![]() |
Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 897 Registrován: 24.5.2008 Bydliště: České Budějovice, Brno. Člen číslo: 89 ![]() |
ano, to je ta Pila. Já ji tehdy kupoval právě na základě zevrubného zkoumání CPF. A jak píšu nahoře, jsem s ní opravdu spokojenej. Má čtyřfázové nabíjení (viz popis na shopu). A s tím, že nenabíjí až k hranici 4.2V byl omyl, respektive, neměřil jsem to multimetrem, ale takovým bazmekem, teď mám multimetr a opravdu podle typu akku se ukončije VŽDY před 4.2V, většinou 4.16-4.18V. Já ji VŘELE doporučuju, je sice dražší, ale je opravdu špičková. Přijde Ti v pěkné krabičce i se šroubovacími spacery a pěkným látkovým sáčkem. Má reset funkci a nabíjím s ní jak 18650, tak 14500. Kdybych si kupoval teď nabíječku, koupil bych ji znovu. Takže říkám - moooc spokojenej, už ji mám tři nebo čtyři roky.
Docela mě překvapilo, že ji tu (tedy myslím) nikdo nemá. Nebo se mýlím? Ozvěte se, haloooo ![]() Tento příspěvek byl editován mickielli15: 1.3.2012 23:22 -------------------- Ach jo, potřeboval bych asi osvětlení stadionu do kapsy (na 1xaaa) s výdrží 20 hodin, low režimem 4000lm a focusem. Zatím jsem na tomto:
Sipik SK-68 Q3 ---- FENIX E01 blue----- Fenix LD01 Sainless Steel "mazel edition" ----- MTE-M3 2I (MC-E) optika-kolimátor ----- Eagletac T20C2 R2 ----- Lumintop L1A ----- Tank007 tk-737 Q3 zoom 18650/3xAAA. ---- UF WF-900 5xQ5 1000lm ---- XENO E03 XM-L NW ---- FENIX HL21 R3 yellow ---- KD RQ 07 XM-L ---- KD Angle Q5 ---- DRY 3x XM-L CW Nabíječka šmejd NiMH, super Li-ion PILA IBCT. Potrava 18650 Trust yellow-red-black DX, 12x Sanyo+Panasonic z notebooků, AW 2600, 14500 Trust yellow-red-black, AA+AAA Recyko, Eneloop, Eneready, Arctic Power, Tronic, GP atd atd... PŘEJI SLUNCE V BUSHI :-) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Pro nově příchozí - neberte nás flashaholiky vážně, my vás zatím taky vážně neberem. Vzájemně se začnem brát vážně, jakmile do toho taky spadnete, což většinou netrvá dlouho :-))) |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Bc ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 993 Registrován: 29.9.2009 Bydliště: Bratislava-Slovensko Člen číslo: 408 ![]() |
Prečítal som si celé toto fórum o Li-ion nabíjačkách a celkom nechápem niektorých z Vás.Nie je jednoduchšie si kúpiť často spomínanú WF-139 z overeného e-shopu,ktorá spoľahlivo nabíja a nemusíte sa báť ako stále skúšať nabíjačky z DX,rôzne napodobeniny,ktoré nefungujú dobre,prebíjajú,vyhoria a podobne?Hej normálne stojí nejakých 18 Eur čo je aj 3-4 krát viac ako nabíjačky z DX,ale nezdá sa mi to až tak veľa.Nabíjačka sa kupuje raz za dlhšiu dobu a tak sa mi zdá nerozumné až tak šetriť i keď aj pre mňa je aj tá cena dosť vysoká,ale nič s tým nespravím. A k nabíjačke Xtar WP2 II,nejaké dlhodobejšie skúsenosti?Nemusí to byť ani tá II verzia. presne moja rec.je to presne ako pises...uz to tu ani necitam..upravy,vymeny,reklamacie...toto je ta nasa zgrglavost pre par euro.. a postovne...a este zistovat hlupakovi postovne,ked mu ides nieco darovat...fuck.... xtary su dobre...!! -------------------- EDC-Nitecore Edc31,Sofirn SC18 Xhp70 mod
Wildtrail WT3M Headlamp-Thrunite TH30 nw Nitecore NU20[/size] |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 493 Registrován: 30.11.2008 Bydliště: ŽA Člen číslo: 199 ![]() |
