![]() |
Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 174 Registrován: 15.11.2008 Bydliště: Mladějov Člen číslo: 189 ![]() |
Na 99% jsou první dva články v háji (běžnej jev).Buď zkontroluj balancer nebo samostatný článek. Na 99,9% jsou v pořádku. Jsou akorát víc vybitý díky tomu voltmetříku, kterej je napájenej z prvních dvou lipo, jak jsem psal... Nebo snad to, že nejdou nabít na 4,2V je znamení špatnýho článku? Články už nemám doma, ale částečně jsem je dorovnal vybitím a komplet znovu nabitím. Uvidím jak se budou vybíjet dál, když nebude připojenej ten voltmetřík... Jak je jako běžný, že nový články jsou v prd.. ? Snad i 1-2 roky starý články musej bejt ještě OK? Kolik, při jakém vytížení, při jaké frekvenci používání a po jaké době si měl špatné lipo články? -------------------- Profesionální měření světelného toku v integrační kouli spektrometrem v TUL Liberec a měření světelných map v laboratoři s certifikací TÜV Berlin: http://...
Lehoučká čelovka na běh...................:SOLC Spider T-24 5000 lumen 59 gramů ANSIhttp://solclighting.com.... Ultra výkoná a lehká čelovka..............: SOLC Scorpion T-23 8400 lumen 79gramů ANSI http://solclighting.com.... Kompaktní cyklosvítilna.....................: SOLC Spider T-58 6250 lumen ANSI 169gramů i s baterií! http://solclighting.com.... Ultimátní čelovka s extra chlazením....: SOLC Scorpion T-44 až 12000 lumen 120gramů ANSI http://solclighting.com.... Výkonná svítilna na kolo....................: SOLC Scorpion T-73 až 12000 lumen 168gramů ANSI http://solclighting.com.... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 5 576 Registrován: 5.2.2011 Bydliště: Plzeň Člen číslo: 1 102 ![]() |
V zhledem k cenam clanku bych to nevidel na extra tridu, takze by bylo mozne, ze by jsi narazil na spatnou varku... Ale zase je divny, ze se oba clanky lisi uplne stejne.
Premyslel jsem o Turnigy 5000mAh 3S 20C, za ty 400,- to u nas nesezenes ani omylem... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 190 Registrován: 10.11.2009 Bydliště: České Budějovice Člen číslo: 447 ![]() |
Běžnej jev je spíše to,že z acupaku odejde nějaký článek .To klidně u tvého mohlo způsobit zatížení tím voltmetrem (zvláště po delší dobu-řádově hodiny)a poté zatížení větším proudem.Vnitřní odpor článku se zvýšil již nevratně.To nabíjení (pod 4,2V)těžko hodnotit když uš je nemáš a nemůžeš udělat další pokusy.Často pomůže nabíjení menším proudem ,nebo nejdříve nabíjet jako LiOn (na 4,1V) a pak LiPo - balancér má lehčí práci.
To jak ochází LiPo těžko specifikovat - já je zatěžuju extrémě (desítky až kátkodobě stovky A) a náhlé úmrtí jsem měl snad jednou.Pokles kapacity je však normální vždy po každém cyklu (nejdříve ubývají tisíciny,pak setiny V a už to jede (měřeno Fluke 179). Jedna obecná rada - nabíjet na max 4,15 V ,vybíjet na max 3,2 a LiPo je věčný. |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 5 576 Registrován: 5.2.2011 Bydliště: Plzeň Člen číslo: 1 102 ![]() |
O kolik tak prijdu kapacity, pokud li-pol nabiju na 4,1 misto 4,2V?
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 697 Registrován: 30.5.2009 Člen číslo: 337 ![]() |
Pokusím se i já přispět trochou do mlýna.
