![]() |
Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 3 650 Registrován: 8.8.2011 Bydliště: Praha Člen číslo: 7 262 ![]() |
Při low svítilna po pár vteřinách blikne. Pokud přepneš těsně za tím bliknutím, tak vypneš/zapneš strobe a sos.
QUOTE Jediný drivery který se daly přepínat byly ty hvězdičkový (popřípadě novější verze se softwarovým přepnutím). Nevím jaký mám můj Convoy S2+ driver, ale nějaký hvězdičky tam jsou. Ale jsou dost hluboko na to, aby to šlo zkoušet bez toho, že by se nerozebrala hlava. Tento příspěvek byl editován Kolbaba71: 25.5.2015 12:29 -------------------- Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bastl 6x žárovka na 12 plochých bateriií. Tělo z překližky, hlava z formy na pečení (svítí málo,váží hodně :p) | moje první slušná led svítilna Olight Triton M30! | zabloudila ke mě i Ultrafire C8 | hodně levně koupená noname čelovka s XML T6 na 2x 18650 z eBay| první zoom Ultrafire HWAWZS Q5 | a druhý zoom Ultrafire C8 s XML-2 |malá ale výkonná - 2ks Convoy S2+ (EDC + na kolo) | Projekt svítilny s více ledkami se šnečím temper rozbíhá @ Měla by svítit asi takto.| Pro svítilnu do ruky jsem začal tvořit testovací svítilnu WOLT | DIY Světlo pod kuchyňskou linku | Jako první trochu složitější projekt s mcu jsem udělal křižovatku řízenou semafory pro malé synovce jenž řídí ATmega48 | Nabíječka Opus BT-C3100 V2.1 jenž umí Li-ion,NiCd a NiMh | Jednoduchá svítilna Lipton z krabice od čaje | Malá svítilna ideální na klíče s hrozně dlooouhým názvem - Nitecore T Series Tube 45LM USB Rechargeable LED Light Keychain | ]Malá USB nabíječka s využitím jako powerbanka LiitoKala Lii-100 a LiitoKala Lii-202 | Časem bych si chtěl pořídit Quark MiNi |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 3 039 Registrován: 4.10.2011 Bydliště: okr. Senec Člen číslo: 8 292 ![]() |
C8/XML2/1*18650 za 10 Eur.
http://www.banggood.com/NITEFIGHTER-F30B-C...0-p-971780.html -------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 5 576 Registrován: 5.2.2011 Bydliště: Plzeň Člen číslo: 1 102 ![]() |
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Neosvícený ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 18 Registrován: 1.5.2011 Člen číslo: 3 147 ![]() |
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 280 Registrován: 1.4.2012 Bydliště: Czech Vitriol Člen číslo: 10 347 ![]() |
Asi jsem slepý......... Mám zase "jen" 3 mody. Mohl by jsi sem hodit návod? Díky za odpověď Děláš to správně, ale nevíš o tom:). Po přepnutí do Low (nejslabšího módu), svítilna blikne (toho jsi si určitě všiml). V tu chvíli klikneš a tím změníš skupinu módů. -------------------- Vůbec tomu nerozumím, ale o to víc mě to baví...
Granát 3x XML TIR 70mm Cyklosvětlo TRON P08 Astrolux MF-01 XPG3/ Nichia 219C + ramping od Lexela, BLF-GT, Sofirn C8A, Yezl Y3 s XHP70... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 3 650 Registrován: 8.8.2011 Bydliště: Praha Člen číslo: 7 262 ![]() |
Až přepneš na pět módů, tak nesmíš znova kliknou těsně po pohasnutí na low, jinak přepneš znova na 3 módy a zdánlivě se ti přepnutí nepovede.
