![]() |
Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 355 Registrován: 4.3.2008 Bydliště: Praha 10 Člen číslo: 21 ![]() |
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 415 Registrován: 24.10.2010 Bydliště: Nitra Člen číslo: 755 ![]() |
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() LED maniac ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 370 Registrován: 26.3.2009 Bydliště: KE/RV (SK) Člen číslo: 295 ![]() |
moja prihoda so zebrickou sc50w ...
nosim ju ako edc, niekedy aj v praci v monterkach ak ju nenecham v skrinke... V nedelu sme boli na vylete a samozrejme som spojil keskovanie s prechadzkou... stveral som sa kade-tade, raz som sa aj zosmykol zo skaly, ale prezil som so skrabancami. Vcera, ked som si chystal veci do prace, som si vsimol, ze mi chyba moje edc a nikde som ju nevedel najst - nervy a strach, ze som ju vytratil niekde na vylete ![]() ![]() Zaspaval som so slzami na krajicku, ze si s nou uz neposvietim... Tak preventivne som si zobral stare edc - akoray 106. Ked som sa rano v praci prezliekal, vyberiem akoray z vrecka a postavim na skrinku aby som ho nezabudol.. obliekam si monterkove nohavice a z vrecka vypadne zebra... tak som sa potesil, ze som na akoraya uplne zabudol a musel som sa pon vratit ![]() a vraj happyend je len v rozpravkach ![]() -------------------- J.M. Petzval: "Podmanil som svetlo, mám ho v hrsti, lebo na svete je ešte príliš veľa tmy"
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
||
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 3 650 Registrován: 8.8.2011 Bydliště: Praha Člen číslo: 7 262 ![]() |
K mé staré 25 leté svítilně se váže jedna historka:
Šel jsem se spolužákem prozkoumat tunel pod Barandovskou skálo, kam ústí most v Braníku v Praze, tzv most inteligence. Když už nestačilo denní světlo, tak jsem postupně rozsvěcel, až tak 150m od ústí tunelu, jenž je tam do zatáčky rozsvítli naplno. Spolužák " Nějak ti to nesvítí" Tak nějak to svítlo, ale na zemi bylo vidět asi tolik světla, když obyčejnou svítilnou svítíte doma, když vypadne proud. vše v tunelu bylo černý jak bota a tak se světlo nemělo pořádně kde odrazit. Kamarád"Zhasni, já zkusím tu svoji" A vytáh malou baterku na dvě tužkový Tak já zhasnul a on rozsvítil. Od té baterky nebylo vidět nic. Jen to, že svítí. Dříve narození nejspíš kamarádovu baterku poznáváte. Poté co jsem si pořídil Olight Triton M30, tak se taky divili, že ta motorka jede tak tiše. Tuto svítilnu jsem ukazoval kamarádovi, pro něhož byl poslední výkřík techniky Smart 0,5W Zapnul jsem na low On: "Pěkně to svítí" Přepínám na mid On: "Slušný šajn" Přepínám na high On:"Ježíš co to máš?" Podávám mu to a on se diví. "To je tak malý? Já myslel že je to větší, něco jako stavební halogen s pořádným aku." Tento příspěvek byl editován Kolbaba71: 18.9.2011 22:22 -------------------- Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bastl 6x žárovka na 12 plochých bateriií. Tělo z překližky, hlava z formy na pečení (svítí málo,váží hodně :p) | moje první slušná led svítilna Olight Triton M30! | zabloudila ke mě i Ultrafire C8 | hodně levně koupená noname čelovka s XML T6 na 2x 18650 z eBay| první zoom Ultrafire HWAWZS Q5 | a druhý zoom Ultrafire C8 s XML-2 |malá ale výkonná - 2ks Convoy S2+ (EDC + na kolo) | Projekt svítilny s více ledkami se šnečím temper rozbíhá @ Měla by svítit asi takto.| Pro svítilnu do ruky jsem začal tvořit testovací svítilnu WOLT | DIY Světlo pod kuchyňskou linku | Jako první trochu složitější projekt s mcu jsem udělal křižovatku řízenou semafory pro malé synovce jenž řídí ATmega48 | Nabíječka Opus BT-C3100 V2.1 jenž umí Li-ion,NiCd a NiMh | Jednoduchá svítilna Lipton z krabice od čaje | Malá svítilna ideální na klíče s hrozně dlooouhým názvem - Nitecore T Series Tube 45LM USB Rechargeable LED Light Keychain | ]Malá USB nabíječka s využitím jako powerbanka LiitoKala Lii-100 a LiitoKala Lii-202 | Časem bych si chtěl pořídit Quark MiNi |
|
|
||
![]()
Příspěvek
|
|
![]() LED maniac ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 370 Registrován: 26.3.2009 Bydliště: KE/RV (SK) Člen číslo: 295 ![]() |
Ja som mal nieco podobne, akurat to nemalo vypinac, ale zapinalo sa to otocenim reflektoru.
