IPB

Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )

10 Stránky V  « < 6 7 8 9 10 >  
Reply to this topicStart new topic
> Aurora AK-P7 2mode
jirik
příspěvek 3.11.2009 23:09
Příspěvek #141

Administrátor

Skupina: Root Admin
Člen číslo: 2

QUOTE(Marcio @ 3.11.2009 22:11) *
Tu MTE nekupujte, týpkovi na polském fóru ten driver dlouho nevydržel (cca 1 večer). Spiderfire je super, už jsem koupil 2 kusy, na cestě je další. Jsou bezproblémové. S těmi režimy není o co stát, přinejhorším stačí vyměnit spínač na 3-mode a režimy nastavit dle libosti.

Imho to je prostě DX lottery...

--------------------
"You could send a little girl over an old graveyard in an abandoned ghost town at midnight, as long as she has an Olight SR90 Intimidator with her, she will be fine." - Serial Chiller@CPF
Go to the top of the page

+Quote Post
baron
příspěvek 3.11.2009 23:20
Příspěvek #142

Osvícený
**

Skupina: Člen
Člen číslo: 94

QUOTE(Marcio @ 3.11.2009 21:11) *
Tu MTE nekupujte, týpkovi na polském fóru ten driver dlouho nevydržel (cca 1 večer)...

Právě proto se ptám. Kdyby odešel driver nebo byly problémy se samovolným přepínáním režimů, tak jestli je problém vyměnit spínač za jiný typ, tak aby svítilna fungovala na direct drive + jeden nebo dva režimy přes rezistory.

+Quote Post
Tommu
příspěvek 3.11.2009 23:22
Příspěvek #143

Flashaholic

Člen číslo: 21

QUOTE(Marcio @ 3.11.2009 21:11) *
Tu MTE nekupujte, týpkovi na polském fóru ten driver dlouho nevydržel (cca 1 večer). Spiderfire je super, už jsem koupil 2 kusy, na cestě je další. Jsou bezproblémové. S těmi režimy není o co stát, přinejhorším stačí vyměnit spínač na 3-mode a režimy nastavit dle libosti.

No mě zatím to MTE svítí (pokud vydrží jeden den, tak už snad na furt) a kdyby náhodou ten driver umřel, tak tam místo něj dám odpor nula nula nic, nebo spíš nic a dám tam jen drát a hotovo.

+Quote Post
Kenobi
příspěvek 10.11.2009 22:19
Příspěvek #144

Osvícený
**

Člen číslo: 282

Ahoj.

Chci pořídit svoji první "pořádnou" lampu a po douhém propátrávání fora jsem zjistil (kdyžtak mě opravte), že nejlepší bude něco s 18650 aku.
Potřebuju neco na cesty do práce, ale jezdím každý den za skoro každého počasí, takže mi ani tak moc nejde o dosvit do dálky, ale o osvícení prostoru
asi tak 2-6 metrů před bikem o rychlosti asi 20km/h třeba v blátě a tak podobně.Bral bych Auroru, takzvanou "Pepkovu" :-) a vylepšil bych ji podle rad zde na foru
sekonix colimatorem a wide filtrem.Níže jsou odkazy na nákup, co bych si asi představoval.

Aurora
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.12624

nabíječka
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.13820

akumulátory
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.5790

Kdyby jste měli někdo nějaké připomínky, budu rád, než abych udělal nejakou hloupost a koupil neco špatně.
Ale ještě jedna věc mě trápí.Nevím jaký držák koupit, aby se mi vešel na oversize řidítka GT.Četl jsem Pepkův průvodce držáky a zaujal mě
tento typ, který byl upravený delším zahnutým šroubem.

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.8274

Přikládám foto řidítek pro představu, jestli někdo neřešil podobný problém.
Jestli existuje lepší a pevnější řešení, budu rád.
Ale už slyším Pepka..... Za tu cenu z DX je kup všechny a vyzkoušej :-)))))

řidítka oversize 1
řidítka oversize 2

Díky za odpovědi....