-------------------- Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bastl 6x žárovka na 12 plochých bateriií. Tělo z překližky, hlava z formy na pečení (svítí málo,váží hodně :p) | moje první slušná led svítilna Olight Triton M30! | zabloudila ke mě i Ultrafire C8 | hodně levně koupená noname čelovka s XML T6 na 2x 18650 z eBay| první zoom Ultrafire HWAWZS Q5 | a druhý zoom Ultrafire C8 s XML-2 |malá ale výkonná - 2ks Convoy S2+ (EDC + na kolo) | Projekt svítilny s více ledkami se šnečím temper rozbíhá @ Měla by svítit asi takto.| Pro svítilnu do ruky jsem začal tvořit testovací svítilnu WOLT | DIY Světlo pod kuchyňskou linku | Jako první trochu složitější projekt s mcu jsem udělal křižovatku řízenou semafory pro malé synovce jenž řídí ATmega48 | Nabíječka Opus BT-C3100 V2.1 jenž umí Li-ion,NiCd a NiMh | Jednoduchá svítilna Lipton z krabice od čaje | Malá svítilna ideální na klíče s hrozně dlooouhým názvem - Nitecore T Series Tube 45LM USB Rechargeable LED Light Keychain | ]Malá USB nabíječka s využitím jako powerbanka LiitoKala Lii-100 a LiitoKala Lii-202 | Časem bych si chtěl pořídit Quark MiNi |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Neosvícený ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 4 Registrován: 19.7.2015 Člen číslo: 15 623 ![]() |
Tak mě v pondělí přišel s dx ten CXHEXIN. Obálka pomačkaná, krabička s měkkého papíru rovněž na maděru... Naštěstí baterce a čočce nebylo nic. Ale ve stejný den a čas jsem v dalším balíku objednával plamínkový 18650 a nabíječku ale ta zatím nepřišla ![]() ![]() Takže FL ani nezkusím páč nemám ještě baterky. Mě tedy dorazila tak dotažená, že jsem musel otevírat nářadím. Ale rovnou jsem založil reklamaci. Úplné maximum co jsem z toho dostal je 850mA. A to je přece jen ke 3A hodně daleko. 1000 Lumen se samozřejmě nedalo čekat, ale takhle se to moc neliší od nějakých Q5 nebo MC-E co tu mám, takže někde tak 250 Lumen. |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Neosvícený ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 4 Registrován: 19.7.2015 Člen číslo: 15 623 ![]() |
Ahoj všichni flashaholici. Taky už mám doma pár svítilen, ale většinou čína, tak uvažuji jestli další bude zase čína nebo něco značkového. Vidím jak se tu často diskutuje o Convoy S2+ 2,8 A verze a většinou se jedná o doporučení. Svítilny používám při turistice, kolem auta nebo na kole, takže nic seriózního ani náročného. Mohu se vás zkušenějších zeptat co navíc můžou ve srovnání s Convoy nabídnout značkové modely pro mě podobné rozměrové a výkonové kategorie? Například Fenix E35, Olight S30, Nitecore EC20... Jelikož stojí většinou alespoň 4x tolik, tak budu vděčný za vaše názory. Díky
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 469 Registrován: 4.9.2010 Bydliště: Karlovy Vary Člen číslo: 704 ![]() |
Ahoj, z meho subjektivniho pohledu muzou znackovi vyrobci nabidnout prave onu znacku :]. Je o neco vyssi sance, ze svetlo bez problemu vydrzi dele nebo horsi zachazeni, ze je osazene kvalitnejsimi soucastkami, nebo ze zpracovani (materialy, obrobeni atp.) bude lepsi. Ale najisto ta sance na lepsi kvalitu neni 4x :].
Je to jako se vsim. Pokud pouziti svetla neni kriticke (nevisi na tom zivot, pak to stejne je lepsi resit redundanci), je zcela jedno, zda koupis dva Convoy S2+ nebo jedno "znackove" svetlo, jeste usetris polovinu nakladu. Zamer se na kvalitu baterii, tam se uz 'lame chleba' .. |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Rozhodně se vyhni akumulátorům 18650, jenž mají na sobě napsáno 4000mA a více. Toto značení nemá s kapacitou nic společného. Největší reálnou kapacitu mají Panasoniky, jenž některý výrobci zakoupí a přidají k tomu ochranný obvod a pak to prodávají pod svojí značkou jako je třeba Keepower. Momentálně na trhu není žádný aku 18650 s kapacitou větší než 3400mAh, jenž si nechají pochopitelně zaplatit. Kamarád koupil "výhodně" po 2$ aku s údajnou kapacitou 5000mA. Byl velice nemile překvapen, když zjistitl, že reálná kapacita těchto aku je cca 300mAh. Rozhodně bych se vyhnul akumulátorům Utrafire.
