Nové čelovky Zebralight |
Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )
Nové čelovky Zebralight |
4.3.2008 23:22
Příspěvek
|
|
Administrátor Skupina: Root Admin Příspěvků: 5 009 Registrován: 5.2.2008 Bydliště: Turnov/Praha Člen číslo: 2 |
Model Zebralight H50 je na trhu už přes půl roku a brzo by měly přibýt další. Model H30 na CR123 baterie byl původně slibovaný už na leden, ale došlo ke zpoždění a zřejmě budou až na konci března či v dubnu.
Předběžný tvar čelovky Zebralight H30 je zde Proti modelu H50 má čelovka víc zapuštěnou čočku, aby byla lépe chráněná proti poškození, vyzařovací úhel by se měl zmenšit ze 120° tuším na 75°. Takže dosvit se zvýší, ale kužel bude pořád dostatečně široký. Režimy se nebudou přepínat povolováním/utahováním zátky, ale tlačítkem. Po modelu H30 má přijít H501, která bude mít stejné vlastnosti jako H30, ale napájená bude z jedné AA baterie. V červnu či červenci se má objevit model H51, který bude používat reflektor, takže tvar kuželu bude asi podobný, jako mají třeba Fenixy. Myslím, že se máme na co těšit -------------------- "You could send a little girl over an old graveyard in an abandoned ghost town at midnight, as long as she has an Olight SR90 Intimidator with her, she will be fine." - Serial Chiller@CPF
|
|
|
5.3.2008 18:21
Příspěvek
|
|
Flashaholik & sběratel Skupina: Moderátor Příspěvků: 3 799 Registrován: 22.2.2008 Bydliště: těsné sousedství Prahy Člen číslo: 14 |
Už aby to bylo :-) Mě by se líbila třeba kombinace boční LEDky (jako u H50) a čelního reflektoru, nebo varianta s děma bočními LEDkami pro zvýšení světelného toku (a napájení asi z 18650, protože normální NiMH accu by se asi vyšťavil moc rychle.
-------------------- Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-)
------------------------------------------------------------------------------------------------------ |
|
|
5.3.2008 19:26
Příspěvek
|
|
Administrátor Skupina: Root Admin Příspěvků: 5 009 Registrován: 5.2.2008 Bydliště: Turnov/Praha Člen číslo: 2 |
Kdysi jsem neco cetl o modelu H60 na 18650 aku a pry by mohl mit prave dve ledky, jednu s sirokym uhlem na blizko a druhou do dalky. Ale uz je to dyl a ted se o nich vyrobce vubec nezminil, takze tenhle model asi bude az pozdeji.
-------------------- "You could send a little girl over an old graveyard in an abandoned ghost town at midnight, as long as she has an Olight SR90 Intimidator with her, she will be fine." - Serial Chiller@CPF
|
|
|
6.4.2008 12:52
Příspěvek
|
|
Prvních pár kusů H30 už se objevilo na fenix-store. První fotky, porovnání beamshotů s H50-Q5.
Parametry přímo od Zebralight: - Out the front High 80lm (about 110lm at LED), Med 20lm, Low 4 lm. - Runtimes: High 2.5hr, Med 21hr, Low 3.7days - Diameter 21mm (head portion 25mm), height 56mm. - Weight with a CR123A 40g, with a battery and the headband 62g - Construction: the head portion and the battery tube portion are in one piece, machined from solid Alcoa aluminum rods, for better heat dissipation. The switch is a light touch kind with a reliability spec at one million cycles. - 80 degree flood beam A informace o dalších modelech: The next AA headlamp will be a few months away. Right after the current H30 release, we will have an 18650 powered H60 and several handheld flashlights. -------------------- "You could send a little girl over an old graveyard in an abandoned ghost town at midnight, as long as she has an Olight SR90 Intimidator with her, she will be fine." - Serial Chiller@CPF
|
|
|
8.4.2008 19:24
Příspěvek
|
|
Další recenze H30 Q5, také už se objevila přímo na webu Zebralight.
