02:13
Příspěvek #82


Flashaholic
***

Skupina: Člen
Příspěvků: 3 036
Registrován: 4.10.2011
Bydliště: okr. Senec
Člen číslo: 8 292



Benik,

V pravom hornom rohu hned pod krizikom mas v chromu ikonku "tri ciarky" cez ktoru sa dostanes aj k historii,
ale mozno ze Ty mas na mysli iny typ prehladavania historie tak potom nic.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Benik3
příspěvek 22.5.2015 10:37
Příspěvek #83


Flashaholic
***

Skupina: Člen
Příspěvků: 4 989
Registrován: 5.2.2011
Bydliště: Plzeň
Člen číslo: 1 102



Jenže to je moc zdlouhavý a nepohodlný. Protože proč to dělat jednoduše, když to jde i složitě že? smile.gif
Jinak ano, tam to vyhledávání funguje, jenže já jsem zvyklí na vyhledávání skrze adresní řádek, kde má Mozilla jednoznačně navrch...


--------------------
http://vseumel.blog.cz aneb blog všechno o všem
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MaofKO
příspěvek 23.5.2015 12:13
Příspěvek #84


Flashaholic
***

Skupina: Člen
Příspěvků: 1 713
Registrován: 30.12.2010
Bydliště: Brezová pod Bradlom, SK
Člen číslo: 830



Len taká poznámka k pomalosti FF, v Nightly buildoch sa už dlhšiu dobu testuje multiprocesová varianta prehliadača a odozva je teda perfektná, je to radosť používať. Lebo to je z mojich skúseností jediné mínus, ktoré FF dlhodobo má. Ostatné prehliadače sú oproti nemu dosť slabota, vždy som narazil na nejakú stránku, ktorá mi išla korektne zobraziť práve len v FF a o ostatných funkciách ani nehovorím. Chrome som kedysi použival cca pol roka ako náhradu, a Operu dobré 2 roky ešte za jej starých čias ale akože nič moc....a špehovať sa Googlom tiež nepotrebujem. Samozrejme tu nechcem začať nejaký flame, na to sú tu iné fóra...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Benik3
příspěvek 23.5.2015 12:30
Příspěvek #85


Flashaholic
***

Skupina: Člen
Příspěvků: 4 989
Registrován: 5.2.2011
Bydliště: Plzeň
Člen číslo: 1 102



To zní zajímavě. Já jsem zkoušel zase CyberFox. Ten je i 64bitový a dělají zvlášť verzi optimalizovanou pro Intel a pro AMD procesory.


--------------------
http://vseumel.blog.cz aneb blog všechno o všem
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MaofKO
příspěvek 23.5.2015 12:37
Příspěvek #86


Flashaholic
***

Skupina: Člen
Příspěvků: 1 713
Registrován: 30.12.2010
Bydliště: Brezová pod Bradlom, SK
Člen číslo: 830



Ja zase poznám a občas používam Pale Moon, takisto vydarená odnož Firefoxu. 64 bitový Firefox bude zrejme o pár mesiacov, zatiaľ je len nejaká Developer Edícia v 64bit a kto nechce čakať, môže skúsiť WaterFox.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Benik3
příspěvek 23.5.2015 12:55
Příspěvek #87


Flashaholic
***

Skupina: Člen
Příspěvků: 4 989
Registrován: 5.2.2011
Bydliště: Plzeň
Člen číslo: 1 102



PaleMoon znám. Ale podle mě je poměrně málo aktualizovaný a podpora doplňků taky není tak vysoká jako u CyberFoxu smile.gif

Jinak jsem akorát nainstaloval Nightly verzi Mozilly x64 a drbe se to hrozně biggrin.gif
Třeba i jenom takhle při psaní zprávy se zadrhává...
Asi to ta moje i-3 moc nezvládá (4 otevřený záložky a 50-100% CPU sežráno biggrin.gif )

Tento příspěvek byl editován Benik3: 23.5.2015 12:56


--------------------
http://vseumel.blog.cz aneb blog všechno o všem
Go to the top of the page
 
