![]() |
Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholik & sběratel ![]() ![]() ![]() Skupina: Moderátor Příspěvků: 3 799 Registrován: 22.2.2008 Bydliště: těsné sousedství Prahy Člen číslo: 14 ![]() |
A ten Shark umí nabíjet LiIon na víc než 4,20V? Třeba iCharger 206B to neumí ani náhodou.
-------------------- Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-)
------------------------------------------------------------------------------------------------------ |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 668 Registrován: 12.9.2009 Člen číslo: 394 ![]() |
Alku ty fakt nevies nejaku malu lacnu nabku na Sanyo? Pripadne nevie to niekto mod,ako posunut cut-off napatia?Podla mna tam budu nejake odpory,alebo napatove referencie.
Ono uz sa mi dostali do ruk chargery co davali 4.28, napr. tento. Avsak mam skusenost,ze niekedy rozdielne obvody ochran pripadne ine vnutorne odpory rozhadzu na lacnejsich analogovych chargeroch cut-off napatie. -------------------- Tiablo A9S + zoom optika@Q5 Spiderfire 2-mode@SSC P7 Ultrafire 502B@R2 X2000@P4 MAG 2C + 52mm asferika s kadecim a vidiet aj v tme |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholik & sběratel ![]() ![]() ![]() Skupina: Moderátor Příspěvků: 3 799 Registrován: 22.2.2008 Bydliště: těsné sousedství Prahy Člen číslo: 14 ![]() |
Člověče, žádný tip nemám,já tyhle "víceoktanové" akumulátory neprovozuju :-/
-------------------- Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-)
------------------------------------------------------------------------------------------------------ |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 668 Registrován: 12.9.2009 Člen číslo: 394 ![]() |
Člověče, žádný tip nemám,já tyhle "víceoktanové" akumulátory neprovozuju :-/ Myslel som,ze ako zberatel mas vsetko:) -------------------- Tiablo A9S + zoom optika@Q5 Spiderfire 2-mode@SSC P7 Ultrafire 502B@R2 X2000@P4 MAG 2C + 52mm asferika s kadecim a vidiet aj v tme |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 163 Registrován: 7.6.2010 Bydliště: Slovenská republika Člen číslo: 653 ![]() |
Neviem či to bolo v tomto vlákne, ale niekde som tu čítal o miniatúrnych nabíjačkách na Li-ion. Vyzeralo to iba ako taký tenký USB samec s malým plošákom a na ňom +-. Tuším to bolo na ebay, ale ani tam to nevidím. vyzeralo to podobne tomuto. Ale bolo to ešte o kúsok menšie a vyzeralo to lepšie. Keby máte link na niečo podobné hoďte to sem... Dikes.
-------------------- ?Svet je temný a svetlo je vzácne.? Kate DiCamillo
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Myslel som,ze ako zberatel mas vsetko:) Jsem naštěstí sběratel, ale bohužel ne uhlobaron nebo rentiér. Mám jen to, co mi dovolí peněženka. A ta je nějak v poslední době přísná ... :-)) -------------------- Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-)
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() LED maniac ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 370 Registrován: 26.3.2009 Bydliště: KE/RV (SK) Člen číslo: 295 ![]() |
Neviem či to bolo v tomto vlákne, ale niekde som tu čítal o miniatúrnych nabíjačkách na Li-ion. Vyzeralo to iba ako taký tenký USB samec s malým plošákom a na ňom +-. Tuším to bolo na ebay, ale ani tam to nevidím. vyzeralo to podobne tomuto. Ale bolo to ešte o kúsok menšie a vyzeralo to lepšie. Keby máte link na niečo podobné hoďte to sem... Dikes. Taketo som objednal na vyskusanie, a cuduj sa svete, ono to za tie prachy aj nabija ! ![]() ... a mas to aj s drziakom ![]() Tento příspěvek byl editován m@roš: 5.5.2013 19:56 -------------------- J.M. Petzval: "Podmanil som svetlo, mám ho v hrsti, lebo na svete je ešte príliš veľa tmy"
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 163 Registrován: 7.6.2010 Bydliště: Slovenská republika Člen číslo: 653 ![]() |
To je stále veľké, ja potrebujem úplne miniatúrne.
