![]() |
Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 075 Registrován: 20.1.2009 Člen číslo: 238 ![]() |
No, přiznám se, že ten údaj o lumenech jsem napsal jen tak od oka, nevím. Nastavil jsem to na proud 1,8 A a jsou tam 3 ks XM L2 U2 v sérii. Tak kolik má XM L2 U2 při 1,8 A lumenů? Možná, že to bude více jak 1500 lm.... nevím, ale určitě to šajní víc, než standardní heligonka 55 W a žere to prakticky polovinu. Tak to považuji za dobré.... Blanc
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 355 Registrován: 4.3.2008 Bydliště: Praha 10 Člen číslo: 21 ![]() |
Myslím, že by to mohlo mít lehce přes 2000lm. Halogenky H7 55W mají standardně 1500lm, ale našel jsem i modely přes 2000lm. Tato třeba má mít 2300lm. Z reflektorů se žárovkami, ale jde ven jen tak cca 700lm
Ty LED budou mít výhodu v lepším nasměrování světla. Proto se ven dostane víc lumen. |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 075 Registrován: 20.1.2009 Člen číslo: 238 ![]() |
Myslím, že by to mohlo mít lehce přes 2000lm. Halogenky H7 55W mají standardně 1500lm, ale našel jsem i modely přes 2000lm. Tato třeba má mít 2300lm. Z reflektorů se žárovkami, ale jde ven jen tak cca 700lm Ty LED budou mít výhodu v lepším nasměrování světla. Proto se ven dostane víc lumen. No jo, tohle jsou nějaké ty speciální H.O.D. halogenky, které jsou plněny nějakou speciální směsí plynů a co jsem slyšel, tak opravdu svítí hodně. Nevím, jak je to však s jejich výdrží....... Blanc |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 134 Registrován: 16.3.2011 Člen číslo: 1 900 ![]() |
Náhodou jsem padl na tyto náhrady H4 , jaký je váš názor (když teda nevíme jaká bude nakonec cena, startuje na 48$ za dva kusy a nikdo to nechce).
Driver tam podle obrázků je, ale stejně to musí být pekelně horké, chlazení veškeré žádné. Tento příspěvek byl editován lak: 25.7.2013 08:21 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 5 576 Registrován: 5.2.2011 Bydliště: Plzeň Člen číslo: 1 102 ![]() |
Ty nevypadaj špatně. Cree XT-E, obsahuje to driver, mohlo by to bez problému nahradit 50W...
Jenom bych se bál oslnění kvůli LED zepředu... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 668 Registrován: 12.9.2009 Člen číslo: 394 ![]() |
Blanc no ako to vypada s tvojim projektom.LED banky sa neroztopili skrz ten 3.3 ohm odpor?Slubil si sem hodit nejake foto.Hlavne ma zaujima ako so cele mechanicky vrazil do paraboly,myslim tym to,ze ten star hlinkovy chladic teraz trci von zo zadnej strany paraboly ci co?Neverim,ze mas take hlboke paraboly aby si ten 5cm dlhy STAR skryl pod dekel. Obycajne auto tam ma plastovy dekel z gumou ktora zabranuje vniku vody pri dazdi.Ako si to poriesil ty?Ja by som sa bal nechat to trcat von aby nezacalo zatekat do reflektoru.