+Quote Post
eMpathier
příspěvek 23.5.2015 13:15
Příspěvek #88


empatír
***

Skupina: Člen
Příspěvků: 1 696
Registrován: 18.7.2008
Bydliště: Ukray/Kešice
Člen číslo: 109



A čo tak Waterfox? No keď máte 100 megové sqlite databázy places a urlclassifier3 a nevysávate, tak sa nedivte, že pociťujete regress. Treba sa starať hlavne o profil, čistiť cache, optimalizovať DB, používať AdBlock Plus proti bláznivým Flash reklamám a NoScript proti hladným skriptom, meračom, bonzákom, atď... Keď máte pomalý disk, je dobré zbaliť binárky a knižnice UPXkom pre rýchlejší štart, nastaviť cache na RAM only.


--------------------
root@empathier:/# man life
No manual entry for life


FotonMag Live Chat - neváhæjte a vstúpte
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MaofKO
příspěvek 23.5.2015 14:09
Příspěvek #89


Flashaholic
***

Skupina: Člen
Příspěvků: 1 713
Registrován: 30.12.2010
Bydliště: Brezová pod Bradlom, SK
Člen číslo: 830



Waterfox som spomínal. Vysával som kedysi s doplnkom vacuum places, ale pokiaľ viem, tak od niektorej verzie si to firefox robí sám, takže je to dnes už zbytočná vec. Diskovú cache mám síce zapnutú, ale zas nemám nejak extra pomalý disk, aby mi to nejako vadilo a to mám permanentne otvorených cca 50 - 100 tabov. Adblock je najdôležitejší doplnok, ktorý si každý normálny človek nainštaluje, bez neho je prehliadanie internetu otrasný zážitok...

na zbalenie bináriek upxkom sem môžeš dať návod, možno sa hodí

Benik3: ten 64bitový firefox nieje nadarmo ešte len v developer edícii smile.gif



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Benik3
příspěvek 23.5.2015 14:15
Příspěvek #90


Flashaholic
***

Skupina: Člen
Příspěvků: 4 989
Registrován: 5.2.2011
Bydliště: Plzeň
Člen číslo: 1 102



Zkoušel jsem i 32bit nightly. Situace byla o něco lepší, ale stále pro mě pomalejší než firefox stable. Na silnějším CPU to asi význam mít bude smile.gif
No nainstaloval jsem ten WaterFox. Vypadá to docela použitelně, tak to otestuji. Akorát to má stejnou chybu jako CyberFox a to, že na přepínatelné grafice Intel+AMD nejede HW akcelerace na AMD grafice (okna jsou jenom bílý), takže musim mít pro WaterFox vynucenou Intel...

Jinak cache jsem zatím neřešil. Ale mám SSDčko a RAM mam teď 8GB, takže klidně můžu hodit cache čistě do RAM...
Jinak ADBlock bez toho už to ani nejde a místo noScript mám Ghostery...

BTW je tu nějaký admin? Tohle už je na přesunutí do vlastního Topicu v offtopic biggrin.gif


--------------------
http://vseumel.blog.cz aneb blog všechno o všem
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MaofKO
příspěvek 23.5.2015 14:28
Příspěvek #91


Flashaholic
***

Skupina: Člen
Příspěvků: 1 713
Registrován: 30.12.2010
Bydliště: Brezová pod Bradlom, SK
Člen číslo: 830



Tak neviem no, ja pravidelne používam aj Nightly so zapnutým multiprocesom a ide teda veľmi rýchlo, už aby to bolo aj v stable verzii, aj keď teda aj tá mi ide dosť dobre.

Ten, kto vyyvinul Ghostery by mal dostať medailu wink.gif

nie, admin tu určite teraz nieje biggrin.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Benik3
příspěvek 23.5.2015 14:38
Příspěvek #92


Flashaholic
***

Skupina: Člen
Příspěvků: 4 989
Registrován: 5.2.2011
Bydliště: Plzeň
Člen číslo: 1 102



No uvidíme, jak se to vyvine. Mam stejnak v plánu vyměnit v tom mým notebooku CPU za něco silnějšího. Ten i3-2310M je docela zpomalenej...


