![]() |
Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 405 Registrován: 31.7.2008 Člen číslo: 117 ![]() |
Sakra, to je škoda. Já mám jednu od světlopsa a tu starší od diod. Mám spíš opačný problém, PCB nabíjí obě max na 4,16V a RCR na 4,11V Jednu mám na ty malý do 18500 a jednu do 18650. Údajně neměly nabíjet každý aku zvlášť, ale nabíjí, páč i kombinace 1xúplně vybitý a 1x jen na čtvrt nabije nejdřív ten míň a odpojí slot a druhý pokračuje v nabíjení. Asi co kus, to originál ![]() Teď už nic nechápu ![]() Na pořádný změření týhle nabíječky by byl potřeba osciloskop, který bohužel nemám. Jelikož nabíjení probíhá silnými proudovými pulzy, napětí akumulátoru kolísá a píky sahají dost vysoko. Multimetr takový napětí nezměří zcela přesně, naměřené hodnoty a kolísání jejich hodnot na displeji hodně závisí na typu multimetru, hlavně na rychlosti vzorkování. Po odpojení pulsního zdroje ihned poklesne napětí aku, když jsem při napětí s píky 4,32V odpojil nabíječku, spadlo napětí akumulátoru na 4,17V. Domnívám se, že pulsní nabíjení je pro Li-ion zcela nevhodné ![]() |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 658 Registrován: 18.5.2009 Bydliště: Brno/Nedvědicko Člen číslo: 329 ![]() |
Je fakt, že to je zvláštní pulsně nabíjet liion...
Jinak rozhodující napětí je to na akumulátoru těsně po rozsvícení zelené kontrolky/odpojení/dokončení nabíjení myslím? Ne? To měřím vždy... A musím naznat, nejlépe umí nabíjet UF WF-139 originál ![]() Další poznatek-pokud v UF nechám aku po nabití a nevytáhnu je, napětí jim klesá, po cca 5 hod v zeleným měly jen 4,10V a normálně samovolně neklesají... Končím se špekulováním. Lepší, než kdyby přebíjela ![]() -------------------- SureFire G2 P 61 drop-in, Streamlight Argo 1w Luxeon+Task-Light 2-L 3w Luxeon lumileds+Strion xenon bulb+Scorpion xenon bulb, Fenix TK20 s OP reflektorem+ Fenix popruh na hlavu, Olight M20 Warrior+M30 Triton+M21 Warrior SST50, Maglite 2AA, Trooper 73B, Zebralight H60-Q5+H30-Q5, Dereelight C2H 4SD-RU Cree XR-E Q3 OP, EagleTac T20C2 RGB Cree XR-E Q4, Akoray K-106 Cree Q5+K-109 Cree Q5, Ultrafire C1 Cree R2+WF-501B green K2 a red R2+WF-502B White-wall-hunter |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 405 Registrován: 31.7.2008 Člen číslo: 117 ![]() |
Je fakt, že to je zvláštní pulsně nabíjet liion... Jinak rozhodující napětí je to na akumulátoru těsně po rozsvícení zelené kontrolky/odpojení/dokončení nabíjení myslím? Ne? To měřím vždy... A musím naznat, nejlépe umí nabíjet UF WF-139 originál ![]() Další poznatek-pokud v UF nechám aku po nabití a nevytáhnu je, napětí jim klesá, po cca 5 hod v zeleným měly jen 4,10V a normálně samovolně neklesají... Končím se špekulováním. Lepší, než kdyby přebíjela ![]() 4,19V nebo 4,21V, to je buřt. Hlavně že napětí nepřeleze přes 4,25V kdy už dochází k nezanedbatelnýmu zkracování životnosti aku. Nabíječky UltraFire WF-139 jsme samozřejmě taky testovali, bohužel zoufale přebíjely ![]() ![]() |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Neosvícený ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 16 Registrován: 8.8.2009 Člen číslo: 376 ![]() |
Tos mě potěšil Pepíku. Já si u Vás jednu objednal a jestli bude přebíjet tak potěš pánbůh.