--------------------
May the Light be with you...

+Quote Post
Radon
příspěvek 10.11.2009 23:19
Příspěvek #145

Neosvícený
*

Člen číslo: 449

ahoj, mám Auroru s tím držákem na řídítkách s cca 25mm průměrem a bez problémů, ani jsem nepotřeboval delší šroub.

Jo a doufám, že nejezdíš po asfaltě mezi auty, protože řidiči tě budou nenávidět. S ohledem na rychlý vývoj u LED světel čekám, že se i u kol brzy objeví požadavek na používání pouze homologovaných světel :-)

Edit: aha, beru zpět, oversize řídítka mají 31mm a já mám "jen" 25mm trubky. Ten držák je přitom bez gumové vložky tak akorát na 25mm řídítka. Na oversize by už i v případě že by se ten plast dost roztáhl (šlo by to, je pružný) nebylo možné použít šroub, snad leda nastavit průměr rychloupinacími páskami ...

+Quote Post
The Devil
příspěvek 10.11.2009 23:31
Příspěvek #146

Flashaholic

Člen číslo: 25

Všetko čo si uviedol v príspevku je dobrá voľba, na bike ani nemá zmysel meniť reflektor za sekkonix optiku (jeden čas som ju tam mal, ale potom som ju odstránil), je to len investícia navyše. Odporúčal by som ti ešte zobrať puzdro na opasok pre použitie na pešo, prípadne nejakú protective case na batérie.

--------------------

+Quote Post
pepko
příspěvek 11.11.2009 05:05
Příspěvek #147

LED Greenhorn

Člen číslo: 16

radsej by som bral tuto nabijacku
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.6105

a adapter
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.3529

a kup si aj tento drziak, mozno ti bude lepsie pasovat ...
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.15642

a inak v poslednom case vela ludi nakupuje tento spiderfire a celkom si pochvaluju ...
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.19767

--------------------
Author Xenon, Sigma Elipsoid, Cateye EL300, MTE Rebel, Ultrafire 606A1@Q5, 2x MXDL@R2 WG, WF-400@P7 CSVOI, 4x Ultrafire C2@P7 DSVNJ+Sekonix Col#1, 2x TR801@P7 DSVNJ
Akoray K-106, KD Cree Q3 5A, SacredFire NF-08 zoom, KD Cree Q3 zoom, 5xNF-500 Q5 zoom, Bastl 6xCree -> 1400lumen, Solarforce L900M@6xCree Q5 1500+lumen mod
Uniquefire HS801@Phlatlight SSR-90, Endurer 4x18650 4xCree MCE M-bin WH 3000+ lumen, Police 2D Maglite SST-90 aspherical 2000+lumen thrower
Romisen RC-T5 4x XP-G R5 1500+ lumen mod, 10xCree MCE 5C 4000K Hyperboost 6000+ lumen bike light - yeeaaah, it's done !!!
Niekto vidi, niekto svieti ... A niekto svieti a vidi ... (pepko)
Predstavte si lampu! Nech je akokoľvek umelecky a zaujímavo zdobená, musí predovšetkým svietiť! (Honoré de Balzac)
Světlo umírá jenom příchodem ještě většího světla, ještě většího, většího světla. (Otakar Březina)
Je dokonalejšie svietiť ako svetlo len vidieť. (Tomáš Akvinský)
Ty brdo! Now that's a clean mod, looks awesome! This is the flashlight I needed when I met wolves in a Slovak forest at night :-) Yeeehaw! (Erasmus CPF)

+Quote Post
Kenobi
příspěvek 11.11.2009 07:39
Příspěvek #148

Osvícený
**

Pro Radon:

Já právě řeším oversize řidítka a ty mají tuším 31,8 mm, tak snad to nějak dopadne, vezmu tech držáků radši víc...
Asi tak 90 procent na kole jezdím v terénu, silnici se vyhýbám co to jen jde, ani mě to po tom asfaltu nebaví a hlavně je to celkem nebezpečný.
Každou chvíli mě nějaký řidič přehlédne.No a právě proto bych chtěl zkusit vyměnit ten reflektor za kolimátor, protože jestli jsem to správně pochopil, tak
to potom tolik neoslňuje a jde to víc do šířky.Kdyztak udělám ze shora nějakou krytku, uz jsem to tu někde v nějakém vlákně viděl.Já stejně potřebuju, aby to svítilo spíš před kolo, než do dálky.Na dálku si dám lampu na helmu.

