![]() |
Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 94 Registrován: 17.8.2011 Člen číslo: 7 606 ![]() |
Abych parafrázoval jednu dementní televizní reklamu, "Mě přišla na pouhých 21 USD". Měl jsem štěstí na aukci na eBay. Teď už jsou tam spíš kolem těch 35 USD. Ale třeba se zase objeví ty levnější z aukcí. Na ebay jsem ještě nikdy nenakupoval - asi se budu muset naučit. K té Trustfire X9? Jaká je v ní elektronika očima zdejších flashmaniaků? Stojí za to ji nahradit nebo je "použitelná?" Když už bych kupoval takový drahý kus, smířen s velikostí, rád bych něco "hotového." -------------------- Romisen RC-29 CREE Q5 WC 3-Mode - věnováno švagrovi, UltraFire NH-T60 HA-II XM-LT60 + KD 8*AMC - věnováno kamarádovi, UltraFire "Sipik SK68", Solar Power 3 LED, Sofirn C8G
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 355 Registrován: 4.3.2008 Bydliště: Praha 10 Člen číslo: 21 ![]() |
Na ebay jsem ještě nikdy nenakupoval - asi se budu muset naučit. K té Trustfire X9? Jaká je v ní elektronika očima zdejších flashmaniaků? Stojí za to ji nahradit nebo je "použitelná?" Když už bych kupoval takový drahý kus, smířen s velikostí, rád bych něco "hotového." Na CPF ji někdo prodává modnutou na ještě lepší throw za 67 USD. Upravil toto: I arctic silvered the LED PCB to the body for better heat transfer. Original setup was very poor with thermal paste and screws. The reflector is very deep but the original 5 mode driver only pulled 2A. Throw OK but I modded it to direct drive with balancing wires to stabilize at about 4A for greater output. Reflector spacing tweak for greater throw. The LED is now deeper into the reflector for a more focus beam. |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 94 Registrován: 17.8.2011 Člen číslo: 7 606 ![]() |
Na CPF ji někdo prodává modnutou na ještě lepší throw za 67 USD. To znamená, že orig. nestojí za nic, nebo je v pohodě dostačující a jen dobré udělal ještě lepším? -------------------- Romisen RC-29 CREE Q5 WC 3-Mode - věnováno švagrovi, UltraFire NH-T60 HA-II XM-LT60 + KD 8*AMC - věnováno kamarádovi, UltraFire "Sipik SK68", Solar Power 3 LED, Sofirn C8G
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Neosvícený ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 42 Registrován: 4.1.2011 Člen číslo: 837 ![]() |
Original je dobrý,toto je mod pre ešte lepší výkon.
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Original je dobrý,toto je mod pre ešte lepší výkon. To jsem rád, že je orig. dobrý. Když jsem vybíral svoji první LED svítilnu, četl jsem dost recenzí (vesměs tady a na DX) a Romisen RC-29 se poměrně uznával. Potvrzuji, že jeho kvalita, jak funkčnosti tak zpracování je na vysoké úrovni, no a pokud bude na podobné úrovni i Trustfire X9, tak ji objednám. Takže nakonec jsem X9 neobjednal a vzal něco "kapesnějšího." Snad nebudu litovat: Svítilna, futrál, akumulátor (optimista) ![]() Tento příspěvek byl editován alex: 30.8.2011 12:45 -------------------- Romisen RC-29 CREE Q5 WC 3-Mode - věnováno švagrovi, UltraFire NH-T60 HA-II XM-LT60 + KD 8*AMC - věnováno kamarádovi, UltraFire "Sipik SK68", Solar Power 3 LED, Sofirn C8G
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Neosvícený ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 21 Registrován: 8.8.2011 Člen číslo: 7 270 ![]() |