![]() ![]() |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Tos mě potěšil Pepíku. Já si u Vás jednu objednal a jestli bude přebíjet tak potěš pánbůh. ![]() ![]() Nejsme žádní mizerové, abychom prodávali nabíječky který přebíjejí. Všechny nabíječky proměřujeme, takže žádný strachy, nabíječka bude OK ![]() |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Neosvícený ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 16 Registrován: 8.8.2009 Člen číslo: 376 ![]() |
Já věřím jen jste mě tady docela vystrašili jako amatéra. Safra v papírovém modelářství se cítím rozhodně víc pevný v kramflecích.
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Administrátor ![]() ![]() ![]() Skupina: Root Admin Příspěvků: 5 011 Registrován: 5.2.2008 Bydliště: Turnov/Praha Člen číslo: 2 ![]() |
Sakra, to je škoda. Já mám jednu od světlopsa a tu starší od diod. Mám spíš opačný problém, PCB nabíjí obě max na 4,16V a RCR na 4,11V Jednu mám na ty malý do 18500 a jednu do 18650. Údajně neměly nabíjet každý aku zvlášť, ale nabíjí, páč i kombinace 1xúplně vybitý a 1x jen na čtvrt nabije nejdřív ten míň a odpojí slot a druhý pokračuje v nabíjení. Teď mi také dorazila nabíječka Soshine SC-S1. Sice jsem na KD objednával verzi Mix (2x dlouhá šachta a 2x krátká šachta na malé aku) a přišla mi Max (4x18650), ale to už je jiná story ![]() ![]() Jinak nedávno jsem o ní četl nějaký pokec na CPF, při vložení většího počtu aku je prý nabíjí na střídačku. V jeden okamžik vždy jen jeden akumulátor a pořád dokola mezi nima přepíná. Tím se tedy vysvětluje, že nabíjení každé šachty je ukončeno samostatně, ale doba nabíjení se prodlužuje s vložením dalšícho akumulátoru. Jinak rozhodující napětí je to na akumulátoru těsně po rozsvícení zelené kontrolky/odpojení/dokončení nabíjení myslím? Ne? To měřím vždy... Ano, hlavní je napětí aku po ukončení nabíjení. Pokud je kolem 4,2V tak se nic neděje. Pokud by měl aku už 4,25V tak na chvíli vložit do svítilny a trochu vybít, ne že by to bylo nějak nebezpečné, ale skladování při tomhle napětí zrychluje stárnutí aku. -------------------- "You could send a little girl over an old graveyard in an abandoned ghost town at midnight, as long as she has an Olight SR90 Intimidator with her, she will be fine." - Serial Chiller@CPF
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Administrátor ![]() ![]() ![]() Skupina: Root Admin Příspěvků: 5 011 Registrován: 5.2.2008 Bydliště: Turnov/Praha Člen číslo: 2 ![]() |
btw. je libo nabíječku li-ion napájenou přímo z USB (2.0)? Docela geniální gadget, nabíječka je vestavěná přímo do konektoru.