-------------------- J.M. Petzval: "Podmanil som svetlo, mám ho v hrsti, lebo na svete je ešte príliš veľa tmy"
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Místní maskot ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 007 Registrován: 22.8.2008 Bydliště: Praha Člen číslo: 124 ![]() |
Jsem sice rozený roku 90, ale tuhle superšajnsvítilnu znám moc dobře..
![]() -------------------- "The Grill" ~800W of pure madness.... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 814 Registrován: 30.12.2010 Bydliště: BpB, SK Člen číslo: 830 ![]() |
nápodobne, tiež rok 90...a pri tomto fl to u mňa asi celé začalo, len som si to ani ešte neuvedomoval
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 3 650 Registrován: 8.8.2011 Bydliště: Praha Člen číslo: 7 262 ![]() |
Tak to jsem netušil, že se vyskytovala i víc jak 15 let poté. Tato příhoda se stala přibližně v roce 1988.
![]() -------------------- Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bastl 6x žárovka na 12 plochých bateriií. Tělo z překližky, hlava z formy na pečení (svítí málo,váží hodně :p) | moje první slušná led svítilna Olight Triton M30! | zabloudila ke mě i Ultrafire C8 | hodně levně koupená noname čelovka s XML T6 na 2x 18650 z eBay| první zoom Ultrafire HWAWZS Q5 | a druhý zoom Ultrafire C8 s XML-2 |malá ale výkonná - 2ks Convoy S2+ (EDC + na kolo) | Projekt svítilny s více ledkami se šnečím temper rozbíhá @ Měla by svítit asi takto.| Pro svítilnu do ruky jsem začal tvořit testovací svítilnu WOLT | DIY Světlo pod kuchyňskou linku | Jako první trochu složitější projekt s mcu jsem udělal křižovatku řízenou semafory pro malé synovce jenž řídí ATmega48 | Nabíječka Opus BT-C3100 V2.1 jenž umí Li-ion,NiCd a NiMh | Jednoduchá svítilna Lipton z krabice od čaje | Malá svítilna ideální na klíče s hrozně dlooouhým názvem - Nitecore T Series Tube 45LM USB Rechargeable LED Light Keychain | ]Malá USB nabíječka s využitím jako powerbanka LiitoKala Lii-100 a LiitoKala Lii-202 | Časem bych si chtěl pořídit Quark MiNi |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Zacnem si tu pripadat nejaky stary ... ´82
-------------------- J.M. Petzval: "Podmanil som svetlo, mám ho v hrsti, lebo na svete je ešte príliš veľa tmy"
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 355 Registrován: 4.3.2008 Bydliště: Praha 10 Člen číslo: 21 ![]() |
Jo tuhle svítilnu poznávám. Měl jsem její předchůdkyni v oranžové barvě z NDR někdy od roku 1980. Potom se začala vyrábět asi i u nás, ale nebyla tak designově vyvedená. Měla ostré hrany a vypadala tak nějak levně. To soudruzi z NDR udělali lepší práci a svítilna byla celkově povedenější a příjemnější do ruky. Tento příspěvek byl editován Tommu: 18.9.2011 23:02 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
A co mám říkat já.
![]() -------------------- Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 224 Registrován: 7.8.2008 Člen číslo: 118 ![]() |
Tu s otacecim reflektorem jsem mel a bylo to prvni svetlo, ktere jsem prebastlil na LED. Nejprve na zelenou a pak na bilou za 90 kc. A to se psal rok asi 98. To byly casy.