Miku špatně jsem si to přečetl, myslel jsem že to je 2S2P, takhle je to jasný ![]() Co se týče ubytku na nabíjecích kabelech, ten do jisté míry nevadí, ze silového vystupu se řídí proud, napětí se řídí balancérem. Turnigy, nebo zippy patří mezi hodně dobré články, nevím jestli můžu říct, že mezi uplnou špičku, nicmíně se používají i v závodních modelech, či v hodně drahých modelech kde se nevyplatí šetřit, což o něčem svědčí, a že jsou levné? člověk by se mohl ptát proč ty "značkové" jsou tak drahé. To že nějaký článek odejde velmi rychle se stává, i když nové vypadali všechny stejně. Nicméně je divné, že vůbec nabíječka dopustí takový rozdíl. Když se mi občas stane že je nejaký článek rozjetý, tak ten rozdíl je tak. Chce to zkusit s jinými články. -------------------- Fenix PD20, Romisen RC-T5@4x XM-L T6 2B mod, Quark Mini CR2
Samsung ICR 3000mAh, iCharger 106B-plus 250W 6s Balance/Charger iCharger 3010B 1000W 10s 30A iCharger 4010 DUO |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 190 Registrován: 10.11.2009 Bydliště: České Budějovice Člen číslo: 447 ![]() |
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Díky. 10% úbytku si nejspis ani nevsimnu
![]() |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 697 Registrován: 30.5.2009 Člen číslo: 337 ![]() |
Třeba graf odsud . Pěkne měření, dík za odkaz, koukám že je nás tu vícero modelářů. -------------------- Fenix PD20, Romisen RC-T5@4x XM-L T6 2B mod, Quark Mini CR2
Samsung ICR 3000mAh, iCharger 106B-plus 250W 6s Balance/Charger iCharger 3010B 1000W 10s 30A iCharger 4010 DUO |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Administrátor ![]() ![]() ![]() Skupina: Root Admin Příspěvků: 5 011 Registrován: 5.2.2008 Bydliště: Turnov/Praha Člen číslo: 2 ![]() |
K podobným výsledkům jsem došel i zde na fóru.
-------------------- "You could send a little girl over an old graveyard in an abandoned ghost town at midnight, as long as she has an Olight SR90 Intimidator with her, she will be fine." - Serial Chiller@CPF
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 350 Registrován: 22.2.2010 Bydliště: Trenčín Člen číslo: 581 ![]() |
Haha, asi sa číňanom prestal páčiť názov UltraFire, moderný je FANDYFIRE
![]() A BTW, posledné HXY 1x18650 nabíjačky majú písaný prúd 800mA ale nabíjajú 600mA, ich klasickou metódou (chvílu CC), napätie naprázdno 4,23V, led zelená pri nabíjaní @4,18V. Môj kus z manafont.com. -------------------- LED : začiatočník, Elektrotechnika : pokročilý :)
Momentálne FL : 2xUniqueFire G10 CREE XP-G R5, Fenix LD01 XP-G R4 (na kľúčoch) Nabíjačky : Soshine U1 4-Channel Quick Charger Akumulátory : GP ReCyko+ AA, Soshine AAA 900mAh, Tronic LSD AAA 850mAh, Tronic LSD 9V, UltraFire XSL 18650 2600mAh Green, ... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() LED maniac ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 370 Registrován: 26.3.2009 Bydliště: KE/RV (SK) Člen číslo: 295 ![]() |
Ja som z ebay nedavno pre kolegov objednaval tie male "cestovne" nabijacky. Boli lacnejsie
![]() ALE, (zatial) jedna aj po zapnuti svieti stale na cerveno, aj bez vlozeneho aku ... Napatie naprazdno je cca 9,2V ![]() Po dalsom skumani som zistil, ze konektory na 9V su priamo spojene aj s kontaktom na li ion ... Ale ved pred tym, nez som ju dal kolegovi, som ju skusal a fungovala normalne... Co moze byt problem? Skusim este pozriet plosak, ci tam nieco neodpadlo alebo nezhorelo.... -------------------- J.M. Petzval: "Podmanil som svetlo, mám ho v hrsti, lebo na svete je ešte príliš veľa tmy"
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Napeti na prazdno 9,2V bude nejspis proto, ze pokud to indikuje nabijeni a nabiji to konstantnim proudem, tak po pripojeni voltmetru tam potece nejvyssi napeti...