![]() ![]() -------------------- "You could send a little girl over an old graveyard in an abandoned ghost town at midnight, as long as she has an Olight SR90 Intimidator with her, she will be fine." - Serial Chiller@CPF
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Teď mi také dorazila nabíječka Soshine SC-S1. Sice jsem na KD objednával verzi Mix (2x dlouhá šachta a 2x krátká šachta na malé aku) a přišla mi Max (4x18650), ale to už je jiná story ![]() ![]() Jinak nedávno jsem o ní četl nějaký pokec na CPF, při vložení většího počtu aku je prý nabíjí na střídačku. V jeden okamžik vždy jen jeden akumulátor a pořád dokola mezi nima přepíná. Tím se tedy vysvětluje, že nabíjení každé šachty je ukončeno samostatně, ale doba nabíjení se prodlužuje s vložením dalšícho akumulátoru. Ano, přesně tak to vypadá, myslím, že nabíječka nabíjí pulzy o stejné frekvenci a tyto pulzy se rozdělují na jednotlivé akumulátory. Čím více vložených akumulátorů, tím delší pauza vychází na jeden aku (první pulz jde na aku č. 1, druhý pulz na aku č. 2 atd). Ano, hlavní je napětí aku po ukončení nabíjení. Pokud je kolem 4,2V tak se nic neděje. Pokud by měl aku už 4,25V tak na chvíli vložit do svítilny a trochu vybít, ne že by to bylo nějak nebezpečné, ale skladování při tomhle napětí zrychluje stárnutí aku. Prosím tě změř napětí těsně před ukončením nabíjení a chvíli po rozsvícení zelené kontrolky. Docela by mne zajímalo jak se chová tvůj kus. Dík ![]() |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 658 Registrován: 18.5.2009 Bydliště: Brno/Nedvědicko Člen číslo: 329 ![]() |
Takže, SS na 4x18650
Zdroj ext 12V 1A Aku SF 2400 bez PCB vybíjen chvíli v Zebře na turbo cca 15min před koncem nabíjení proud 4,14-4,15 střídavě a dále se zvyšuje s časem na 4,16-4,18-4,19 střídavě a dále 4,19-4,18 po 1s intervalu, dále 4,19-4,20 a 4,21-4,20 až 4,24 max Po rozsvícení zelené kontrolny má aku 4,21 jako většina bez PCB. . . -------------------- SureFire G2 P 61 drop-in, Streamlight Argo 1w Luxeon+Task-Light 2-L 3w Luxeon lumileds+Strion xenon bulb+Scorpion xenon bulb, Fenix TK20 s OP reflektorem+ Fenix popruh na hlavu, Olight M20 Warrior+M30 Triton+M21 Warrior SST50, Maglite 2AA, Trooper 73B, Zebralight H60-Q5+H30-Q5, Dereelight C2H 4SD-RU Cree XR-E Q3 OP, EagleTac T20C2 RGB Cree XR-E Q4, Akoray K-106 Cree Q5+K-109 Cree Q5, Ultrafire C1 Cree R2+WF-501B green K2 a red R2+WF-502B White-wall-hunter |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Takže, SS na 4x18650 Zdroj ext 12V 1A Aku SF 2400 bez PCB vybíjen chvíli v Zebře na turbo cca 15min před koncem nabíjení proud 4,14-4,15 střídavě a dále se zvyšuje s časem na 4,16-4,18-4,19 střídavě a dále 4,19-4,18 po 1s intervalu, dále 4,19-4,20 a 4,21-4,20 až 4,24 max Po rozsvícení zelené kontrolny má aku 4,21 jako většina bez PCB. . . Díky ![]() Já jsem nyní měřil napětí znovu a při nabíjení dvou aku, protože napětí lítá více, než když se nabíjí jeden aku. Nabíječka připojena k 12 V zdroji. Nabíjel jsem akumulátor TrustFire 2500 s ochranou a Soshine 2200 bez ochrany. Můj multimetr má rychlé vzorkování, takže je schopen změřit napětí jak při pulzu, tak v pauze. Rozkmit napětí při nabíjení byl na obou aku stejný cca 0,15 V: 4,08 - 4,22 4,17 - 4,29 4,21 - 4,38 4,27 - 4,42 Zde jsem to už nervově nevydržel a nabíječku jsem odpojil. Vyndaný aku měl napětí 4,26 V. Druhý testovaný kus nabíječky je bohužel zmetek, takováhle nabíječka je pro akumulátory naprostá pohroma ![]() Podle kolísání napětí při nabíjení na tomto kuse nabíječky lze odhadnout, že i v případě, že by nabíječka ukončovala nabíjení při napětí 4,20 V (na prázdno - měřeno v mezeře mezi pulzy), píky napětí při pulsním nabíjení musí dosáhnout cca 4,36 V (aby po odpojení zůstalo napětí aku na hodnotě 4,20 V). Jestli se ti ještě bude chtít, zkus prosím krátce změřit napětí při nabíjení dvou aku, jestli naměříš větší rozkmit hodnot. Pokud naměříš stejně malý rozkmit, máme každý nabíječku s jinou elektronikou a nebo je taky možný, že tvůj multimetr není schopen měřit pulzující napětí. Zajímalo by mne také měření jirika jeho nabíječky (při nabíjení 2 ks aku), ať máme jasno ![]() |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Asi mám měřák na nic na tohle...