-------------------- ?Svet je temný a svetlo je vzácne.? Kate DiCamillo
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 50 Registrován: 16.6.2008 Člen číslo: 101 ![]() |
Zkusím se zeptat, třeba někdo zná něco co by splnilo moje požadavky.
Chtěl bych jednu univerzální nabíječku na Ni-MH a Li-Ion s minimálně dvěma slotama. Primární použití pro AA nebo 18650, příležitostné nabíjení AAA nebo nějakých úplně speciálních článků. - každý slot samostatná inteligence - automatické nabíjení - možnost vybíjení, ukázání napětí případně kapacity při jejím měření, tedy ideálně s LCD které vše přehledně zobrazí (nemusí mít každý slot vlastní LCD) Zároveň bych ale chtěl aby to mělo výstup na nějaké spešl baterky - např mám tady Li-Ion článek do automatického vysavače který bych potřeboval trochu oživit. (v něm je asi 12ks SC článků). - Klidně by to mohlo znamenat že se při použití toho výstupu jeden slot odpojí, to by nevadilo. Nevím jestli něco takového vůbec existuje. V modelářských nabíječkách se vůbec nevyznám, nevím jestli umí řešit více baterek najednou se samostatnou logikou. Taky by mi tam asi chyběly ty sloty, který mě ušetřej práce se svorkama... Nevím jestli existují nějaký holdery pro články připojitelný k modelářským nabíječkám. Je také možné, že bude lepší nebo levnější koupit na splnění požadavků spíše 2 výrobky než to mít za každou cenu vše integrované v jednom... Díky za tipy Tento příspěvek byl editován capo: 11.5.2013 12:11 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 5 576 Registrován: 5.2.2011 Bydliště: Plzeň Člen číslo: 1 102 ![]() |
Modelářské nabíječky neumí bohužel nabíjet více článků vlastní logikou.
I když dělají se třeba nabíječky 4v1 (tedy 4 úplně samostatné nabíječky v jedné krabičce. Zvlášť displaye, balancery...). Dají se najít třeba na HK... Tento příspěvek byl editován Benik3: 11.5.2013 14:24 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 50 Registrován: 16.6.2008 Člen číslo: 101 ![]() |
Po půl roce oživuji svůj dotaz http://forum.fotonmag.cz/index.php?showtop...ost&p=63005. Hlavním důvodem je větší délka některých nových 18650 článků, než se mi vejde do UF-139.
Beniku3, můžeš prosím hodit odkaz na něco co jsi konkrétně myslel? Nic jsem na HK nenašel, možná jsem to jen nepochopil. Každopádně jsi mě překvapil to o té oddělené logice. Chápu správně, že logika by u modelářské nabíječky spočívala pouze v tom že má balancer, a to se dá ještě navíc uplatit pouze pokud mám akupack se servisním konektorem? Pokud ano, existuje nějaký držák na 1-6 (třeba) který má vývod i na servisní konektor, abych byl schopen v něm nabít ?různé? 18650 články v různém stadiu vybití? Nebo přes balancer jdou nabíjet pouze stejné články? Koukal jsem třeba na http://www.va-models.com/eshop1/equilibriu...-p-25569.html... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 5 576 Registrován: 5.2.2011 Bydliště: Plzeň Člen číslo: 1 102 ![]() |
Myslel jsem např. toto: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/_...ries_200W_.html
Držák bys si musel udělat sám, jinak nabíjet úplně rozdílné články bych nedoporučoval. Balancer slouží k dorovnání napětí, dost ale taky záleí na nabíječce, přece jenom přes balancer nejdou žádný velký proudy, takže pokud budeš ty články mít rozhozené hodně, mohlo by se i stát, že se nestačí srovnat do konce nabíjení... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Dík za odkaz. Já se právě s ničím dělat nechci, nerozumím tomu a nejsem tak šikovnej, radši bych něco hotovýho. Tím že je to primárně na samostatné články, které mám od různých výrobců, asi není modelářská nabíječka dobrá volba.
