IPB

Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )

16 Stránky V  « < 4 5 6 7 8 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Historky s FL, ... podělte se o své zážitky
Dejw Cz
příspěvek 11.3.2011 08:58
Příspěvek #101

Osvícený
**

Skupina: Člen
Člen číslo: 731

QUOTE(ultim @ 8.3.2011 12:18) *
Museli bychom se stahnout do podzemi a z tama podnikat zakerne akce na vyrazeni verejneho osvetleni, vodni elektrarny atd...

S vyrazovanim verejneho osvetleni souhlasim a je to dobrej napad, ale ty elektrarny radsh ne. Vsak jak bychom pak nabijeli nase akumulatorky. smile.gif

Jinak taky nechapu proc to lidem prijde divny, ze nekdo jako my chce videt na cestu. Kdyz se potkaj dva lidi kteri si na cestu budou svitit displayem mobilu tak je vse v poradku, ale jakmile jeden z nich je nekdo z nas tak se mu ten druhej smeje ze vidi na cestu. To je asi jako kdyby se ridic Trabantu posmival nekomu jdo ho bude predjizdet ve Ferrari. laugh.gif

--------------------
Olight S20 Baton (XM-L)
Fenix TK35 (XM-L)
Solarforce L2r (R2), L2p (3W IR dropin)
Noname ZOOM cca 300lm
SD Laser 301 (zelený, 100mW, již bez focusu)
Go to the top of the page

+Quote Post
eMpathier
příspěvek 11.3.2011 09:16
Příspěvek #102

empatír

Člen číslo: 109

Tak sa holt maskuje xenofóbia a závisť... nehľadajte v tom nič priame...

--------------------
root@empathier:/# man life
No manual entry for life

FotonMag Live Chat - neváhæjte a vstúpte

+Quote Post
The Devil
příspěvek 11.3.2011 23:05
Příspěvek #103

Flashaholic

Člen číslo: 25

Dneska opäť zaujímavá príhoda. Pred dnešným minieventom sme s jankom.hraskom mali chvíľu čas, kým sme čakali na eM. Neďaleko miesta stretka sa nachádza opustená škola, bývalé športové gymnázium. Tak sme zašli do areálu a svietili si na plný kotol s uniqefire-mi HS-801 a HS-802 (obe xml na DD). Zrazu sme začuli nejaké hlasy, zasvietili sme do diaľky a vidíme skupinku asi 6-8 mladých faganov, mohli mať okolo 15-16 ako utekajú od nás preč. Ideme si pokojne ďalej, svietime okolo seba až sme išli okolo miesta odkiaľ ušli. Sedeli tam dve holky, tiež okolo 15-16 a vravia si: "Veď to nie sú pangle..." "Čo na nás svietite? Kvôli vám polka z nás ušla." Kým sme odišli ešte nám adresovali pár slov na našu adresu. Zrejme sme im prerušili ich alkoholický večierok. biggrin2.gif

--------------------

+Quote Post
ultim
příspěvek 11.3.2011 23:13
Příspěvek #104

Flashaholic

Člen číslo: 528

Ty jsi vlastne dnes zabranil przneni mladeze. Od ted budes The Devil kazisuk.
BTW: To je hodne zajimave misto. To je jenom tak volne pristupne?

--------------------
UniqueFire AA-S1 MOD: XR-E Q5 + TIR
TrustFire R5-A3 Nove EDC, MOD: SB driver
NF-500 MOD: XP-G R4 5B1 1A + GITD
EMOS "Silver" 2xAA MOD: XR-E R2 0,6A
SolarForce Skyline II MOD: XP-G R4 4B 1,5-2A Semi Direct Drive?
MG RX-1 MOD: 52mm asferika + XP-G R4 4B 1,7A + GITD
Epsilon ED-P72 - Tinmaker MOD: 4x XM-L T5+T4 "4500K" 2,5A + TIR = +2K lm
Heaolight MOD: XP-G R4 4C 1A + 6000mAh battery pack + GITD difuzor

Motto: Raději mít přežhavenou LED s pěkným tinem, než výkonnou "zeleninu"!

+Quote Post
The Devil
příspěvek 11.3.2011 23:19
Příspěvek #105

Flashaholic

Áno, je to už opustené pár rokov. Bolo tam kedysi aj vybavenie, teraz tam už nie sú ani radiátory a je to omnoho viac zdevastovaná ako v čase keď to bolo nafotené. Tadeto sme išli a oni sedeli vedľa tých schodov vpredu na fotke. Určite tam len chceli piť, žiadne znásilnenia imho. Bola to jedna partia.