Pro Pepko:

Já jsem právě myslel, že rovnou zkusím nějakej bastl s těma optikama a zaujala mě právě tahle vychvalovaná Aurora hlavně kvůli tomu, že se ty optiky od Sekonixu do ní vejdou.Do toho SpiderFire podle průměru hlavy tam ty optiky asi nepůjdou, že?

Díky za rady....

--------------------

+Quote Post
pepko
příspěvek 11.11.2009 08:15
Příspěvek #149

LED Greenhorn

QUOTE(Kenobi @ 11.11.2009 07:39) *
Pro Pepko:

Já jsem právě myslel, že rovnou zkusím nějakej bastl s těma optikama a zaujala mě právě tahle vychvalovaná Aurora hlavně kvůli tomu, že se ty optiky od Sekonixu do ní vejdou.Do toho SpiderFire podle průměru hlavy tam ty optiky asi nepůjdou, že?

Díky za rady....

praveze spiderfire je rozmerom presne to iste ako ultrafire c2 ... a tie hlavne pouzivam ja v kombinaci so sekonixom ... myslim, ze aj jirik to tak skusal ... ked tak tu na fore najdes o kombinacii ultrafire c2 a sekonix viacero informacii, ked tak pouzi vyhladavanie ...

aurora sku.12624 je konstrukcne trochu lepsie prevedena, ale je aj vacsia a tazsia .... ak chces par $ usetrit, tak druha moznost je prave ten spider ...

--------------------
Author Xenon, Sigma Elipsoid, Cateye EL300, MTE Rebel, Ultrafire 606A1@Q5, 2x MXDL@R2 WG, WF-400@P7 CSVOI, 4x Ultrafire C2@P7 DSVNJ+Sekonix Col#1, 2x TR801@P7 DSVNJ
Akoray K-106, KD Cree Q3 5A, SacredFire NF-08 zoom, KD Cree Q3 zoom, 5xNF-500 Q5 zoom, Bastl 6xCree -> 1400lumen, Solarforce L900M@6xCree Q5 1500+lumen mod
Uniquefire HS801@Phlatlight SSR-90, Endurer 4x18650 4xCree MCE M-bin WH 3000+ lumen, Police 2D Maglite SST-90 aspherical 2000+lumen thrower
Romisen RC-T5 4x XP-G R5 1500+ lumen mod, 10xCree MCE 5C 4000K Hyperboost 6000+ lumen bike light - yeeaaah, it's done !!!
Predstavte si lampu! Nech je akokoľvek umelecky a zaujímavo zdobená, musí predovšetkým svietiť! (Honoré de Balzac)
Světlo umírá jenom příchodem ještě většího světla, ještě většího, většího světla. (Otakar Březina)
Ty brdo! Now that's a clean mod, looks awesome! This is the flashlight I needed when I met wolves in a Slovak forest at night :-) Yeeehaw! (Erasmus CPF)

+Quote Post
Kenobi
příspěvek 11.11.2009 09:06
Příspěvek #150

Osvícený
**

Ok, díky, odpoledne po práci se ještě porozhlédnu po fóru.
Ještě jeden dotaz, když bych se pak rozhodl, že vyměním odpor ve spínači, abych upravil low režim, půjde to udělat stejně jako u té Aurory?
Předpokládám, že ten Spider za ty peníze také nemá žádnou elektroniku a je to Direct, že?
No a jak tato výměna odporu ovlivní high režim.Bude to svítit na high ještě víc a nebude třeba hrozit zničení LED?
Předpokládám, že to pak bude mít i kratší výdrž v high režimu......

