IPB

Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )

5 Stránky V  « < 3 4 5  
Reply to this topicStart new topic
> multiled P4/Q5 nebo P7 světla? Konkurence pro T700, výběr výkonné svítilny
jirik
příspěvek 30.11.2008 01:51
Příspěvek #81

Administrátor

Skupina: Root Admin
Člen číslo: 2

Pěkná recenze:) thumbsup_anim.gif

Maximální počet obrázků v jednom postu jsem zvednul na 30, tak ti to snad bude stačit:)

--------------------
"You could send a little girl over an old graveyard in an abandoned ghost town at midnight, as long as she has an Olight SR90 Intimidator with her, she will be fine." - Serial Chiller@CPF
Go to the top of the page

+Quote Post
rozi
příspěvek 30.11.2008 23:12
Příspěvek #82

Flashaholic

Skupina: Člen
Člen číslo: 6

Hmm, výdrž pouze 1:38h se třemi 18650 s upocenými 700lm??? Heh, opravdu by mě zajímalo, co je vedlo ke zrušení velmi povedené T700 za tuto osekanou verzi? Nečekaně asi ušetření nákladů...

+Quote Post
jirik
příspěvek 30.11.2008 23:20
Příspěvek #83

Administrátor

Nezapomeň, že T700 neměla konstantní regulaci. To výdrž celkem dost ovlivní.
Ale jinak jsi to trefil, prý se jim T700 nevyplatila vyrábět...

--------------------
"You could send a little girl over an old graveyard in an abandoned ghost town at midnight, as long as she has an Olight SR90 Intimidator with her, she will be fine." - Serial Chiller@CPF

+Quote Post
jirik
příspěvek 17.12.2008 00:19
Příspěvek #84

Administrátor

QUOTE(jirik @ 3.11.2008 11:09) *
po tomhle testu měly baterie 0,8V 1,1V a 3,3V... Ty obě hluboce vybité se po půlhodině vzpamatovaly na 3,1V,takže k velkému poškození snad nedošlo.

QUOTE(jirik @ 3.11.2008 16:41) *
Tak jen update k těm hluboce vybitým liion bateriím. Ve wf-139 se "nabíjejí" ale napětí jim stoupá jen velmi pomalu (kupodivu se ani nezahřívají). Momentálně nová nabíječka od solarforce je po chvíli odmítne dál nabíjet. Takže ty aku jsou na vyhození...

Tak ještě jeden update k těm vybitým unprotected bateriím smile.gif

Asi jsou nakonec OK. Ono odmítnutí nabíjení bylo jen nepochopení nabíjecího algoritmu nabíječky Solarforce (když mají aku méně než 3,9V tak kontrolka dlouze červeně bliká a nabíječka nabíjí v dlouhých impulzech). Po překročení téhle hranice svítí kontrolka trvale.

Asi po týdnu jsem je dal nabít do wf-139 a normálně se nabily a zatím se chovají normálně. Radši si je nechám na pozorování, ale zřejmě šlo jen o předčasnou paniku whistle.gif

--------------------

+Quote Post
jirik
příspěvek 27.12.2008 12:09
Příspěvek #85

Administrátor

Od Milana jsem dostal T700 se zničenými LED (reflektor se přilepil ke kroužku a při jeho povolování ledky ustřihl...). Na opravu jsem použil Q5 WH a zase šlape jako zamlada smile.gif. Porovnání kuželu se Solarforce L900M.

Přiložený obrázek

Přiložený obrázek

Ten rozdíl je myslím hezky patrný. L900M má mnohem širší ohnisko i halo, T700 ho má užší a intenzivnější.

