![]() |
Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Neosvícený ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 11 Registrován: 22.10.2010 Člen číslo: 752 ![]() |
Dobry den,po dlouhem hledani vhodne univerzalni svitilny se mi jeví jako vhodný kandidat Fenix E21 R2,nejake duvody proc koupit ci nekoupit-pripadne nejaka jina vhodna alternativa do cca 1000,-? nejsem lovec lumenu-staci mi jen dva mody,strobo ani sos apod nepotrebuji,nechci se zdlouhave proklikavat mody,150 lumenu max s vydrzi 2.25 hod a 48 lumenu s 11hodinovou vydrzi mi prijde pro moje ucely idealni,jinak si rad necham poradit od zkusenejsich,dekuji mnohokrat
http://www.kronium.cz/index.php?act=viewPr...p;productId=346 -------------------- zatím pouze Fenix E01 * Fenix E21 R2 a uvažuji o Fenix E05 R4 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholik & sběratel ![]() ![]() ![]() Skupina: Moderátor Příspěvků: 3 799 Registrován: 22.2.2008 Bydliště: těsné sousedství Prahy Člen číslo: 14 ![]() |
Vítej na fóru.
Jestli ti vyhovuje velikost, dva módy, potrava (tužkovky) a výkon, tak Fenix je pochopitelně výborná volba. Fenix, konkrétně L2D byla moje první značková svítilna, která pak spustila lavinu :-) No, pokud by ses chtěl přes kapsu plácnout ještě o kousek víc, tak je tu třeba ještě Fenix LD25 R4. Pro něj hovoří vyšší výkon, více režimů a (pro mě největší plus) neutrální odstín bílé, který je ideální navenek. -------------------- Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-)
------------------------------------------------------------------------------------------------------ |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Neosvícený ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 11 Registrován: 22.10.2010 Člen číslo: 752 ![]() |
Díky za mile privitani
![]() tak typ baterii AA mi naprosto vyhovuje,vyhovuje mi i design svitilny,dva mody naprosto vyhovujici,ani tak mi nejde o svit do dalky,samozrejme se muze hodit,spise bude pouzivana v domacnosti,cesta do sklepa,prisviceni pri oprave auta a podobne,i prepinani tech dvou modu mi vyhovuje,spise me zajimalo jestli se celkove vyplati,cena je pro me na hrane,ale zas si trosku potrpim na "znacky",tak nejakej cinskej NONAME pro me neni to prave,radsi si priplatim,ocekavam dlouhou vydrz baterii,a hlavne zivotnost a funkcnost. Budu nakupovat v Kroniu,mam to kousek od prace-baterie bych pouzival Lithiové Energizer e2 L91. tak diky za "schvaleni" - momentalne neni skladem,ma byt za 4 dny,tak doufam ze ji do konce tydne budu mit doma,napisu jak jsem spokojen,zatim dekuji -------------------- zatím pouze Fenix E01 * Fenix E21 R2 a uvažuji o Fenix E05 R4 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 897 Registrován: 24.5.2008 Bydliště: České Budějovice, Brno. Člen číslo: 89 ![]() |
Vítej, jenom k těm bateriím - lithiové AA jsou vynikající, ale pro ekonomičnost a návratnost bych volil aspoň dva kousky nabíjecích Sanyo Eneloop AA, pokud si to spočítáš, tak za nemnoho nabití se zaplatí zpátky... a ty lihiovky můžeš mít jako výborný (nejen) zimní back-up...