ano, to je ta Pila. Já ji tehdy kupoval právě na základě zevrubného zkoumání CPF. A jak píšu nahoře, jsem s ní opravdu spokojenej. Má čtyřfázové nabíjení (viz popis na shopu). A s tím, že nenabíjí až k hranici 4.2V byl omyl, respektive, neměřil jsem to multimetrem, ale takovým bazmekem, teď mám multimetr a opravdu podle typu akku se ukončije VŽDY před 4.2V, většinou 4.16-4.18V. Já ji VŘELE doporučuju, je sice dražší, ale je opravdu špičková. Přijde Ti v pěkné krabičce i se šroubovacími spacery a pěkným látkovým sáčkem. Má reset funkci a nabíjím s ní jak 18650, tak 14500. Kdybych si kupoval teď nabíječku, koupil bych ji znovu. Takže říkám - moooc spokojenej, už ji mám tři nebo čtyři roky. Docela mě překvapilo, že ji tu (tedy myslím) nikdo nemá. Nebo se mýlím? Ozvěte se, haloooo ![]() mna len prekvapilo, ze si pisal, ze si si ju kupoval, lebo v tej dobe nic lepsie nebolo. Znelo to , ako keby v sucasnosti by si si vedel vybrat uz aj inu:-) Preto som sa pytal, ci uz je nieco lepsie na trhu.. aby som zbytocne nekupoval Pilu . Takze nic lepsie stale nie je a mozem ju s cistym svedomim objednat? :-) A mas k nej aj tie Pila aku? Sú fajn alebo mam radsej ich nekupovat a vybrat si ine? -------------------- Moja FL zbierka: Astrolux MF04, BlitzWolf BW-ET11, Convoy S11, Fenix CL25R, Fenix CL30, Fenix TK35, Fenix TK41,Fenix L2D Q5 Premium, Fenix HL30, Imalent DM21T, Imalent DT70, JetBeam DDR30, JetBeam E10R, Lumintop EDC05C, Sunwayman T60CS, Sunwayman D40A, Nitecore Concept 1, Nitecore SRT7, Nitecore SRT9, Nitecore Tube, Nitecore TIP Christmas Edition, Nitecore TIP CRI, Nitecore EA4, Nitecore EA45S, Nitecore EC4, Nitecore LR30, Nitecore TM26GT, Olight SR95 Intimidator, Olight i3ee OS, PETZL TIKKA+, Wuben TO50R, Wuben E05
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 897 Registrován: 24.5.2008 Bydliště: České Budějovice, Brno. Člen číslo: 89 ![]() |
Psal jsem, že tehdy nic lepšího nebylo proto, že tehdy asi opravdu nic lepšího nebylo a nyní to nevím, protože už tři roky nemám důvod pátrat. Kvalita zůstane kvalitou, takže s ní určitě nešlápneš vedle. Uvažoval jsem tehdy přesně jako Ty. Na druhou stranu je pravda, co napsal Ivan. Spousta lidí tu má dobré zkušenosti s nabíječkama, co koupili v našich ověřených shopech a jsou proměřené ( já mohu mluvit za shopy, kde mám zkušenosti - Kronium, Svitilny.eu, Ledshop). Tam taky nešlápneš vedle. Pilu jsem ale u nás neviděl. Kupoval jsem ji tehdy i pro kamaráda a tomu slouží taky dodnes bez zaváhání.
Tento příspěvek byl editován mickielli15: 3.3.2012 01:27 -------------------- Ach jo, potřeboval bych asi osvětlení stadionu do kapsy (na 1xaaa) s výdrží 20 hodin, low režimem 4000lm a focusem. Zatím jsem na tomto:
Sipik SK-68 Q3 ---- FENIX E01 blue----- Fenix LD01 Sainless Steel "mazel edition" ----- MTE-M3 2I (MC-E) optika-kolimátor ----- Eagletac T20C2 R2 ----- Lumintop L1A ----- Tank007 tk-737 Q3 zoom 18650/3xAAA. ---- UF WF-900 5xQ5 1000lm ---- XENO E03 XM-L NW ---- FENIX HL21 R3 yellow ---- KD RQ 07 XM-L ---- KD Angle Q5 ---- DRY 3x XM-L CW Nabíječka šmejd NiMH, super Li-ion PILA IBCT. Potrava 18650 Trust yellow-red-black DX, 12x Sanyo+Panasonic z notebooků, AW 2600, 14500 Trust yellow-red-black, AA+AAA Recyko, Eneloop, Eneready, Arctic Power, Tronic, GP atd atd... PŘEJI SLUNCE V BUSHI :-) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Pro nově příchozí - neberte nás flashaholiky vážně, my vás zatím taky vážně neberem. Vzájemně se začnem brát vážně, jakmile do toho taky spadnete, což většinou netrvá dlouho :-))) |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() CRI snob ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 814 Registrován: 30.12.2010 Bydliště: BpB, SK Člen číslo: 830 ![]() |
Tak mi konečne dorazili moje privé poriadne aku - panasonic 3100. A teraz že akú lepšiu nabíjačku? Mám doma túto, ukončuje pri 4,23V, ale neviem akou metódou nabíja...nepotrebujem tie aku zničiť...