je mozne,zeby prave tato baterka bola najmensie a najsilnejsie s xml? http://www.cnqualitygoods.com/goods.php?id=1060 chcem co najmensie svietidlo s 18650,zaroven co majmensie.... videli ste ju niedke inde v predaji??tento shop nepoznam.. Dnes jsem se vratil z dovci a ihned roztrhal balicky co prisly, baterka Yezl Z1X CREE XM-L T6, baterie a nabijecka. Prekvapila me jak je ve skutecnosti mala a sviti uzasne. Chodim po zahrade a po byte po tme a kocham se svitem ![]() -------------------- čelovka SPARK SD6, Yezl Z1X CREE XM-L T6
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 205 Registrován: 27.1.2011 Bydliště: Pohořelice Člen číslo: 1 028 ![]() |
myslite ze ta Trustfire X9 je lepsi nez KD C8 XML-T6??? Hledam baterku pro holku (nocni jezdeni po cyklostezkach + nocni geocaching), ale koupil bych ji pro sebe a tu C8 dal holce kdyby byla X9 lepsi
![]() caspian: jak je resene chlazeni??? Je tam dobry odvod tepla??? Tento příspěvek byl editován kultus: 31.8.2011 15:18 -------------------- Spiderfire SSC P7 + Noname C8 (10x7135AMC) + Small sun ZY-T13 + Ultrafire WF-2100 (8x7135AMC) + Convoy S9 XML T6 + Convoy S2+ XPL HI + Trustfire Mini-01
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 359 Registrován: 5.10.2010 Bydliště: almost ukr, kosice Člen číslo: 736 ![]() |
x9 na bike by bolo dost tunelove:) prilis velky thrower, radsej c2 alebo c8 s texturovanym reflektorom
v oboch pripadoch by som dal 8-9 amc driver z KD, direct drive na high nie je uplne zdrave pre aku ani led:) -------------------- mam: Big Head!, Zebralight H600W MkII, HEXBRIGHT, DQG tiny IV AAA nw, Klarus P2A, Zebralight SC52, Zebralight H600w XM-L nw, Tank007 e09 XP-E, DRY 3*T6 3C!, UF C2 XM-L2 T4 5B1 80+CRI, "Solarforce L2" s predlztrubkou a XM-L T4 5A3 3-18V, LL H7 XP-G Q2 hicri s akupackom, UF-2100 XM-L T5 4B, Small Sun ZY-T08 XM-L2 U2 1C dedomed na medi, UniqueFire UF-T20 XM-L2 T6 3C na medi, NEW 612 XP-G R5 nw, Lumintop L1C XP-G
mal som: UQ HS-802 XM-L (povodne R2 mala bodka, predana), MTE XM-L (povodne P7 kobliha, sla bratovi), NF-500 Q5 zoom (predana), FF-2100 XP-G R5 (predana), UF C2 XM-L T4 5A3 (predana), CQG S1 XP-E nw (venovana), DXfire C3 XP-E nw (sla svagrovi), Ultrafire M5 XP-G (venovana) budem mat: ? neutral white ftw! |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 205 Registrován: 27.1.2011 Bydliště: Pohořelice Člen číslo: 1 028 ![]() |
myslis tim ze ma silny spot a dosviti daleko ale ma slabe halo kolem a celkove kuzel nic moc na jizdu na kole??? Ja mam rad kdyz vidim daleko pred sebe ale tohle se da dobre korigovat natacenim na riditkach...
Tento příspěvek byl editován kultus: 31.8.2011 21:03 -------------------- Spiderfire SSC P7 + Noname C8 (10x7135AMC) + Small sun ZY-T13 + Ultrafire WF-2100 (8x7135AMC) + Convoy S9 XML T6 + Convoy S2+ XPL HI + Trustfire Mini-01
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() empatír ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 696 Registrován: 18.7.2008 Bydliště: Ukray/Kešice Člen číslo: 109 ![]() |
X9 je na bike naozaj sado-maso. C8 je super.
-------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
no tak dik
![]() -------------------- Spiderfire SSC P7 + Noname C8 (10x7135AMC) + Small sun ZY-T13 + Ultrafire WF-2100 (8x7135AMC) + Convoy S9 XML T6 + Convoy S2+ XPL HI + Trustfire Mini-01
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 397 Registrován: 19.5.2011 Bydliště: Bratislava Člen číslo: 3 415 ![]() |
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 3 650 Registrován: 8.8.2011 Bydliště: Praha Člen číslo: 7 262 ![]() |
Alespoň jedna 3 módová. Ale Místo low - mid - high, tam je zase high - mid - fast strobe.