A protože se mi podařilo sehnat luxmetr, udělal jsem i pár měřenísmile.gif
Přiložený obrázek

Předně jsem zjistil, že měřit luxy ze vzdálenosti 1m je u světel s velkým reflektorem hodně nepřesné. L900M je v tomhle opravdu extrém. Do vzdálenosti cca 1m má totiž prostředek kuželu slabší (koblihová díra), ale na větší vzdálenost díra zmizí a kužel je parádní.
T700 - 22060 lux/1m - 22890 lux/1m (přepočet měření ze 3 metrů)
L900M - 10390lux/1m - 17740 lux/1m (přepočet měření ze 3 metrů)

--------------------

+Quote Post
pepko
příspěvek 27.12.2008 12:14
Příspěvek #86

LED Greenhorn

Člen číslo: 16

to by clovek necakal ze svetlo ako solarforce T700 moze byt tiez take samodestrukcne :-))) ... dnes uz asi neexistuje ziadna istota ... da sa to aspon reklamovat ?

--------------------
Author Xenon, Sigma Elipsoid, Cateye EL300, MTE Rebel, Ultrafire 606A1@Q5, 2x MXDL@R2 WG, WF-400@P7 CSVOI, 4x Ultrafire C2@P7 DSVNJ+Sekonix Col#1, 2x TR801@P7 DSVNJ
Akoray K-106, KD Cree Q3 5A, SacredFire NF-08 zoom, KD Cree Q3 zoom, 5xNF-500 Q5 zoom, Bastl 6xCree -> 1400lumen, Solarforce L900M@6xCree Q5 1500+lumen mod
Uniquefire HS801@Phlatlight SSR-90, Endurer 4x18650 4xCree MCE M-bin WH 3000+ lumen, Police 2D Maglite SST-90 aspherical 2000+lumen thrower
Romisen RC-T5 4x XP-G R5 1500+ lumen mod, 10xCree MCE 5C 4000K Hyperboost 6000+ lumen bike light - yeeaaah, it's done !!!
Niekto vidi, niekto svieti ... A niekto svieti a vidi ... (pepko)
Predstavte si lampu! Nech je akokoľvek umelecky a zaujímavo zdobená, musí predovšetkým svietiť! (Honoré de Balzac)
Světlo umírá jenom příchodem ještě většího světla, ještě většího, většího světla. (Otakar Březina)
Je dokonalejšie svietiť ako svetlo len vidieť. (Tomáš Akvinský)
Ty brdo! Now that's a clean mod, looks awesome! This is the flashlight I needed when I met wolves in a Slovak forest at night :-) Yeeehaw! (Erasmus CPF)

+Quote Post
jirik
příspěvek 27.12.2008 12:22
Příspěvek #87

Administrátor

Takhle byla kupovaná před dlouhou dobou ze zahraničí. Jestli se to dá reklamovat nevím, normální člověk nemá důvod kroužek šroubovat:). Ale je pravda, že u recenzovaného kusu jsem ho normálně odšrouboval a přilepený nebyl...

--------------------

+Quote Post
mickielli15
příspěvek 2.2.2009 18:29
Příspěvek #88

Flashaholic

Člen číslo: 89

No, když se to jmenuje "výběr výkonné svítilny", tak se zeptám, jestli někdo neví o někom :-), kdo má Wolf-Eyes Superstorm? Docela bych bral nějakou recenzičku :-). Anebo ji nikdo nechce? Je nějaké info? Kupte si ji někdo, prosím biggrin2.gif biggrin2.gif. Ať se můžeme my nerozhodnutí rozhodnout 8--)

--------------------
Ach jo, potřeboval bych asi osvětlení stadionu do kapsy (na 1xaaa) s výdrží 20 hodin, low režimem 4000lm a focusem. Zatím jsem na tomto:
Sipik SK-68 Q3 ---- FENIX E01 blue-----
Fenix LD01 Sainless Steel "mazel edition" ----- MTE-M3 2I (MC-E) optika-kolimátor ----- Eagletac T20C2 R2 ----- Lumintop L1A ----- Tank007 tk-737 Q3 zoom 18650/3xAAA. ---- UF WF-900 5xQ5 1000lm ---- XENO E03 XM-L NW ---- FENIX HL21 R3 yellow ---- KD RQ 07 XM-L ---- KD Angle Q5 ---- DRY 3x XM-L CW
Nabíječka šmejd NiMH, super Li-ion PILA IBCT
.
Potrava 18650 Trust yellow-red-black DX, 12x Sanyo+Panasonic z notebooků, AW 2600, 14500 Trust yellow-red-black, AA+AAA Recyko, Eneloop, Eneready, Arctic Power, Tronic, GP atd atd...