Tie XML mas umiestene v strede toho tela kde su tie oblznikove cipy?Posli prosim nejake foto ako si to zabudoval. -------------------- Tiablo A9S + zoom optika@Q5 Spiderfire 2-mode@SSC P7 Ultrafire 502B@R2 X2000@P4 MAG 2C + 52mm asferika s kadecim a vidiet aj v tme |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Blanc no ako to vypada s tvojim projektom.LED banky sa neroztopili skrz ten 3.3 ohm odpor?Slubil si sem hodit nejake foto.Hlavne ma zaujima ako so cele mechanicky vrazil do paraboly,myslim tym to,ze ten star hlinkovy chladic teraz trci von zo zadnej strany paraboly ci co?Neverim,ze mas take hlboke paraboly aby si ten 5cm dlhy STAR skryl pod dekel. Obycajne auto tam ma plastovy dekel z gumou ktora zabranuje vniku vody pri dazdi.Ako si to poriesil ty?Ja by som sa bal nechat to trcat von aby nezacalo zatekat do reflektoru. Tie XML mas umiestene v strede toho tela kde su tie oblznikove cipy?Posli prosim nejake foto ako si to zabudoval. Byl jsem teď 14 dní na soustředění rychlobruslařů na Slovensku.... Takže jsem nic nedělal, tedy... Vyrobil jsem si jednu svítilnu s XM L2 U2 na prolézání podzemí..... Teď nemám moc času na vymýšlení.... Až se do toho pustím, tak dám vědět... Blanc |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 668 Registrován: 12.9.2009 Člen číslo: 394 ![]() |
Pockaj ty to este nemas zabudovane v tvojom vehykli?Hlavne ma zaujima to riesenie ako vytiahnes ten chladic z plastovej zadnej strany paraboly.Ja som uvazoval o medenom pasiku,ktory bude odvadzat teplo na saharu,karoseriu.Este si o tom nepremyslal?Bude to trcat do motoroveho priestoru ci ako? Staci ze mi napises ak nemas foto.
-------------------- Tiablo A9S + zoom optika@Q5 Spiderfire 2-mode@SSC P7 Ultrafire 502B@R2 X2000@P4 MAG 2C + 52mm asferika s kadecim a vidiet aj v tme |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Pockaj ty to este nemas zabudovane v tvojom vehykli?Hlavne ma zaujima to riesenie ako vytiahnes ten chladic z plastovej zadnej strany paraboly.Ja som uvazoval o medenom pasiku,ktory bude odvadzat teplo na saharu,karoseriu.Este si o tom nepremyslal?Bude to trcat do motoroveho priestoru ci ako? Staci ze mi napises ak nemas foto. Je to jednoduché, tělo "ledkovky" nesmí míti větší průměr jak 18 mm, to aby prolezly otvorem projektoru. Jinak pokud chladič není vyšší, jak 33 mm a má průměr do 66 mm, tak to lze narvat úplně v pohodě i pod plastový těsnící krytku proti vodě (alespoň u Hyundai i30 to takto lze...). Jen potřebuji udělat PCB na XM L2 U2 obdélníkového typu o rozměru 7 mm šířky max a délky 30 mm max. Pak to bude mít průměr do 18 mm a je to v pohodě. Musím časem usmlouvat Deža, aby mi je vyrobil... Blanc |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 5 576 Registrován: 5.2.2011 Bydliště: Plzeň Člen číslo: 1 102 ![]() |
Na tohle jsem dneska narazil na DX, to už by mohlo být po upgradu použitelné
![]() http://dx.com/p/12w-1000lm-6500k-4-cree-xp...ed-2-pcs-214124 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() empatír ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 696 Registrován: 18.7.2008 Bydliště: Ukray/Kešice Člen číslo: 109 ![]() |
Takto 4x XM-L2@2000mA v H11-tke a hneď by som menil.
-------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
No, tohle by se nemuselo upravovat vůbec: http://dx.com/p/h8-20w-1600lm-4-cree-xbd-r...-pcs-12v-199505 Jen kdyby se to dělalo i v H7..... Blanc
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Akorát mě napadl jeden problém.
Co jsem zatím viděl, tak ty žárovky jsou upevněné v reflektoru pomocí takové pružinky, kterou ale přes ten chladič nedostaneš... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 192 Registrován: 6.10.2010 Bydliště: banska bystrica Člen číslo: 737 ![]() |
mas v aute H8?
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() empatír ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 696 Registrován: 18.7.2008 Bydliště: Ukray/Kešice Člen číslo: 109 ![]() |
H8 sa upevňuje "skrutkovaním", nad tesnením sú tri výstupky/západky, žiadna pružinka.
-------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Myslel jsem ty H7 jak říkal Blancman
![]() |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Administrátor ![]() ![]() ![]() Skupina: Root Admin Příspěvků: 5 011 Registrován: 5.2.2008 Bydliště: Turnov/Praha Člen číslo: 2 ![]() |
Celkem by mně zajímalo, jestli pak reflektory svítí tam kam mají a zda by auto s takovými LED žárovkami prošlo technickou. Každopádně to vypadá, že se tam pokouší i o nějaké chlazení, to je pozitivní oproti jiným pokusům.