![]() Tento příspěvek byl editován Kolbaba71: 6.9.2011 08:28 -------------------- Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bastl 6x žárovka na 12 plochých bateriií. Tělo z překližky, hlava z formy na pečení (svítí málo,váží hodně :p) | moje první slušná led svítilna Olight Triton M30! | zabloudila ke mě i Ultrafire C8 | hodně levně koupená noname čelovka s XML T6 na 2x 18650 z eBay| první zoom Ultrafire HWAWZS Q5 | a druhý zoom Ultrafire C8 s XML-2 |malá ale výkonná - 2ks Convoy S2+ (EDC + na kolo) | Projekt svítilny s více ledkami se šnečím temper rozbíhá @ Měla by svítit asi takto.| Pro svítilnu do ruky jsem začal tvořit testovací svítilnu WOLT | DIY Světlo pod kuchyňskou linku | Jako první trochu složitější projekt s mcu jsem udělal křižovatku řízenou semafory pro malé synovce jenž řídí ATmega48 | Nabíječka Opus BT-C3100 V2.1 jenž umí Li-ion,NiCd a NiMh | Jednoduchá svítilna Lipton z krabice od čaje | Malá svítilna ideální na klíče s hrozně dlooouhým názvem - Nitecore T Series Tube 45LM USB Rechargeable LED Light Keychain | ]Malá USB nabíječka s využitím jako powerbanka LiitoKala Lii-100 a LiitoKala Lii-202 | Časem bych si chtěl pořídit Quark MiNi |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() CRI snob ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 814 Registrován: 30.12.2010 Bydliště: BpB, SK Člen číslo: 830 ![]() |
ďalší prírastok...toto sa mi páči....malá hlava + malé telo + xm-l + 3A = ...vreckové delo + ohrievač v jednom
![]() http://www.dealextreme.com/p/ultrafire-c6-...1-x-18650-93264 -------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 027 Registrován: 10.1.2010 Člen číslo: 528 ![]() |
Jenom takovy maly oftopic...
Co furt mate vsichni s tim LO-MI-HI ? Vubec nechapu ![]() Dam sem konkretni situace a pak me reknite, v cem je lepsi L-M-H oproti H-M-L. 1. Jdu mestem, naraz proti me "grazl", vytahnu a hneb mu bliknu High. 2. Jdu lesem s celovkou. Celovka je flood. Naraz me neco zaujme v dalce/krovi/skale/propasti atd. vytahnu ho ... teda vlastne ji a hned zapinam Hi. 3. Jdu lesem bez celovky. Svitim celou dobu jen FL, takze si to na zacatku nastavim na Low, aby me to vydrzelo a pak nostop svitim. Hlavne mam na to cas si to v klidu prepnout. Ted bych Vas poprosil abyste me dali nejaky priklad toho, proc je dobre mit L-M-H. PS: U H-M-L uvazuju o svitilne bez pameti. -------------------- UniqueFire AA-S1 MOD: XR-E Q5 + TIR
TrustFire R5-A3 Nove EDC, MOD: SB driver NF-500 MOD: XP-G R4 5B1 1A + GITD EMOS "Silver" 2xAA MOD: XR-E R2 0,6A SolarForce Skyline II MOD: XP-G R4 4B 1,5-2A Semi Direct Drive? MG RX-1 MOD: 52mm asferika + XP-G R4 4B 1,7A + GITD Epsilon ED-P72 - Tinmaker MOD: 4x XM-L T5+T4 "4500K" 2,5A + TIR = +2K lm Heaolight MOD: XP-G R4 4C 1A + 6000mAh battery pack + GITD difuzor Motto: Raději mít přežhavenou LED s pěkným tinem, než výkonnou "zeleninu"! |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 963 Registrován: 13.3.2008 Bydliště: Košice city Člen číslo: 25 ![]() |
Príklad prečo je dobré LMH je ten, o ktorom písal Blanc. Zapneš na low, nestačí to, prepneš na mid a keď aj to je slabé tak high. Namiesto toho keď zapneš najprv na high, všetkých oslepíš a potom budeš stlmovať? Ľudia ostanú vyplašení a možno uvidia ešte menej ako pôvodne.
