![]() |
Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 397 Registrován: 19.5.2011 Bydliště: Bratislava Člen číslo: 3 415 ![]() |
zaroven by sme mohli mat system oceneni udelovanych komunitou
![]() ![]() |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Bc ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 992 Registrován: 29.9.2009 Bydliště: Bratislava-Slovensko Člen číslo: 408 ![]() |
zaroven by sme mohli mat system oceneni udelovanych komunitou ![]() ![]() akurat ma 3zuli predbehol....idem dat csm360 do bazaru.hahahaha.. -------------------- EDC-Nitecore Edc31,Sofirn SC18 Xhp70 mod
Wildtrail WT3M Headlamp-Thrunite TH30 nw Nitecore NU20[/size] |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 415 Registrován: 24.10.2010 Bydliště: Nitra Člen číslo: 755 ![]() |
no čo bude niečo z FL komunity niečo ?
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() LED maniac ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 370 Registrován: 26.3.2009 Bydliště: KE/RV (SK) Člen číslo: 295 ![]() |
jedna XRE uz caka na pripevnenie ....
-------------------- J.M. Petzval: "Podmanil som svetlo, mám ho v hrsti, lebo na svete je ešte príliš veľa tmy"
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 415 Registrován: 24.10.2010 Bydliště: Nitra Člen číslo: 755 ![]() |
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 359 Registrován: 5.10.2010 Bydliště: almost ukr, kosice Člen číslo: 736 ![]() |
založíme topic ? ![]() zakladaj:) ja uz tiez mam jeden cipik v xre puzdre pripraveny na privesok -------------------- mam: Big Head!, Zebralight H600W MkII, HEXBRIGHT, DQG tiny IV AAA nw, Klarus P2A, Zebralight SC52, Zebralight H600w XM-L nw, Tank007 e09 XP-E, DRY 3*T6 3C!, UF C2 XM-L2 T4 5B1 80+CRI, "Solarforce L2" s predlztrubkou a XM-L T4 5A3 3-18V, LL H7 XP-G Q2 hicri s akupackom, UF-2100 XM-L T5 4B, Small Sun ZY-T08 XM-L2 U2 1C dedomed na medi, UniqueFire UF-T20 XM-L2 T6 3C na medi, NEW 612 XP-G R5 nw, Lumintop L1C XP-G
mal som: UQ HS-802 XM-L (povodne R2 mala bodka, predana), MTE XM-L (povodne P7 kobliha, sla bratovi), NF-500 Q5 zoom (predana), FF-2100 XP-G R5 (predana), UF C2 XM-L T4 5A3 (predana), CQG S1 XP-E nw (venovana), DXfire C3 XP-E nw (sla svagrovi), Ultrafire M5 XP-G (venovana) budem mat: ? neutral white ftw! |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 3 650 Registrován: 8.8.2011 Bydliště: Praha Člen číslo: 7 262 ![]() |
Na to, že tu jsou o tom dvě stránky, tak tu bordel imho už je.
![]() -------------------- Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bastl 6x žárovka na 12 plochých bateriií. Tělo z překližky, hlava z formy na pečení (svítí málo,váží hodně :p) | moje první slušná led svítilna Olight Triton M30! | zabloudila ke mě i Ultrafire C8 | hodně levně koupená noname čelovka s XML T6 na 2x 18650 z eBay| první zoom Ultrafire HWAWZS Q5 | a druhý zoom Ultrafire C8 s XML-2 |malá ale výkonná - 2ks Convoy S2+ (EDC + na kolo) | Projekt svítilny s více ledkami se šnečím temper rozbíhá @ Měla by svítit asi takto.| Pro svítilnu do ruky jsem začal tvořit testovací svítilnu WOLT | DIY Světlo pod kuchyňskou linku | Jako první trochu složitější projekt s mcu jsem udělal křižovatku řízenou semafory pro malé synovce jenž řídí ATmega48 | Nabíječka Opus BT-C3100 V2.1 jenž umí Li-ion,NiCd a NiMh | Jednoduchá svítilna Lipton z krabice od čaje | Malá svítilna ideální na klíče s hrozně dlooouhým názvem - Nitecore T Series Tube 45LM USB Rechargeable LED Light Keychain | ]Malá USB nabíječka s využitím jako powerbanka LiitoKala Lii-100 a LiitoKala Lii-202 | Časem bych si chtěl pořídit Quark MiNi |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() empatír ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 696 Registrován: 18.7.2008 Bydliště: Ukray/Kešice Člen číslo: 109 ![]() |
zakladaj:) ja uz tiez mam jeden cipik v xre puzdre pripraveny na privesok Ja si dám 20mm round XR-E namiesto gombíkov do košele a túto LED ako pracku na opasok... -------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 3 650 Registrován: 8.8.2011 Bydliště: Praha Člen číslo: 7 262 ![]() |
Možná si to nezpozoroval, ale OT diskuze už pokračuje ve svém vlastním vláknu.
