IPB

Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )

2 Stránky V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Spark ST6 - driver
MaofKO
příspěvek 23.2.2013 16:06
Příspěvek #1


Flashaholic
***

Skupina: Člen
Příspěvků: 1 762
Registrován: 30.12.2010
Bydliště: BpB, SK
Člen číslo: 830



Mám tu na opravu rozobratý Spark ST6, a má z driveru utrhnuté všetky 3 kábliky a neviem, kde patria. 2 k vypínaču a 1 k napájaniu. (na + a - nezáleží, funguje aj pri opačne vloženom aku).

Vie mi niekto poradiť, čo má kam ísť?
Datasheet k IO som nikde nenašiel, takže jeho zapojenie neviem.
Je na ňom napísané:
F509
834J75
logo výrobcu je M v krúžku, zrejme motorola.
Přiložený obrázek


Tento příspěvek byl editován MaofKO: 23.2.2013 16:13


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HentaiRush
příspěvek 24.2.2013 00:34
Příspěvek #2


Místní maskot
***

Skupina: Člen
Příspěvků: 1 989
Registrován: 22.8.2008
Bydliště: Praha
Člen číslo: 124



Však LED+ ; LED- ; GND.. nebo ne?


--------------------
"The Grill" ~800W of pure madness....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MaofKO
příspěvek 24.2.2013 00:38
Příspěvek #3


Flashaholic
***

Skupina: Člen
Příspěvků: 1 762
Registrován: 30.12.2010
Bydliště: BpB, SK
Člen číslo: 830



Nie. Ja potrebujem pripojiť spínač a jeden pól napájania. LED pripojená je, len sú tie jej kábliky prestrčené cez driver a preto je to tam vidno.

Vedľa veľkého IO vľavo bol jeden káblik, pod U3 zrejme druhý a tretí neviem.

Tento příspěvek byl editován MaofKO: 24.2.2013 00:51


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dežo
příspěvek 24.2.2013 11:41
Příspěvek #4


Flashaholic
***

Skupina: Člen
Příspěvků: 2 414
Registrován: 24.10.2010
Bydliště: Nitra
Člen číslo: 755



Na zebre to bolo niejako tak že
+led
-led

x1 zapínač
x2 zapinač

Ale mám tam novy driver od vedátora a teraz to je že

+ led
- led

x1 zapínač
a namiesto x2 kontaktu je pripojení na minus !

dám schému ?


Tento příspěvek byl editován Dežo: 24.2.2013 11:41
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MaofKO
příspěvek 24.2.2013 12:03
Příspěvek #5


Flashaholic
***

Skupina: Člen
Příspěvků: 1 762
Registrován: 30.12.2010
Bydliště: BpB, SK
Člen číslo: 830



Myslím, že netreba wink.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dežo
příspěvek 24.2.2013 12:33
Příspěvek #6


Flashaholic
***

Skupina: Člen
Příspěvků: 2 414
Registrován: 24.10.2010
Bydliště: Nitra
Člen číslo: 755



QUOTE(MaofKO @ 24.2.2013 12:03) *
Myslím, že netreba wink.gif

nikdy som nevedel dať najavo čo myslím biggrin.gif:D:D
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MaofKO
příspěvek 24.2.2013 19:45
Příspěvek #7


Flashaholic
***

Skupina: Člen
Příspěvků: 1 762
Registrován: 30.12.2010
Bydliště: BpB, SK
Člen číslo: 830



Môžete LOCK, už som na to prišiel.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Benik3
příspěvek 24.2.2013 20:54
Příspěvek #8


Flashaholic
***

Skupina: Člen
Příspěvků: 5 267
Registrován: 5.2.2011
Bydliště: Plzeň
Člen číslo: 1 102



A co to sem napsat, kdyby náhodou někdo v budoucnu to našel a chtěl to taky vědět? smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MaofKO
příspěvek 24.2.2013 21:32
Příspěvek #9