Tento příspěvek byl editován The Devil: 11.3.2011 23:19

--------------------

+Quote Post
turboled
příspěvek 11.3.2011 23:34
Příspěvek #106

Flashaholic

Člen číslo: 188

me spis desi ty XM-L DD... smile.gif

--------------------
UltraFire C3, Police@XP-G R5 * MTE SF-15@SSR-90 * NF-500, UltraFire C2 DIY kit * Olight M2X-UT Javelot@XM-L2 * SKY RAY King@3LED XM-L T6 * Nitecore TUBE * Skilhunt H03@XM-L2 U4 NW * Sofirn C8A@XP-L2 HI NW * Sofirn SF10@XP-G2 R5 NW

+Quote Post
Benik3
příspěvek 12.3.2011 00:37
Příspěvek #107

Flashaholic

Člen číslo: 1 102

No tak ja mam taky usmevnou historku biggrin.gif
Byl jsem s rodicema v Italii v Alpach, a mozna vite, že tam byla minová válka. Takže tam byly tunely ve skalách po vojácích. Tak jsme si řekli, že si ten jeden tunel sejdem dolu. Měl cca 1km, rodiče jsem utvrzoval že FL je nabita a najednou blik a tma asi ve čtvrtině biggrin.gif
Zbytek cesty jsme došli s přisvětlovací červenou diodou u mobilu biggrin.gif

+Quote Post
ajo
příspěvek 12.3.2011 03:21
Příspěvek #108

Flashaholic

Člen číslo: 394

Ja som zase mal usmevnu prihodu z cerstvo zakupenym throwerom.Ked som robil jeho demo kamosom,zasvietil som nahodou do okna bytu so zatiahnutymi zaluziami.V soku ich rozhrnul nejaky holy chlap,ktory zacal revat na celu ulicu,co sa deje...asi som ho musel vyrusit pri moc dolezitom akte:)

Inak beamy z throwerov celkom budia respekt,obcas ked sa mi obsmietaju zivly okolo auta,luc ich dokaze celkom odplasit...

--------------------
Tiablo A9S + zoom optika@Q5 Spiderfire 2-mode@SSC P7 Ultrafire 502B@R2 X2000@P4 MAG 2C + 52mm asferika s kadecim

a vidiet aj v tme

+Quote Post
m@roš
příspěvek 12.3.2011 19:14
Příspěvek #109

LED maniac

Člen číslo: 295

Devil, ta skola sa nevolala Trebisovska? Nedaleko je Domino

--------------------
J.M. Petzval: "Podmanil som svetlo, mám ho v hrsti, lebo na svete je ešte príliš veľa tmy"

+Quote Post
The Devil
příspěvek 12.3.2011 23:36
Příspěvek #110

Flashaholic

QUOTE(m@roš @ 12.3.2011 19:14) *
Devil, ta skola sa nevolala Trebisovska? Nedaleko je Domino

Určite nie, Trebišovská je inde a Domino tiež. Toto je Popradská 1, videl si mapu?

--------------------

+Quote Post
m@roš
příspěvek 13.3.2011 06:29
Příspěvek #111

LED maniac

Člen číslo: 295

whistle.gif mapu som si na stranke ani nevsimol laugh.gif

Za mojich skolskych cias som tam bol raz na chemickej olympiade, ale pohorel som ako sviecka namocena do liehu biggrin.gif
Ked to este fungovalo, tak bolo prijemne sa prejst medzi pavilonmi, vsade pekne zelene stromy, pokoseny travnik....
Neskor som tam chodil vencit psa, ale len okolo plotu, do arealu som nevosiel, myslel som, ze tam stale nieco "funguje".

--------------------
J.M. Petzval: "Podmanil som svetlo, mám ho v hrsti, lebo na svete je ešte príliš veľa tmy"

+Quote Post
wooferx
příspěvek 21.3.2011 23:42
Příspěvek #112

Flashaholic

Člen číslo: 465

QUOTE(Dejw Cz @ 28.2.2011 08:39) *
...
Odhaduju, že vzrostlej pes typu ovčák, vlčák atd... běžej tak 40-45km/h. No vemte si, že by tam jel někdo, kdo nemá trošku fyzičku nebo měl nějáký starý kolo nebo dokonce nějákej děda na kole. No neměl by šanci.
Tyhle neuvázaný velký psi mě u silnic ve vesnichích fakt se**u. Ale alespoň je o čem povídat biggrin.gif .