-------------------- Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bastl 6x žárovka na 12 plochých bateriií. Tělo z překližky, hlava z formy na pečení (svítí málo,váží hodně :p) | moje první slušná led svítilna Olight Triton M30! | zabloudila ke mě i Ultrafire C8 | hodně levně koupená noname čelovka s XML T6 na 2x 18650 z eBay| první zoom Ultrafire HWAWZS Q5 | a druhý zoom Ultrafire C8 s XML-2 |malá ale výkonná - 2ks Convoy S2+ (EDC + na kolo) | Projekt svítilny s více ledkami se šnečím temper rozbíhá @ Měla by svítit asi takto.| Pro svítilnu do ruky jsem začal tvořit testovací svítilnu WOLT | DIY Světlo pod kuchyňskou linku | Jako první trochu složitější projekt s mcu jsem udělal křižovatku řízenou semafory pro malé synovce jenž řídí ATmega48 | Nabíječka Opus BT-C3100 V2.1 jenž umí Li-ion,NiCd a NiMh | Jednoduchá svítilna Lipton z krabice od čaje | Malá svítilna ideální na klíče s hrozně dlooouhým názvem - Nitecore T Series Tube 45LM USB Rechargeable LED Light Keychain | ]Malá USB nabíječka s využitím jako powerbanka LiitoKala Lii-100 a LiitoKala Lii-202 | Časem bych si chtěl pořídit Quark MiNi |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() empatír ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 696 Registrován: 18.7.2008 Bydliště: Ukray/Kešice Člen číslo: 109 ![]() |
Zbadal, ale nechcelo sa mi citovať do iného threadu... mod to snáď popresúva.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Mód by měl mazat spamy a usměrňovat nováčky. I tak s tím má určitě dost práce. Tak proč mu ji přidělávat jen z vlastní lenosti kliknout o půl centimetru vedle?
-------------------- Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Neosvícený ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 20 Registrován: 24.1.2012 Bydliště: Co by kamenem z Prahy dohodil a zbytek za hodinu dojel autobusem. :-) Člen číslo: 9 502 ![]() |
Zdar všichni,
protože bylo včera extra hezky, rozhodl jsem se udělat výlet. Vzhledem k tomu, že to protivné slunce svítí už skoro nepřetržitě a o pořádnou tmu člověk nezavadí, volba byla jasná, musí se pod zem. Volba padla na toto místo. Nevěděl jsem co od toho čekat, nicméně jsem doufal, že přemluvím obsluhu, aby na chvíli zhasla nebo tam bude nějaké temnější zákoutí, kde budu moci trochu vyzkoušet svou UF C2, tak jsem ji vrazil do kapsy. Po zakoupení vstupenky, cena symbolická 20 kč za osobu a okruh vyfasujete slušivou plastovou přikrývku hlavy zvanou přilba (blembák, kokos atd.) Ta slouží k tomu, abyste si neomlátili hlavu o skálu a věřte tomu nebo ne, na každého tam takový kámen čeká, mě nevyjímaje a to jsem si říkal že se tentokrát všemu elegantně vyhnu. ![]() Dále se fasují svítilny, těch je omezený počet a proto čím větší je skupina tím méně lidí "svítí". Krátký popis svítilny. Ruční s uchem, zdroj světla jsou tři jakési LED velikosti špendlíkové hlavičky, v mohutném těle bych čekal akumulátor, sofistikovaný vypínač s funkcemi on, off, kužel spíše throw. Bohužel bližší specifikaci nemám, kompletní rozborka by mi asi u slečny průvodkyně neprošla, nehledě na to, že i