![]() |
Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Neosvícený ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 16 Registrován: 30.12.2009 Člen číslo: 507 ![]() |
jj 31 - je to ta teplá...
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 206 Registrován: 27.2.2010 Bydliště: Kosice Člen číslo: 587 ![]() |
h31w je neutral white(xp-e). ak sa nemylim tak teplu nemaju v ponuke
Tento příspěvek byl editován fixx: 1.8.2010 21:28 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Neosvícený ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 16 Registrován: 30.12.2009 Člen číslo: 507 ![]() |
jo to jsem myslel- psal jsem teplá, myslel jsem teplejší ze dvou možných variant
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 163 Registrován: 7.6.2010 Bydliště: Slovenská republika Člen číslo: 653 ![]() |
A aký to má svetelný kužel tá 31-tka?Respektíve s dosvitom je na tom ako?
-------------------- ?Svet je temný a svetlo je vzácne.? Kate DiCamillo
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Bc ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 992 Registrován: 29.9.2009 Bydliště: Bratislava-Slovensko Člen číslo: 408 ![]() |
dosvit je paradny...neda sa to ani porovnat s H-30..proste,na tu velkost ide z toho more prijemneho ,tepleho svetla..jednoznacne je to moja naj naj vecicka...a to bude za chvilu aj na tuzkovky...parada!!!
Tento příspěvek byl editován ivan: 20.8.2010 19:36 -------------------- EDC-Nitecore Edc31,Sofirn SC18 Xhp70 mod
Wildtrail WT3M Headlamp-Thrunite TH30 nw Nitecore NU20[/size] |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 339 Registrován: 18.8.2010 Člen číslo: 699 ![]() |
Já mám doma už víc jak měsíc Zebru SC50W. Je to moje první kvalitní baterka a je naprosto skvělá. Byl jsem s ní 13 dny pod stanem a tak akorát vystačila s jednou AA Energizer Lithium (a to jsem ji používal každou noc).
Bylo vidět, že tam nebyl žádný LEDmaniak, protože hravě ostatní přesvítila. ![]() Jinak teplý tint je fajn věc. Ale už bych zase bral něco lepšího... Co ríkáte na SC60? http://www.zebralight.com/SC60-Flashlight-...70Lm-_p_38.html 270lm mě nenechává v klidu, ale bál bych se toho studeného odstínu a hmotnosti. A taky mě docela zaráží, že v popisu mají délku aku. do 67mm, ale SolarForce i AW jsou delší. ![]() Tento příspěvek byl editován Skeidži: 26.8.2010 14:04 -------------------- Fenix: E05 Zebra: SC50W Convoy: C8 DD XP-G2.
Charger: LiitoKala Lii 100 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Administrátor ![]() ![]() ![]() Skupina: Root Admin Příspěvků: 5 011 Registrován: 5.2.2008 Bydliště: Turnov/Praha Člen číslo: 2 ![]() |
Asi bude někdo muset vyzkoušet, co se do ní skutečně vejde. Většina chráněných 18650 je obvykle delší než 67mm. Od Zebry je to trochu hloupé, sice chápu, že se snaží minimalizovat velikost, ale 1-2 milimetry navíc už by nevadily.
-------------------- "You could send a little girl over an old graveyard in an abandoned ghost town at midnight, as long as she has an Olight SR90 Intimidator with her, she will be fine." - Serial Chiller@CPF
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 339 Registrován: 18.8.2010 Člen číslo: 699 ![]() |
Tak mi to nedalo a zeptal jsem se jich:
Subject: Ask for SC60 Flashlight 18650 270Lm Hi Lubos, The 67mm spec is the optimal length. You may still be able to use batteries that's slightly longer. Sincerely, Lillian Xu Včera večer napíšu a dneska ráno už tu mám odpověď. Jejich přístup se mi líbí. Mohl byste mi někdo poradit jaký světlo koupit přítelkyni? Bude mít totiž narozky a moc se jí líbí moje Zebra SC50W. Určitě by to mělo být něco malého, s podobným výkonem a výdrží jako mám já, napájení na dostupné zdroje (takže asi AA) a taky vodotěsné do cca 1,5m. Bude to používat na outdoor a geocaching. Tak nevím jaký odstín zvolit. Tak mě napadá, že jí asi koupím to samé, co mám já. Poraďte mi, já zatím nemám moc zkušeností. -------------------- Fenix: E05 Zebra: SC50W Convoy: C8 DD XP-G2.