Flashaholic
***

Skupina: Člen
Příspěvků: 1 762
Registrován: 30.12.2010
Bydliště: BpB, SK
Člen číslo: 830



pardóóón smile.gif

Tento příspěvek byl editován MaofKO: 24.2.2013 21:36
Přiložený náhled(y)
Přiložený obrázek
 


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dargos
příspěvek 25.2.2013 22:44
Příspěvek #10


Osvícený
**

Skupina: Člen
Příspěvků: 84
Registrován: 16.5.2009
Člen číslo: 327



Složit dohramady tuhle čelovku je trochu pracnější.
Pokud ten měnič odděláš tak mám k dispozici originální náhradní měnič, vyndal jsem ho během moddingu a zůstal mě v šuplíku.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MaofKO
příspěvek 26.2.2013 06:16
Příspěvek #11


Flashaholic
***

Skupina: Člen
Příspěvků: 1 762
Registrován: 30.12.2010
Bydliště: BpB, SK
Člen číslo: 830



Koľko zaň chceš? Kúpil by som ho.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dargos
příspěvek 2.3.2013 20:28
Příspěvek #12


Osvícený
**

Skupina: Člen
Příspěvků: 84
Registrován: 16.5.2009
Člen číslo: 327



QUOTE(MaofKO @ 26.2.2013 06:16) *
Koľko zaň chceš? Kúpil by som ho.

Nemam ted zrovna moc casu, ale vyhrabal jsem ho. Jeste ho budu muset pro jistotu otestovat jestli porad funguje.
Za 200Kc plus postovne.

Moc se v te svitilne neohral cca po 2 mesicich jsem ho vymenil za prototyp noveho menice s vytupnim proudem 3A.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Benik3
příspěvek 3.3.2013 11:28
Příspěvek #13


Flashaholic
***

Skupina: Člen
Příspěvků: 5 267
Registrován: 5.2.2011
Bydliště: Plzeň
Člen číslo: 1 102



To mi připomíná, jak dopadly ty tvoje drivery?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dargos
příspěvek 3.3.2013 21:06
Příspěvek #14


Osvícený
**

Skupina: Člen
Příspěvků: 84
Registrován: 16.5.2009
Člen číslo: 327



QUOTE(Benik3 @ 3.3.2013 11:28) *
To mi připomíná, jak dopadly ty tvoje drivery?

jj, první prototyp jsem dal do toho sparka, na kterém mě docela štvalo že nejde opětovným dvojklikem vypnout maximální režim.
Už mě v tom sparkovi funguje rok k naprosté spokojenosti. Bohužel je na pcb chyba, kvuli ktere musím trochu každé pcb,
během osazování upravovat. Bohužel mě práce docela vytěžuje tak nemám moc času se věnovat svítílnám.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Benik3
příspěvek 3.3.2013 21:56
Příspěvek #15


Flashaholic
***

Skupina: Člen
Příspěvků: 5 267
Registrován: 5.2.2011
Bydliště: Plzeň
Člen číslo: 1 102



OK, dík za info smile.gif

Jestli to projde tak bych chtěl teď ve škole začít dělat taky na jednom měniči s obvodem LM25118 nebo LM5118 od TI.
Byl by to univerzál buck-boost...

Tento příspěvek byl editován Benik3: 3.3.2013 21:56
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dargos
příspěvek 4.3.2013 01:33
Příspěvek #16


Osvícený
**

Skupina: Člen
Příspěvků: 84
Registrován: 16.5.2009
Člen číslo: 327



Po rychlém zkouknutí pdf, bych ten měnič nedoporučoval pro režim buck-boost, pokud to chceš mít co nejefektivnější a s proudem nad cca 1A.
Jde o to že tam jsou pouze 2 tranzistory, místo obvyklých 4 pro buck-boost. Znamená to že pracovní proud (ekvivalentní velikostí výstupnímu proudu)
půjde vždy i přes diody, na kterých bude velký úbytek výkonu. Celková účinost bude kolem 75%.