-------------------- Na počátku byla tma... 2.Sam.22,29
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 5 576 Registrován: 5.2.2011 Bydliště: Plzeň Člen číslo: 1 102 ![]() |
Ty x-LED od cinanu jsou strasny smejdy. Strejda ma 12LED a presvitim to jednou nichia nspw500gs-k1 (ta co je ve Fenix E01)
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Bc ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 992 Registrován: 29.9.2009 Bydliště: Bratislava-Slovensko Člen číslo: 408 ![]() |
moja prihoda:
sedim s kamosmi na plazi jazera Zlate Piesky v blave...sedime,sedime,pozerame na omladinu,ktora je totalne pod obraz a pocuvame otrasnu "hudbu"..ak sa to tak da nazvat.. ja ako stareho abstinenta syn sedim na sucho a pozeram ako kamosom stupa nalada..tak sa nudim a ze co-zasvietim si jazero s yezlom xml...no a vtedy ma zamrazilo....vidim ako nejaky nastrocny ozran plava od brehu prec,ludia naneho revu,nech sa vrati a on nic...netrva dlho a chlapec sa zacina striedavo potapat a vynarat..to uz za nim skocili nejake oblecene baby a revu nanho ,aby sa vratil...ja hovorim kamosom,ze podme tam..ale oni,ze nemam zase frajerit s baterkami... ![]() tak utekam sam...to uz volaju zufale baby sanitku a ja ,kedze stale neviem,co to cele ma byt,chystam sa pomaly do vody..este raz som ale na plne gule zasvietil a konecne som ho zazrel ako sa potapa..uz som sa chystal aj s baterkou do vody,lebo mne to nejak smiesne nepripadalo..baba ma vsak viac sily nez ja, mozno,tak je za chvilu na brehu..baby rusia sanitku a dakuju mi,ze som ho v tej vode nasiel...bola tam uplna tma..bohuzial,magor sa vrha do vody naspat a to uz revem naneho aj ja..a znacne ho oslepujem asi..baby ze sviet prosim ta,zase zmizne...to uz ale volaju sanitku znova a rovno aj policajtov..babam vsak miznu veci vo vode,aj kabelky,tak zase robim v uplnej tme osvetlovaca.. idiota,ktory je uplne bez duse,prastili na nositka a miznu s nim prec,policajti zostavaju...my hladame vo vode veci a baby mi zase dakuju,ze som im v tej uplne tme posvietil...no nechcem frajerit,ale fakt neviem ako by toho nestastnika vobec nasli..a poucenie? alkohol-metla ludstva.xml-jeho zachrana. ![]() -------------------- EDC-Nitecore Edc31,Sofirn SC18 Xhp70 mod
Wildtrail WT3M Headlamp-Thrunite TH30 nw Nitecore NU20[/size] |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Teda, to je příběh! Jedním dechem jsem to četl. Měl bys to poslat Yezlům, pošlou Ti za to nový FL zdarma, když si přečtou, že jejich svítilna zachránila život. Tuhle byla taková akce na 4Sevens myslím, lidi tam posílali příběhy se svými FL. Taky pěkný story tam byly.
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Bc ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 992 Registrován: 29.9.2009 Bydliště: Bratislava-Slovensko Člen číslo: 408 ![]() |
no to je dobry napad tommu....lenze,keby tak vedlei,ze ich driver sa spalil po par hodinach svietenia..to by uz asi moc taki nadseni neboli...to by som sa skor kd mohol podakovat za novy driver..hehehehe...
ale inak,zase sa potvrdilo-baterka,nieje zbytocna hracka,ale veeelky pomocnik!!!!!!!!!!! -------------------- EDC-Nitecore Edc31,Sofirn SC18 Xhp70 mod
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Administrátor ![]() ![]() ![]() Skupina: Root Admin Příspěvků: 5 011 Registrován: 5.2.2008 Bydliště: Turnov/Praha Člen číslo: 2 ![]() |
Dobrý příběh, tomu ožralovi jsi pravděpodobně zachránil život!
![]() -------------------- "You could send a little girl over an old graveyard in an abandoned ghost town at midnight, as long as she has an Olight SR90 Intimidator with her, she will be fine." - Serial Chiller@CPF
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Dobrý příběh, tomu ožralovi jsi pravděpodobně zachránil život! ![]() no-je to dost mozne...zbadal som len jeho hlavu,ale normalne by tam clovek ani nedosvietil..fakt neviem,co by robili..mna skor srali posmesky kamosov..inak by som uz davno bol vo vode..hlupaci fakt -------------------- EDC-Nitecore Edc31,Sofirn SC18 Xhp70 mod
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholik & sběratel ![]() ![]() ![]() Skupina: Moderátor Příspěvků: 3 799 Registrován: 22.2.2008 Bydliště: těsné sousedství Prahy Člen číslo: 14 ![]() |
Zacnem si tu pripadat nejaky stary ... ´82 A co mám říkat já. ![]() Vzhledem k tomu, že já drandím Route 66, račte si připadat nechutně mladí :-))) -------------------- Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-)
------------------------------------------------------------------------------------------------------ |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() empatír ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 696 Registrován: 18.7.2008 Bydliště: Ukray/Kešice Člen číslo: 109 ![]() |
S YEZLom do vody? To by sakra neodišiel len driver... No ale, keď musíš, tak musíš...
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
PDA verze | Aktuální čas: 16.6.2025 - 20:37 |