![]() |
Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Příspěvek
|
|
Neosvícený ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 8 Registrován: 23.1.2010 Člen číslo: 548 ![]() |
Ser1a, ako si si zvykol na tie tlacidla? Mam ten isty problem, ale iba s tlacidlom MODE. CURRENT a DISPLAY reaguju perfektne, no tlacidlo MODE sa niekedy chyti niekedy nie. Jednoducho musim na tlacidle hladat miesto kde to zareaguje. Zacina ma to pomaly s..t. Myslite ze je to na reklamaciu? Inac by som jej nemal čo vytknut, keby nebolo toho drobneho problemu. Nerobi ti to nahodou kvoli tomu ze to tlacitko MODE nepodrzis dlhsie? ![]() -v navode k ipc-1l pisu: Drive nez zacnete menit funkce(rezimy) udrzby akumulatoru, musite nejprve podrzet tlacitko MODE stisknute asi 1 sekundu.Teprve pote zvolite postupnym kratkym stisknutim tlacitka MODE pozadovanou funkci udrzby akumulatoru. |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholik & sběratel ![]() ![]() ![]() Skupina: Moderátor Příspěvků: 3 799 Registrován: 22.2.2008 Bydliště: těsné sousedství Prahy Člen číslo: 14 ![]() |
Mám IPC-1 už dlouho, a asi po roce, roce a půl se začíná pomalu projevovat to, co tady popisujete - tlačítka reagují jak kdy, u mě je nejneposlušnější DISPLAY. Ale říkám si, že to snad spraví rozebrání a pročištění, jen jsem se k tomu ještě nějak nedostal :-)
A to MODE se musí držet opravdu relativně dlouho, to je v pořádku. Jinak musím konstatovat, že je to nabíječka nejvyšší kvality. Kdyby něco takového existovalo pro LiIon články, tak to kupuji bez ohledu na cenu. Leč není tomu tak :-/ -------------------- Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-)
------------------------------------------------------------------------------------------------------ |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 188 Registrován: 21.8.2008 Bydliště: Trnava a okolie; Smolenice Člen číslo: 123 ![]() |
Nerobi ti to nahodou kvoli tomu ze to tlacitko MODE nepodrzis dlhsie? ![]() -v navode k ipc-1l pisu: Drive nez zacnete menit funkce(rezimy) udrzby akumulatoru, musite nejprve podrzet tlacitko MODE stisknute asi 1 sekundu.Teprve pote zvolite postupnym kratkym stisknutim tlacitka MODE pozadovanou funkci udrzby akumulatoru. ja to robim hned po vlozeni baterii do nejakych 2-3 sekund stlacam tlacitko mode a ide bez problemov (este dovtedy nez bliknu cisla a nabehne nejaky rezim) tebe to blbne uz v tejto prvej faze? -------------------- na ceste: nic nove V mojej zbierke: Fenix: L1D xr-eQ5, LD10 Q5, L2D xr-eQ5, LD15 xp-e r4, Zebra H501, Fenix HM-61R Amber, Fenix BC-21R, broky eneloop 2000 a nabijacky brokov Voltcraf CM420, Voltcraft IPC-1, Fenix ARE-X1 Predane: Eastward YJ J06 xm-l, Tesco 2Dq5wc, Fenix MC10 GD+, Fenix LD15, Nitecore EZAA xp-g r4 5b1, Ultrafire C2 (MC-E), Smallsun ZY-C85, 3xRomisen L-C030, Fenix L1D CE, E01 nichia GS znicene: Akoray K-106, bastl 2x parkovacky T10 - cree Q5vratene: Nitecore D10 (2x reklamacka, ale mozno to skusim do tretice)
"je lepšie 1 krát vidieť ako 100 krát počuť ..." |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Neosvícený ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 15 Registrován: 1.11.2010 Bydliště: KE Člen číslo: 765 ![]() |
Po vlozeni aku nastavim prud a hned nastavujem tlacitkom MODE rezim. Niekedy, ci tlacitko drzim 1 alebo 5 sec ono nereaguje. Jednoducho musim na tlacitko zatlacit ako keby zboku a vtedy sa chyti.
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Neosvícený ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 46 Registrován: 30.1.2009 Člen číslo: 249 ![]() |
http://www.fkt.cz/cz/art_131/bc-250-novy-p...-nabijecek.aspx tuhle nekdo nemate docela o ni uvazuju.
