![]() |
Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 897 Registrován: 24.5.2008 Bydliště: České Budějovice, Brno. Člen číslo: 89 ![]() |
Ahojte. Chci koupit nabíječku, jak jsem psal výše pár příspěvků.
-Minimálně dva sloty, nezávislé, svobodné ![]() -Inteligenci co nejvyšší. ![]() -Potřebuju, aby měla "převodovku" na nabíjení na 4.35V. -Kvalita. Vždy se mi vyplatila. Další vychytávky neodmítám (displej, USB-OUT, NiMH atd..), ale hlavně aby nepodbíjela, nepřebíjela, měla tu možnost 4.35V. Displej vítán. Jakékoli info kvituji (především zkušenosti s nějakou, oplývající mnou kýženými požadavky, strohá fakta si jsem schopen najít panem googlem, líbí se mi třeba Xtar VP2) s velkým díkem! :-) A zdravím všechny, nezapomněl jsem ![]() -------------------- Ach jo, potřeboval bych asi osvětlení stadionu do kapsy (na 1xaaa) s výdrží 20 hodin, low režimem 4000lm a focusem. Zatím jsem na tomto:
Sipik SK-68 Q3 ---- FENIX E01 blue----- Fenix LD01 Sainless Steel "mazel edition" ----- MTE-M3 2I (MC-E) optika-kolimátor ----- Eagletac T20C2 R2 ----- Lumintop L1A ----- Tank007 tk-737 Q3 zoom 18650/3xAAA. ---- UF WF-900 5xQ5 1000lm ---- XENO E03 XM-L NW ---- FENIX HL21 R3 yellow ---- KD RQ 07 XM-L ---- KD Angle Q5 ---- DRY 3x XM-L CW Nabíječka šmejd NiMH, super Li-ion PILA IBCT. Potrava 18650 Trust yellow-red-black DX, 12x Sanyo+Panasonic z notebooků, AW 2600, 14500 Trust yellow-red-black, AA+AAA Recyko, Eneloop, Eneready, Arctic Power, Tronic, GP atd atd... PŘEJI SLUNCE V BUSHI :-) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Pro nově příchozí - neberte nás flashaholiky vážně, my vás zatím taky vážně neberem. Vzájemně se začnem brát vážně, jakmile do toho taky spadnete, což většinou netrvá dlouho :-))) |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 280 Registrován: 1.4.2012 Bydliště: Czech Vitriol Člen číslo: 10 347 ![]() |
Taky uvažuju o náhradě i4ky. 2 sloty jsou mi ale málo. A co třeba Opus BT-C3100 V2.0 . Na BLF je na to promo, mělo by se to dát pořídit za 36 dol. Má to vnitřní přepínač, možná je to opatření proti náhodnému přepnutí a možnému výbuchu při nabíjení li-on 4,2V . V recenzích je snad jedinou nevýhodou hlučnější ventilátor, který se často zapíná. Na hkequipment to mají jako Powerfocus BT-C3100 za 48,99.
-------------------- Vůbec tomu nerozumím, ale o to víc mě to baví...
Granát 3x XML TIR 70mm Cyklosvětlo TRON P08 Astrolux MF-01 XPG3/ Nichia 219C + ramping od Lexela, BLF-GT, Sofirn C8A, Yezl Y3 s XHP70... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 897 Registrován: 24.5.2008 Bydliště: České Budějovice, Brno. Člen číslo: 89 ![]() |
Jojo, na tu už jsem tady dával odkaz někdy v únoru. Je otázka, jak se bude chovat. Každopádně některé nevýhody mě trochu brzdí. Už si to nepamatuju, ale někde uváděli nějaký problém, nevím s čím, buď s teplem, nebo s nabíjením NiMH, nezdá se mi tak profi, jako moje Maha na NiMH, přitom si jsou docela podobné. Zase Xtar VP2 mě láká dost. Pokud vím, ani Fenix, ani Nitecory, ani spousta dalších, jinak špičkových nabíječek, neumí těch 4.35V. Takže se výběr dost zužuje. Xtar má ještě SP1, ale ta má jeden slot. Pak ta VP2, pak ten Opus (repektive Powerfocus), no na výběr moc není. Mám prostě blbé požadavky
![]() -------------------- Ach jo, potřeboval bych asi osvětlení stadionu do kapsy (na 1xaaa) s výdrží 20 hodin, low režimem 4000lm a focusem. Zatím jsem na tomto:
Sipik SK-68 Q3 ---- FENIX E01 blue----- Fenix LD01 Sainless Steel "mazel edition" ----- MTE-M3 2I (MC-E) optika-kolimátor ----- Eagletac T20C2 R2 ----- Lumintop L1A ----- Tank007 tk-737 Q3 zoom 18650/3xAAA. ---- UF WF-900 5xQ5 1000lm ---- XENO E03 XM-L NW ---- FENIX HL21 R3 yellow ---- KD RQ 07 XM-L ---- KD Angle Q5 ---- DRY 3x XM-L CW Nabíječka šmejd NiMH, super Li-ion PILA IBCT. Potrava 18650 Trust yellow-red-black DX, 12x Sanyo+Panasonic z notebooků, AW 2600, 14500 Trust yellow-red-black, AA+AAA Recyko, Eneloop, Eneready, Arctic Power, Tronic, GP atd atd... PŘEJI SLUNCE V BUSHI :-) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Pro nově příchozí - neberte nás flashaholiky vážně, my vás zatím taky vážně neberem. Vzájemně se začnem brát vážně, jakmile do toho taky spadnete, což většinou netrvá dlouho :-))) |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholik & sběratel ![]() ![]() ![]() Skupina: Moderátor Příspěvků: 3 799 Registrován: 22.2.2008 Bydliště: těsné sousedství Prahy Člen číslo: 14 ![]() |
Pokud "Life Is Life" (skupina Opus, vzpomínate? :-) tak jedině ve verzi 2.1. Třeba zde - Opus BT-C3100 v2.1.
Seznam změn proti verzi 2.0:
Já jsem tedy hodně váhal, ale nakonec jsem objednal Nitecore Digicharger D4 za $29,95 (kód D25F) -------------------- Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-)
------------------------------------------------------------------------------------------------------ |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 307 Registrován: 1.2.2013 Bydliště: B.n.L. Člen číslo: 11 574 ![]() |
škoda že ten digicharger nemá test kapacity, jinak by to bylo pro mé potřeby dokonalé zařízení.
Ten opus přeci jen nějak pokulhával v kvalitě nabíjení ne? -------------------- čelovky: Fireflies PL47 1 Generation s 4xXP-L HI 4000°K, Skilhunt H02 new neutrální bílá, Fenix
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Alku, jak dlouho máš ten Digicharger a jak jsi s ním spokojený? Při kolika vypíná? A tak vůbec :-)
-------------------- Ach jo, potřeboval bych asi osvětlení stadionu do kapsy (na 1xaaa) s výdrží 20 hodin, low režimem 4000lm a focusem. Zatím jsem na tomto:
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholik & sběratel ![]() ![]() ![]() Skupina: Moderátor Příspěvků: 3 799 Registrován: 22.2.2008 Bydliště: těsné sousedství Prahy Člen číslo: 14 ![]() |
Digicharger zatím cestuje (alespoň doufám) :-) Hned jak přijde, dám vědět co je to za digisviňu :-)
-------------------- Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-)
------------------------------------------------------------------------------------------------------ |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 3 650 Registrován: 8.8.2011 Bydliště: Praha Člen číslo: 7 262 ![]() |
Začínám uvažovat, že si taky něco takovýho pořídím. Už mě nebaví mít 3 různý nabíječky. Navíc ta pro 18650 má jen dva sloty a na další varianty lionek nemám nic.
-------------------- Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bastl 6x žárovka na 12 plochých bateriií. Tělo z překližky, hlava z formy na pečení (svítí málo,váží hodně :p) | moje první slušná led svítilna Olight Triton M30! | zabloudila ke mě i Ultrafire C8 | hodně levně koupená noname čelovka s XML T6 na 2x 18650 z eBay| první zoom Ultrafire HWAWZS Q5 | a druhý zoom Ultrafire C8 s XML-2 |malá ale výkonná - 2ks Convoy S2+ (EDC + na kolo) | Projekt svítilny s více ledkami se šnečím temper rozbíhá @ Měla by svítit asi takto.| Pro svítilnu do ruky jsem začal tvořit testovací svítilnu WOLT | DIY Světlo pod kuchyňskou linku | Jako první trochu složitější projekt s mcu jsem udělal křižovatku řízenou semafory pro malé synovce jenž řídí ATmega48 | Nabíječka Opus BT-C3100 V2.1 jenž umí Li-ion,NiCd a NiMh | Jednoduchá svítilna Lipton z krabice od čaje | Malá svítilna ideální na klíče s hrozně dlooouhým názvem - Nitecore T Series Tube 45LM USB Rechargeable LED Light Keychain | ]Malá USB nabíječka s využitím jako powerbanka LiitoKala Lii-100 a LiitoKala Lii-202 | Časem bych si chtěl pořídit Quark MiNi |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Administrátor ![]() ![]() ![]() Skupina: Root Admin Příspěvků: 5 011 Registrován: 5.2.2008 Bydliště: Turnov/Praha Člen číslo: 2 ![]() |
Ten Digicharger má pěkný displej, ale funkčně vlastně nic moc nového nepřidává...
