KLARUS RS30, vreckových 2400lm |
Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )
KLARUS RS30, vreckových 2400lm |
9.1.2016 15:15
Příspěvek
|
|
Neosvícený Skupina: Člen Příspěvků: 1 Registrován: 3.1.2016 Člen číslo: 15 737 |
Výrobca špičkových LED ručných svietidiel Klarus pred časom na trh uviedol niekoľko noviniek . Jednou z nich je model RS30 ,alebo RS30BA.
Jedná sa o ten istý model kde pri modeli s označenie BA je už v štandarde svietidlo vybavené dvoma akumulátormi typu 18650 s kapacitou 2600mAh . Balenie testovanej verzie s označením BA obsahuje už okrem zmienených akumulátorov nylonové púzdro ,nabíjací kábel s magnetickým konektorom ,šnúrku na zápästie ,tesniaci O krúžok a manuál. Svietidlo KLARUS RS30 je osadené dvoma výkonnými LED čipmi CREE XM-L2-U2 ,ktoré sú osadené v dvoch ultra hladkých reflektoroch vďaka ktorým disponuje ohromujúcim svetelným výkonom až 2400lm a dosvitom 260m s presvetlením veľkej plochy . Svietidlo je vyrobené z leteckej hliníkovej zliatiny s matnou čiernou povrchovou anodizáciou . Vďaka dobre navrhnutej veľkosti 139x50x27mm a protišmykovým zárezom na bočnej strane sa svietidlo pohodlne drží v ruke k čomu prispieva aj pomerne nízka hmotnosť 251g (bez akumulátorov ) Skôr ako pristúpim k detajlnejšiemu opisu musím spomenúť ,že svietidlo je vodotesné podľa štandardu IPX8 (ponorenie do 2m hĺbky ) a odolné pádom z 1m. Na zadnej strane sa nachádzajú dva otvory som závitom ,ktoré sú podľa slov výrobcu ako predpríprava pre klip , držiak na bicykel ,alebo pre úchyt pre montáž na statív . Verím, že sa ich čoskoro dočkáme ,lebo bicyklový nadšenci by určite radi privítali toto praktické a výkonné svietidlo na svojom bicykli . Na bočnej strane svietidlá sú vsadené dva vypínače (čierny a oranžový ) Svietidlo sa zapína stlačením čierneho vypínača a každým jeho ďalším stlačením sa postupne pridáva výkon : 5lm ,140lm, 380lm, 880lm, 2400lm (hodnoty pri použití 2ks akumulátorov 18650 ) 5lm, 140lm, 440lm, 1200lm ( hodnoty pri použití 1ks akumulátora 18650 ) K vypnutiu svietidla dôjde podržaním čierneho vypínača po dobu 2s . Ak svietidlo vypneme v režime napríklad 880lm ,tak jedným stlačením čierneho vypínača sa aktivuje tento naposledy používaný režim. Oranžový vypínač slúži na uberanie výkonu v postupných krokoch ,alebo ak tento vypínač pridržíme vo vypnutom stave ,tak svietidlo zapneme do maximálneho výkonu 2400lm ,ale svietidlo ostáva svietiť len po dobu držania stlačeného vypínača . Jedným stlačením tohto vypínača vo vypnutom stave sa svietidlo rozsvieti na minimálnom výkone 5lm a následne stláčaním čierneho vypínača vieme postupne navoliť ľubovoľný režim . Funkcia STROBO a SOS sa zapína dvojklikom na ľubovoľný vypínač aj pri vypnutom stave svietidla .Tieto funkcie je možné spustiť dvojklikom aj pri akom koľvek momentálne používanom režime . Na hornej strane svietidla môžeme vidieť dômyselný magnetický nabíjací konektor . Ja osobne považujem tento typ nabíjania pri LED ručných a čelových svietidlách za revolučný ,nakoľko pri tomto magnetickom konektore nehrozí ulomenie ,alebo upchatie špinou ako je to pri micro USB konektoroch . Pri magnetickom konektore odpadá problémové zasunutie a hľadanie správnej strany ako je to pri micro USD konektoroch, tu sa trafíte aj z 5cm vzdialeností ,nakoľko magnet na oboch konektoroch sa o to postará za Vás. Nabíjanie je možné cez výstup na USB výstup počítača ,pomocou nabíjačky na mobilný telefón ,ktorá má možnosť oddelenia kábla od adaptéra ,nabíjaním cez power bank a taktiež USB výstupom v aute,čo je veľmi praktické pre ľudí v nasadení v teréne. Lem nabíjacieho magnetického konektora tvorí indikačná plocha ,ktorá nám oznamuje stav akumulátora . Ihneď po zapnutí sa na niekoľko sekúnd rozsvieti na patričnú farbu podľa stavu akumulátora . Zelená farba ? indikuje stav akumulátora 100-70% Oranžová farba indikuje stav akumulátora 70-30% Červená farba indikuje stav akumulátora pod 30% Blikajúci indikátor signalizuje vybitie akumulátora pod 10% Taktiež pri nabíjaní môžeme vidieť podľa aktuálnej farby indikátora stav nabitia . Nabíjanie