http://www.intl-outdoor.com/16340-to-32650...rger-p-306.html Prípadne uvažujem o XTAR WP2 II. Tento příspěvek byl editován MaofKO: 20.3.2012 16:39 -------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
jak zaznělo v minulých příspěvcích - buď drahou Pilu ze zahraničí, nebo osvědčené a proměřené Xtary nebo Ultrafiry z našich osvědčených eshopů... a ta WP2 II má, pokud se nemýlím, i nabíjení externích zařízení, takže je to zároveň i takovej powerpack na nabíjení mobilu a jiných energiechtivých hraček
![]() -------------------- Ach jo, potřeboval bych asi osvětlení stadionu do kapsy (na 1xaaa) s výdrží 20 hodin, low režimem 4000lm a focusem. Zatím jsem na tomto:
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() CRI snob ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 814 Registrován: 30.12.2010 Bydliště: BpB, SK Člen číslo: 830 ![]() |
Tú xtar som chcel zobrať z hkequipment, je tam lacnejšia a mám s nimi dobré skúsenosti.
-------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
jo ten obchod je v pohodě. A rozdíl v ceně je jasný a opodstatněný - buď lacinější, ale bez plné dvouleté záruky, nebo dražší, ale s tímto benefitem...
-------------------- Ach jo, potřeboval bych asi osvětlení stadionu do kapsy (na 1xaaa) s výdrží 20 hodin, low režimem 4000lm a focusem. Zatím jsem na tomto:
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Tak potom tú cenu chápem. A vlastne keď dám tieto chránené aku do tejto mojej nabíjačky, tak im to vyššie napätie tiež vadí? Či jedná sa len o to aby ukončila nabíjanie na 4,2V?
-------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 355 Registrován: 4.3.2008 Bydliště: Praha 10 Člen číslo: 21 ![]() |
jo ten obchod je v pohodě. A rozdíl v ceně je jasný a opodstatněný - buď lacinější, ale bez plné dvouleté záruky, nebo dražší, ale s tímto benefitem... Na aku se dává taky dvouletá záruka? U notebooků nám na ně dávají jen půl roku a to je na zbytek notebooku tříletá záruka. I když, to je pro firmu podle obchodního zákonníku a ten to má jinak než občanský, kde jsou asi ty dva roky na vše. |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 5 576 Registrován: 5.2.2011 Bydliště: Plzeň Člen číslo: 1 102 ![]() |
Normalne davaji na aku u notebooku taky okolo 1roku.
Vyssi napeti vadi kazdemu clanku, snizuje se tim zivotnost. I kdyz tam mas ochranny obvod, tak ten ukoncuje stejne az tak na tech 2,5V... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Aha, takže to vyššie napätie škodí aj počas nabíjania a to že ho ochrana nakoniec odpojí pri 4,2V nestačí. Díky.
-------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Na aku se dává taky dvouletá záruka? U notebooků nám na ně dávají jen půl roku a to je na zbytek notebooku tříletá záruka. I když, to je pro firmu podle obchodního zákonníku a ten to má jinak než občanský, kde jsou asi ty dva roky na vše. no to nevím jistě, já mluvil jen o nabíječkách. Ale obecně jsem se většinou setkal s tím, že na baterii je záruka nižší. Jak píšeš, většinou půl roku. Ale to by nám spíš řekl třeba Jirik... -------------------- Ach jo, potřeboval bych asi osvětlení stadionu do kapsy (na 1xaaa) s výdrží 20 hodin, low režimem 4000lm a focusem. Zatím jsem na tomto:
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 3 039 Registrován: 4.10.2011 Bydliště: okr. Senec Člen číslo: 8 292 ![]() |
Potreboval by som kupit nabijacku pre LiIonky, LiPolky a NiMH baterie s nasledovnymi parametrami :
1. aspon orientacne meranie kapacity pri nabijani . 2. vstup 230V a 12 V 3. aspon 4x nezavisle sachty pre AAA,AA,C,D 4. 1x vystup pre dobijanie baterii v LiIon a Lipol akupackoch do 48V a 5A 5. ukazovatel stavu -------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
nejsem si jist, jestli něco takového vůbec existuje... NiMH+Li-on/pol, aspoň 4 šachty, info o stavu... pochybuju, že takovej stroj je...
