![]() |
Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 3 650 Registrován: 8.8.2011 Bydliště: Praha Člen číslo: 7 262 ![]() |
Byl jsem v Lidlu a mají tam zase nabíječku Tronic.
-------------------- Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bastl 6x žárovka na 12 plochých bateriií. Tělo z překližky, hlava z formy na pečení (svítí málo,váží hodně :p) | moje první slušná led svítilna Olight Triton M30! | zabloudila ke mě i Ultrafire C8 | hodně levně koupená noname čelovka s XML T6 na 2x 18650 z eBay| první zoom Ultrafire HWAWZS Q5 | a druhý zoom Ultrafire C8 s XML-2 |malá ale výkonná - 2ks Convoy S2+ (EDC + na kolo) | Projekt svítilny s více ledkami se šnečím temper rozbíhá @ Měla by svítit asi takto.| Pro svítilnu do ruky jsem začal tvořit testovací svítilnu WOLT | DIY Světlo pod kuchyňskou linku | Jako první trochu složitější projekt s mcu jsem udělal křižovatku řízenou semafory pro malé synovce jenž řídí ATmega48 | Nabíječka Opus BT-C3100 V2.1 jenž umí Li-ion,NiCd a NiMh | Jednoduchá svítilna Lipton z krabice od čaje | Malá svítilna ideální na klíče s hrozně dlooouhým názvem - Nitecore T Series Tube 45LM USB Rechargeable LED Light Keychain | ]Malá USB nabíječka s využitím jako powerbanka LiitoKala Lii-100 a LiitoKala Lii-202 | Časem bych si chtěl pořídit Quark MiNi |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholik & sběratel ![]() ![]() ![]() Skupina: Moderátor Příspěvků: 3 799 Registrován: 22.2.2008 Bydliště: těsné sousedství Prahy Člen číslo: 14 ![]() |
Ta nabíječka je za ty prachy absolutně bezkonkurenční. Zvláště pokud potřebujete nabíjet i jiné články než AA a AAA.
-------------------- Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-)
------------------------------------------------------------------------------------------------------ |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 493 Registrován: 30.11.2008 Bydliště: ŽA Člen číslo: 199 ![]() |
dnes som na ne v Lidli nahodou narazil, uz su v nabijacke v slovenskom ci ceskom lidli? maju aj v sk? rozmyslam ze dam tronciom druhu,psoeldnu sancu -------------------- Moja FL zbierka: Astrolux MF04, BlitzWolf BW-ET11, Convoy S11, Fenix CL25R, Fenix CL30, Fenix TK35, Fenix TK41,Fenix L2D Q5 Premium, Fenix HL30, Imalent DM21T, Imalent DT70, JetBeam DDR30, JetBeam E10R, Lumintop EDC05C, Sunwayman T60CS, Sunwayman D40A, Nitecore Concept 1, Nitecore SRT7, Nitecore SRT9, Nitecore Tube, Nitecore TIP Christmas Edition, Nitecore TIP CRI, Nitecore EA4, Nitecore EA45S, Nitecore EC4, Nitecore LR30, Nitecore TM26GT, Olight SR95 Intimidator, Olight i3ee OS, PETZL TIKKA+, Wuben TO50R, Wuben E05
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 719 Registrován: 30.12.2008 Bydliště: Praha-Michle Člen číslo: 225 ![]() |
Česko má Tronicy až ve čtvrtek.