--------------------

+Quote Post
dafe
příspěvek 11.11.2009 15:13
Příspěvek #151

Neosvícený
*

Člen číslo: 176

Hoj Kenobi, Spiderfire a držák který ti doporučoval pepko mám, tak tu máš mé postřehy.

- já jsem vzal přímo eliptickou sekonix optiku, do spiderfire se jí musejí uštípnout a obrousit dolní packy (ale to u všech svítilen myslím, jsou tu obrázky někde) a taky kousek, asi 2mm po obvodu, ale je to jen takový rantlík, jde lehce uštípat a zabrousit
- optiku ještě nevozím, protože nevím jak elegantně vyplnit mezeru mezi optikou a sklíčkem svítilny, která je asi 3-4mm a navíc napůl rozdílného průměru. Nejlepší by byl uříznutý kousek z původního reflektoru, ten ale nechci ztratit tak nevím jak z toho ven. S kolimátorem a filtrem budeš mít mezeru menší, ale stále bude. Pepko to řešil jakousi páskou, která nevím co je a navíc se mi to nelíbí. Eliptická optika opravdu svítí pěkně do šířky, pořád ale nevím jestli je na kolo opravdu potřeba. Jediný jasný klad je že neoslňuješ řidiče aut na asfaltu, v terénu nedokážu odhadnout jestli to bude lepší nebo ne.
- výměna odporu s high režimem nic neudělá, při high režimu to jde napřímo, mimo odpor
- ano spiderfire je direct-drive a má zatím nejlepší kužel už z reflektoru co jsem na kolo viděl (ale viděl jsem jen další dvě aurory, jednu 1x18650, druhou 2x18650 s elektronikou)
- u držáku uvádějí do 3cm, nemám oversize řidítka tak nemůžu sloužit. Tipuju že když vyhodíš originál gumové podložky a dáš kousek duše, tak zvítězíš
- spiderfire budeš muset do toho držáku navlěct do duše, neb má uprostřed úzké tělo a jinak v terénu klouže a nejde dostatečně dotáhnout
- já se na změnu odporu vykašlal a pálím to naplno, ono to vydrží vlastně hodinu a půl. Vozím s sebou náhradní baterku nebo dvě a jsem spokojen.

+Quote Post
Kenobi
příspěvek 11.11.2009 15:27
Příspěvek #152

Osvícený
**

Diky za postřehy o Spideru, asi do něj půjdu.
Jen ještě otázka k tomu držáku.Myslíš, že by jsi mi mohl změřit ten prstenec, kterým se to uchycuje na řidítka, jak je široký, tzn. kolik místa zabere na řidítkách?
U těch oversize řidítek je jen omezený prostor a pak už se zahýbají.A druhá věc je ten průměr.

- 2cm ~ 3cm diameter gadget mounting ring
- 1.9cm ~ 2.5cm diameter bicycle mounting ring

na DX píšou 2-3 cm průměr přístroje(lampy)
a 1,9 - 2,5 cm průměr řidítek

Tak když jsi psal o tom, ze když vyhodim original gumu tak tam budu ještě muset dat mensi těsnění.To znamená ze na klasický tenky ridítka to tam montujes s tou original tlustou gumou, jestli se nepletu?

Díky za pomoc....

--------------------

+Quote Post
dafe
příspěvek 11.11.2009 15:53
Příspěvek #153

Neosvícený
*

Člen číslo: 176

ad 1) šířka - zkusím si večer vzpomenout a změřit
ad 2) montáž na tenké řidítka - ano, s originál tlustou gumou, vlastně s dvěma, ony jsou tam dvě v sobě, tenší a tlustá.