PŘEJI SLUNCE V BUSHI :-)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pro nově příchozí - neberte nás flashaholiky vážně, my vás zatím taky vážně neberem. Vzájemně se začnem brát vážně, jakmile do toho taky spadnete, což většinou netrvá dlouho :-)))

+Quote Post
jirik
příspěvek 2.2.2009 19:13
Příspěvek #89

Administrátor

Asi jediné něčí zkušenosti jsme našel tu. Imho za ty prachy radši postavit nějaké multi multichip LED světlo smile.gif

--------------------

+Quote Post
mickielli15
příspěvek 3.2.2009 00:02
Příspěvek #90

Flashaholic

Člen číslo: 89

jojo, to jo, ale já mám ruce na muziku obě pravé, na techniku obě levé, takže bastl - e-e. Asi bude nejlepší se poohlédnout na CPF, jestli tam někdo něco "levného" multi-multi nenabízí. Taky mě napadá po čase kouknout na Elektrolumens...

Trošililinku offtopic: Pepko, jako já vím, že já někdy doporučuju lidem LD20, L2T, E20, T25, to je samozřejmě vzhledem k jejich konkrétním, specifickým požadavkům. Ale takovej ten faktor "chci víc, chci svítit víc do dálky i do šířky", to v sobě tady asi máme všichni :-) A máš pravdu v tom, že to cítím stejně třeba v tom, že můj Rattlesnake je sice úžasnej, ale, nerad to říkám, už mi nestačí!!! Tak jsem začal (protože v mém případě bastl zatím vůbec nepřipadá v úvahu) pošilhávat po něčem silnějším.
No a jak říká Jirka, jediná schůdná cesta asi bude (až se uvolní nějaká "zbytečná" částka) multi-multi bastl od někoho na CPF (.....nebo tady???? wink.gif cool.gif whistle.gif ) .

Jdu hledat :-)

--------------------
Ach jo, potřeboval bych asi osvětlení stadionu do kapsy (na 1xaaa) s výdrží 20 hodin, low režimem 4000lm a focusem. Zatím jsem na tomto:
Sipik SK-68 Q3 ---- FENIX E01 blue-----
Fenix LD01 Sainless Steel "mazel edition" ----- MTE-M3 2I (MC-E) optika-kolimátor ----- Eagletac T20C2 R2 ----- Lumintop L1A ----- Tank007 tk-737 Q3 zoom 18650/3xAAA. ---- UF WF-900 5xQ5 1000lm ---- XENO E03 XM-L NW ---- FENIX HL21 R3 yellow ---- KD RQ 07 XM-L ---- KD Angle Q5 ---- DRY 3x XM-L CW
Nabíječka šmejd NiMH, super Li-ion PILA IBCT
.
Potrava 18650 Trust yellow-red-black DX, 12x Sanyo+Panasonic z notebooků, AW 2600, 14500 Trust yellow-red-black, AA+AAA Recyko, Eneloop, Eneready, Arctic Power, Tronic, GP atd atd...

PŘEJI SLUNCE V BUSHI :-)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pro nově příchozí - neberte nás flashaholiky vážně, my vás zatím taky vážně neberem. Vzájemně se začnem brát vážně, jakmile do toho taky spadnete, což většinou netrvá dlouho :-)))