-------------------- "You could send a little girl over an old graveyard in an abandoned ghost town at midnight, as long as she has an Olight SR90 Intimidator with her, she will be fine." - Serial Chiller@CPF
|
|
|
8.4.2008 21:01
Příspěvek
|
|
Neosvícený Skupina: Člen Příspěvků: 9 Registrován: 22.3.2008 Člen číslo: 36 |
Mnooo, myslím, že až bude provedení na AA, tak není o čem ....
|
|
|
10.4.2008 10:47
Příspěvek
|
|
Neosvícený Skupina: Člen Příspěvků: 23 Registrován: 8.2.2008 Člen číslo: 4 |
Tak som neodolal a objednal jednu H30 .
Mal som H50 ale v lese som mal pocit, ze to svetlo je az moc rozptylene - malo kontrastu a vela svetla sa stracalo do oblohy a po bokoch. Nevadi mi az tak, ze to pouziva CR123A. Mam este nejaku zasobu (Energizer z USA za 1.5$) a ta celovka ide 21 hodin na medium, co by malo stacit na vacsinu veci. Takze na jednu baterku to vydrzi na niekolko viacdnoviek v lese. Nabijatelne baterky sa v mojom pripade neoplatia. Jednorazove maju vacsiu kapacitu, da sa na nich spolahnut a nie su uz take drahe - 30-40Sk na kus za znackovu z USA je v pohode, tolko ma vysli alkalicke 3x AAA do mojej sucasnej Tikka XP. |
|
|
10.4.2008 13:23
Příspěvek
|
|
Jsem zvědavej, jak se ti bude líbit:)
|
|
|
15.4.2008 12:25
Příspěvek
|
|
Administrátor Skupina: Root Admin Příspěvků: 40 Registrován: 4.2.2008 Bydliště: Praha Člen číslo: 1 |
Tak jsem se trochu pidil po tom jak to vypada s tou novou H501 a s H60 a dozvedel jsem se ze byly v programu odsunuty az za pripravovane rucni svitilny od Zebry.
Tj. odhaduju ze dalsi celovky budou nejdrive tak na podzim . |
|
|
15.4.2008 12:56
Příspěvek
|
|
Myslel jsem, že aspoň ta H60 má být dřív? Jestli s tím budou otálet až do podzima, tak na tom budou určitě tratit, protože do tý doby se s čelovkou rozhoupe snad i Fenix Ale jsem zvědavej jaký svítilny vymyslej.
|
|
|
15.4.2008 22:13
Příspěvek
|
|
Administrátor Skupina: Root Admin Příspěvků: 40 Registrován: 4.2.2008 Bydliště: Praha Člen číslo: 1 |
No podle toho co jsem pochopil tak obe celovky budou pozdeji, nicmene mezitim ma prijit neco co bude spis rucni svitilna (ale mozna ze to bude slouzit s nejakym klipem i jako celovka - treba je to ten tebou zminovany typ H51, cert vi).
Ad Fenix a celovka - no slibuje uz to tak dlouho ze by mohli, nicmene vezmu-li v potaz ze teprve pred par dny rozesilali pruzkumovy dotaznik na celovky, tak si myslim, ze vanoce to jisti . |
|
|
30.5.2008 12:53
Příspěvek
|
|
Neosvícený Skupina: Člen Příspěvků: 1 Registrován: 30.5.2008 Člen číslo: 93 |
Už ji mám - H 30, budu testovat
|
|
|
30.5.2008 17:32
Příspěvek
|
|
Tak jsem zvědavý na zkušenosti Včera jsem si ji byl půjčit, takže také testuju. Zatím jsem si dal 15 minut běh nočním kunratickým lesem a zatím dobrý
|
|
|
2.6.2008 16:59
Příspěvek
|
|
Flashaholic wixii ;) Skupina: Člen Příspěvků: 858 Registrován: 18.2.2008 Bydliště: Trenčín Člen číslo: 7 |
|
|
|
2.6.2008 18:02
Příspěvek
|
|
Flashaholic wixii ;) Skupina: Člen Příspěvků: 858 Registrován: 18.2.2008 Bydliště: Trenčín Člen číslo: 7 |
|
|
|
2.6.2008 18:04
Příspěvek
|
|
Tak som neodolal a objednal jednu H30 . Mal som H50 ale v lese som mal pocit, ze to svetlo je az moc rozptylene - malo kontrastu a vela svetla sa stracalo do oblohy a po bokoch. Nevadi mi az tak, ze to pouziva CR123A. Mam este nejaku zasobu (Energizer z USA za 1.5$) a ta celovka ide 21 hodin na medium, co by malo stacit na vacsinu veci. Takze na jednu baterku to vydrzi na niekolko viacdnoviek v lese. Nabijatelne baterky sa v mojom pripade neoplatia. Jednorazove maju vacsiu kapacitu, da sa na nich spolahnut a nie su uz take drahe - 30-40Sk na kus za znackovu z USA je v pohode, tolko ma vysli alkalicke 3x AAA do mojej sucasnej Tikka XP. kde nakupujes tie lacne CR123? nejaky inet obchod? poradis? zatial kupujem primarne clanky z DX a spokojnost. |
|
|
2.6.2008 19:05
Příspěvek
|
|
CR123 za zajímavou cenu se dají sehnat na batteryjunction.com.