+Quote Post
pepko
příspěvek 11.11.2009 16:21
Příspěvek #154

LED Greenhorn

na tu medzeru doporucujem dokupit tieto sklicka ... presne pasuju do ultrafire C2 ... niekde som ich pouzil, niekde nie ... zjavne nie su vsetky cinske vyrobky na 1mm presne ... toto sklicko je ale hrubsie ako original dodavane (ma asi 2mm) ... takze bud pouzijete iba toto nove, alebo aj nove aj stare sucasne ... a mozno aj 2 nove, ale to sa mi nejako nezda, az tak velku medzeru som tam nemal ...

tu pasku som daval do sku.12624, lebo tam vznikla medzera asi 6mm ...

--------------------

+Quote Post
BlickM
příspěvek 11.11.2009 18:52
Příspěvek #155

Osvícený
**

Člen číslo: 283

to Kenobi: taky mam GT a držák http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.8274 bez problémů

--------------------
Aurora AK-P7; MTE SF-15 SSC; UltraFire A1; Smart 317 SUPER FLASH

+Quote Post
Ivo
příspěvek 11.11.2009 22:36
Příspěvek #156

Osvícený
**

Člen číslo: 31

QUOTE(pepko @ 11.11.2009 16:21) *
... a mozno aj 2 nove, ale to sa mi nejako nezda, az tak velku medzeru som tam nemal ...

tie novsie sekonix su nizsie ako tie stare, tiez mam ovalnu v ultrafire C2 (cca to iste ako ten spiderfire) a 3-4 mm som podkladal

ten drziak mam na oversize riadidlach, miesto skrutky mam stahovaci pasik na kable (zip tie/cable tie)

--------------------
MTE 5-mode (Rebel 100/1xAA); Ultrafire WF-606A (Cree P4/2xAA); Romisen RC-G2 (Cree Q5/20-mode/1xAA); 2*TrustFire TR-801 (Cree Q5/1x18650); Aurora 2-Mode (SSC P7/sekonix/1x18650); Ultrafire C2 (SSC P7/sekonix/1x18650); Ultrafire C2 (SSC P7/sekonix oval/1x18650); DIY 2xQ5; TANK007 TK-702

+Quote Post
The Devil
příspěvek 14.11.2009 00:03
Příspěvek #157

Flashaholic

Člen číslo: 25

To Pepko: Rozdiel medzi tými dvoma nabíjačkami je v cene a tiež to, že jedna má Európsku vidlicu a netreba ku nej redukciu, ktorá sa len rozkýve a potom vypadáva. Tak to bolo v mojom prípade, tak som si prepájkoval prívodnú šnúru s EU vidlicou. A tiež sa tu ukazuje DX lottery, objednal som "tebou odporúčanú" a prišla mi "mnou odporúčaná", ale s US vidlicou. biggrin.gif

--------------------

+Quote Post
pepko
příspěvek 14.11.2009 07:26
Příspěvek #158

LED Greenhorn

QUOTE(The Devil @ 14.11.2009 00:03) *
To Pepko: Rozdiel medzi tými dvoma nabíjačkami je v cene a tiež to, že jedna má Európsku vidlicu a netreba ku nej redukciu, ktorá sa len rozkýve a potom vypadáva. Tak to bolo v mojom prípade, tak som si prepájkoval prívodnú šnúru s EU vidlicou. A tiež sa tu ukazuje DX lottery, objednal som "tebou odporúčanú" a prišla mi "mnou odporúčaná", ale s US vidlicou. biggrin.gif

ja tu s EU vidlicou nedoporucujem, nabija pomaly a vypina pomerne skoro uz na asi 4.17V ...
sku.6105 som ma viacero kusov a tie vsetky nabijali tych 800-900mA ... ta EU nabija iba nejakych 400mA ... takze rovnake urcite nie su ...

--------------------

+Quote Post
ced
příspěvek 14.11.2009 13:20
Příspěvek #159

Osvícený
**

Člen číslo: 455

Zdravím,

už dlouho toto fórum čtu a teď mám i příležitost se konečně přidat s drobnýma zkušenostma.