-------------------- Mini maglite led upgrade xr-e q4 bude xp-g :D
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholik & sběratel ![]() ![]() ![]() Skupina: Moderátor Příspěvků: 3 799 Registrován: 22.2.2008 Bydliště: těsné sousedství Prahy Člen číslo: 14 ![]() |
Neuvažuj. Je to strašně okrouhaná IPC-1. Neumí nic jiného než nabíjet a i to dělá maximálním proudem 250mA. Takže Eneloopy budeš nabíjet třeba 9 - 10 hodin. A navíc při takhle malém proudu nemusí být ukončování nabíjení podle deltaV úplně přesné. A za chvíli by ti vadilo, že jinak neumí nic. Neexperimentuj, a pořiď si IPC-1, nebo levnější IPC-1L a nebudeš litovat.
-------------------- Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-)
------------------------------------------------------------------------------------------------------ |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 188 Registrován: 21.8.2008 Bydliště: Trnava a okolie; Smolenice Člen číslo: 123 ![]() |
Po vlozeni aku nastavim prud a hned nastavujem tlacitkom MODE rezim. Niekedy, ci tlacitko drzim 1 alebo 5 sec ono nereaguje. Jednoducho musim na tlacitko zatlacit ako keby zboku a vtedy sa chyti. tak potom treba poriesit kontakty deoxitom ![]() -------------------- na ceste: nic nove V mojej zbierke: Fenix: L1D xr-eQ5, LD10 Q5, L2D xr-eQ5, LD15 xp-e r4, Zebra H501, Fenix HM-61R Amber, Fenix BC-21R, broky eneloop 2000 a nabijacky brokov Voltcraf CM420, Voltcraft IPC-1, Fenix ARE-X1 Predane: Eastward YJ J06 xm-l, Tesco 2Dq5wc, Fenix MC10 GD+, Fenix LD15, Nitecore EZAA xp-g r4 5b1, Ultrafire C2 (MC-E), Smallsun ZY-C85, 3xRomisen L-C030, Fenix L1D CE, E01 nichia GS znicene: Akoray K-106, bastl 2x parkovacky T10 - cree Q5vratene: Nitecore D10 (2x reklamacka, ale mozno to skusim do tretice)
"je lepšie 1 krát vidieť ako 100 krát počuť ..." |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 192 Registrován: 6.10.2010 Bydliště: banska bystrica Člen číslo: 737 ![]() |
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
To je v pořádku, ale po čase teď tlačítka opravdu zlobí - DISPLAY špatně spíná - má reagovat okamžitě a střídat údaje na displeji. MODE někdy můžu držet stisknuté stále a výsledek žádný. Takže bude se čistit.
-------------------- Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-)
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 355 Registrován: 4.3.2008 Bydliště: Praha 10 Člen číslo: 21 ![]() |
To je v pořádku, ale po čase teď tlačítka opravdu zlobí - DISPLAY špatně spíná - má reagovat okamžitě a střídat údaje na displeji. MODE někdy můžu držet stisknuté stále a výsledek žádný. Takže bude se čistit. Tak teď už vím, že jsem si vybral dobře, když jsem se rozhodoval mezi IPC a MAHA. Ta MAHA zatím funguje skvěle. |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 339 Registrován: 18.8.2010 Člen číslo: 699 ![]() |
Mě zatím taky.
![]() -------------------- Fenix: E05 Zebra: SC50W Convoy: C8 DD XP-G2.
Charger: LiitoKala Lii 100 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Tak teď už vím, že jsem si vybral dobře, když jsem se rozhodoval mezi IPC a MAHA. Ta MAHA zatím funguje skvěle. No, obě nabíječky jsou perfektní, každá má svě pro a proti, už jsem to tady kdysi rozepisoval. Každopádně jediným řešením uvážlivého flashaholika je koupit obě dvě. Nedávám smajlík, protože to myslím vážne. -------------------- Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-)
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 355 Registrován: 4.3.2008 Bydliště: Praha 10 Člen číslo: 21 ![]() |
No, obě nabíječky jsou perfektní, každá má svě pro a proti, už jsem to tady kdysi rozepisoval. Každopádně jediným řešením uvážlivého flashaholika je koupit obě dvě. Nedávám smajlík, protože to myslím vážne. To je fakt, na cesty je ta IPC lepší, tahat se z tou MAHA pixlou se mi nikdy nechce. |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Neosvícený ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 46 Registrován: 30.1.2009 Člen číslo: 249 ![]() |
Zdravím, tak jsem koupil tuhle http://shop.fkt.cz/nabijecka-bc450-s-indiv...bc450+dp126886/ zatím fičí dobře, kapacitu pekně měří, jasný že ta ipc bude lepší, jenže jsem to kupoval ve městě a měl jenom tuhle, tak jsem ji vzal uvidíme.