![]() Tento příspěvek byl editován mickielli15: 25.10.2010 00:00 -------------------- Ach jo, potřeboval bych asi osvětlení stadionu do kapsy (na 1xaaa) s výdrží 20 hodin, low režimem 4000lm a focusem. Zatím jsem na tomto:
Sipik SK-68 Q3 ---- FENIX E01 blue----- Fenix LD01 Sainless Steel "mazel edition" ----- MTE-M3 2I (MC-E) optika-kolimátor ----- Eagletac T20C2 R2 ----- Lumintop L1A ----- Tank007 tk-737 Q3 zoom 18650/3xAAA. ---- UF WF-900 5xQ5 1000lm ---- XENO E03 XM-L NW ---- FENIX HL21 R3 yellow ---- KD RQ 07 XM-L ---- KD Angle Q5 ---- DRY 3x XM-L CW Nabíječka šmejd NiMH, super Li-ion PILA IBCT. Potrava 18650 Trust yellow-red-black DX, 12x Sanyo+Panasonic z notebooků, AW 2600, 14500 Trust yellow-red-black, AA+AAA Recyko, Eneloop, Eneready, Arctic Power, Tronic, GP atd atd... PŘEJI SLUNCE V BUSHI :-) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Pro nově příchozí - neberte nás flashaholiky vážně, my vás zatím taky vážně neberem. Vzájemně se začnem brát vážně, jakmile do toho taky spadnete, což většinou netrvá dlouho :-))) |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Vítej, jenom k těm bateriím - lithiové AA jsou vynikající, ale pro ekonomičnost a návratnost bych volil aspoň dva kousky nabíjecích Sanyo Eneloop AA, pokud si to spočítáš, tak za nemnoho nabití se zaplatí zpátky... a ty lihiovky můžeš mít jako výborný (nejen) zimní back-up... ![]() take jsem o tom premyslel-zas kdyz to vezmu zpatky jak casto svitilnu pouzivam,ne uplne moc casto ,tak se mi drive stavalo pravidelne pri pouzivani svitilen s zarovkou co mam doma a pri pouzivani normalnich baterii ze zrovna kdyz jsem svitilnu potreboval tak byli baterie vybity-tak jsem myslel ze ty lithiove vydrzi i pri nepouzivani nabite dlouhou dobu,co jsem tak nejak vycetl-je to tak,nebo se mylim? o nabijecich Sanyo eneloop jsem take cetl samou chvalu,mam o cem premyslet ![]() -------------------- zatím pouze Fenix E01 * Fenix E21 R2 a uvažuji o Fenix E05 R4 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 897 Registrován: 24.5.2008 Bydliště: České Budějovice, Brno. Člen číslo: 89 ![]() |
jojo, psal jsem záměrně ne "nabíjecí", ale "nabíjecí Sanyo Eneloop", protože na rozdíl od obyčejných nabíjecích se tyto vybíji v čase dost málo, měly by držet 80% po dobu půl roku (nebo dokonce roku, teď nevím z hlavy). Jinak gratuluju ke koupi, začít Fenixem je asi to nejlepší, jak do toho světa vstoupit kvalitně. Fenix si svoji cenu zaslouží. Rozumná volba.
![]() -------------------- Ach jo, potřeboval bych asi osvětlení stadionu do kapsy (na 1xaaa) s výdrží 20 hodin, low režimem 4000lm a focusem. Zatím jsem na tomto:
Sipik SK-68 Q3 ---- FENIX E01 blue----- Fenix LD01 Sainless Steel "mazel edition" ----- MTE-M3 2I (MC-E) optika-kolimátor ----- Eagletac T20C2 R2 ----- Lumintop L1A ----- Tank007 tk-737 Q3 zoom 18650/3xAAA. ---- UF WF-900 5xQ5 1000lm ---- XENO E03 XM-L NW ---- FENIX HL21 R3 yellow ---- KD RQ 07 XM-L ---- KD Angle Q5 ---- DRY 3x XM-L CW Nabíječka šmejd NiMH, super Li-ion PILA IBCT. Potrava 18650 Trust yellow-red-black DX, 12x Sanyo+Panasonic z notebooků, AW 2600, 14500 Trust yellow-red-black, AA+AAA Recyko, Eneloop, Eneready, Arctic Power, Tronic, GP atd atd... PŘEJI SLUNCE V BUSHI :-) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Pro nově příchozí - neberte nás flashaholiky vážně, my vás zatím taky vážně neberem. Vzájemně se začnem brát vážně, jakmile do toho taky spadnete, což většinou netrvá dlouho :-))) |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 188 Registrován: 21.8.2008 Bydliště: Trnava a okolie; Smolenice Člen číslo: 123 ![]() |
myslim ze si vybral velmi dobre, to co ocakavas hravo tento fenix splni, ak ho budes pouzivat ozaj malo, tak mozno energizer lithium (to su jednorazove ktore funguju aj za extremnych teplot a maju pomerne dlhu zivotnost a navyse nevytekaju ako bezne) ak trosku castejsie tak urcite eneloopy.