Ja preferujem vyššie spomínané LMH iba na bike (a je to vlastne jedno či HML), pretože nastavíš si jednu z troch intenzít a svietiš tak ako ti práve treba. Osobne nevlastním žiaden flashlight, ktorý má viac ako dva módy. Aj na čelovke mám len ultra-low a DD. Nechcelo by sa mi to prepínať, keď si potrebujem na malú chvíľu posvietiť. Jeden mód, max dva. A na grázlov sa vyťahuje niečo iné ako flashlight (pokiaľ teda ho nechceš umlátiť 6D+ Maglitom). -------------------- UniqueFire UF-2190 XM-L | UniqueFire HS-801 XM-L | Čelovka AL profil R2 | J10 R4 | UltraFire A10 Q5 | Romisen L-C030 | Stolná lampa MC-E | Bike bastl Q5, R2, R4... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() empatír ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 696 Registrován: 18.7.2008 Bydliště: Ukray/Kešice Člen číslo: 109 ![]() |
Starý dobrý Fenix P3D s LMH (a po utiahnutí hlavy disko-módy)... Pravda, starý, ale stále dobrý. .)
-------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 027 Registrován: 10.1.2010 Člen číslo: 528 ![]() |
... Zapneš na low, nestačí to, prepneš na mid a keď aj to je slabé tak high. Namiesto toho keď zapneš najprv na high.... Rekni me, kdy, kde, jak? Kde nastane takova situace? Kdyz jdes na WC ve 2 rano? To mas (vetcinou) cas si v klidu prepnout na LOW. Napriklad ja si dam ruju pred refl. a v klidu, bez osviceni, si naklikam. Pouzivam jen LOW a HIGH, nic mezi tim. Bud potrebuju videt= svitim na plne pecky, nebo potrebuju vydrz= LOW. Beru to z hlediska casu a situace. Bud mas cas si prepnout na LOW, nebo nemas. A kdyz nemas, tak jsem rad za HIGH na prvnim miste. PS: Neberte to prosim jako flamewar, jen me to zajima ![]() -------------------- UniqueFire AA-S1 MOD: XR-E Q5 + TIR
TrustFire R5-A3 Nove EDC, MOD: SB driver NF-500 MOD: XP-G R4 5B1 1A + GITD EMOS "Silver" 2xAA MOD: XR-E R2 0,6A SolarForce Skyline II MOD: XP-G R4 4B 1,5-2A Semi Direct Drive? MG RX-1 MOD: 52mm asferika + XP-G R4 4B 1,7A + GITD Epsilon ED-P72 - Tinmaker MOD: 4x XM-L T5+T4 "4500K" 2,5A + TIR = +2K lm Heaolight MOD: XP-G R4 4C 1A + 6000mAh battery pack + GITD difuzor Motto: Raději mít přežhavenou LED s pěkným tinem, než výkonnou "zeleninu"! |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Vždy je lepšie začať s predohrou... nemôžeš vybaliť všetko naraz, inak to nebude mať wow-efekt... (aplikuj tiež na LMH poradie :))...
-------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 224 Registrován: 7.8.2008 Člen číslo: 118 ![]() |
Když člověk rozsvítí ve tmě, když má oči přivyklé na tmu a hned je to palba cca 800 lm, není to příjemné, co si budem povídat, proto taky volím LMH (ale s pamětí).
Ale třeba jeden programovatelný lapmas pro práci má nastavený tak, že se rozsvěcuje v Medium, když potřebuji více, tak High a pak Low. Dopředu klikám dvojklikem, zpět na medium kdykoliv jednoklikem. Bez paměti. A k tomu strobu a sebeobraně, vytahovat fl na útočníka je fakt blbost. Rozhodně se z toho nepo... tak, jako když na něj zařinčí náboj natažený do komory ;o) ... a i to je pro některé málo. Tento příspěvek byl editován Marcio: 12.9.2011 07:06 -------------------- Na počátku byla tma... 2.Sam.22,29
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
PDA verze | Aktuální čas: 6.7.2025 - 08:18 |