--------------------
http://vseumel.blog.cz aneb blog všechno o všem
Go to the top of the page
 
+Quote Post
eMpathier
příspěvek 23.5.2015 18:33
Příspěvek #93


empatír
***

Skupina: Člen
Příspěvků: 1 696
Registrován: 18.7.2008
Bydliště: Ukray/Kešice
Člen číslo: 109



Nie som si istý, či Fx vysáva všetky DB... pokiaľ viem, robí tak len v prípade places.sqlite, hoci urlclassifier3 je často omnoho väčšia... Pre istotu na widlách púšťam CCleaner s kompaktovaním databáz a na Archu Bleachbit + mám celý profil synchronizovaný cez profile-sync démona s OverlayFS a cache cez anything-sync v tmpfs, places.sqlite je read-only, takže celý Fx je MEGA rýchly. Niektoré preskriptované stránky vykresľuje Chromium rýchlejšie, hlavne vďaka véosmičke (Google Maps mi na Fx idú strašne pomaly, HTML5 elementy tiež). Chromium sa mi zdá byť celkovo rýchlejší na dynamické stránky, no zo zvyku používam Fx.

Čo sa týka UPX... stiahneš, rozbalíš, pustíš cez command prompt "upx.exe <cesta k binárke/knižnici>"... problém je ten (logicky), že to treba robiť po každom update/upgrade bináriek (alebo sa dá naskriptovať, a UPX už zbalené súbory automaticky skipne).


--------------------
root@empathier:/# man life
No manual entry for life


FotonMag Live Chat - neváhæjte a vstúpte
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MaofKO
příspěvek 23.5.2015 22:06
Příspěvek #94


Flashaholic
***

Skupina: Člen
Příspěvků: 1 713
Registrován: 30.12.2010
Bydliště: Brezová pod Bradlom, SK
Člen číslo: 830



chcel som ten ccleaner vyskúšať na porovnanie, ale urlclassifier sa v mojom profile nenachádza.... s tým upxkom sa babrať chuť moc nemám a linux nepoužívam biggrin.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Benik3
příspěvek 23.5.2015 23:00
Příspěvek #95


Flashaholic
***

Skupina: Člen
Příspěvků: 4 989
Registrován: 5.2.2011
Bydliště: Plzeň
Člen číslo: 1 102



Já jsem dneska používal jen ten Waterfox a musim říct že super. Od teď to dávam jako main prohlížeč místo standart Mozilly biggrin.gif


--------------------
http://vseumel.blog.cz aneb blog všechno o všem
Go to the top of the page
 
+Quote Post
eMpathier
příspěvek 24.5.2015 11:08
Příspěvek #96


empatír
***

Skupina: Člen
Příspěvků: 1 696
Registrován: 18.7.2008
Bydliště: Ukray/Kešice
Člen číslo: 109



QUOTE(MaofKO @ 23.5.2015 23:06) *
...ale urlclassifier sa v mojom profile nenachádza...

Pozerám, že už aj to stihli zmeniť, no je tam ešte kopa iných DB, ktoré si zaslúžia občas povysávať... ja si ešte ako bonus vypínam smoothScroll a rôzne animácie (tabs, zoom, fullscreen).


--------------------
root@empathier:/# man life
No manual entry for life


FotonMag Live Chat - neváhæjte a vstúpte
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Benik3
příspěvek 24.5.2015 11:15
Příspěvek #97


Flashaholic
***

Skupina: Člen
Příspěvků: 4 989
Registrován: 5.2.2011
Bydliště: Plzeň
Člen číslo: 1 102



Tak zrovna SmoothScroll je jedna z věcí, kterou jsem si musel naopak do Chromu přidat biggrin.gif
Bez toho se při scrollování ten obsah sleduje špatně a i mě z toho bolí oči, jak to skáče...


--------------------
http://vseumel.blog.cz aneb blog všechno o všem
Go to the top of the page
 
+Quote Post

5 Stránky V  « < 3 4 5
Reply to this topicStart new topic
1 členů čte toto téma (1 hostů a 0 anonymních uživatelů.)
0 Členů:

 



RSS PDA verze Aktuální čas: 25.5.2018 - 06:15