-------------------- Mini maglite led upgrade xr-e q4 bude xp-g :D
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 339 Registrován: 18.8.2010 Člen číslo: 699 ![]() |
Podle mě je ta FK Technics nejvýhodnější koupě za ty prachy. Zrovna tu 450tku má známej už asi půl roku a je s ní spokojenej. Ona má totiž stejný nabíjecí algoritmus jako IPC-1. Když jsem ji viděl na vlastní oči, tak mě připadá stráášně malinkatá.
![]() -------------------- Fenix: E05 Zebra: SC50W Convoy: C8 DD XP-G2.
Charger: LiitoKala Lii 100 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Neosvícený ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 9 Registrován: 19.1.2011 Bydliště: Havířov Člen číslo: 996 ![]() |
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() LED maniac ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 370 Registrován: 26.3.2009 Bydliště: KE/RV (SK) Člen číslo: 295 ![]() |
Dávnejšie som kupoval IPC-1 z gme.
Je to presne táto nabíjačka - La Crosse BC-900 (akurát v škatuli s logom FKtechnics) V poslednej dobe aj mňa zlostí, že nereaguje na prvé stlačenie "MODE". A posledná šachta (úplne napravo) tlačí do aku o 20% viac kapacity než ne na aku vyznačené (napr. AAA 1000mAh -> 1185mAh, AA 2300mAh -> 2620mAh), alebo len chybne vyhodnocuje nabíjanie... ![]() -------------------- J.M. Petzval: "Podmanil som svetlo, mám ho v hrsti, lebo na svete je ešte príliš veľa tmy"
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() CRI snob ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 814 Registrován: 30.12.2010 Bydliště: BpB, SK Člen číslo: 830 ![]() |
máte niekto skúsenosti s niektorou z týchto na DX?
http://www.dealextreme.com/p/soshine-sc-u1...teries-kit-4172 http://www.dealextreme.com/p/soshine-u1-4-...ger-aa-aaa-6194 http://www.dealextreme.com/p/soshine-hi-te...ck-charger-6152 Tiež by som rád kúpil nejakú novú, ale do Voltcraftu teda investovať nechcem, ale tiež niesom ochotný čakať 21 hodín na nabitie 1*AA v mojej aktuálnej nabíjačke...takže hľadám nejaký kompromis. Prípadne ak viete o nejakej cca do 15? čo nabíja 1*AA tak do 5 hodín, a pri ktorej si nemusím sledovať čas, aby som ju vypol, keď už bude nabité... -------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 5 576 Registrován: 5.2.2011 Bydliště: Plzeň Člen číslo: 1 102 ![]() |
Hmm, ta Soshine se mi libi
![]() Akorat jsem moc nepobral tohle: 1050mA when charging 2 AA rechargeable Batteries - 525mA with 4 AA Batteries Takze kdyz budu nabijet jednu, tak to do ni bude cpat 2100mA? Rychlonabijeni se spravne provadi proudem cca 1/4C coz odpovida tem 5h. EDIT: tak nakonec podle casu napsanych na krabici pri nabijeni 1-2 AA - 1050mA a pri nabijeni 3-4 AA - 525mA. Tech 1050 mi prijde jako hodne... Tento příspěvek byl editován Benik3: 21.6.2011 22:53 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Neosvícený ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 32 Registrován: 16.6.2010 Člen číslo: 658 ![]() |
zkus tohle:
http://www.mall.cz/nabijecky/sanyo-mdr02-e...a-ni-mh-2000mah nebo tohle http://www.mall.cz/nabijecky/sanyo-mdu01-e...-ni-mh-2000-mah Mam ten usb model a nabiji dobre, celkem dobrymi proudy. Pri nabijeni jednoho clanku (aa nebo aaa) dava 850 mA a pri nabijeni dvou dava 450 mA. Nicmene ta do zasuvky bude asi lepsi. Datasheet hledej na netu, jsem si celkem jisty ze davala taky slusne proudy. -------------------- Tikka XP @ XP-G NW, Akoray K-106
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
PDA verze | Aktuální čas: 4.7.2025 - 19:36 |