Tak to fakt klobouk dolu, že si uhnal a ujel takovýmu hafanovi i do kopce! Z kopce se mi taky několikrát stalo, že mě honil vlčák a nebyl problém ujet. Jednou na rovině na mě taky vylít velkej pes, jehož majitel byl asi někde stranou, tak jsem volil jinou taktiku: Seskočil jsem z kola, čapnul jsem kolo a umístil ho mezi sebe a hafana jako štít a připravil se, že kdyby na mě pes vylít, tak se schovám za kolo nebo ho případně mrsknu proti němu smile.gif Ale když jsem se nehejbal, tak se pes uklidnil a já jsem pomalu prošel kolem a pokračoval dál. Myslím, že pro psy je zkrátka rychle jedoucí cyklista kořist a to že vyběhne za kolem neznamená, že by se rozeběhl i za chodcem. Velké toulající psy potkávám pěšky dnes a denně a pouze dvakrát za život jsem měl s nějakým větším konflikt. Daleko útočnější bývají naštěstí spíše menší ratlíkové.
Jednou když jsem byl ještě menší na mě vyběhl volně toulající se vlčák, ale bylo to odrostlé štěně, které si chtělo jen hrát, ale kdo to měl vědět, že. Takže nejdřív jsem měl taky pěkně nahnáno Nakonec se mnou pes šel asi dva km až domů a jediná újma byly moje poslintané kalhoty. wink.gif
Jiný případ byl dospělý vlčák, který přelezl plot v zimě díky závějím a nechtěl mě nechat projít úzkou cestou lemovanou z obou stran ploty. Zřejmě cestu považoval za svoje území a bránil ji. Když jsem stál, tak on stál taky a štěkal, ale jakmile jsem vyrazil dopředu, tak se výrazně naštval a začal vrčet, štěkal a cenit zuby,... Tak jsem se znovu zastavil asi 3 m od něj... Náhodou jsem měl u sebe paralyzér, tak jsem zkusil naprázdno zapráskat, jestli třeba neuteče, ale to ho rozzuřilo ještě víc. Nechtěl jsem riskovat pokousání, tak jsem zvolil pomalý ústup a místo plánované cesty jsem to obešel jinudy, ale zašel jsem si asi 2 km navíc. Takže klasický ruční paralyzér je proti psovi na nic, použitelný by byl asi teleskopický... Rozhodně mě to ale naštvalo, protože veřejná cesta přece není soukromý majetek psa wink.gif

Se svítilnami proti psům zatím moc zkušeností nemám, světlo na kole mi ale pomohlo zabránit kolizi s jinými zvířaty trochu jiným způsobem. Jednou jsem málem přejel kočku, která asi číhala na kořist a neviděla mě. Naštěstí já ji ano, takže jsem stihl přibrzdit, a jak zapískaly brzdy, tak uskočila Ale daleko větší "sranda" byla když jsem se jel na kole projet v létě za tmy na Jizerce. (Pro nezasvěcené, je to oblast tzv. rezervace tmy, takže pokud nesvítí měsíc, tak je tam tma opravdu pořádná a v lese se člověk jen tak nerozkouká). Jel jsem takhle z mírného kopce lesem panelovou cestou, když najednou z lesa tak 50 m přede mnou vyskočil jelen. Tak jsem zabrzdil a za ním přeběhlo přes cestu celé stádo... asi deseti kousků. Byly to pořádný mackové, takže kdyby mě jeden z boku smetl, tak myslím že budu já ten, kdo dopadne hůř smile.gif Ale možná že kdybych byl blíž, tak by nepřebíhaly. Každopádně i když jsem vezl záložní svítilnu, tak jsem měl takový divný pocit, protože bez světla bych se belhal s kolem zpět do civilizace asi hodně dlouho, orientace by myla možná jen "dotykem" podle okraje cesty.