prebieha oddelene pre každý akumulátor samostatne ,preto je aj indikačný prstenec rozdelený na dve polovice a indikuje aktuálny stav nabitia aktuálne nabíjaného akumulátora . Rýchlosť nabíjania je až 2000mAh ,čo znamená ,že 2200mAh akumulátor ,alebo akumulátory sa nabijú za 2,5h . Svietidlo je možné napájať akumulátormi s rôznou kapacitou ,prípadne jedným akumulátorom a dvoma batériami typu CR123 3V ,alebo 4ks batérii typu CR123 3V ? (táto alternatíva je pre dosiahnutie maximálneho výkonu 2400lm ) Pri použití len jedného akumulátora 18650 ,alebo 2 ks batérii CR123 3V je maximálny výkon 1200lm. Tabuľku výdrži a ostatných parametrov môžete vidieť na fotografii . Záverom by som dodal ,že svietidlo KLARUS RS30 je určené pre tých ktorý hľadajú inovatívne riešenia ,vysoký výkon a kompaktné rozmery . |
|
|
9.1.2016 15:25
Příspěvek
|
|
LED maniac Skupina: Člen Příspěvků: 1 370 Registrován: 26.3.2009 Bydliště: KE/RV (SK) Člen číslo: 295 |
Pekna recenzia, ale strasne mi to pripomina teleshoping
na konci chyba uz len cena a druhy kus zdarma pri objednani do 20 minut.... ale inak zaujimave svetlo -------------------- J.M. Petzval: "Podmanil som svetlo, mám ho v hrsti, lebo na svete je ešte príliš veľa tmy"
|
|
|
9.1.2016 15:32
Příspěvek
|
|
Flashaholic Skupina: Člen Příspěvků: 1 280 Registrován: 1.4.2012 Bydliště: Czech Vitriol Člen číslo: 10 347 |
-------------------- Vůbec tomu nerozumím, ale o to víc mě to baví...
Granát 3x XML TIR 70mm Cyklosvětlo TRON P08 Astrolux MF-01 XPG3/ Nichia 219C + ramping od Lexela, BLF-GT, Sofirn C8A, Yezl Y3 s XHP70... |
|
|
9.1.2016 15:38
Příspěvek
|
|
Flashaholic Skupina: Člen Příspěvků: 3 039 Registrován: 4.10.2011 Bydliště: okr. Senec Člen číslo: 8 292 |
Okrem zaujímavého tvaru nic moc .
Strasne malo muziky za strasne vela penazi. Hlavne ak uz nosim dve LiIonky tak musia byt pre krmenie LEDky/Lediek zapojene seriovo aby som vyuzil ich celu kapacitu a FL by mala mat aj USB vystup. Osobne by som za nu dal 10E ale musel by som mat detailne obrazky/rozmery vnutornosti aby som mohol vsetko vyhodit a urobit nieco pouzitelne. -------------------- |
|
|
10.1.2016 14:26
Příspěvek
|
|
Flashaholic Skupina: Člen Příspěvků: 929 Registrován: 1.9.2013 Člen číslo: 15 259 |
V podstatě Fenix LD50 obohacený o možnost nabíjení. Chybí mi nějaké zkušenosti z praktického použití. Ale jelikož recenzí je tu poslední dobou jak rozumných návrhů v Bruselu, tak díky alespoň za to
-------------------- Pokud něčemu věnuješ dostatek času budeš v tom mistr. Pokud nejsi blb...
Pistolí a dobrým slovem zmůžeš více než jen dobrým slovem. Kdo říká, že jediný člověk nemůže změnit svět, ten nikdy nejedl nedovařeného netopýra |
|
|
10.1.2016 15:37
Příspěvek
|
|
Flashaholic Skupina: Člen Příspěvků: 3 640 Registrován: 8.8.2011 Bydliště: Praha Člen číslo: 7 262 |
Možná ji někdo dostal zadarmo nebo s výraznou slevou s tím, že tu za to napíše o ní recenzi.
-------------------- Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bastl 6x žárovka na 12 plochých bateriií. Tělo z překližky, hlava z formy na pečení (svítí málo,váží hodně :p) | moje první slušná led svítilna Olight Triton M30! | zabloudila ke mě i Ultrafire C8 | hodně levně koupená noname čelovka s XML T6 na 2x 18650 z eBay| první zoom Ultrafire HWAWZS Q5 | a druhý zoom Ultrafire C8 s XML-2 |malá ale výkonná - 2ks Convoy S2+ (EDC + na kolo) | Projekt svítilny s více ledkami se šnečím temper rozbíhá @ Měla by svítit asi takto.| Pro svítilnu do ruky jsem začal tvořit testovací svítilnu WOLT | DIY Světlo pod kuchyňskou linku | Jako první trochu složitější projekt s mcu jsem udělal křižovatku řízenou semafory pro malé synovce jenž řídí ATmega48 | Nabíječka Opus BT-C3100 V2.1 jenž umí Li-ion,NiCd a NiMh | Jednoduchá svítilna Lipton z krabice od čaje | Malá svítilna ideální na klíče s hrozně dlooouhým názvem - Nitecore T Series Tube 45LM USB Rechargeable LED Light Keychain | ]Malá USB nabíječka s využitím jako powerbanka LiitoKala Lii-100 a LiitoKala Lii-202 | Časem bych si chtěl pořídit Quark MiNi |
|
|
PDA verze | Aktuální čas: 1.11.2024 - 19:22 |