Spark ST6 - driver |
Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )
Spark ST6 - driver |
9.3.2013 16:30
Příspěvek
|
|
Flashaholic Skupina: Člen Příspěvků: 5 564 Registrován: 5.2.2011 Bydliště: Plzeň Člen číslo: 1 102 |
Tak prakticky všechny měnič s vyšším proudem jsou s externím spínacím FETem. Tam už tedy proud v zásadě záleží jenom na tom, jak to navrhneš...
|
|
|
9.3.2013 20:23
Příspěvek
|
|
Osvícený Skupina: Člen Příspěvků: 84 Registrován: 16.5.2009 Člen číslo: 327 |
Tak prakticky všechny měnič s vyšším proudem jsou s externím spínacím FETem. Tam už tedy proud v zásadě záleží jenom na tom, jak to navrhneš... Oba co jsem ti predstavil jsou s externimy tranzistory. Ono taky navrhnout měnič je dost komplexní problém. Vybrat tranzistory, civku, vstupní a výstupní filtraci, napájení io měniče a mcu, navrhnout měření proudu, stabilizaci zpětné vazby měniče... a celé to optimalizovat na velikost, ztrátový výkon a účinnost přicelém rozsahu vstupního napětí a výstupního proudu. Pokud to má být opravdu na malém pcb tak je to docela náročné. Sám ten první prototyp potřebuje pár dalších optimalizací. Chtěl by větší pcb o asi 2mm, aby se tam mohli dát větší tranzistory a cívka, opravit stabilizaci zpětné vazby a ještě opravit pár chybiček v programu mcu. Také už mám odměřeno že by to chtělo lepší chlazení, dát ten měnič na AL substrát (prokovené via skrz AL a celkem 4 vrstvá pcb, 2 vrstvy z každé strany AL). Zatím jsem ale nenašel výrobce který by měl tuhle technologii zvládnutou a za rozumné ceny i v malé sérii. Podobný projekt je hezkej na diplomovou práci. |
|
|
9.1.2016 11:37
Příspěvek
|
|
Neosvícený Skupina: Člen Příspěvků: 37 Registrován: 20.9.2010 Člen číslo: 716 |
Vedeli by ste mi poradit, ako setrne rozobrat Spark ST6 - 460NW?
Pravdepodobne odisiel driver, tak by som ju potreboval rozobrat. Nejaky tip na nahradny driver? Diky -------------------- Skyray King * Solarforce Skyline I * Aurora AK-P7 * Tank TK-737 * Astrolux S1 * Tikka XP * Spark ST6-460NW * Nitecore NU30 * Nitecore NU05 * WF-139 * IPC-1L
|
|
|
9.1.2016 12:54
Příspěvek
|
|
Flashaholic Skupina: Člen Příspěvků: 1 280 Registrován: 1.4.2012 Bydliště: Czech Vitriol Člen číslo: 10 347 |
Na CPF je popis rozebrání, a tamtéž další s obrázky. Koukám, že konstrukce je úplně stejná, jako u téhle very low cost , kterou jsem musel rozebrat, anžto byla LED ve zkratu a vyhořel driver. Měl jsem doma LMH111 od Vědátora, tak jsem ho tam dal, kolega, který to chtěl pro syna k vánocům, je nadšen...pravda, není flashaholik
-------------------- Vůbec tomu nerozumím, ale o to víc mě to baví...
Granát 3x XML TIR 70mm Cyklosvětlo TRON P08 Astrolux MF-01 XPG3/ Nichia 219C + ramping od Lexela, BLF-GT, Sofirn C8A, Yezl Y3 s XHP70... |
|
|
31.3.2018 13:55
Příspěvek
|
|
Osvícený Skupina: Člen Příspěvků: 53 Registrován: 3.3.2011 Člen číslo: 1 494 |
Ahoj. Odisiel mi spinac na ST6 asi pred pol rokom teraz som mal cas tak som sa pustil do vymeni no nastal problem a to taky ze mi nefunguju len 2 rezimi . Nasledne znova som rozobral celu celovku vsetko som prekontroloval vsetko je spravne no celovka ma len 2 rezimi. Cim by to mohlo byt? Spatny driver? pred vymenou spinaca to fungovalo. popripade odkial by som zohnal driver? Sklamanie ta celovka pouzivam len na rybach. Zaujimave je ze ani jeden pol z aku neni na tele celovky.
|
|
|
PDA verze | Aktuální čas: 5.11.2024 - 19:35 |