+Quote Post
Benedicti
příspěvek 22.3.2011 07:42
Příspěvek #113

Osvícený
**

Člen číslo: 1 647

S těma vlčákáma je to potíž. Na vojně jsem cvičil na Šumavě psy, většinou vlčáky a sem tam rotvajlery. Rotvajleři mají stisk, že jen tak nepustí. Poprvé, když jsem se oblékl do ochranného obleku s rukávcem, tak první šok, když na vás skáče rozzuřený pes - to je děsivý pocit. Když je cvičíte ale po několik dní, tak se na to začnete i těšit. Je to o tom, že zjistíte, že pes je opravdu nižší stvoření, než člověk a naučíte se ho ovládat.
Dnes nosím v zimě, na jaře a na podzim vysokohorské boty, vynikající i do Prahy. Těžké, vysoké, odolné. S těmi kopmete rozzuřeného psa do čumáku nebo do boku, do slabin celkem i s odvahou. A právě odvaha při útoku psa je nejdůležitější. Pes je zvíře a jeho instinkty mu dají poznat, kdo je pánem.
Ale pokud má člověk tenisky, a tričko, doporučuji respekt ke zvířeti a začít hlasitě řvát. Co nejvíce to ve strachu jde. Ve vyděšení to nejvíce pomůže se odreagovat a na 99% zvíře se lekne. Když máte s sebou malé dítě, tak jeho na ramena a začít řvát o polovinu dB více. Pláč dítěte vám v tom pomůže. Navíc to přiláká další lidi.
Po odchodu psa doporučuji si sednout, šok rozdýchat a uklidnit třesoucí se ruce.
----------
Jinak ten váš nápad se strobo, mě přinutil objednat si TK21-U2 do přírody. Chystám se v létě s dětmi na Bukovské vrchy, kde jsou vlci, zubři. Medvědů tam moc není, ty jsou spíše na Malé Fatře. Očekávám, že strobo při nočním bivakování čmuchajícího vlka zažene a já budu moci dál klidně spát.

Tento příspěvek byl editován Benedicti: 22.3.2011 07:53

+Quote Post
Blancman
příspěvek 22.3.2011 10:57
Příspěvek #114

Flashaholic

Člen číslo: 238

QUOTE(m@roš @ 13.3.2011 06:29) *
whistle.gif mapu som si na stranke ani nevsimol laugh.gif

Za mojich skolskych cias som tam bol raz na chemickej olympiade, ale pohorel som ako sviecka namocena do liehu biggrin.gif
Ked to este fungovalo, tak bolo prijemne sa prejst medzi pavilonmi, vsade pekne zelene stromy, pokoseny travnik....
Neskor som tam chodil vencit psa, ale len okolo plotu, do arealu som nevosiel, myslel som, ze tam stale nieco "funguje".

Á, chemická olympiáda..... Na tu mě nikdy škola nevyslala, ač jsem byl v mládí na škole vyhlášeným chemikem (bohužel ne jen na škole - místní oddělení policie by mohlo vyprávět). Měli z mojich znalostí a praktických ukázek jaksi nahnáno.... Ale nevím proč :o) Blanc

+Quote Post
E-Ryc
příspěvek 22.3.2011 15:32
Příspěvek #115

Neosvícený
*

Člen číslo: 210

QUOTE(wooferx @ 21.3.2011 23:42) *
když najednou z lesa tak 50 m přede mnou vyskočil jelen. Tak jsem zabrzdil a za ním přeběhlo přes cestu celé stádo... asi deseti kousků

Nevim, jaky je tu prunik do lehocyklistu (takze nekdo to mozna slysel nebo dokonce i zazil), ale loni na lehosrazu na podzim u Uherskeho Brodu me pri nocni audiovizualni jizde (pres stovku sviticich, blikajicich pripadne i hrajicich cyklistu) srazila srnka. Tak bywoko 80 lidi projelo a pak ji asi neco podrazdilo a vzala me rovnou na predni kolo. Teda alespon lide za mnou tvrdili, ze to je srnka, pro me uz to bylo mimo kuzel svetla, takze ja jen vim, ze jsem padl na neco chlupateho, udelalo to zvuk jak nasrany pes a pak to uteklo. Me zustala dira v kalhotech, ohnuty drzak sedacky a neco kratkych hnedych chlupu... A aby to nebylo uplne OT, tak na tom kole byla aurora s P7 wink.gif

+Quote Post
wooferx
příspěvek 23.3.2011 02:41
Příspěvek #116

Flashaholic

E-Ryc: Nejdřív mi nedocházelo, co že to slovo "lehocyklista" znamená, ale teď mi došlo, že jsem dva lehocyklisty potkal v létě na kole a hrozně se mi tenhle dopravní prostředek líbil. To musí být pohodlíčko wink.gif Každopádně ta srážka se srnkou musela být teda drsná. Takže aurora byla k prdu. To už snad leda přidělat světýlka i do výpletu kol a doufat, že se zvěř vyhne wink.gif