-------------------- na ceste: nic nove V mojej zbierke: Fenix: L1D xr-eQ5, LD10 Q5, L2D xr-eQ5, LD15 xp-e r4, Zebra H501, Fenix HM-61R Amber, Fenix BC-21R, broky eneloop 2000 a nabijacky brokov Voltcraf CM420, Voltcraft IPC-1, Fenix ARE-X1 Predane: Eastward YJ J06 xm-l, Tesco 2Dq5wc, Fenix MC10 GD+, Fenix LD15, Nitecore EZAA xp-g r4 5b1, Ultrafire C2 (MC-E), Smallsun ZY-C85, 3xRomisen L-C030, Fenix L1D CE, E01 nichia GS znicene: Akoray K-106, bastl 2x parkovacky T10 - cree Q5vratene: Nitecore D10 (2x reklamacka, ale mozno to skusim do tretice)
"je lepšie 1 krát vidieť ako 100 krát počuť ..." |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic wixii ;) ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 858 Registrován: 18.2.2008 Bydliště: Trenčín Člen číslo: 7 ![]() |
Dobrá volba, ale ... nepremýšlal si nad neutrálnou bielou?
Podla mnohých diskutujúcich na candlepowerforums je verzia s R2 výrazne chladnejšia než iné cool-white svetlá. |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholik & sběratel ![]() ![]() ![]() Skupina: Moderátor Příspěvků: 3 799 Registrován: 22.2.2008 Bydliště: těsné sousedství Prahy Člen číslo: 14 ![]() |
Díky za mile privitani ![]() tak typ baterii AA mi naprosto vyhovuje,vyhovuje mi i design svitilny,dva mody naprosto vyhovujici,ani tak mi nejde o svit do dalky,samozrejme se muze hodit,spise bude pouzivana v domacnosti,cesta do sklepa,prisviceni pri oprave auta a podobne,i prepinani tech dvou modu mi vyhovuje,spise me zajimalo jestli se celkove vyplati,cena je pro me na hrane,ale zas si trosku potrpim na "znacky",tak nejakej cinskej NONAME pro me neni to prave,radsi si priplatim,ocekavam dlouhou vydrz baterii,a hlavne zivotnost a funkcnost. Budu nakupovat v Kroniu,mam to kousek od prace-baterie bych pouzival Lithiové Energizer e2 L91. tak diky za "schvaleni" - momentalne neni skladem,ma byt za 4 dny,tak doufam ze ji do konce tydne budu mit doma,napisu jak jsem spokojen,zatim dekuji Tak v tom případě je E21 opravdu rozumná volba a zůstává v platnosti už jen zamyšlení nad neutrálním odstínem. V poslední době je neutral cool :-)) (přeloženo do češtiny - neutrální odstín je populární). Kdo jednou zkusil, nechce už jinak :-)) Ale teď vážně - záleží na osobním vkusu, někdo by položil za studený odstín život, ale osobně si myslím, že pro EDC (Every Day Carry) používání je neutrální odstín výhodnější, je přirozenější a barvy se tolik nemění. Ale mluvit ti do toho nechci, nejlépe je vidět to v reálu. Co se potravy týče, Lithiové Energizery jsou samozřejmě nejlepší co se kapacity, trvanlivosti a chování v extrémních teplotách týče. Ovšem LSD (Low Self Discharge) NiMH akumulátory Sanyo Eneloop svojí kapacitou spolehlivě převýší snad všechny normální alkalické baterie, kapacitu drží dobře a dlouho a vzhledem k ceně, která je v podstatě pouze o 50% vyšší než primární články a k (udávaným) 1500 cyklům není co řešit, pokud hodláš svítit častěji. -------------------- Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-)
------------------------------------------------------------------------------------------------------ |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Dobrá volba, ale ... nepremýšlal si nad neutrálnou bielou? Podla mnohých diskutujúcich na candlepowerforums je verzia s R2 výrazne chladnejšia než iné cool-white svetlá. premyslel ![]() @alk007 je nejaky e-shop v cz kde je jeste skladem neutral white? ze zahranici se mi objednavat nechce,kdyz mam kronium 5 minut pesky od prace ![]() jinak diky za rady a reakce Vsem odbornikum ![]() Tento příspěvek byl editován lexa: 25.10.2010 16:46 -------------------- zatím pouze Fenix E01 * Fenix E21 R2 a uvažuji o Fenix E05 R4 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic wixii ;) ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 858 Registrován: 18.2.2008 Bydliště: Trenčín Člen číslo: 7 ![]() |