Minulý týden mi dorazily dva Spiderfiry (sku 19767), byly to 2 objednávky takže každý zvlášť. Dlouho bylo "Waiting for supplier" možná v souvislosti s tím svátkem a zpožděníma... První objednán 12.10. a dorazil 6.11., druhá obj. z 16.10. byla na skladě (ready) paradoxně dřív ale stejně nakonec odcestovala později a dorazila 10.11.

Tyto rozdíly zde zmiňuju proto, že tint toho prvního je subjektivně hezky neutrální bílá až s lehce červeným nádechem, kdežto druhá při porovnání má tint o dost studenější, do modra, při low mode možná trochu do zelena. První svítí (subjektivně) o chloupek lépe (i když jsem prohodil aku), může to být i tou barvou. Ta druhá se na hi mód o dost rychleji a možná i víc zahřeje, to může být ale spíš lépe poskládané, tj. lepší vedení tepla...
Čočka na druhé P7 je rovněž jakoby trochu zamlžená oproti krásně čiré první (řešilo se to i tu a na CPF) a luminofor se zdá být trochu jiná žlutá. Taky na ní bylo nějaký smetí, zkusím to dle poznatků vyčistit lihem (isopropylem), uvažoval jsem i o silikonovým oleji (na vatové tyčince) ... když je ta čepička ze silikonu smile.gif
Osobně předpokládám že je tohle standard DX lottery, nevím ale jestli ten rozdíl je víc lottery pro každý kus nebo třeba to, že vyexpedovali jednu paletu a pak jim přišla jiná do které ve fabrice narvali jiný BINy (co zrovna nabrali vidlema smile.gif ). Odpovídalo by to i tomu že ta z první obj. byla na skladě později...no i když dál bych to takto detektivně radši neřešil smile.gif

Zajímá mě jestli má víc majitelů tint neutrálnější nebo studený, pozorovali jste to někdo (majitelé)?
Pokusím se nahodit beamshoty jak to půjde, pro případné hrubší porovnání...

Tu se studenějším odstínem pošlu dál jako dárek, takže mě to nějak netíží a i tak to není špatný.

Ale nakažlivost fotonů je veliká tak se chystám objednat tu MTE SF-15, sku 22567. Láká mě možnost sehnat Spidera se stejným/podobným tintem, ale nejspíš to bude opět lottery, takže zkusím ještě tuto alternativu. Driver kdyžtak vyhodím a v případě moc studeného tintu P7ky (mám radši ty teplejší) bych uvažoval o DSVNI či podobně z official.cz, a tu orig. použít někam jinam. Občasné bastlířské sklony a zmíněná nakažlivost není dobrá kombinace jak na sobě pozoruju, uff rolleyes.gif

Co se dá ještě vypozorovat tak ty Spidery co teď chodí mají délku 137mm, ta MTE stejně jako orig. C2 kit má 133. To může přinést problémy s délkou protected aku, ale řeší to úprava popsaná v tomto vlákně.

Ced

+Quote Post
ivan
příspěvek 14.11.2009 13:51
Příspěvek #160

Bc

Člen číslo: 408

ludia,ja mam doma tuto auroru:
http://www.ledmania.cz/svitilny/aurora-ak-...ssc-p7-c-2-mode
kedze mi moc neboli jasne niektore debaty tu,chcem sa polopate spytat,ci a ako by sa dala tato lampa este upravit...ine sklo,optika...co tam mozem nechat este vylepsit??
som antibastler bohuzial..takze,ked niekto vie co a ako,rad zaplatim za upravu...

--------------------
EDC-Nitecore Edc31,Sofirn SC18 Xhp70 mod
Wildtrail WT3M
Headlamp-Thrunite TH30 nw Nitecore NU20[/size]

+Quote Post

10 Stránky V  « < 6 7 8 9 10 >
Reply to this topicStart new topic
3 členů čte toto téma (3 hostů a 0 anonymních uživatelů.)
0 Členů:

RSS PDA verze Aktuální čas: 16.7.2025 - 21:43