Podívej se třeba na měnič ROHM BD8303MUV, který používám ve svém driveru.

QUOTE(Benik3 @ 3.3.2013 21:56) *
OK, dík za info smile.gif

Jestli to projde tak bych chtěl teď ve škole začít dělat taky na jednom měniči s obvodem LM25118 nebo LM5118 od TI.
Byl by to univerzál buck-boost...

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Benik3
příspěvek 4.3.2013 08:47
Příspěvek #17


Flashaholic
***

Skupina: Člen
Příspěvků: 5 267
Registrován: 5.2.2011
Bydliště: Plzeň
Člen číslo: 1 102



Hmm nepotěšil si mě biggrin.gif

Já jsem ho chtěl zkusit hlavně proto, že mam od TI samply zadarmo. To ten Rohm asi nemá co?
A taky QFN pouzdro je pro mě prakticky nepřekonatelný problém...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dargos
příspěvek 4.3.2013 13:41
Příspěvek #18


Osvícený
**

Skupina: Člen
Příspěvků: 84
Registrován: 16.5.2009
Člen číslo: 327



Od Rohm by jsi mohl sehnat samply, pokud se odkážeš přes školu.
Jinak je ten měnič už otestovaný a celkem levný, pod 2 eura, k dostaní u Mousera, nebo od jejich českého zastoupení.
Osazeni QFN pouzdra je hračka, pokud jses na ČVUT FEL, tak tam mají na tohle perfektně vybavenou laboratoř pro všechny studenty.

I u TI jdou vybrat tajé vhodnější drivery, než ten LM51118.


QUOTE(Benik3 @ 4.3.2013 08:47) *
Hmm nepotěšil si mě biggrin.gif

Já jsem ho chtěl zkusit hlavně proto, že mam od TI samply zadarmo. To ten Rohm asi nemá co?
A taky QFN pouzdro je pro mě prakticky nepřekonatelný problém...

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Benik3
příspěvek 4.3.2013 13:46
Příspěvek #19


Flashaholic
***

Skupina: Člen
Příspěvků: 5 267
Registrován: 5.2.2011
Bydliště: Plzeň
Člen číslo: 1 102



Jsem na ZČU FEL...

Hledal jsem původně driver, který by zvládl buck-boost 3A z jedné li-ion nebo ještě lépe 1-2li-ion nebo tužkovky-1li-ion biggrin.gif
Tohle bylo pěkný, že to má takovou škálu vstupního i výstupního napětí...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dargos
příspěvek 9.3.2013 14:18
Příspěvek #20


Osvícený
**

Skupina: Člen
Příspěvků: 84
Registrován: 16.5.2009
Člen číslo: 327



QUOTE(Benik3 @ 4.3.2013 13:46) *
Jsem na ZČU FEL...

Hledal jsem původně driver, který by zvládl buck-boost 3A z jedné li-ion nebo ještě lépe 1-2li-ion nebo tužkovky-1li-ion biggrin.gif
Tohle bylo pěkný, že to má takovou škálu vstupního i výstupního napětí...


To ze ten cip ma velky rozsah vstupniho napeti neni vse, musi se tomu prizpusobit cely navrh menice.
Bohuzel na trhu neni moc menicu co zvladnou 3A z jedne LiIon.
Nasel jsem jeste jeden vhodny menic, ktery se me i libil vice nez ten od Rohmu
LTC3785-1 od Linearu, umi navic i burst rezim, ktery zvysuje efektivitu pri nizsich proudech.
Bohuzel soucastku od linearu jsou vetsinou dost drahe.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Stránky V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 členů čte toto téma (1 hostů a 0 anonymních uživatelů.)
0 Členů:

 



RSS PDA verze Aktuální čas: 5.4.2020 - 16:29