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 3 650 Registrován: 8.8.2011 Bydliště: Praha Člen číslo: 7 262 ![]() |
-------------------- Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bastl 6x žárovka na 12 plochých bateriií. Tělo z překližky, hlava z formy na pečení (svítí málo,váží hodně :p) | moje první slušná led svítilna Olight Triton M30! | zabloudila ke mě i Ultrafire C8 | hodně levně koupená noname čelovka s XML T6 na 2x 18650 z eBay| první zoom Ultrafire HWAWZS Q5 | a druhý zoom Ultrafire C8 s XML-2 |malá ale výkonná - 2ks Convoy S2+ (EDC + na kolo) | Projekt svítilny s více ledkami se šnečím temper rozbíhá @ Měla by svítit asi takto.| Pro svítilnu do ruky jsem začal tvořit testovací svítilnu WOLT | DIY Světlo pod kuchyňskou linku | Jako první trochu složitější projekt s mcu jsem udělal křižovatku řízenou semafory pro malé synovce jenž řídí ATmega48 | Nabíječka Opus BT-C3100 V2.1 jenž umí Li-ion,NiCd a NiMh | Jednoduchá svítilna Lipton z krabice od čaje | Malá svítilna ideální na klíče s hrozně dlooouhým názvem - Nitecore T Series Tube 45LM USB Rechargeable LED Light Keychain | ]Malá USB nabíječka s využitím jako powerbanka LiitoKala Lii-100 a LiitoKala Lii-202 | Časem bych si chtěl pořídit Quark MiNi |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 493 Registrován: 30.11.2008 Bydliště: ŽA Člen číslo: 199 ![]() |
dnes som kupil nabijacku a aj vsetky formaty akumulatorov v SK lidli. Cena +20% oproti ceskej cene. Ale stále to nie je zlá cena.
PS: musel som ísť do troch LIDL, v jednom mali len nabíjačky, v jednom len C,D,9V a tretí mal len AA ![]() -------------------- Moja FL zbierka: Astrolux MF04, BlitzWolf BW-ET11, Convoy S11, Fenix CL25R, Fenix CL30, Fenix TK35, Fenix TK41,Fenix L2D Q5 Premium, Fenix HL30, Imalent DM21T, Imalent DT70, JetBeam DDR30, JetBeam E10R, Lumintop EDC05C, Sunwayman T60CS, Sunwayman D40A, Nitecore Concept 1, Nitecore SRT7, Nitecore SRT9, Nitecore Tube, Nitecore TIP Christmas Edition, Nitecore TIP CRI, Nitecore EA4, Nitecore EA45S, Nitecore EC4, Nitecore LR30, Nitecore TM26GT, Olight SR95 Intimidator, Olight i3ee OS, PETZL TIKKA+, Wuben TO50R, Wuben E05
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Neosvícený ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 18 Registrován: 3.8.2012 Bydliště: Bratislava Člen číslo: 10 587 ![]() |
tieto prednabité Tronic sú velmi slušné, čo sa týka AA, tie sú po 3,5 roku stále ako nové - ani sa samé nevybíjajú, aj majú kapacitu; potiahnu všetko, čo treba (vtedy ešte 2000, či 2100 mAh - nepamätám si presne).
Z tej série mám aj Tronic C 4000 mAh, tie sa však samovybijú po 3-4 týždňoch bez používania zo 100% asi na 15%. Prvýraz som ich ale vybral a nabil asi až po roku (čo mali teoreticky zvládnuť bez újmy). Tieto jediné nie sú príliš podarené, včasné nabitie hneď po kúpe by im určite pozitívnejšie zmenilo charakteristiku, no nemyslím žeby aj tak boli extra držiaky. Ďalšiu mám ich 9V z minulého roka, zatial tiež slúži v poriadku. Teraz som bral nové 2x 4ks AA, v každom balení -čo sa týka prvého dobitia- boli dve slušné, jedna horšia a jedna výrazne slabšia (slušné cca +400 mAh, neslušné ca +1200 mAh @200). Ale aj tie ktoré sa nabíjali dlho, ťahajú dobre. Obyčajné tronic by som už nikdy nekúpil, nie sú nič moc, a tieto stoja rovnako, i ked oproti ČR sú aj po menovej devalvácii CZK, u nás drahšie asi o 20% (centrála SK Lidlov v ČR zrejme ceny počíta trhovo). No sú stále oproti iným lacné a kvalitné a niektoré veci sa ani nehnú bez bateriek typu "prednabité" - s obyčajnými čerstvo nabitými. P.S: LOL, ako som písal príspevok, aj ser1a si všimol 20% cenový rozdiel Tento příspěvek byl editován bloke1: 10.12.2013 16:05 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