Pěkná je třeba Nitecore i4 http://www.nitecore.com/productDetail.aspx?id=18, ale ta zas nezměří kapacitu, nenastavím si ručně že chci vybít, neukáže pro kontrolu napětí... Takže hledám dál. Vlastně sháním něco jako http://www.conrad.cz/nabijecka-voltcraft-ipc-1l.k201101, ale s možností i pro Li-Ion.... Vypadá to že se něco rýsuje: http://www.soshine.com.cn/a593.aspx. Ještě zjistit podporované max rozměry, max napětí apod. Tento příspěvek byl editován capo: 18.10.2013 12:40 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
A co třeba tahle věcička? Kapacitu ti nezměří, ale je to Fenix, značka značek. Docela nad ní přemýšlím. Jinak na měření kapacity je stejně nejlepší prakticky jakákoliv modelářská nabíječka.
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Hezky pěkně! Velká škoda té kapacity. Škoda že se ještě nedá koupit. Každopádně, kromě toho že má 4 sloty a stojí skoro 2x tolik, v čem je ještě lepší než ta Soshine H2?
Fenix: LCD display for battery voltage and charging status Soshine: LCD displays for multi-information, battery type ,voltage ,time ,charging percentage ,charging capacity ,worse battery and bad battery Já to chápu tak že Soshine umí ukázat i právě tu kapacitu. Kromě toho že nemá na výstupu max 2A jako Fenix ale jen 1A mi přijde lepší... Nebo jsem něco přehlédl? |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Ono taky je rozdíl mezi kapacitou při nabíjení a vybíjení...
Správně by jsi měl měřit kapacitu z plného nabití do min napětí povolené výrobcem článku při určitém vybíjecím proudu... Takže na obyčejné nabíjení třeba tu nitecore. Na ten zbytek modelářskou ![]() BTW 2A je docela dost, když si vemu, že třeba Panasonicy mají max povolený nabíjecí proud 0,7C, což ještě stačí, ale u nějakých slabších TrustFire apod. bych se bál... Tento příspěvek byl editován Benik3: 18.10.2013 13:52 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Jinými slovy ta kapacita která je při nabíjení ukáže jen to co se do toho článku natlačilo a nedokáže přičíst to co už tam bylo pokud nebyl plně vybit? Tedy téměř zbytečný údaj?
Ty 2A je maximum, předpokládám že normálně tam jde méně, ne? |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Hezky pěkně! Velká škoda té kapacity. Škoda že se ještě nedá koupit. Každopádně, kromě toho že má 4 sloty a stojí skoro 2x tolik, v čem je ještě lepší než ta Soshine H2? Fenix: LCD display for battery voltage and charging status Soshine: LCD displays for multi-information, battery type ,voltage ,time ,charging percentage ,charging capacity ,worse battery and bad battery Já to chápu tak že Soshine umí ukázat i právě tu kapacitu. Kromě toho že nemá na výstupu max 2A jako Fenix ale jen 1A mi přijde lepší... Nebo jsem něco přehlédl? Tak tu cenu u Fenixe bych viděl jako celkem oprávněnou, protože má čtyři sloty (dnes je skoro každá výkonnější svítilna na 3 - 4 akumulátory) a je to jaksi lepší značka než Soshine. A jinak ty 2A, to není NABÍJECÍ proud ale požadavek na externí napájecí zdroj. A kapacita, která se nacpe do akumulátoru při nabíjení je sice fajn, ale jen jako orientační údaj. -------------------- Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-)
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Ad kapacita - jasně, tak jsem to myslel.
Docela pěkná je i tahle nabíječka - http://www.candlepowerforums.com/vb/showth...harger-Xtar-XP4. Nicméně nemá display, neumí zobrazit to co chci, ale na nabíjení asi dobrá ![]() Jo a ta Fenixka, resp její min navenek shodný bratříček, jde již sehnat - http://www.ebay.com/itm/NEW-ThruNite-MCC-4...=item4d1197be04, zde http://www.candlepowerforums.com/vb/showth...Li-Ion-Chargers více info Tento příspěvek byl editován capo: 18.10.2013 14:35 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Měl jsem si to vzít jako bakalářku, a ne "Autonomní osvětlení jízdního kola"
![]() Jinak nabíjení je samozřejmě ztrátové. Nabíjená kapacita je asi 1,2-1,5x vyšší než vybíjená, jestli si dobře pamatuju... Tento příspěvek byl editován Benik3: 18.10.2013 15:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
PDA verze | Aktuální čas: 5.7.2025 - 16:03 |