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Místní maskot ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 007 Registrován: 22.8.2008 Bydliště: Praha Člen číslo: 124 ![]() |
Bude to používat na outdoor a geocaching. Tak nevím jaký odstín zvolit. V ostatním neporadím, ale na geocaching (lesy a podobně) bych určitě volil teplej odstín.. -------------------- "The Grill" ~800W of pure madness.... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholik & sběratel ![]() ![]() ![]() Skupina: Moderátor Příspěvků: 3 799 Registrován: 22.2.2008 Bydliště: těsné sousedství Prahy Člen číslo: 14 ![]() |
Svatá pravda! na GC pouze a jedině něco s neutrálním odstínem. Já třeba nosím na plošné svícení Zebralight H60w a na bodové např.LumaPower IncenDio V3, L-mini II MC-E Warm White nebo 4Sevens Quark AA tactical NW. S blancmanovsky studenými odstíny (Blancman promine) vidíte v noci místo skutečného terénu umělohmotné kulisy v 2D :-)
-------------------- Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-)
------------------------------------------------------------------------------------------------------ |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Takže je to jasný barva bude neutrální bílá. Napájení by mělo být 1-2AA. Máte nějaký tipy?
Já jsem tak nějak "omezenej" na Zebru a Fenixe - ostatní moc neznám. ![]() Problém je, že se mi zdá, že toho moc v tomhle odstínu není... Pro svou milou bych chtěl neco pěknýho v ceně 1000-2000Kč. To sa dá, ne? Tento příspěvek byl editován Skeidži: 26.8.2010 16:38 -------------------- Fenix: E05 Zebra: SC50W Convoy: C8 DD XP-G2.
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Neosvícený ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 20 Registrován: 15.9.2010 Bydliště: jeden vidlákov u Prahy Člen číslo: 713 ![]() |
Ahojky,
řešil jsem tu výběr čelovky a díky tomu zjistil, že Zebra má novou H51. Je fakt, že některé parametry mi přijdou fakt slušný: QUOTE Light Output * High: H1 200 Lm (0.9 hrs) or H2 100 Lm (2.1 hrs) * Medium: M1 30 Lm (12 hrs) or M2 8 Lm (39 hrs) * Low: L1 2.5 Lm (3 days) or L2 0.2 Lm (19 days) * Light output are out the front (OTF) values. Runtime tests are done using Sanyo 2000mAh Eneloop AA batteries. Dost si neumím představit, že by to na jednu tužkovku fakt bylo schopný svítit 19 dní! Ale když jsem viděl místní uživatelské testy starších modelů, tak to až tak nemožně nevypadá. Mimochodem, máte někdo víc informací ohledně H51 ve srovnání s H501? Pochopil jsem, že zatímco H501 by měla mít relativně rovnoměrné rozložení světla, tak H51 má reflektor a tudíž bude na středu nejjasnější. Zkoušel jsem hledat po netu, ale asi je to dost nové, páč informací je poskrovnu. |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholik & sběratel ![]() ![]() ![]() Skupina: Moderátor Příspěvků: 3 799 Registrován: 22.2.2008 Bydliště: těsné sousedství Prahy Člen číslo: 14 ![]() |
Vidlákov u Prahy zdraví jiný vidlákov u Prahy :-) Vítej na fóru, Juhele.
Tak rozdílů mezi H501 a H51 je povícero, hlavní je opravdu rozdíl v kuželu světla. Bezreflektorové čelovky s úhlem vyzařování (většinou) 80 stupňů jsou nepřekonatelné v rovnoměrnosti osvětlení a ve velikosti osvětlené plochy. Perfektní na práci zblízka a při vyšších výkonech (H60) se dá úspěšně použít i v exteriéru. Čelovky s reflektorem mají mnohem užší kužel, v podstatě totožný s "normálními" svítilnami, takže využití na blízko spíše ne (samozřejmě záleží na tom, zda opravujeme hodinky nebo si chceme číst), v terénu spíše ano. A kdo se nemůže rozhodnout, tak jsou tu i zoomovací čelovky ... -------------------- Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-)
------------------------------------------------------------------------------------------------------ |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 897 Registrován: 24.5.2008 Bydliště: České Budějovice, Brno. Člen číslo: 89 ![]() |
