IPB

Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )

2 Stránky V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Znizenie a regulaciu intenzity ziarivky T5
freem1
příspěvek 18.3.2019 07:53
Příspěvek #21


Neosvícený
*

Skupina: Člen
Příspěvků: 38
Registrován: 11.2.2018
Člen číslo: 16 540



"Reguláciu robíš privedením napätia v rozsahu 1 až 10V na vstup drivera.
Stačí Ti na to 9V baterka a potenciometer."


Aky to je ten potenciometer a kde ho kupim?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LaserFoton
příspěvek 18.3.2019 17:30
Příspěvek #22


Neosvícený
*

Skupina: Člen
Příspěvků: 42
Registrován: 15.1.2016
Bydliště: Slovensko
Člen číslo: 15 742



Nech to takto urobí dany pánko čo to napísal a potom nech napíše, ako to fungovalo a ako dopadol. ☺ https://svetelektro.com/Forum/znizenie-a-re...-t5-t50816.html

Intenzita stmievania a rozsviecovania sa dá robiť pripojeným tlačidkom na príslušné svorky stmievateľného predradnika. Krátkym stistnutim sa svetlo zapne a ďalším krátkym stistnutim vypne.
Stistnutim a pridržanim tlačidla sa svetlo bude postupne rosviecovať až po maximálnu hodnotu a potom zas klesať po minimum stále dookola pokiaľ bude tlačidlo stisnuté. Intenzita osvetlenia sa nastavi tak, že sa tlačidlo prestane stlačať v momente, keď je hodnota svetla na úrovni ktorú potrebujeme. Takže stlačim tlačidlo a držím, svetlo sa bude rozsviecovať a pustím ho vtedy, kedy bude mať svetlo takú intenzitu akú potrebujem. Vtedy svetlo bude svietiť na danej nastavenej úrovni. Krátkym stistnutim tlačidlá ho vypnem. Z toho vychádza, že tam vypínač (zapni/vypni) nemôže byť respektívne by takéto ovládanie bolo nekomfortné a nepohodlné.

Tento příspěvek byl editován LaserFoton: 18.3.2019 17:32
Go to the top of the page
 
+Quote Post
freem1
příspěvek 21.3.2019 12:58
Příspěvek #23


Neosvícený
*

Skupina: Člen
Příspěvků: 38
Registrován: 11.2.2018
Člen číslo: 16 540



Kupil som dobry tlacitkovy vypinac na tu regulaciu intenzity alebo?

Přiložený náhled(y)
Přiložený obrázek
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LaserFoton
příspěvek 21.3.2019 15:55
Příspěvek #24


Neosvícený
*

Skupina: Člen
Příspěvků: 42
Registrován: 15.1.2016
Bydliště: Slovensko
Člen číslo: 15 742



Otázka skôr znie či vhodný. Existuje ich viac prevedení. To záleží ako to chceš mať zapojené a odkiaľ to chceš ovládať. Bude lepšie si zavolať nejakého známeho elektrikára a zhodnotiť to na mieste. Alebo mu dať svetlo na prerobenie. Bez poznania a videnia miesta, kde to má byť je ťažko poradiť tu najlepšiu alternatívu zapojenia.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
freem1
příspěvek 26.3.2019 13:13
Příspěvek #25


Neosvícený
*

Skupina: Člen
Příspěvků: 38
Registrován: 11.2.2018
Člen číslo: 16 540



Podla tejto schemy to mam zapojit:
http://www.ebastlirna.cz/modules/Forums/files/qti2_558.png

Ako to mam, ale prekablovat z toho povodneho predradnika co je v tom osvetleni na ten novy stmievatelny predradnik OSRAM QTi DALI 2x28/54 DIM podla tych mojich fotiek povodneho predranika? (mam tam zlte, modre a hnede kabliky)
https://www.osram.com/ds/ecat/QUICKTRONIC%2...eCat/ZMP_56701/

https://forum.fotonmag.cz/index.php?act=att...st&id=16370
https://forum.fotonmag.cz/index.php?act=att...st&id=16371
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LaserFoton
příspěvek 26.3.2019 18:41
Příspěvek #26


Neosvícený
*

Skupina: Člen
Příspěvků: 42
Registrován: 15.1.2016
Bydliště: Slovensko
Člen číslo: 15 742



Ten predradnik čo je vo svetle je potrebné odpojiť a vybrať ho stamadiaľ. A na miesto neho tam dať ten stmievateľný a zapojiť podľa schémy toho konkrétneho stmievateľného predradnika a pripojiť k nemu tlačitko.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
freem1
příspěvek 26.3.2019 19:05
Příspěvek #27


Neosvícený
*

Skupina: Člen
Příspěvků: 38
Registrován: 11.2.2018
Člen číslo: 16 540



To viem, ale mne ide konkretne o tie zlte, modre a hnede kabliky, ktore su v tom mojom osvetleni. Neviem, kde ich mam presne zapojit do toho noveho stmievatelneho predradnika. crying_anim.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LaserFoton
příspěvek 27.3.2019 09:54
Příspěvek #28


Neosvícený
*

Skupina: Člen
Příspěvků: 42
Registrován: 15.1.2016
Bydliště: Slovensko
Člen číslo: 15 742



V podstate je to jednoduché, ide o pripojenie troch káblov zo siete a ďalšie dva k tlačitku. Na stmievateľnom predradniku to musí byť vyznačené, ktoré kde treba pripojiť.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
freem1
příspěvek 27.3.2019 10:22
Příspěvek #29


Neosvícený
*

Skupina: Člen
Příspěvků: 38
Registrován: 11.2.2018
Člen číslo: 16 540



Ale na tej lavej strane povodneho predradnika v tom osvetleni je viacej kablov ako 3.
https://forum.fotonmag.cz/index.php?act=att...st&id=16370
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LaserFoton
příspěvek 27.3.2019 10:49
Příspěvek #30


Neosvícený
*

Skupina: Člen
Příspěvků: 42
Registrován: 15.1.2016
Bydliště: Slovensko
Člen číslo: 15 742



Jasne je tam vidieť kábel zo siete. No kde sú pripojené ostatné, tak to sa z fota neda určiť. A ani nieje podstatné, keď chceš tam zapojiť nový stmievateľný predradnik.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
freem1
příspěvek 27.3.2019 13:48
Příspěvek #31


Neosvícený
*

Skupina: Člen
Příspěvků: 38
Registrován: 11.2.2018
Člen číslo: 16 540



Pokusim sa opat rozobrat to osvetlenie a sam som zvedavy ako zapojim ten stmievatelny predradnik, a ci mi to bude vobec fungovat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LaserFoton
příspěvek 27.3.2019 15:12
Příspěvek #32


Neosvícený
*

Skupina: Člen
Příspěvků: 42
Registrován: 15.1.2016
Bydliště: Slovensko
Člen číslo: 15 742



Nieje to nič zložité, ale základné vedomosti sú potrebné.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Stránky V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 členů čte toto téma (1 hostů a 0 anonymních uživatelů.)
0 Členů:

 



RSS PDA verze Aktuální čas: 20.5.2019 - 15:37