tento průzkum jsem musel provést po zapůjčení od jiného člena skupiny. K vlastní prohlídce, ze začátku nic moc zajímavého, popis kde jsme, na co to bylo, co tu bylo a už není atd. V další části to zajímavé už bylo, ostatně jinak bych to sem ani nepsal. Poměrně velká část trasy totiž není vůbec osvětlena, takže konečně pořádná tma, stačí si nechat poodejít zbytek výpravy s erárními šimrátky a podmínky pro vlastní pokusy ideální. Moje UF C2 má, jak jistě víte, tři režimy Hi-Mi-Lo. Nemaje luxmetr, voltmetr či jakékoliv jiné měřidlo exaktních veličin, zaměřil jsem se na praktický test reálné využitelnosti v podzemí. Výsledek: režim Lo - na procházky v podzemí ideální, je hezky vidět, akumulátor vydrží věky režim Mi - ideální na osvícení vzdálenějších předmětů či nasvícení bočních chodeb či tzv. komínů režim Hi - ideální na nasrání zbytku celé výpravy, kdy jim přepnutím režimu uděláte ve štole den ![]() Bohužel jsem nezaznamenal žádné obdivné komentáře jak mi to svítí, což mě trochu rozladilo a začal jsem přemýšlet o koupi DRYe a jak by to asi vypadalo s ním. Závěrem musím říci, že se mi to líbilo a mohu každému postiženému nemocí LED, doporučit. -------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
QUOTE režim Hi - ideální na nasrání zbytku celé výpravy, kdy jim přepnutím režimu uděláte ve štole den ![]() -------------------- Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 5 576 Registrován: 5.2.2011 Bydliště: Plzeň Člen číslo: 1 102 ![]() |
... Bohužel jsem nezaznamenal žádné obdivné komentáře jak mi to svítí.... Kdo by se nebal typka s laserovym mecem ![]() ![]() (OT vzpomnel jsem si na tohle ![]() |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Včera jsem byl na grilovací párty u Hostivařský přehrady. Když se to tam potmě sklízelo, tak jsem se zeptal, zda nechtějí posvítit, že tu mám světlo, co používám na kolo (byl jsem tam na kole). Tak jsem jim posvítil z toho místa, co jsem byl - cca 10m. Měl jsem to na mid. Oni na to, abych šel blíž. Tak jsem udělal pár kroků a přepnul na hi. Některý byli překvapený, že je to tak malý. Představovali si asi něco takovýdleho. A to jsem jim posvítil jen UF C8.
![]() Tento příspěvek byl editován Kolbaba71: 23.10.2014 10:36 -------------------- Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Chlapy.
Mám taku dilemu Aj Vám sa stáva ked idete na aute a máte zapnuté svetlá (nie dialkové) a zdá sa vám to málo ? Ako keby mám pocit že ked idem s baterkou xm-l do lesa na prechádzku tak svietím silnejšie ? A ked zapnem na diaľkové tak furt mám pocit že mi to je málo nevidím až tak do dialky ako som zviknuti na baterkách ? Je to normálné alebo mi už šibe? ![]() |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 5 576 Registrován: 5.2.2011 Bydliště: Plzeň Člen číslo: 1 102 ![]() |
Ono to zkresluje, protože u svítilny máš úzký kulatý kužel.
Kdežto u auta je to roztažený široký kužel... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 429 Registrován: 11.10.2009 Bydliště: NMn/V Člen číslo: 413 ![]() |
Dežo temu sa hovorí profesionalní deformace-hobby edišn..