bloke1: vidíš, ja som kúpil akurát tie C dnes.. potrebujem do (fúha neviem ako sa to volá) takej veci od robotického vysávača to dať...(umelá stena alebo ako to nazvať)
ale dúfam, že sa to po mesiaci nevybije, veď to mi bude na prd :/ uvidím, skúsim.. moc som nepochopil to, že "neslušné ca +1200 mAh @200", čo to znamená? ako to testuješ? ja som dnes kúpil 4x4ks AA. zatiaľ som dal vybiť 4ks(všetky mali cca 1830mAh) a potom som ich dal nabiť(všetky medzi 2300-2450mAh) samozrejme ďalšie už sú v nabíjačke a vybíjajú sa, môžem dať vedieť nepoužívam na to LIDL nabíjačku, mám viaceré iné lepšie, tú LIDL som kúpil kvôli C,D,9V(na to som nič nemal) -------------------- Moja FL zbierka: Astrolux MF04, BlitzWolf BW-ET11, Convoy S11, Fenix CL25R, Fenix CL30, Fenix TK35, Fenix TK41,Fenix L2D Q5 Premium, Fenix HL30, Imalent DM21T, Imalent DT70, JetBeam DDR30, JetBeam E10R, Lumintop EDC05C, Sunwayman T60CS, Sunwayman D40A, Nitecore Concept 1, Nitecore SRT7, Nitecore SRT9, Nitecore Tube, Nitecore TIP Christmas Edition, Nitecore TIP CRI, Nitecore EA4, Nitecore EA45S, Nitecore EC4, Nitecore LR30, Nitecore TM26GT, Olight SR95 Intimidator, Olight i3ee OS, PETZL TIKKA+, Wuben TO50R, Wuben E05
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Neosvícený ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 18 Registrován: 3.8.2012 Bydliště: Bratislava Člen číslo: 10 587 ![]() |
tie moje C sú ale červené z 2010, odvtedy ich mohli začať robiť inak a lepšie (aj AA, AAA menia čo vidno na kapacite), t.j. po roku sem môžeš napísať skúsenosť s touto sériou
![]() Pri týchto AA (výroba 7/2013) nešlo priamo o test, s tým sa už nekašlem aby som nové vybíjal a strážil si cifru vybitia; normálne ako píšem - o tolko som ich dobil na Voltcrafte pri prúde 200 mA; Tie -z môjho pohladu- lepšie sa dobili len o 400 mAh a tie horšie až o cca 1200 mAh. To mi stačí na vytvorenie takého základného obrazu. Keď mi napríklad pár mesiacov ležali bez použitia červené Tronic AA (alebo aj v Japonsku vyrobené Energizery, Duracelly Ready to Use AA, AAA a pod.), tak sa dobili všetky 4 kusy zo série na velmi podobné kapacity (tuším okolo 300-400 mAh). Myslíš že v tom mohlo byť niečo iné, než že tá jedna baterka zo série bola viac vybitá ako ostatné (nedržala tak kapacitu), keď sa nechala nabiť až 3x viac ako tie 2 najlepšie ? (to sa teraz normálne pýtam, žiadne sugerovanie) Tento příspěvek byl editován bloke1: 11.12.2013 10:37 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholik & sběratel ![]() ![]() ![]() Skupina: Moderátor Příspěvků: 3 799 Registrován: 22.2.2008 Bydliště: těsné sousedství Prahy Člen číslo: 14 ![]() |