Tento příspěvek byl editován Kolbaba71: 22.7.2015 10:39 -------------------- Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Jasné. Díky za rady. S2+ tedy objednám a značku budu řešit až u další svítilny, která by by už byla větší a měla delší dosvit. Tam asi kvůli optice a driveru bych už raději volil přímo nějakou značkovější. Jinak je fakt, že je super, že zmiňujete důležitost AKU. Tím jak nejsou u nás 18650 dostupné, tak lidi asi skočí na ledacos. Naštěstí mám už trochu normální nabíječku. Fázi ultrafire a různých čínských experimentů jsem naštěstí přeskočil a momentálně jedu na různých článcích vykuchaných z NTB akumumulátorů. Žádná výhra kapacita. Žádná z nich asi není přes 2500 mAh, ale kvalita zatím vypadá docela v pohodě. Některý jsou myslím Sanyo články. A tam kde budu potřebovat lepší, tak tam hodím Panasonic NCR18650B 18650 3.7V 3400mAh. Akorát nemám zatím žádný protected články, tak uvidím jak se kam vejdou. Z obchodů používám Fastech, Dx a teď ještě objednávám z banggood, tak snad bude vše v pohodě. / Nevíte zda se dá Convoy nějak upravit nebo vyměnit driver za něco co by místo 100% / 40% / 5% mělo navíc třeba 20 nebo 25% ? Jinak podle mě možnost měnit režim 5/3 je chytré, protože někteří fakt ty strobo nemusí. Někdy se musím za vámi podívat někam do podzemí, srazy vypadají zajímavě.
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Teoreticky se dá každý driver nahradit za jiný. Otázka je, k čemu jsou na driveru u Convoye hvězdičky. Na jiném driveru šlo zkratováním různých hvězdiček driver nastavit. Už si nevzpomínám, co přesně se těmi hvězdičkami nastavovalo. Zda to jde tady také netuším, stejně to, zda to není čirou náhodou "hvězdičkový" driver, o němž jsem psal v úvodu příspěvku.
-------------------- Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 5 576 Registrován: 5.2.2011 Bydliště: Plzeň Člen číslo: 1 102 ![]() |
Hvězdičkama se nastavovaly různé skupiny režimů. Pravděpodobně používají jenom stejné PCB, ale jiný soft v tom MCU, takže ty hvězdičky nebudou mít žádnou funkci..
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
To víš a nebo si to jen myslíš?
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Myslím (ve větě máš pravděpodobně). Ale mám i pocit, že to někde na fasttechu psali, že ty hvězdičky nemají funkci, ale to už si jistej nejsem...
Tento příspěvek byl editován Benik3: 23.7.2015 05:29 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|||
Tak Convoy dorazil ve verzi 8xAMC 2,8 A. Už tam nejsou hvězdičky, ale 4 čipy na každé straně (viz obrázek). Buď mám opravdu smůlu na svítilny nebo něco dělám špatně. Když měřím proud, tak hodnoty ve všech režimech odpovídají spíše 1,4 A 4čip verzi. Víc než 1,25 A jsem z toho nedostal. Připojil jsem obrázek z jiného měření, aby bylo vidět jak to dělám. Zároveň nevěřím, že je to jen 1,25 A protože to hřeje tak, že se o to za pár min na max jde slušně spálit.
|
||
|
|||
![]()
Příspěvek
|
|
Convoy nepoužívá drivery s hvězdičkama. Módy se přepínají softwarově (viz popis na fasttechu).