+Quote Post
Zett
příspěvek 3.2.2009 06:21
Příspěvek #91

Osvícený
**

Člen číslo: 156

Na CPF mi padl do oka LEGION II, ale to asi nebude multi multi. dry.gif

+Quote Post
pepko
příspěvek 3.2.2009 07:24
Příspěvek #92

LED Greenhorn

mickelli: vobec ma neprekvapuje tvoj posun v nazore ... stovky lumen je jednoducho malo ... ovela prijemnejsie a komfortnejsie je pohybovat sa v radoch tisicoch lumen ... mna dost zaraza, ze ani cinania zatial neprodukuju multi-multiled svetla ... pritom vyrobne to nie je nic zlozite, kedze uz dnes produkuju vecicky ako romisen T6 ... ano, prve verzie by sa im prehrievali, ale ved oni by potom vymysleli nieco masivnejsie ... ked zoberiem do ruky ten moj endurer a zacnem svietit okolo domu, to je parada ... potom vezmem do ruky nieco ako aurora P7 a zistujem, ze ten vykon tam jednoducho nie je ... nie je tam a chyba mi ... velmi tam chyba ... no a Q5 jednocipaky, to je skupina sama o sebe, to jednoducho nesvieti ... osvetli to taky maly flak par metrov predo mnou ... mne je jednoducho luto ludi, co dnes kupuju drahe a malo vykonne svetla ... a maju pritom pocit, ze to bude dobra investicia do buducna ... a pritom su tie svetla uz dnes za zenitom ... do kabelky mozno fajn, ale niektori si to kupuju este aj dnes na bike ... a tam treba vykon, ktory sa v jednocipaku nenachadza ...

(mimochodom - mam este jeden volny host z ultrafire C2 - a tak rozmyslam, ze si vyrobim take male multi-multi EDC - taky kanon pre drahu do kabelky :-)))

--------------------
Author Xenon, Sigma Elipsoid, Cateye EL300, MTE Rebel, Ultrafire 606A1@Q5, 2x MXDL@R2 WG, WF-400@P7 CSVOI, 4x Ultrafire C2@P7 DSVNJ+Sekonix Col#1, 2x TR801@P7 DSVNJ
Akoray K-106, KD Cree Q3 5A, SacredFire NF-08 zoom, KD Cree Q3 zoom, 5xNF-500 Q5 zoom, Bastl 6xCree -> 1400lumen, Solarforce L900M@6xCree Q5 1500+lumen mod
Uniquefire HS801@Phlatlight SSR-90, Endurer 4x18650 4xCree MCE M-bin WH 3000+ lumen, Police 2D Maglite SST-90 aspherical 2000+lumen thrower
Romisen RC-T5 4x XP-G R5 1500+ lumen mod, 10xCree MCE 5C 4000K Hyperboost 6000+ lumen bike light - yeeaaah, it's done !!!
Predstavte si lampu! Nech je akokoľvek umelecky a zaujímavo zdobená, musí predovšetkým svietiť! (Honoré de Balzac)
Světlo umírá jenom příchodem ještě většího světla, ještě většího, většího světla. (Otakar Březina)
Ty brdo! Now that's a clean mod, looks awesome! This is the flashlight I needed when I met wolves in a Slovak forest at night :-) Yeeehaw! (Erasmus CPF)

+Quote Post
Mikema
příspěvek 3.2.2009 11:35
Příspěvek #93

Flashaholic

Člen číslo: 172

Pepko to by bylo super, kdyby jsi udelal takove male EDC delo, chtel bych videt jak to dopadne a pak bych zkusil podle ve zkusenosti take neco ubastlit do kapsy.
Ono jednoduse jak pises, ze je ti lidi lito, tak ono kazde svetlo ma sve pouziti jak jsi psal jako EDC apod.... Napr pro me je Fenix LD20 ci PD30 vyhodny z duvodu velikosti, kvality a hlave toto svetlo je male a prvotni pouziti vidim ve velikosti, tozn je to spickove svetlo napr do stanu na kemping, pouzit na kolo take lze, i kdyz to neni uplne ono.
Pokud nekdo udela nejake svetlo ve velikosti fenixu na takoveto pouziti, pak ano ma smysl bastlit, me zalezi na velikosti, protoze napr 4xMC-E svetlo sebou moc casto nosit nebudu ani na dovolenou a tim padem je to svetlo co clovek tak casto nevyuzije, jo bike to je jina....