![]() -------------------- UltraFire flood to throw Cree MC-E RGB,ThruniteTN11(blaveda,XM-L U3 mod),Niteye EYE10(Efest 18350),Uniquefire UF-S2(XP-G2 mod)Uniquefire U2-S3,TrustFire TR-J12 ''50''W KDriver mod''A(n)SI 3500lm,Spark ST6 460NW(XM-L T3 WW mod),TrustFire X9,R&J CXF-II "kružkovec" XM-L U2,UniqueFire UF-2100 XM-L T6,UltraFire ''firElox''bodykit C2 XM-L T3 UltraWW 3100k(2,8A KDriver)OP/SMO,TANK E08,mikro bastl XP-G R5,1,4A,16340,MIL-TEC army''fajka'' mod Q3,2xAA;zbierka ''lanterns'' na repelentný olej a tea candles :o) history-TrustFire X6,Spark SL6S-740NW,MTE M3-2i,Tank007 TK737 Q5/R5 focus,Fenix MC10,Spiderfire SSC P7,Solarforce L2,Ultrafire WF-1000L,potrava-UF-139,EMOS MW 8168 GS,4*AAA GP 1000,4*18650 red UF XSL 2600 mAh,TRONIC Black/red AAA-AA,TF 14500,16340
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Já můžu přidat další dvě historky. Obě se týkají jednoho trochu zapadlého občerstvení v pražském Braníku:
1. Vracel jsem se ze tmy na kole z výjížďky a často se tam stavuju na vinikající grilovanou klobásu. Stejně tomu bylo i tentokrát. Bylo tam hodně lidí a tak na mě vyšlo místo daleko od světla, co bylo nad prodejním pultem. Tak jsem se zeptal lidí sedících u vedlejšího stolu, zda si můžu rosvítit, jelikož jsem stůl, natož klobásu ve tmě stěží tušil. Po jejich souhlasu jsem rozsvítil a postavil svůj Olight M30 reflektorem nahoru. I když byla tma, tak slunečníky byly stále roztažený a tak to udělalo krásný rozptýlený světlo. Tím jsem samozřejmně vzbudil pozornost, čím že to svítím. 2. Opět stejná situace jako v první příhodě, ale tentokrát jsem seděl tak, že na stole bylo jakš takš něco vidět - tak cca 10m od pultu. Bylo už hodně pozdě a zavírali to tam. Na výdejní okno nasazovali velkou dřevěnou desku a tou si značně stínili zmiňovaný světlo nad ním. Tak jsem vytáhl opět Olight a ze svého místa jsem jim posvítil. překvapivě už nebyli ani moc překvapený, jen poděkovali. Zato vedle sedící cyklisti se mě začali vyptávat co a jak a ukázali mě svoje světla. Nesvítilo to na velikost (tak malýho monočlánku) )plně nejhůř, ale i na hi jim to nesvítilo víc jak mě na mid s tím, že to takhle vydrží svítit jen asi 15 minut, jinak musí přepnou na lo a to byla pro mě, zmlsaným Oligtem, skoro nepoužitelný. A přidám ještě třetí: Někdy asi tak v lednu/)noru, když bylo ještě kolem 7 tma jsme přišli do práce a nešla elektřina. Venkovní osvětlení není žádný, takže tma jak někde. Po hmatu jsme se proplížili do kanceláře a v tu jsem si vzpoměl - vždyž mám v batohu Ultrafire C8. Tak jsem ji rozsvítil, otočil reflektorem proti stropu, podepřel katalogy, jelikož vypínač vyčnívá, tak se jí nechce v této poloze moc stát. Další kolegové, když viděli že svítíme, tak se udiveně ptali: "Vám už jde elektrika?" Pak zkoumavě obcházeli můj stůl a dívali se, co že to vlastně svítí. P.S. Když si beru kolo do práce, tak vůbec neřeším, že se můžu vracet za tmy. Spíš se na to těším. Silný světlo má i výhodu, že se mě ještě nestalo, když mě někdo oslňoval dálkovýma, že poté, co jsem přepnul na hi, že by neztlumil. A na cyklostezce je strobo lepší, jak zvonek i když na některý asi neplatí nic. Pro ně chystám jedno překvapení, ale to to už je mimo záběr FMF. Tento příspěvek byl editován Kolbaba71: 28.8.2012 09:49 -------------------- Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
PDA verze | Aktuální čas: 16.6.2025 - 04:42 |