Oni obecně "Troníci" bodují zejména cenou, která je bezkonkurenční. Kvalita je proměnlivá, ovšem na rozdíl od různých noname z všelijakých shopů se pohybuje v horní polovině kvalitativního žebříčku. Pro spoustu méně náročných lidí s méně náročnými nabíječkami (vysvětlím později) je to skvělá volba. Pro ostrý provoz a vyšší vybíjecí proudy je fakt lepší si připlatit na Eneloopy. Když to mám trochu upřesnit, tak v práci máme cca 200 AA Eneloopů v provozu už pár let (nepamatuji se přesně) a ani jeden jediný "neodešel". Doma mám cca 60(?) Eneloopů a totéž. A to je doma trápím (ve svítilnách) daleko většími proudy. Zato z cca 50 - 70 "Troníků" všech várek, které mi doma prošly rukama, je cca polovina na pravdě boží. Kapacita se jim sice snížila, ale to by nebylo to hlavní. Podstatné je, že se jim zvýšil vnitřní odpor a to natolik, že např. nabíječka Maha Energy MH-C9000 při pokusu o nabíjení napíše "HIGH" (jako nepřípustně velký vnitřní odpor) a nebaví se s nimi. Nabíječka z Lidlu sice nabíjí, ale je vidět, že dílky přibývají jako mávnutím kouzelného proutku, což není dobře a i dokončení nabíjení trvá dlouho a články se přehřívají. Na Voltcraftu IPC-1 sice nabít jdou, ale naše drahé svítilny si přece zaslouží prvoligovou náplň, ne? :-))
Nicméně znovu opakuji že pro neflashalidi a neflashaúčely jsou Trondové dost dobrá volba -------------------- Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-)
------------------------------------------------------------------------------------------------------ |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
O tronicoch píšeš, že vo velkom odišli aj ich "ready to use", alebo to zahŕňa všetky typy (t.j. aj obyčajné dobíjacie; tie sú pre mňa III. kategória bez ohladu na výrobcu)?
Inak poznáš z praxe rozdiely aj medzi ostatnými japonskými značkovými ready to use v porovnaní s Eneloopmi? Cenu majú totiž väčšinou podobnú, a mne pripadajú takéto japonské Energizery úplne prvotriedne. |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Já to malinko zpřesním - díval jsem se teď doma a do tabulek a vyhodil jsem (nebo někomu věnoval) cca 30 - 40% Trondů. Ale i ty nejhorší se používat daly pro méně náročné věci. Do svítilen, které si potáhnou třeba 3A z jednoho článku ovšem nepatřily.
Jinak o tom, že některé z Trondů jsou LSD (Low Self Discharge) mám stále trochu pochybnosti. Nikdy jsem to nějak systematicky neměřil, ale pamatuji si, že když jsem před použitím dal dobít několik měsíců odleželé články tak do Eneloopů se našťouchalo třeba 100 - 200 mAh a do LSD Trondů klidně tak 300 - 1000 mAh ale je to plusminus autobus. A poslední věc - s jinými LSD články nemám moc zkušeností, protože kdo jednou okusí (Eneloop), už nechce nic jiného :-) V práci máme jednu sadu Panasonic Evolta, chovají se vzorně, ale, pravda, nepoužívají se tolik jako Eneloopy. -------------------- Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-)
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 929 Registrován: 1.9.2013 Člen číslo: 15 259 ![]() |
Tak přihodím nějakou tu zkušenost s poslední várkou, před Vánoci jsem zakoupil AAA Tronicy do alarmu, nabil je a jelikož zatím nebyli potřeba, původní alkalické furt drží, dneska jsem je dobil. Rozptyl toho co se vešlo byl u sady 8 ks byl 250-400 mA, tedy pokles průměrně o 1/3 za 4 měsíce při skladování při pokojové teplotě. Což za tu cenu pro zařízení s malým odběrem jako meteostanice, ovladače a podobné blbosti není vůbec zlé
-------------------- Pokud něčemu věnuješ dostatek času budeš v tom mistr. Pokud nejsi blb...
Pistolí a dobrým slovem zmůžeš více než jen dobrým slovem. Kdo říká, že jediný člověk nemůže změnit svět, ten nikdy nejedl nedovařeného netopýra |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
neviete ci sa daju Tronic kupit v nejakom lidli aj mimo akcie???????????? Tie C a D mi najviac vyhovuju... ale ked nie su v akcii tak ich proste v LIDL nemaju.. to sa da kupit len ked je akcia alebo nikdy?
