![]() |
Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 5 576 Registrován: 5.2.2011 Bydliště: Plzeň Člen číslo: 1 102 ![]() |
Tak prakticky všechny měnič s vyšším proudem jsou s externím spínacím FETem. Tam už tedy proud v zásadě záleží jenom na tom, jak to navrhneš...
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 84 Registrován: 16.5.2009 Člen číslo: 327 ![]() |
Tak prakticky všechny měnič s vyšším proudem jsou s externím spínacím FETem. Tam už tedy proud v zásadě záleží jenom na tom, jak to navrhneš... Oba co jsem ti predstavil jsou s externimy tranzistory. Ono taky navrhnout měnič je dost komplexní problém. Vybrat tranzistory, civku, vstupní a výstupní filtraci, napájení io měniče a mcu, navrhnout měření proudu, stabilizaci zpětné vazby měniče... a celé to optimalizovat na velikost, ztrátový výkon a účinnost přicelém rozsahu vstupního napětí a výstupního proudu. Pokud to má být opravdu na malém pcb tak je to docela náročné. Sám ten první prototyp potřebuje pár dalších optimalizací. Chtěl by větší pcb o asi 2mm, aby se tam mohli dát větší tranzistory a cívka, opravit stabilizaci zpětné vazby a ještě opravit pár chybiček v programu mcu. Také už mám odměřeno že by to chtělo lepší chlazení, dát ten měnič na AL substrát (prokovené via skrz AL a celkem 4 vrstvá pcb, 2 vrstvy z každé strany AL). Zatím jsem ale nenašel výrobce který by měl tuhle technologii zvládnutou a za rozumné ceny i v malé sérii. Podobný projekt je hezkej na diplomovou práci. |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Neosvícený ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 37 Registrován: 20.9.2010 Člen číslo: 716 ![]() |
Vedeli by ste mi poradit, ako setrne rozobrat Spark ST6 - 460NW?
Pravdepodobne odisiel driver, tak by som ju potreboval rozobrat. Nejaky tip na nahradny driver? Diky -------------------- Skyray King * Solarforce Skyline I * Aurora AK-P7 * Tank TK-737 * Astrolux S1 * Tikka XP * Spark ST6-460NW * Nitecore NU30 * Nitecore NU05 * WF-139 * IPC-1L
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 280 Registrován: 1.4.2012 Bydliště: Czech Vitriol Člen číslo: 10 347 ![]() |
Na CPF je popis rozebrání, a tamtéž další s obrázky. Koukám, že konstrukce je úplně stejná, jako u téhle very low cost
![]() ![]() -------------------- Vůbec tomu nerozumím, ale o to víc mě to baví...
Granát 3x XML TIR 70mm Cyklosvětlo TRON P08 Astrolux MF-01 XPG3/ Nichia 219C + ramping od Lexela, BLF-GT, Sofirn C8A, Yezl Y3 s XHP70... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 53 Registrován: 3.3.2011 Člen číslo: 1 494 ![]() |
Ahoj. Odisiel mi spinac na ST6 asi pred pol rokom teraz som mal cas tak som sa pustil do vymeni no nastal problem a to taky ze mi nefunguju len 2 rezimi
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
PDA verze | Aktuální čas: 9.5.2025 - 07:28 |