![]() |
Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Příspěvek
|
|
![]() LED maniac ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 370 Registrován: 26.3.2009 Bydliště: KE/RV (SK) Člen číslo: 295 ![]() |
To zviera pod vodou je pes?
-------------------- J.M. Petzval: "Podmanil som svetlo, mám ho v hrsti, lebo na svete je ešte príliš veľa tmy"
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 929 Registrován: 1.9.2013 Člen číslo: 15 259 ![]() |
Ne to asi venčí nějaké vodní zvíře, nejspíše vydru, kdybych napsal bobra mohlo by to být chápáno dvojsmyslně...
![]() -------------------- Pokud něčemu věnuješ dostatek času budeš v tom mistr. Pokud nejsi blb...
Pistolí a dobrým slovem zmůžeš více než jen dobrým slovem. Kdo říká, že jediný člověk nemůže změnit svět, ten nikdy nejedl nedovařeného netopýra |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 355 Registrován: 4.3.2008 Bydliště: Praha 10 Člen číslo: 21 ![]() |
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() LED maniac ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 370 Registrován: 26.3.2009 Bydliště: KE/RV (SK) Člen číslo: 295 ![]() |
![]() -------------------- J.M. Petzval: "Podmanil som svetlo, mám ho v hrsti, lebo na svete je ešte príliš veľa tmy"
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 3 650 Registrován: 8.8.2011 Bydliště: Praha Člen číslo: 7 262 ![]() |
Tak si říkám, že nejspíš koupe nějakého domácího miláčka. Kdyby nahazovala návnadu, tak by nejspíš v tý vodě nestála.
![]() -------------------- Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bastl 6x žárovka na 12 plochých bateriií. Tělo z překližky, hlava z formy na pečení (svítí málo,váží hodně :p) | moje první slušná led svítilna Olight Triton M30! | zabloudila ke mě i Ultrafire C8 | hodně levně koupená noname čelovka s XML T6 na 2x 18650 z eBay| první zoom Ultrafire HWAWZS Q5 | a druhý zoom Ultrafire C8 s XML-2 |malá ale výkonná - 2ks Convoy S2+ (EDC + na kolo) | Projekt svítilny s více ledkami se šnečím temper rozbíhá @ Měla by svítit asi takto.| Pro svítilnu do ruky jsem začal tvořit testovací svítilnu WOLT | DIY Světlo pod kuchyňskou linku | Jako první trochu složitější projekt s mcu jsem udělal křižovatku řízenou semafory pro malé synovce jenž řídí ATmega48 | Nabíječka Opus BT-C3100 V2.1 jenž umí Li-ion,NiCd a NiMh | Jednoduchá svítilna Lipton z krabice od čaje | Malá svítilna ideální na klíče s hrozně dlooouhým názvem - Nitecore T Series Tube 45LM USB Rechargeable LED Light Keychain | ]Malá USB nabíječka s využitím jako powerbanka LiitoKala Lii-100 a LiitoKala Lii-202 | Časem bych si chtěl pořídit Quark MiNi |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 929 Registrován: 1.9.2013 Člen číslo: 15 259 ![]() |
Když nám před lety říkali, že se tu vlivem globálního oteplování můžou rozšířit invazivní subtropické druhy, všichni jsme si bláhově mysleli, že mluví o zvířatech...
-------------------- Pokud něčemu věnuješ dostatek času budeš v tom mistr. Pokud nejsi blb...
Pistolí a dobrým slovem zmůžeš více než jen dobrým slovem. Kdo říká, že jediný člověk nemůže změnit svět, ten nikdy nejedl nedovařeného netopýra |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 3 650 Registrován: 8.8.2011 Bydliště: Praha Člen číslo: 7 262 ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bastl 6x žárovka na 12 plochých bateriií. Tělo z překližky, hlava z formy na pečení (svítí málo,váží hodně :p) | moje první slušná led svítilna Olight Triton M30! | zabloudila ke mě i Ultrafire C8 | hodně levně koupená noname čelovka s XML T6 na 2x 18650 z eBay| první zoom Ultrafire HWAWZS Q5 | a druhý zoom Ultrafire C8 s XML-2 |malá ale výkonná - 2ks Convoy S2+ (EDC + na kolo) | Projekt svítilny s více ledkami se šnečím temper rozbíhá @ Měla by svítit asi takto.| Pro svítilnu do ruky jsem začal tvořit testovací svítilnu WOLT | DIY Světlo pod kuchyňskou linku | Jako první trochu složitější projekt s mcu jsem udělal křižovatku řízenou semafory pro malé synovce jenž řídí ATmega48 | Nabíječka Opus BT-C3100 V2.1 jenž umí Li-ion,NiCd a NiMh | Jednoduchá svítilna Lipton z krabice od čaje | Malá svítilna ideální na klíče s hrozně dlooouhým názvem - Nitecore T Series Tube 45LM USB Rechargeable LED Light Keychain | ]Malá USB nabíječka s využitím jako powerbanka LiitoKala Lii-100 a LiitoKala Lii-202 | Časem bych si chtěl pořídit Quark MiNi |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
-------------------- Pokud něčemu věnuješ dostatek času budeš v tom mistr. Pokud nejsi blb...