U multimetru zahoď tyhle kabely a použij nějaký pořádný a uvidíš, že tam těch 2,8A dostaneš ![]() |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 280 Registrován: 1.4.2012 Bydliště: Czech Vitriol Člen číslo: 10 347 ![]() |
Beniku, a nemůže to být ještě tak, že při plně nabitém aku je odebíraný proud nižší, protože napětí je vyšší než Vf?
-------------------- Vůbec tomu nerozumím, ale o to víc mě to baví...
Granát 3x XML TIR 70mm Cyklosvětlo TRON P08 Astrolux MF-01 XPG3/ Nichia 219C + ramping od Lexela, BLF-GT, Sofirn C8A, Yezl Y3 s XHP70... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() CRI snob ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 814 Registrován: 30.12.2010 Bydliště: BpB, SK Člen číslo: 830 ![]() |
Tak by to bolo, kebyže je to buck driver, ale toto je len obyčajný lineárny driver, energia, ktorá je navyše sa vyhadzuje do tepla. Treba poriadne káble k tomu multimetru a 2,8A určite namerá. Tiež som mal takýto multimeter a rovnaký problém. Naletoval som vtedy poriadne hrubé káble priamo na PCB multimetru a už nebol problém zmerať aj 4A.
![]() Tento příspěvek byl editován MaofKO: 8.8.2015 07:48 -------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 897 Registrován: 24.5.2008 Bydliště: České Budějovice, Brno. Člen číslo: 89 ![]() |
Ahojte, zdravím obzvláště Alana a Jirika, po delší době :-) Ale i všechny ostatní!
Chci chlapi radu - já už z toho aktuálnějšího dění vyšel a třeba tu někdo bude mít nápad. Mám kamaráda. Nechce dát víc, než 25USD (nabíječku i baterie má) za svítilnu s XM-cokoliv, chce širší kužel, na osvětlení zahrady, psa, souseda :-) ... takže žádný thrower. Shrnu to: - max. cena tedy dejme 30USD - široký kužel / mělký pomeranč vítán tedy asi :-) - módy ho moc neberou, je to zkrátka jedno. Budou - budou. Nebudou -nebudou. - napájení 1x18650. - v rámci ceny nemůže chtít hight-tech, myslím ani vodotěsnost, ale aspoň tedy aby to mělo slušné chlazení... Děkuji za všechny rady, já jsem sice něco studoval, ale lepší bude, když tu někdo třeba doporuční něco, co už měl, nebo tak. Já jdu zase dumat dál. Tak se mějte a díky za postřehy. -------------------- Ach jo, potřeboval bych asi osvětlení stadionu do kapsy (na 1xaaa) s výdrží 20 hodin, low režimem 4000lm a focusem. Zatím jsem na tomto:
Sipik SK-68 Q3 ---- FENIX E01 blue----- Fenix LD01 Sainless Steel "mazel edition" ----- MTE-M3 2I (MC-E) optika-kolimátor ----- Eagletac T20C2 R2 ----- Lumintop L1A ----- Tank007 tk-737 Q3 zoom 18650/3xAAA. ---- UF WF-900 5xQ5 1000lm ---- XENO E03 XM-L NW ---- FENIX HL21 R3 yellow ---- KD RQ 07 XM-L ---- KD Angle Q5 ---- DRY 3x XM-L CW Nabíječka šmejd NiMH, super Li-ion PILA IBCT. Potrava 18650 Trust yellow-red-black DX, 12x Sanyo+Panasonic z notebooků, AW 2600, 14500 Trust yellow-red-black, AA+AAA Recyko, Eneloop, Eneready, Arctic Power, Tronic, GP atd atd... PŘEJI SLUNCE V BUSHI :-) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Pro nově příchozí - neberte nás flashaholiky vážně, my vás zatím taky vážně neberem. Vzájemně se začnem brát vážně, jakmile do toho taky spadnete, což většinou netrvá dlouho :-))) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
PDA verze | Aktuální čas: 8.7.2025 - 02:33 |