-------------------- Ach jo, potřeboval bych asi osvětlení stadionu do kapsy (na 1xaaa) s výdrží 20 hodin, low režimem 4000lm a focusem. Zatím jsem na tomto:
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 144 Registrován: 1.2.2012 Člen číslo: 9 622 ![]() |
Potreboval by som kupit nabijacku pre LiIonky, LiPolky a NiMH baterie s nasledovnymi parametrami : 1. aspon orientacne meranie kapacity pri nabijani . 2. vstup 230V a 12 V 3. aspon 4x nezavisle sachty pre AAA,AA,C,D 4. 1x vystup pre dobijanie baterii v LiIon a Lipol akupackoch do 48V a 5A 5. ukazovatel stavu Presne totez sem se snazil vypatrat i pres modelare a nejdal kam jsem se dostal je toto jsou tam i dalsi 2modely ktere take z casti splnuji tve pozadavky no bod 4. = 11S ? no to nevim. Neco 4xsachtice sem zahlidl i na eBayi, ale bez jakekoliv smysluplne indikace... Sachtice uz neresim pouzivam NdFeB magnety . Jinak ty nejlevnejsi moc kvality nepobraly ... sem neodolal a koupil jednu obycejnou(ne 4x) a prebiji - ukoncuje az na 4,25(muj stary Shark od pelikana je presny 4,2) tak jestli to pujde necham vymenit R. Takze, kdyby nekdo mel vic info. a tip -uvitam. |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 5 576 Registrován: 5.2.2011 Bydliště: Plzeň Člen číslo: 1 102 ![]() |
Ta 4 kanalova nabijecka je zajimava
![]() |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 3 039 Registrován: 4.10.2011 Bydliště: okr. Senec Člen číslo: 8 292 ![]() |
Presne totez sem se snazil vypatrat i pres modelare a nejdal kam jsem se dostal je toto jsou tam i dalsi 2modely ktere take z casti splnuji tve pozadavky no bod 4. = 11S ? no to nevim. Neco 4xsachtice sem zahlidl i na eBayi, ale bez jakekoliv smysluplne indikace... Sachtice uz neresim pouzivam NdFeB magnety . Jinak ty nejlevnejsi moc kvality nepobraly ... sem neodolal a koupil jednu obycejnou(ne 4x) a prebiji - ukoncuje az na 4,25(muj stary Shark od pelikana je presny 4,2) tak jestli to pujde necham vymenit R. Takze, kdyby nekdo mel vic info. a tip -uvitam. Diky za super linky. Tych 11s vlastne nepotrebujem staci mi jeden vystupny konektorpre 8s ale nabijaci prud potrebujem nastavit od 0,3A lebo tam chcem dobijat aj 10440 bud po jednom kuse alebo 8kusov v serii. Meranie kapacity a ukazovanie stavu aky prud tam tecie je tiez podmienkou. Tie 4 shachty by stacili na 1S 10440-32650 Tento příspěvek byl editován zoom: 1.4.2012 06:09 -------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Nastaveni proudu i mereni kapacity ta 4 sachtova ma, ale max 6s li-xx na sachtu...
Tento příspěvek byl editován Benik3: 1.4.2012 10:30 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 144 Registrován: 1.2.2012 Člen číslo: 9 622 ![]() |
zoom: 8s co sem narychlo nasel tady , ale moc jich nebude 8s uz je dost, to by ti asi poradili modelari -dohledej nejake tlf. na obchody a zavolej nebo pouzij jejich fora pres batt. a nabijecky tam sou nekteri silenci jako tady pres.... malem vyrobu vlastni led:-)
Spec. Input Voltage: 11~18v Circuit power: Max Charge: 150W / Max Discharge: 5W Charge Current Range: .1~7.0A Ni-MH/NiCd cells: 1~27 Li-ion/Poly cells: 1~8 Pb battery voltage: 2~36v Tento příspěvek byl editován fan-ny: 1.4.2012 11:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
PDA verze | Aktuální čas: 6.7.2025 - 08:17 |