Jinak k H30 mám zatím tyhle postřehy: U prvních várek si lidi na CPF stěžovali na všelijaké bugy v ovládání(čelovka používá elektronický spínač), ale tenhle kus by měl být již z opravené várky a zatím jsem na žádný problém nenarazil. Vzhledově vypadá fakt sexy a ovládání spínačem na boku je super. Kužel je o něco užší než u H50 (80° vs. 120°), ale přesto je pořád dostatečně široký a hlavně se díky tomu zlepšil i dosvit. Takže na běhání po cestách, nebo lesních pěšinkách svítí dostatečně, ale do těžkého terénu je to pořád málo. Výrobce prý používá studené i teplé odstíny LED, takže to je trochu loterie, u mého kusu je odstín studenější (stejný jako mám u H50 P4). Do stanu, na čtení, či pohyb po domě stačí i low režim. Na práci a podobně bude ideální medium režim. Odběr s RCR123 jsem naměřil následující: low: 12,9mA medium: 44mA high: 390mA Na high jsem naměřil výdrž 96 minut s AW RCR123, na medium bych výdrž odhadl na víc než 12 hodin a v low zhruba na dva dny(momentálně testuju). S CR123 udává výrobce výdrže 2,5h/21h a 3,7 dne což by mohlo odpovídat. -------------------- "You could send a little girl over an old graveyard in an abandoned ghost town at midnight, as long as she has an Olight SR90 Intimidator with her, she will be fine." - Serial Chiller@CPF
|
|
|
3.6.2008 11:19
Příspěvek
|
|
Flashaholik & sběratel Skupina: Moderátor Příspěvků: 3 799 Registrován: 22.2.2008 Bydliště: těsné sousedství Prahy Člen číslo: 14 |
Tak už jsem konečně také jedním ze šťastných majitelů H30. Mé dosavadní poznatky:
Takže suma sumárum velká spokojenost a mohu jen doporučit. -------------------- Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-)
------------------------------------------------------------------------------------------------------ |
|
|
3.6.2008 13:01
Příspěvek
|
||
Možná do modelu H60 nějaké turbo přidají, přece jen bude větší, takže s chlazením vyšších výkonů by neměl být problém. Ale podle toho co psal Peta, budou další modely zřejmě až na podzim.
O životnost spínače bych se moc nebál, výrobce uvádí životnost 1 milion cyklů Jinak na CPF se teď objevilo info, že problémy některých modelů byly způsobeny jen špinavým "+" kontaktem, v případě problémů tedy doporučuju vyčistit. Nejvíc se mi na ní libí minimální rozměry a váha, je to fakt drobeček:) -------------------- "You could send a little girl over an old graveyard in an abandoned ghost town at midnight, as long as she has an Olight SR90 Intimidator with her, she will be fine." - Serial Chiller@CPF
|
|
|
||
9.6.2008 11:58
Příspěvek
|
|
|
|
|
PDA verze | Aktuální čas: 1.11.2024 - 06:25 |