![]() |
Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 075 Registrován: 20.1.2009 Člen číslo: 238 ![]() |
Tak jsem si nedávno koupil do sbírky zase jednoho kroužkovce... Svítilna OEM. Přišla hezky zabalená, jsou k ní dvě hlavy s reflektorem. Malá hlava s reflektorem o průměru cca 25 mm a velká hlava s reflektorem o průměru cca 50 mm. Celkem hezká svítilna, v šedé barvě. Ale.... Když jsem ji podrobil bližšímu průzkumu, zjistil jsem následující nedostatky:
1. Koncovka s vypínačem - nelze ji postavit na rovnou podložku jako svíčku! 2. Pružinka vypínače nakřivo a ještě nic moc připájená, vypínač takový malý, titěrný, nebudí důvěru! 3. Tubus na baterky - strašně tenké stěny v oblasti závitů na obou stranách! 4. Na pouzdro driveru s ovládacím kroužkem se nejprve našroubuje takový mezikroužek a na něj teprve hlava s reflektorem - zbytečně složité! 5. Hlava reflektoru není osazena nerezovým kroužkem, jak se z obrázků zdálo, ale hliníkovým! 6. Na ledce je nasazena velmi špatná podložka, která vůbec nezajišťuje ledku přesně vycentrovanou na střed reflektoru, navíc špatně dosedá, takže to hází nepříjemné artefakty! No, tak to musíte sami uznat, že to je opravdu dost nedostatků, aby se to mohlo přetunit. Takže nechal jsem reflektor (hliníkový, hladký), pouzdro driveru s ovládacím kroužkem, driver a "O" kroužek. Vypínač jsem osadil takový ten velký, obdélníkový. S tím mám poměrně dobré zkušenosti. Jinak koncovku pro vypínač jsem udělal celou novou. Stejně tak tubus na baterky. Hlavu jsem vysoustružil novou a to tak, aby se nemusel používat ten mezikroužek. Kroužek jsem samozřejmě udělal z nerezu. Také jsem udělal pořádnou podložku pro ledku. Když jsem to celé sesadil, tak všechno pěkně pasuje. Světelný kužel je teď velmi pěkný, bez žádných artefaktů. Pěkně ostře ohraničený hotspot a kolem jedno hezké halo. Na 1m to dá 25 000 lx. Jen ty režimy nejsou úplně dobře rozvrženy. Odběr proudu z plně nabitého aku 18650 je na Low-0,4A / Mid-0,6A / Hi-2,0A. A na závěr dám několik fotek. Ty, kde je svítilna šedá je originál, černá je moje přetuňávka. |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Administrátor ![]() ![]() ![]() Skupina: Root Admin Příspěvků: 5 011 Registrován: 5.2.2008 Bydliště: Turnov/Praha Člen číslo: 2 ![]() |
Ta zabijácká korunka, to už je takový tvůj podpis, ta nesmí na žádném Blancman makeoveru chybět
![]() -------------------- "You could send a little girl over an old graveyard in an abandoned ghost town at midnight, as long as she has an Olight SR90 Intimidator with her, she will be fine." - Serial Chiller@CPF
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 075 Registrován: 20.1.2009 Člen číslo: 238 ![]() |
Ta zabijácká korunka, to už je takový tvůj podpis, ta nesmí na žádném Blancman makeoveru chybět ![]() No, tak tady v tom případě jsem v podstatě nahradil původní hliníkovou za novou z nerezové oceli. Ale jinak ano, je to takový můj podpis. Na řachnutí okenního skla, či do lebky dobré..... Blanc |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 224 Registrován: 7.8.2008 Člen číslo: 118 ![]() |
Hmmm. A na kolik by to všechno vyšlo?
-------------------- Na počátku byla tma... 2.Sam.22,29
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Hmmm. A na kolik by to všechno vyšlo? No, já nevím, tak cca 2000,- Kč za všechno..... Ale aby byla dobrá, tak by se nemuselo dělat všechno, co jsem dělal já. Stačilo by udělat de-facto tu pořádnou podložku pod ledku aby dobře dosedl reflektor a v ten okamžik to má super kužel i lx. No, a když by Ti nevadily ty tenké stěny u závitů a ten vypínač, tak by to bylo dobré. A možná snad výměna toho hliníkového kroužku za nerezový...... Blanc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
PDA verze | Aktuální čas: 6.7.2025 - 07:47 |