tak a zebra je v prdeli. Dnes mi spadla na beton, ale asi jenom z 40-ti cm výšky. Nic, vzal jsem ji a šel dál. Jenže doma začala blikat. Někdy jo, někdy ne, většinou jen na nižší režimy. Zdá se mi, že na 14500 to asi vůbec nedělá (ještě jsem ji nepřistihnul). Ale na AA to dělá každý řekněmě třetí, čtvrtý zapnutí v nižším/nejnižším módu. Zajímavý je, že když při tom blikání podržím spínač a cykluju módama, tak po uvolnění spínače v jakémkoliv módu už nebliká. Někdy ale na low-low skoro zhasne, bliká, jakoby to byla žárovka s přetíženou sítí... no zebru miluju, ale tohle nebyl žádnej drastickej pád... nevíte něco, co by bylo možný zkusit? Nevypadá totiž, že by byla rozebiratelná...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() edit: tohle jsem našel od jednoho uživatele na CPF: I noticed that the first night or so, after recharging, the contact seemed to be intermittent for a while but then it would start working fine. Once the intermittent operation stopped and it came on steady, it would stay fine until it was recharged. After trying a couple tweaks to find the problem, I seem to have found the cause and a solution. The problem seems to be poor contact between the body and the spring plate inside the tailcap. Even though the tailcap was tightened as much as possible, since the contact was only made on the thin edge of the end of the body tube, it would make and break contact as it was jiggled. Eventually, it would move around enough to provide steady contact until the next time the tailcap was removed to recharge the battery. My temporary solution has been to use a paper clip bent into a circle and inserted into the tailcap to make steady contact between the body and tailcap. For a more permanent solution, I am going to go to some copper wire and soldering it into the tailcap. ve stručnosti: na dně tailcapu je plochý kroužek, jehož prostřednictvím se vytváří kontakt mezi tělem a tailcapem při úplném zašroubování. Z nějakého důvodu byl špatnej kontakt i přes úplné utáhnutí tailcapu. On tam dal stočenou sponku a říká, že to tam asi připájí, aby byl zajištěnej dostatečnej kontakt mezi tím kroužkem a tělem svítilny. Asi zkusím něco podobnýho. Takhle by to ale vypadalo, že to nebylo tím mým mírným pádem... no uvidíme... edit2: Zatím jsem do tailcapu žádnej drát/mezičlánek/sponku nedával, jen jsem zlatý povrch toho kroužku na dně tailcapu zdrsnil šroubováčkem - zatím nebliká, takže prozatím klepu třikrát na sklo a říkám: "opatrný optimismus!" ![]() Tento příspěvek byl editován mickielli15: 19.9.2010 00:42 -------------------- Ach jo, potřeboval bych asi osvětlení stadionu do kapsy (na 1xaaa) s výdrží 20 hodin, low režimem 4000lm a focusem. Zatím jsem na tomto:
Sipik SK-68 Q3 ---- FENIX E01 blue----- Fenix LD01 Sainless Steel "mazel edition" ----- MTE-M3 2I (MC-E) optika-kolimátor ----- Eagletac T20C2 R2 ----- Lumintop L1A ----- Tank007 tk-737 Q3 zoom 18650/3xAAA. ---- UF WF-900 5xQ5 1000lm ---- XENO E03 XM-L NW ---- FENIX HL21 R3 yellow ---- KD RQ 07 XM-L ---- KD Angle Q5 ---- DRY 3x XM-L CW Nabíječka šmejd NiMH, super Li-ion PILA IBCT. Potrava 18650 Trust yellow-red-black DX, 12x Sanyo+Panasonic z notebooků, AW 2600, 14500 Trust yellow-red-black, AA+AAA Recyko, Eneloop, Eneready, Arctic Power, Tronic, GP atd atd... PŘEJI SLUNCE V BUSHI :-) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Pro nově příchozí - neberte nás flashaholiky vážně, my vás zatím taky vážně neberem. Vzájemně se začnem brát vážně, jakmile do toho taky spadnete, což většinou netrvá dlouho :-))) |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 897 Registrován: 24.5.2008 Bydliště: České Budějovice, Brno. Člen číslo: 89 ![]() |
tak to dělá pořád... a asi to nebude tím maličkým pádem: téma na cpf. Některé zebry měly asi špatnou sérii...