+Quote Post
jirik
příspěvek 3.2.2009 12:17
Příspěvek #94

Administrátor

QUOTE(Zett @ 3.2.2009 06:21) *
Na CPF mi padl do oka LEGION II, ale to asi nebude multi multi. dry.gif

Legion II vypadá velmi zajímavě, má to být svítilna s jednou multichip LED s nejlepším dosvitem. Bohužel cena prý bude v rozmezí 300-400USD sad.gif

Elektrolumens má tuhle brutalitu za 399,99USD. Ale počítejte s malým dosvitem, bude to opravdová "Wall of light".

--------------------

+Quote Post
pepko
příspěvek 3.2.2009 12:20
Příspěvek #95

LED Greenhorn

QUOTE(jirik @ 3.2.2009 12:17) *
Elektrolumens má tuhle brutalitu za 399,99USD. Ale počítejte s malým dosvitem, bude to opravdová "Wall of light".

s tymi boom reflektormi to bude naozaj nanic ... este asi neprisli na to, ze by mohli pouzit tu sku.1915 optiku ... podla mna dava o kus lepsi svetelny kuzel ...

--------------------

+Quote Post
Zett
příspěvek 3.2.2009 13:06
Příspěvek #96

Osvícený
**

QUOTE(jirik @ 3.2.2009 12:17) *
Legion II vypadá velmi zajímavě, má to být svítilna s jednou multichip LED s nejlepším dosvitem. Bohužel cena prý bude v rozmezí 300-400USD sad.gif

Já už se po takových světlech díval a říkal jsem si že by možná bylo jednodušší něco takovýho koupit než to bastlit. Když to člověk vezme kolem a kolem tak vlastní bastl nebude o moc lepší a levnější téměř taky ne. Já jsem koupil UF 1000L MC-E s tím že ji přebastlím, ale vzhledem k nákladům na které vyšly ledky, reflektory a to tělo uvažuju spíš o prodeji původní UF a vyrobení kompletní svítilny. Aspoň jsem se podíval jak by to nemělo vypadat. smile.gif

+Quote Post
pepko
příspěvek 3.2.2009 13:22
Příspěvek #97

LED Greenhorn

QUOTE(Zett @ 3.2.2009 13:06) *
Já už se po takových světlech díval a říkal jsem si že by možná bylo jednodušší něco takovýho koupit než to bastlit. Když to člověk vezme kolem a kolem tak vlastní bastl nebude o moc lepší a levnější téměř taky ne. Já jsem koupil UF 1000L MC-E s tím že ji přebastlím, ale vzhledem k nákladům na které vyšly ledky, reflektory a to tělo uvažuju spíš o prodeji původní UF a vyrobení kompletní svítilny. Aspoň jsem se podíval jak by to nemělo vypadat. smile.gif

no tak mna to vyslo urcite lacnejsie ako kupit hotove ... endurer je tak 50$, 4xMCE je asi 100$, optika 3$, supersklicko bolo 5$, vypinac 1$, rezistory 1$ ... kus medi a pasty a lepidla ... dokopy max 200$ ... cize tak polovica ako sa to bezne predava ...

--------------------

+Quote Post
Zett
příspěvek 3.2.2009 14:17
Příspěvek #98

Osvícený
**

A poštovné a čas? Jaká je kvalita zpracování? Navíc ty to máš direct drive a většina home made multi led světel má nějakou elektroniku která je od 20$ výš....

Je fakt, že 400$ a víc už je za opravdu kvalitní světlo, ale těch 250 - 300 je celkem normální taxa za domácí bastl pokud má být aspoň trochu slušný....

+Quote Post
jirik
příspěvek 5.2.2009 12:57
Příspěvek #99

Administrátor

Vypadá to, že Legion II se dostává do finální fáze.
Jen škoda té vysoké ceny (300-400$).

--------------------

+Quote Post

5 Stránky V  « < 3 4 5
Reply to this topicStart new topic
1 členů čte toto téma (1 hostů a 0 anonymních uživatelů.)
0 Členů:

RSS PDA verze Aktuální čas: 15.7.2025 - 10:43