Zaujímavosti zo sveta svetiel |
Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )
Zaujímavosti zo sveta svetiel |
6.12.2024 07:37
Příspěvek
|
|
Osvícený Skupina: Člen Příspěvků: 120 Registrován: 2.11.2018 Člen číslo: 16 620 |
Jasne s termomanagmentem se musi pocitat. Treba do podzemi, kde je stabilne 6-8°C se da pri chuzi uchladit i mnohem vetsi ztrata. Samodomo baterka s 10W UV 356nm diodou ktera ma ucinnost neco kolem 30% se v podzemi nezahreje ani na 40°C.
A ten pokus s XHP110 , kde jse ms laseroveho ukazovatka zbastlil svitilnu s 2x 18650 , poustim do 6V ledky 3A a je to v pohode uchladitelne pod 60°C. |
|
|
5.1.2025 20:29
Příspěvek
|
|
Flashaholic Skupina: Člen Příspěvků: 897 Registrován: 24.5.2008 Bydliště: České Budějovice, Brno. Člen číslo: 89 |
Nevím, zda to tu už je, ani nevím, zda autor je třeba člen fóra, ale narazil jsem na neuvěřitelnej test svítilen a myslím, že pokud sem někdo půjde na poradu, můžeme ho odkazovat i tam, protože to, co ten člověk vytvořil, je opravdu ojedinělý, a to nejen v měřítku ČR. Odkaz: MEGATEST 203 SVÍTILEN
Ten člověk ten test ještě přepsal (!) do textové verze. Odkaz: PDF TESTU SVÍTILEN 2024. Až budu mít 3 hodiny čas, zkouknu to. Ale každopádně ten pán má můj obdiv. Jestli to tu už někde bylo, omlouvám se :-) -------------------- Ach jo, potřeboval bych asi osvětlení stadionu do kapsy (na 1xaaa) s výdrží 20 hodin, low režimem 4000lm a focusem. Zatím jsem na tomto:
Sipik SK-68 Q3 ---- FENIX E01 blue----- Fenix LD01 Sainless Steel "mazel edition" ----- MTE-M3 2I (MC-E) optika-kolimátor ----- Eagletac T20C2 R2 ----- Lumintop L1A ----- Tank007 tk-737 Q3 zoom 18650/3xAAA. ---- UF WF-900 5xQ5 1000lm ---- XENO E03 XM-L NW ---- FENIX HL21 R3 yellow ---- KD RQ 07 XM-L ---- KD Angle Q5 ---- DRY 3x XM-L CW Nabíječka šmejd NiMH, super Li-ion PILA IBCT. Potrava 18650 Trust yellow-red-black DX, 12x Sanyo+Panasonic z notebooků, AW 2600, 14500 Trust yellow-red-black, AA+AAA Recyko, Eneloop, Eneready, Arctic Power, Tronic, GP atd atd... PŘEJI SLUNCE V BUSHI :-) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Pro nově příchozí - neberte nás flashaholiky vážně, my vás zatím taky vážně neberem. Vzájemně se začnem brát vážně, jakmile do toho taky spadnete, což většinou netrvá dlouho :-))) |
|
|
5.1.2025 21:16
Příspěvek
|
|
Flashaholic Skupina: Člen Příspěvků: 3 643 Registrován: 8.8.2011 Bydliště: Praha Člen číslo: 7 262 |
Na tohoto člověka jsem narazil už dříve. Testoval nabíječky, aku a další věci. Bere to hodně důkladně. Potkal jsem ho v jedné diskuzi, kde jsem ho upozornil na jeden nesmysl ohledně strojařiny. Nedal se ale přesvědčit, i když je primárně elektro, a já strojař, tak jsem ho o jeho omylu nebyl schopen přesvědčit. Moje argumenty a důkazy ignoroval.
-------------------- Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bastl 6x žárovka na 12 plochých bateriií. Tělo z překližky, hlava z formy na pečení (svítí málo,váží hodně :p) | moje první slušná led svítilna Olight Triton M30! | zabloudila ke mě i Ultrafire C8 | hodně levně koupená noname čelovka s XML T6 na 2x 18650 z eBay| první zoom Ultrafire HWAWZS Q5 | a druhý zoom Ultrafire C8 s XML-2 |malá ale výkonná - 2ks Convoy S2+ (EDC + na kolo) | Projekt svítilny s více ledkami se šnečím temper rozbíhá @ Měla by svítit asi takto.| Pro svítilnu do ruky jsem začal tvořit testovací svítilnu WOLT | DIY Světlo pod kuchyňskou linku | Jako první trochu složitější projekt s mcu jsem udělal křižovatku řízenou semafory pro malé synovce jenž řídí ATmega48 | Nabíječka Opus BT-C3100 V2.1 jenž umí Li-ion,NiCd a NiMh | Jednoduchá svítilna Lipton z krabice od čaje | Malá svítilna ideální na klíče s hrozně dlooouhým názvem - Nitecore T Series Tube 45LM USB Rechargeable LED Light Keychain | ]Malá USB nabíječka s využitím jako powerbanka LiitoKala Lii-100 a LiitoKala Lii-202 | Časem bych si chtěl pořídit Quark MiNi |
|
|
PDA verze | Aktuální čas: 25.1.2025 - 03:54 |