-------------------- Ach jo, potřeboval bych asi osvětlení stadionu do kapsy (na 1xaaa) s výdrží 20 hodin, low režimem 4000lm a focusem. Zatím jsem na tomto:
Sipik SK-68 Q3 ---- FENIX E01 blue----- Fenix LD01 Sainless Steel "mazel edition" ----- MTE-M3 2I (MC-E) optika-kolimátor ----- Eagletac T20C2 R2 ----- Lumintop L1A ----- Tank007 tk-737 Q3 zoom 18650/3xAAA. ---- UF WF-900 5xQ5 1000lm ---- XENO E03 XM-L NW ---- FENIX HL21 R3 yellow ---- KD RQ 07 XM-L ---- KD Angle Q5 ---- DRY 3x XM-L CW Nabíječka šmejd NiMH, super Li-ion PILA IBCT. Potrava 18650 Trust yellow-red-black DX, 12x Sanyo+Panasonic z notebooků, AW 2600, 14500 Trust yellow-red-black, AA+AAA Recyko, Eneloop, Eneready, Arctic Power, Tronic, GP atd atd... PŘEJI SLUNCE V BUSHI :-) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Pro nově příchozí - neberte nás flashaholiky vážně, my vás zatím taky vážně neberem. Vzájemně se začnem brát vážně, jakmile do toho taky spadnete, což většinou netrvá dlouho :-))) |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Neosvícený ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 20 Registrován: 15.9.2010 Bydliště: jeden vidlákov u Prahy Člen číslo: 713 ![]() |
Vidlákov u Prahy zdraví jiný vidlákov u Prahy :-) Vítej na fóru, Juhele. Tak rozdílů mezi H501 a H51 je povícero, hlavní je opravdu rozdíl v kuželu světla. Bezreflektorové čelovky s úhlem vyzařování (většinou) 80 stupňů jsou nepřekonatelné v rovnoměrnosti osvětlení a ve velikosti osvětlené plochy. Perfektní na práci zblízka a při vyšších výkonech (H60) se dá úspěšně použít i v exteriéru. Čelovky s reflektorem mají mnohem užší kužel, v podstatě totožný s "normálními" svítilnami, takže využití na blízko spíše ne (samozřejmě záleží na tom, zda opravujeme hodinky nebo si chceme číst), v terénu spíše ano. A kdo se nemůže rozhodnout, tak jsou tu i zoomovací čelovky ... Díky, no, já stejně blbě vidím, takže mám dojem, že ta bezreflektorová bude si lepší. Protože dosvit na větší dálku u mne nemá smysl a kdybych to měl jako nouzovku na kolo, tak stejně pojedu dost pomalu, abych si nerozbil držku a čelovka na tom mnoho nezmůže. Opravování hodinek nehrozí ![]() ![]() |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
No, Ebay je stále o fous dražší než výrobce ....
-------------------- Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-)
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 74 Registrován: 16.8.2008 Bydliště: Turčianske Teplice , Slovensko Člen číslo: 122 ![]() |
Tak Zebra SC 60 už je konečne doma.Povrchové spracovanie a dizajn je ako vždy na najvyššej úrovni. V ruke sedí ako uliata, no svetelný kužeľ neni podľa môjho gusta. Je tam viditeľný prsteň s tmou uprostred.. Po pár minútach na najvyšší výkon sa dá použiť ako ohrievač rúk/podobne ako sestrička H60/
Veľa užívateľov na CPF popísalo nekompatibilitu s článkami , ktoré majú plochý plusový pól no moje plocháče zo starej baterky laptopu fungujú bezvadne ![]() čo ma najviac hnevá je , že pre vypnutím nijako vopred nevaruje.síce vypína o niečo neskôr ako H60 ale to vôbec nič neznamená.Nejaké to prebliknutie minútku pred koncom by prišlo vhod. Tento příspěvek byl editován Tomáš: 21.9.2010 20:11 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 075 Registrován: 20.1.2009 Člen číslo: 238 ![]() |
Svatá pravda! na GC pouze a jedině něco s neutrálním odstínem. Já třeba nosím na plošné svícení Zebralight H60w a na bodové např.LumaPower IncenDio V3, L-mini II MC-E Warm White nebo 4Sevens Quark AA tactical NW. S blancmanovsky studenými odstíny (Blancman promine) vidíte v noci místo skutečného terénu umělohmotné kulisy v 2D :-) No jo, no, Alk má bohužel pro mě pravdu, tady udělala fyzika jednoznačně chybu!!! Mělo to být obráceně!!! Grrrr!!! Blanc |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 271 Registrován: 25.7.2008 Bydliště: Praha Člen číslo: 113 ![]() |
To mas pravdu ale se zkusenosti mou SC 50NW je tohle loveni vecer parada ale na dalku jsem stejne svitil s X-Throwerem s SST-50 takze zas s tou plastikou to neni tak ohrome strasne. Zase pokud je to svetlo zlute az oranzove taky to pusobi divne. Ale je to vec nazoru a vkusu. V mem pripade se nejlepe osvedcilo XP-G R5 od Jirika. Tak premyslim nad novinkou na Kroniu od zebry na 1x 18650
-------------------- Fenix: L2D, P1D a konečně jupíííí i HP10 (+ Diffuser AD03), E11, TK75 verze s XML2 U2, BT20
Solarforce: L900 Powerlight ala tržnice Sapa DX upgrade na XPG Hi CRI s li-ion 18650 Blancfire 001: KRT007 XM-L U2 KD SO MGLite: X-Thrower XML U2 Tank 007: TK-737 Upgrade XPG R4 + nový driver Olight: M3X Lumintop: TD15 upgrae XPG Hi CRI Zebralight: SC50w, H51W TrustFire: X6 tuting Blancman XML2 T6 příjemně teplá Spark: ST6-500CW ITP: A3 XPG R5 SmallSun: ZY T13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
PDA verze | Aktuální čas: 16.6.2025 - 06:29 |