-------------------- "You could send a little girl over an old graveyard in an abandoned ghost town at midnight, as long as she has an Olight SR90 Intimidator with her, she will be fine." - Serial Chiller@CPF
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Celkem by mně zajímalo, jestli pak reflektory svítí tam kam mají a zda by auto s takovými LED žárovkami prošlo technickou. Každopádně to vypadá, že se tam pokouší i o nějaké chlazení, to je pozitivní oproti jiným pokusům. No, Jiříku, já už mám jedny "ledkovky" udělané. V každé ledkovce jsou 3 x XML2 U2, napájené každá přes výkonový odpor. Proud do každé ledky jsem nastavil na 1,8 A při nastartovaném motoru (běží generátor a výstupní napětí může být až 14,5 V). To aby to moc netopilo. Udělal jsem tam pořádný chladič, kruhový, o průměru 80 mm a výšce 33 mm s hvězdicovými žebry. Vyzkoušel jsem je místo H7 v Hyundai i30, které nemá reflektory, ale projektory. Nejprve jsem se s autem postavil před zeď, rozsvítil a křídou obkreslil tvar světla při H7, pak jsem tam dal ty moje upravené a světe div se - tvar světla byl prakticky stejný...... Tak jsem s tím chvilku pojezdil po vesnici, projel jsem se po Českobrodské a sledoval, jestli na mě nikdo nebliká. Neblikal. A svítí to mnohem lépe, než ty žárovkové zdechliny..... Ale zatím se s tím bojím jezdit pořád.... Ta homologace.... V podstatě to mám jen na ukázku, když mě nějaký odborník začne přesvědčovat, jak jsou ledky na ho... a že na "pořádnou" halogenku to nemá.......Takže asi tak. Blanc |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 3 039 Registrován: 4.10.2011 Bydliště: okr. Senec Člen číslo: 8 292 ![]() |
Blancu ak kazdu XM-L2 napajas osobitne cez odpor zo 14V,5V tak koli jedinej LEDke prekuris 11.5V*1,8A tj cca 20W cize spolu pre vsetky LEDky by to bolo 2*3*20W co je 120W.
To snad nie ??? Na zimu by sa to sice dalo vyuzit pre rychle ohrievani sedadla ale inac ![]() Zrejme si to myslel tak ze kazda trojica LEDiek zapojenych v serii maj svoj odpor takze by sa to malo zmestit spolu do 20W. Inac mna by hlavne zaujimali klasicke H7 ktore maju velmi dlllhu min 20 rokov zivotnost lebo vymena na Fiat stilo Multivagone je naozaj zazitok. Tento příspěvek byl editován zoom: 11.11.2013 15:47 -------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Blancu ak kazdu XM-L2 napajas osobitne cez odpor zo 14V,5V tak koli jedinej LEDke prekuris 11.5V*1,8A tj cca 20W cize spolu pre vsetky LEDky by to bolo 2*3*20W co je 120W. To snad nie ??? Na zimu by sa to sice dalo vyuzit pre rychle ohrievani sedadla ale inac ![]() Zrejme si to myslel tak ze kazda trojica LEDiek zapojenych v serii maj svoj odpor takze by sa to malo zmestit spolu do 20W. Inac mna by hlavne zaujimali klasicke H7 ktore maju velmi dlllhu min 20 rokov zivotnost lebo vymena na Fiat stilo Multivagone je naozaj zazitok. No jasně, máš pravdu, já to napsal jsem to blbě, teď na to koukám...ano, každá trojice má svůj 1 výkonový rezistor......Při 3 x XM L2 U2 zapojených do série, při proudu 1,8 A na nich bylo cca 10,0 V a to jsem hnal přes jeden výkonový rezistor (50W s kovovými žebry) a ztrácelo se tam tedy jen cca 6,5 W na jedné ledkovce... Celkově tedy max. 13 W, což není tak hrozné... A to jsou jaké H7 s dlouhou životností? Ty se vyrábí, nebo myslíš nacpat tam tyhle s XML? Oni svítí výborně, ale nejsou homologovány..... Blanc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
PDA verze | Aktuální čas: 15.6.2025 - 19:55 |