Při dvou aku bylo napětí pár chvil před koncem 4,26-4,28V u obou. Zvláštní. Při víc kusech větší napětí, než při jednom??? Jiřík nám to odhalí ![]() Sosáky mě nenašlape víc, než 4,13V. Po rychlém přednabití poputují na došlapání do UF, ta je končí na 4,21V ![]() -------------------- SureFire G2 P 61 drop-in, Streamlight Argo 1w Luxeon+Task-Light 2-L 3w Luxeon lumileds+Strion xenon bulb+Scorpion xenon bulb, Fenix TK20 s OP reflektorem+ Fenix popruh na hlavu, Olight M20 Warrior+M30 Triton+M21 Warrior SST50, Maglite 2AA, Trooper 73B, Zebralight H60-Q5+H30-Q5, Dereelight C2H 4SD-RU Cree XR-E Q3 OP, EagleTac T20C2 RGB Cree XR-E Q4, Akoray K-106 Cree Q5+K-109 Cree Q5, Ultrafire C1 Cree R2+WF-501B green K2 a red R2+WF-502B White-wall-hunter |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 123 Registrován: 26.7.2008 Člen číslo: 114 ![]() |
Mi tendle dread připomněl, že mám vedle v nabíječce aku... už asi dva dny... měl bych dát nabíjet další. Já teda radši budu nabíjet pomalu, za to s jistotou a bez hasičáku.
![]() |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Nerad čekám
![]() Hasičák z Ledmanie a směle nabíjet na hraně zákona ![]() ![]() Co to máš za nabíječku vlastně??? -------------------- SureFire G2 P 61 drop-in, Streamlight Argo 1w Luxeon+Task-Light 2-L 3w Luxeon lumileds+Strion xenon bulb+Scorpion xenon bulb, Fenix TK20 s OP reflektorem+ Fenix popruh na hlavu, Olight M20 Warrior+M30 Triton+M21 Warrior SST50, Maglite 2AA, Trooper 73B, Zebralight H60-Q5+H30-Q5, Dereelight C2H 4SD-RU Cree XR-E Q3 OP, EagleTac T20C2 RGB Cree XR-E Q4, Akoray K-106 Cree Q5+K-109 Cree Q5, Ultrafire C1 Cree R2+WF-501B green K2 a red R2+WF-502B White-wall-hunter |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 123 Registrován: 26.7.2008 Člen číslo: 114 ![]() |
Nerad čekám ![]() Hasičák z Ledmanie a směle nabíjet na hraně zákona ![]() ![]() Co to máš za nabíječku vlastně??? Už jsem to myslím kdesi psal - návod - belza.cz. Nabíjí to nejdřív omezeným proudem, pak na konstantní koncové napětí, tzn. čím blíže konci, tím nižší proud protéká. Koncové napětí je dost přesný, ihned po vytažení mívají aku 4,19-4,20 V (tedy za předpokladu že mi správně měří měřák). Záleží jak dlouho je tam nechám. Už ani nevím zda jsem nabíjecí proud nechal na těch 220 mA, nebo to zvednul, šlo by to jednoduše udělat výměnou odporu. V praxi je to malá modrá krabička co se zapojí do 230 V, z druhé strany je konektor a na něj napichuju buď rámečky na jednotlivé články nebo celé packy (zapojené paralelně). Edit: přes měřák teče 270 mA, při zvážení všech vnesenejch odporů při měření to v reálu může být 300-350 mA. |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Nerad čekám ![]() Hasičák z Ledmanie a směle nabíjet na hraně zákona ![]() ![]() Co to máš za nabíječku vlastně??? Já snad žádný hasičáky neprodávám ![]() Jinak jsem proměřil svoje nabíječky: Pila IBC - napětí na svorkách na konci nabíjení 4,21-4,22V, napětí aku po vytažení 4,19-4,20V WF-139 na svorkách 4,23-4,25V, napětí na aku po vytažení 4,19-4,21V Soshine SC-S1 MAX - napětí na svorkách hodně kolísá, občas ukáže i 4,41V... po nabití aku jen 4,10-4,15V (měřeno při nabíjení jednoho nechráněného aku). Druhý voltmetr mi ukazuje čísla asi o 0,05V nižší, ale řídím se spíš tím co ukazuje víc. Mno, asi tu soshine vykuchám a použiju ji jen jako držák a nabíjet budu tímhle. -------------------- "You could send a little girl over an old graveyard in an abandoned ghost town at midnight, as long as she has an Olight SR90 Intimidator with her, she will be fine." - Serial Chiller@CPF
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Sympatická, škoda, že jen na jeden aku...