+Quote Post
E-Ryc
příspěvek 23.3.2011 08:55
Příspěvek #117

Neosvícený
*

No nevim, jestli v konkurenci ostatnich by par svetylek pomohlo... Ja si spis myslim, ze uz mela nervy na pochodu a nejake zazvoneni/zatroubeni ji dorazilo a vystartovala. Ale teda nevim, jestli se vic lekla ona nebo ja... Kazdopadne byla nezdvorila a na veceri nezustala... wink.gif

jj, jsme trochu (obcas dost) za exoty, ale za to pohodlicko to stoji... A hlavne zadne otlacene zadky a zapesti wink.gif)
Jinak ta nocni jizda je tady cca od 4:58 http://www.youtube.com/watch?v=8bCjW2jQMZc

+Quote Post
wooferx
příspěvek 23.3.2011 17:42
Příspěvek #118

Flashaholic

No nedivím se, jestli vás jela taková kolona, že byla chudák srnka vyplašená. Ty LEDky do výpletů by možná pomohly, kdyby jel cyklista sám.
Jinak pěkné video, luxusní stroje smile.gif Jen mi není jasné, jak se zatáčí u toho modelu s pákama po stranách smile.gif a jak stabilní je dvoukolová verze. Je to těžší udržet balanc oproti klasickému kolu?

Jestli někdo považuje lehocyklisty za exoty, tak co teprve lehocyklista s pořádnýma FL wink.gif Když jsem já viděl prvně lehokolo v akci, tak moje reakce byla spíše opačná, a zíral jsem na to jako na atrakci. Lehocyklisty jsem míjel v protisměru a měl jsem až chuť otočit se, a svést se kousek s nima, abych si kolo lépe prohlídnul... prostě mě to kolo zaujalo víc, než kdyby kolem jelo třeba Ferrari. Stějně tak mě zaujalo sněžné kolo: i když jízda na něm bude pěkná makačka: video
Jaké možnosti uchycení svítilen vůbec nabízí lehokolo ?

+Quote Post
Tommu
příspěvek 23.3.2011 20:26
Příspěvek #119

Flashaholic

Člen číslo: 21

QUOTE(E-Ryc @ 23.3.2011 08:55) *
No nevim, jestli v konkurenci ostatnich by par svetylek pomohlo... Ja si spis myslim, ze uz mela nervy na pochodu a nejake zazvoneni/zatroubeni ji dorazilo a vystartovala. Ale teda nevim, jestli se vic lekla ona nebo ja... Kazdopadne byla nezdvorila a na veceri nezustala... wink.gif

jj, jsme trochu (obcas dost) za exoty, ale za to pohodlicko to stoji... A hlavne zadne otlacene zadky a zapesti wink.gif )
Jinak ta nocni jizda je tady cca od 4:58 http://www.youtube.com/watch?v=8bCjW2jQMZc

U nás v podniku jsme měli jednoho kolegu, který jezdil na lehokole. Dokonce mám pocit, že jsem ho na tom tvém videu našel. Když jsme jezdili na firemní cyklozájezdy, tak s tím jeho kolem měli vždy problém s nakládáním do přívěsu, nepasovalo do těch držáků stavěných na normální kola. smile.gif Ale na silnici vždy budil pozornost.

+Quote Post
E-Ryc
příspěvek 23.3.2011 21:19
Příspěvek #120

Neosvícený
*

Zataceni - u spodniho rizeni je osa riditek rovnobezna s osou vidlice a je tam tahlo od riditek k vidlici. Stabilita - je to jine, na klasice se balancuje naklanenim tela, na lehu jsi opreny, takze se balancuje riditky. Jsou lide, kteri sednou a jedou, ja s tim ponekud zapasil. Ale casem se s rim szijes wink.gif Jinak prumer vychazi zhruba stejne, z kopce a po rovine rychlejsi, do kopce pomalejsi. Svetla se typicky davaji na presmykacovou trubku, pripadne na riditka, jak horni, tak dolni.

Pokud te zaujalo, a chces prohlidnout, pokecat, zkusit, tak se stav na nekterem srazu. Letos na jare Litomysl a Roznov pod Radhostem, podzim nekde u Ceske Lipy. Pokud chces, najdu ti presna mista a terminy. Pripadne zalezi odkud jsi, da se kontaktovat nekdo v okoli. Nebo v Praze je jedno v pujcovne.

Ad drzaky - jo, je to trochu laborovani, ale do stresniho drzaku se da a ve vlaku se nakonec taky povesi (zadnim kolem nahoru).

Tento příspěvek byl editován E-Ryc: 23.3.2011 21:20

+Quote Post

16 Stránky V  « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 členů čte toto téma (1 hostů a 0 anonymních uživatelů.)
0 Členů:

RSS PDA verze Aktuální čas: 1.8.2025 - 10:07