![]() -------------------- Moja FL zbierka: Astrolux MF04, BlitzWolf BW-ET11, Convoy S11, Fenix CL25R, Fenix CL30, Fenix TK35, Fenix TK41,Fenix L2D Q5 Premium, Fenix HL30, Imalent DM21T, Imalent DT70, JetBeam DDR30, JetBeam E10R, Lumintop EDC05C, Sunwayman T60CS, Sunwayman D40A, Nitecore Concept 1, Nitecore SRT7, Nitecore SRT9, Nitecore Tube, Nitecore TIP Christmas Edition, Nitecore TIP CRI, Nitecore EA4, Nitecore EA45S, Nitecore EC4, Nitecore LR30, Nitecore TM26GT, Olight SR95 Intimidator, Olight i3ee OS, PETZL TIKKA+, Wuben TO50R, Wuben E05
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() CRI snob ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 814 Registrován: 30.12.2010 Bydliště: BpB, SK Člen číslo: 830 ![]() |
Iba v akcii, mimo majú len alkalické od Aerocellu.
-------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 192 Registrován: 6.10.2010 Bydliště: banska bystrica Člen číslo: 737 ![]() |
alebo skusat stastie, niekedy vylozia nejake zasoby zo skladu, ale byvaju to iba nepredane zvysky - obmedzeny vyber
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
chalani, ja len že BUDE ZNOVA AKCIA NA SVK V LIDLI
akcia začne 2.10. http://www.lidl.sk/sk/ponuka.htm?id=351 do pozornosit dávam aj LED žiarovky... http://www.lidl.sk/sk/ponuka.htm?id=352 Tento příspěvek byl editován ser1a: 25.9.2014 19:01 -------------------- Moja FL zbierka: Astrolux MF04, BlitzWolf BW-ET11, Convoy S11, Fenix CL25R, Fenix CL30, Fenix TK35, Fenix TK41,Fenix L2D Q5 Premium, Fenix HL30, Imalent DM21T, Imalent DT70, JetBeam DDR30, JetBeam E10R, Lumintop EDC05C, Sunwayman T60CS, Sunwayman D40A, Nitecore Concept 1, Nitecore SRT7, Nitecore SRT9, Nitecore Tube, Nitecore TIP Christmas Edition, Nitecore TIP CRI, Nitecore EA4, Nitecore EA45S, Nitecore EC4, Nitecore LR30, Nitecore TM26GT, Olight SR95 Intimidator, Olight i3ee OS, PETZL TIKKA+, Wuben TO50R, Wuben E05
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 929 Registrován: 1.9.2013 Člen číslo: 15 259 ![]() |
Já bych chtěl varovat, že v poslední akci v Lidlu byly baterie Tronic s červeným štítkem, nejsou značené jako přednabité, mají 2500mA, mamka omylem jednu sadu koupila a stojí za to hnědé a mazlavé (ne, čokoládová hvězda to není...)
-------------------- Pokud něčemu věnuješ dostatek času budeš v tom mistr. Pokud nejsi blb...
Pistolí a dobrým slovem zmůžeš více než jen dobrým slovem. Kdo říká, že jediný člověk nemůže změnit svět, ten nikdy nejedl nedovařeného netopýra |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() CRI snob ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 814 Registrován: 30.12.2010 Bydliště: BpB, SK Člen číslo: 830 ![]() |
Červené sú vždy tie obyčajné a zelené sú tie prednabité.
-------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 355 Registrován: 4.3.2008 Bydliště: Praha 10 Člen číslo: 21 ![]() |
Dříve bývaly červené ty přednabité. Ale poznávací znamení přednabitých LSD článků je kapacita 2100mAh u verze AA.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
PDA verze | Aktuální čas: 5.7.2025 - 13:24 |