Chudák SS, vykuchat jí střívka ![]() -------------------- SureFire G2 P 61 drop-in, Streamlight Argo 1w Luxeon+Task-Light 2-L 3w Luxeon lumileds+Strion xenon bulb+Scorpion xenon bulb, Fenix TK20 s OP reflektorem+ Fenix popruh na hlavu, Olight M20 Warrior+M30 Triton+M21 Warrior SST50, Maglite 2AA, Trooper 73B, Zebralight H60-Q5+H30-Q5, Dereelight C2H 4SD-RU Cree XR-E Q3 OP, EagleTac T20C2 RGB Cree XR-E Q4, Akoray K-106 Cree Q5+K-109 Cree Q5, Ultrafire C1 Cree R2+WF-501B green K2 a red R2+WF-502B White-wall-hunter |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 130 Registrován: 18.2.2008 Bydliště: Mladá Boleslav, Zlín. Člen číslo: 9 ![]() |
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() LED Greenhorn ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 4 787 Registrován: 24.2.2008 Bydliště: Bratislava Člen číslo: 16 ![]() |
Já snad žádný hasičáky neprodávám ![]() ale ano !!! toto je co ? HASICI PRISTROJE EVROPSKE KVALITY (http://www.hasici-pristroje-eshop.cz/) -------------------- Author Xenon, Sigma Elipsoid, Cateye EL300, MTE Rebel, Ultrafire 606A1@Q5, 2x MXDL@R2 WG, WF-400@P7 CSVOI, 4x Ultrafire C2@P7 DSVNJ+Sekonix Col#1, 2x TR801@P7 DSVNJ Akoray K-106, KD Cree Q3 5A, SacredFire NF-08 zoom, KD Cree Q3 zoom, 5xNF-500 Q5 zoom, Bastl 6xCree -> 1400lumen, Solarforce L900M@6xCree Q5 1500+lumen mod Uniquefire HS801@Phlatlight SSR-90, Endurer 4x18650 4xCree MCE M-bin WH 3000+ lumen, Police 2D Maglite SST-90 aspherical 2000+lumen thrower Romisen RC-T5 4x XP-G R5 1500+ lumen mod, 10xCree MCE 5C 4000K Hyperboost 6000+ lumen bike light - yeeaaah, it's done !!! Niekto vidi, niekto svieti ... A niekto svieti a vidi ... (pepko) Predstavte si lampu! Nech je akokoľvek umelecky a zaujímavo zdobená, musí predovšetkým svietiť! (Honoré de Balzac) Světlo umírá jenom příchodem ještě většího světla, ještě většího, většího světla. (Otakar Březina) Je dokonalejšie svietiť ako svetlo len vidieť. (Tomáš Akvinský) Ty brdo! Now that's a clean mod, looks awesome! This is the flashlight I needed when I met wolves in a Slovak forest at night :-) Yeeehaw! (Erasmus CPF) |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
ale ano !!! toto je co ? HASICI PRISTROJE EVROPSKE KVALITY (http://www.hasici-pristroje-eshop.cz/) Že by reklamní banner ![]() -------------------- "You could send a little girl over an old graveyard in an abandoned ghost town at midnight, as long as she has an Olight SR90 Intimidator with her, she will be fine." - Serial Chiller@CPF
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
PDA verze | Aktuální čas: 3.7.2025 - 08:55 |