vsude jsem vycetl ze tento model skoncil a byl nahrazen modelem R2 Čítaš zle. E21 je nový model, jak neutral (XP-E Q4) tak aj cool-white (XP-E R2) Ludia zatial nechápu výhody neutrálneho tintu a idú po vysokých číslach zo studených odtieňov, preto majú výrobcovia limitované edície, alebo ako v tomto prípade držia predajcovia na sklade radšej cool-white, aby mali istotu že im nezostanú umrtvené peniaze v málo predávaných neutrálnych. A rozhodne by som sa nebál nákupu z USA. Je rozdiel dať 666 resp po členskej CPF zlave iba 613czk 4Sevensovi než 849 lokálnemu shopu. |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Čítaš zle. E21 je nový model, jak neutral (XP-E Q4) tak aj cool-white (XP-E R2) Ludia zatial nechápu výhody neutrálneho tintu a idú po vysokých číslach zo studených odtieňov, preto majú výrobcovia limitované edície, alebo ako v tomto prípade držia predajcovia na sklade radšej cool-white, aby mali istotu že im nezostanú umrtvené peniaze v málo predávaných neutrálnych. A rozhodne by som sa nebál nákupu z USA. Je rozdiel dať 666 resp po členskej CPF zlave iba 613czk 4Sevensovi než 849 lokálnemu shopu. ![]() ![]() a pravda-je to rozdil dat 850,- nebo 620,-,a koukal jsem ze maj postovny celkove zdarma ![]() nejaka osobni zkusenost? jak dlouho poslani trva? jinak Ďíky za upozorneni -------------------- zatím pouze Fenix E01 * Fenix E21 R2 a uvažuji o Fenix E05 R4 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Dodanie trvá do 10 dní, posledná várka - 2x Fenix LD15 mi prišla po 8 dňoch.
Za dva roky zatial iba spokojnosť a bezproblémové jednanie. Takže rýchlo objednať kým je ešte k dispozícii neutrálna verzia ![]() |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
A rozhodne by som sa nebál nákupu z USA. Je rozdiel dať 666 resp po členskej CPF zlave iba 613czk 4Sevensovi než 849 lokálnemu shopu. 4Sevensovi dávám peníze celkem rád, ovšem hlavně za jeho svítilny, které u nás neseženeš. U Kronia máš zase záruku záruky :-) Tedy to, že ti v případě problémů on-line, rádi a česky poradí, svítilnu na počkání vymění, prostě vždycky je něco za něco ... -------------------- Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-)
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
tak Fenix E21 R2 je doma
![]() ![]() ![]() ![]() to je presne jak jsem se na toto forum dostal-me varovali ![]() ![]() ![]() Tento příspěvek byl editován lexa: 29.10.2010 18:48 -------------------- zatím pouze Fenix E01 * Fenix E21 R2 a uvažuji o Fenix E05 R4 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
A jsi náš :-)))) Něco okolo (držme se při zemi) 1000lm by se ti nehodilo? :-)
-------------------- Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-)
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
A jsi náš :-)))) Něco okolo (držme se při zemi) 1000lm by se ti nehodilo? :-) ![]() ![]() ![]() ![]() v kroniu ve vitrince jsem videl i spoustu jinych modelu Fenixu,jsou mooooc pekny ![]() jeste bych se podelil o jednu zkusenost,nevim zda to nebude moc off topic- doma mam baterku na 3x"buřty",zrovna jsem ji potreboval,vyndam ze skrine,a rozsvitim,hmm,zlutej paprsek asi tak 0.5 lumenu,dobry,baterky jsem vysypal do koše,pak mam jeste jednu na 2xAA,ta taky sviti jak kdyz nesviti,tak rikam konec,jdu si koupit "normalni" svitilnu ![]() jako naprosty neznalec koukam co je na trhu,znacky a tak,hrozne nerad kupuji neco co si nemuzu osahat,tak najdu na netu nejaky prodejce,koukam,jeden par minut od prace,jdu tam,vitrinka-Led-Lencer-koukam,a to jsem chtel P2 nebo P3,P3 nemeli,jen P2,nechal jsem si ji ukazat,prodavac vlozil baterii,zapnul,svitila,vypnul,ja ji taky zapnul,vypnul,znova jsem ji zapnul a....nic- proste odesel vypinac-rikam si,ze proste asi nic moc znacka,kdyz po 5x on-off odejde vypinac,asi to o necem svedci-jasne,nelze soudit znacku kvuli jedne poruse a jednom,a lacinem modelu,ale proste jsem docela rad ze jsem narazil na Fenix, doufam ze bude spolehlivejsi nez moje prvni zkusenost s Led svitilnou a Led-Lencerem ![]() ![]() -------------------- zatím pouze Fenix E01 * Fenix E21 R2 a uvažuji o Fenix E05 R4 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Led-Lenser je mi něčím sympatický, ale něčím i nesympatický - prostě každého vkus. Ale Fenixem jsi chybu určitě neudělal, stejně jako bys neudělal chybu Eagle-Tacem, Olightem, Nitecorem nebo podobnými. Každopádně, přeju hodně štěstí v udržení se na uzdě, snad Ti to nějakou dobu vydrží a nekoupíš v blízké budoucnosti žádnou další svítilnu.