-------------------- "You could send a little girl over an old graveyard in an abandoned ghost town at midnight, as long as she has an Olight SR90 Intimidator with her, she will be fine." - Serial Chiller@CPF
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
To víš, já jsem ujetej na displeje :-) Opus BT-C3100 je funkčně lepší, ale ještě bych chvilku počkal, než vychytají všechny mušky. Pak to bude nabíječ snů.
-------------------- Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-)
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Hlavně aby taky vyorali ten přepínač na 4.35V z těch útrob a dali mu šanci v podobě zvenčí lapitelného přepínače :-)
-------------------- Ach jo, potřeboval bych asi osvětlení stadionu do kapsy (na 1xaaa) s výdrží 20 hodin, low režimem 4000lm a focusem. Zatím jsem na tomto:
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Alku, jak dlouho máš ten Digicharger a jak jsi s ním spokojený? Při kolika vypíná? A tak vůbec :-) Tak Digicharger před pár hodinami dorazil. Už jsem ho zapojil, ale systematicky ho začnu trápit až po návratu z dnešního flashasrazu. První dojmy dobré, však jsem podrobně studoval recenze na netu, než jsem ho objednal. -------------------- Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-)
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 3 650 Registrován: 8.8.2011 Bydliště: Praha Člen číslo: 7 262 ![]() |
QUOTE Pokud "Life Is Life" (skupina Opus, vzpomínate? :-) tak jedině ve verzi 2.1. Třeba zde - Opus BT-C3100 v2.1. Seznam změn proti verzi 2.0: voltage update rate is 30s instead of 60s. charging voltage is regulated to 4.7v instead of 5.0v, thus loading on power adapter when batteries are flat is less. 5.0v charging voltage has problem in regulating the correct current level due to this over loading current on power adapter, which lead to Panasonic brand Li-ion batteries showed wrong charging capacity value(+25%). With 4.7v charging voltage, the load on power adapter is greatly reduced and thus can make all types of batteries are charged properly. 4.35v charging time can be very long because charging current is regulated in entering the CV stage at 4.12v, which is same as 4.2v type. Now 4.35v charging algorithm is changed to 4.27v. Better safety feature: PCB temperature was used to in controling fan on/off only with 2.0v, now this function is enhenced so that temperature is monitored for entering thermal shutdown mode when excessive high temperautre is reached. It is especially helpful when fan is not running and which can lead to plastic melt down happening. new fan cover make better protection for cooling fan. S kupónkem BTC3100 se dostanete na $45 Kupón už neplatí, ale je novy OP3100 a dostanete se na 42$ Edit: Tak už je ta Opus 2.1 na cestě ke mě. Tento příspěvek byl editován Kolbaba71: 29.9.2014 13:06 -------------------- Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bastl 6x žárovka na 12 plochých bateriií. Tělo z překližky, hlava z formy na pečení (svítí málo,váží hodně :p) | moje první slušná led svítilna Olight Triton M30! | zabloudila ke mě i Ultrafire C8 | hodně levně koupená noname čelovka s XML T6 na 2x 18650 z eBay| první zoom Ultrafire HWAWZS Q5 | a druhý zoom Ultrafire C8 s XML-2 |malá ale výkonná - 2ks Convoy S2+ (EDC + na kolo) | Projekt svítilny s více ledkami se šnečím temper rozbíhá @ Měla by svítit asi takto.| Pro svítilnu do ruky jsem začal tvořit testovací svítilnu WOLT | DIY Světlo pod kuchyňskou linku | Jako první trochu složitější projekt s mcu jsem udělal křižovatku řízenou semafory pro malé synovce jenž řídí ATmega48 | Nabíječka Opus BT-C3100 V2.1 jenž umí Li-ion,NiCd a NiMh | Jednoduchá svítilna Lipton z krabice od čaje | Malá svítilna ideální na klíče s hrozně dlooouhým názvem - Nitecore T Series Tube 45LM USB Rechargeable LED Light Keychain | ]Malá USB nabíječka s využitím jako powerbanka LiitoKala Lii-100 a LiitoKala Lii-202 | Časem bych si chtěl pořídit Quark MiNi |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 97 Registrován: 21.9.2009 Bydliště: Plzeň Člen číslo: 404 ![]() |
Ahoj,
stačí mi k normálnímu nabíjení toto? Nitecore i4 http://www.ebay.com/itm/201122126717?ssPag...984.m1427.l2649 Cena 22 USD. |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 5 576 Registrován: 5.2.2011 Bydliště: Plzeň Člen číslo: 1 102 ![]() |
Dobrá volba
![]() |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Tak já nakonec ustoupil od nutnosti 4.35V a objednal jsem Soshine H4 digital charger. S kupónem SoshineH4 se dostanete (myslím do konce měsíce) na $21.99. A to je dost slušný, myslím.