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() LED maniac ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 370 Registrován: 26.3.2009 Bydliště: KE/RV (SK) Člen číslo: 295 ![]() |
Lenze nieje vlozeny clanok, takze "naprazdno" by nabijanie nemalo indikovat ...
-------------------- J.M. Petzval: "Podmanil som svetlo, mám ho v hrsti, lebo na svete je ešte príliš veľa tmy"
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Administrátor ![]() ![]() ![]() Skupina: Root Admin Příspěvků: 5 011 Registrován: 5.2.2008 Bydliště: Turnov/Praha Člen číslo: 2 ![]() |
Ta nabijecka zrejme podle napeti vlozenych baterii detekuje jejich typ a tvuj voltmetr povazuje za 9V baterii... Zkus tam nejakou baterii vlozit a zmerit napeti potom. Kazdopadne od takove levne super univerzalni nabijecky nemuzes cekat zazraky
![]() -------------------- "You could send a little girl over an old graveyard in an abandoned ghost town at midnight, as long as she has an Olight SR90 Intimidator with her, she will be fine." - Serial Chiller@CPF
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() empatír ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 696 Registrován: 18.7.2008 Bydliště: Ukray/Kešice Člen číslo: 109 ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Bc ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 993 Registrován: 29.9.2009 Bydliště: Bratislava-Slovensko Člen číslo: 408 ![]() |
vie niekto,kde sa daju kupit kvalitne D a C liony a nabijacky k nim?v zivote som to este nevidel
-------------------- EDC-Nitecore Edc31,Sofirn SC18 Xhp70 mod
Wildtrail WT3M Headlamp-Thrunite TH30 nw Nitecore NU20[/size] |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 225 Registrován: 9.8.2009 Člen číslo: 377 ![]() |
Mám z DX nabíječku TF VF-139. Vždy nabíjela a svítila červená LED, poté se rozsvítila zelená a já akumulátor vyndaval. Dnes ale najednou rozsvítila oranžovou LEDku. Zkusil jsem na akumulátoru změřit napětí a má 4,18V. Přendal jsem jej do druhé šachty a nejprve svítila červeně a po chvíli se i druhá rozsvítila oranžově. Co to znamená?
-------------------- Romisen RC-G2, UltraFire C3, Romisen RC-A5-Q5, TrustFire TR - 801, UltraFire U4, 2 x FandyFire 2100, Aurora AK-P7 ----> většina přebastlena, zbytek rozdán a rozprodán ;-)
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 224 Registrován: 7.8.2008 Člen číslo: 118 ![]() |
Řekl bych, že když ji tam necháš ještě chvíli, začne postupně svítit zelená. Oranžová je takový okamžik, když svítí červená i zelená současně - aku je sice už nabitý, ale ještě probíhá slabá nabíjení.
Zkus to tam nechat déle, uvidíš. Možná to chování bylo od začátku stejné, jen sis toho nevšim. -------------------- Na počátku byla tma... 2.Sam.22,29
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() CRI snob ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 814 Registrován: 30.12.2010 Bydliště: BpB, SK Člen číslo: 830 ![]() |
nemám čas čítať celý tento thread, tak sa spýtam....akú nabíjačku z DX alebo niečoho podobného odporúčate na lion 16340? ja uvažujem nad touto
Tento příspěvek byl editován MaofKO: 28.11.2011 15:59 -------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() empatír ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 696 Registrován: 18.7.2008 Bydliště: Ukray/Kešice Člen číslo: 109 ![]() |
Ja mám túto kombinovanú. Zatiaľ nevyhorela.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
PDA verze | Aktuální čas: 5.7.2025 - 21:01 |