![]() ![]() -------------------- Ach jo, potřeboval bych asi osvětlení stadionu do kapsy (na 1xaaa) s výdrží 20 hodin, low režimem 4000lm a focusem. Zatím jsem na tomto:
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() v kroniu ve vitrince jsem videl i spoustu jinych modelu Fenixu,jsou mooooc pekny ![]() jeste bych se podelil o jednu zkusenost,nevim zda to nebude moc off topic- doma mam baterku na 3x"buřty",zrovna jsem ji potreboval,vyndam ze skrine,a rozsvitim,hmm,zlutej paprsek asi tak 0.5 lumenu,dobry,baterky jsem vysypal do koše,pak mam jeste jednu na 2xAA,ta taky sviti jak kdyz nesviti,tak rikam konec,jdu si koupit "normalni" svitilnu ![]() jako naprosty neznalec koukam co je na trhu,znacky a tak,hrozne nerad kupuji neco co si nemuzu osahat,tak najdu na netu nejaky prodejce,koukam,jeden par minut od prace,jdu tam,vitrinka-Led-Lencer-koukam,a to jsem chtel P2 nebo P3,P3 nemeli,jen P2,nechal jsem si ji ukazat,prodavac vlozil baterii,zapnul,svitila,vypnul,ja ji taky zapnul,vypnul,znova jsem ji zapnul a....nic- proste odesel vypinac-rikam si,ze proste asi nic moc znacka,kdyz po 5x on-off odejde vypinac,asi to o necem svedci-jasne,nelze soudit znacku kvuli jedne poruse a jednom,a lacinem modelu,ale proste jsem docela rad ze jsem narazil na Fenix, doufam ze bude spolehlivejsi nez moje prvni zkusenost s Led svitilnou a Led-Lencerem ![]() ![]() S tím Led-Lenserem jsi měl smůlu, ona je to sice velmi ... řekněme specifická firma, občas jsou pár let za opicema co se typů použitých LED týče, ovšem jejich baterky jsou řemeslně dělané docela slušně a zatím mám s P7 (víc Ll zatím nemám) velmi dobré zkušenosti. A pravda je, že věc z DX může sloužit léta a značková svítilna za pár set dolarů už dojde vadná, to je osud. Pokud nerad nakupuješ co sám neosaháš, tak pokud bys někdy uvažoval o nějaké z baterek, které mám čirou náhodou ve sbírce (viz podpis) stačí říct, v Praze jsem skoro denně. P.S. Když se podívám do vitríny v Kroniu, mám podobné pocity jako měli dva hlavní hrdinové v Sexmisi, když se dostali do světa samejch bab :-) Kdo zná film, pochopí :-)) -------------------- Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-)
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Neosvícený ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 5 Registrován: 7.8.2009 Člen číslo: 375 ![]() |
Ahoj,
chtěl bych se zeptat zda ma tato svítilna užší nebo šírší kužel světla, předpokladam ze spíše šírší, když tady píšete "univerzální" nebo "pro běžné použití", ale raději se zeptam, ať mě případně vyvedete z omylu. Díky |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
PDA verze | Aktuální čas: 7.5.2025 - 21:59 |