Uvidíme, zda byla volba správná. Umí změřit, jaká kapacita do baterie vešla, nabíjí 4x1A, ale dá se nastavit pro každý slot i 250mA a 500mA. Dává i NiMH, ale na to mám Maha c-9000.. Prostě se mi líbila. U toho Opus BT-C3100 2.1 jsem byl nalomen, ale ještě to tam není všechno údajně vychytaný. Soshine šel lety nahoru, jeho sestra H2 je myslím v pohodě, tak jsem šel do toho H4... uvidíme. P.S. - Xtar VP4 je pro mne zklamání. Xtar VP2 je špičková - ale má (pro mě) pouze 2 sloty... Jen tak pro úplnost... :-) Tento příspěvek byl editován mickielli15: 8.11.2014 13:53 -------------------- Ach jo, potřeboval bych asi osvětlení stadionu do kapsy (na 1xaaa) s výdrží 20 hodin, low režimem 4000lm a focusem. Zatím jsem na tomto:
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 339 Registrován: 18.8.2010 Člen číslo: 699 ![]() |
Já mám na NI-Mh Mahu c9000 a na Li-On Xtar WPII 2 a už mnohokrát jsem využil nabíjení mobilu. Z 1x AW3100 mi to nabije smartphone (vypnutý) z 1% na 100% za cca 3h a v AW ješte trocha zbyde (odhadem tak 8-12% kap.)
Taky bych bral jednu univerzální nabku na vše, ale Maha toho umí dost, 4 sloty mi stačí a Xtar je zase hezky malá a lehká. Já mám na NI-Mh Mahu c9000 a na Li-On Xtar WPII 2 a už mnohokrát jsem využil nabíjení mobilu. Z 1x AW3100 mi to nabije smartphone (vypnutý) z 1% na 100% za cca 3h a v AW ješte trocha zbyde (odhadem tak 8-12% kap.) Taky bych bral jednu univerzální nabku na vše, ale Maha toho umí dost, 4 sloty mi stačí a Xtar je zase hezky malá a lehká. Za sebe můžu ten Xtar doporučit. -------------------- Fenix: E05 Zebra: SC50W Convoy: C8 DD XP-G2.
Charger: LiitoKala Lii 100 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Tak mi přišla Soshine H4. Na hodnocení je brzy, ale vypadá sympaticky. Při mé smůle ale, vydal Xtar novou nabíječku, do které bych šel, kdybych nekoupil tu H4
![]() Tady je, i když, při té CENĚ si ji možná pořídím, uvidím. Láká mě. Tento příspěvek byl editován mickielli15: 3.12.2014 23:01 -------------------- Ach jo, potřeboval bych asi osvětlení stadionu do kapsy (na 1xaaa) s výdrží 20 hodin, low režimem 4000lm a focusem. Zatím jsem na tomto:
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 5 576 Registrován: 5.2.2011 Bydliště: Plzeň Člen číslo: 1 102 ![]() |
"První nabíječka na trhu, která vám řekne reálnou kapacitu"
a pod tím tolerance +-5%, LOL (stejnak to jenom odhaduje při nabíjení...) Ty budíky jsou na oko hezký, ale prakticky nic moc... Tento příspěvek byl editován Benik3: 28.11.2014 23:56 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Za tu cenu nevypadá tak marně. Pokud někdo nespěchá na nabíjení vysokokapacitních 18650 nebo 26650, tak asi stačí. Zajímavé bude, jak se popasuje s konkurentkou - Nitecore UM20
|
|
![]() ![]() |
![]() |
PDA verze | Aktuální čas: 5.7.2025 - 11:10 |