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 075 Registrován: 20.1.2009 Člen číslo: 238 ![]() |
Něco pro všechny nedobrovolné dárce krve tohoto léta... ![]() Já také spím zásadně při otevřeném okně. Ale chráněnému sítí :o) 1.000.000 komárů se to vůbec nelíbí!!! Blanc A u postele ještě číhá krásná, modře svítící lampička s vysokým napětím, takže občas v noci slyším slastné zapraskání výboje a vím, že se další bzučící kretén právě usmažil :o) |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 355 Registrován: 4.3.2008 Bydliště: Praha 10 Člen číslo: 21 ![]() |
Když jsem viděl téma a letmo zahlédl číslo 1.000.000, napadlo mě, že to určitě bude napětí Blancmanova elektrického zabijáka těch létajících vysavačů.
![]() Tento příspěvek byl editován Tommu: 27.7.2015 16:06 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 109 Registrován: 14.5.2015 Bydliště: Přelouč Člen číslo: 15 576 ![]() |
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 075 Registrován: 20.1.2009 Člen číslo: 238 ![]() |
Prostě nádhera, ale je zde jasně vidět, že tento likvidátor hnusných krevních vysavačů je nutno kombinovat se síťovou okení zábranou, jinak se nevyhnete pravidelnému a častému čištění mřížek. Já tam mám tak dva - tři hnusníky za noc, kteří se do baráku stihnou protáhnout otevřenými dveřmi, či jinou skulinou..... Blanc |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Ta vypadá pěkně, to jsi stavěl sám? Vypadá že vážně funguje, pokud jsi jí opravdu budoval budu rád, když napíšeš podrobnosti. I když tuším že to bude začínat: Vezmeme agregát z oplocení, třeba z Dachau...
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
No, já ji koupil.... Tělo, mřížku a modré svícení jsem nechal. Ale vysokonapěťový zdroj jsem předělal. Je to teď sice mnohem hlasitější, dává to větší záblesky, ale usmaží to i pěkně tlustého, vypaseného pavouka. Ne, že by tam vyletěl sám, musel jsem mu na mřížku trošku pomoci..... Blanc
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 227 Registrován: 2.4.2012 Bydliště: Bernolákovo Člen číslo: 10 350 ![]() |
No, já ji koupil.... Tělo, mřížku a modré svícení jsem nechal. Ale vysokonapěťový zdroj jsem předělal. Je to teď sice mnohem hlasitější, dává to větší záblesky, ale usmaží to i pěkně tlustého, vypaseného pavouka. Ne, že by tam vyletěl sám, musel jsem mu na mřížku trošku pomoci..... Blanc Škoda že sa tu nedá lajkovat ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 109 Registrován: 14.5.2015 Bydliště: Přelouč Člen číslo: 15 576 ![]() |
wizard: Je to věc jednoduchá - spíš než to zapojení, je složitější HW konstrukce :-) Schema asi takhle a lampu mám zhruba takovou s E27, takže přímo na síť. Jinak ty sloupky jsou z bukový kulatiny 12mm, v nich zářezy lupínkovkou po asi 4mm a v nich pak tenkej drát ob jeden - ve zbývajících pak druhej pól. Tu klec mám sundavací a napětí na konektorech, když by třeba odešla lampa. Zbytek je z 3mm modelářský překližky, ale jen proto, že byla doma... DPS je tak jednoduchá, že se dá nakreslit fixou. Ani součástky, ani materiály nejsou nijak kritický, snad jen vzdálenost těch drátů od sebe - 4mm nejsou dogma, jen jsem to tak zkoušel a myslím, že to funguje dobře. Můžu třeba udělat nějaký fotky, kdyžtak napiš do PM, ať nevytváříme OT :-)
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
No, já tam mám transformátor, je sice trošku větší (mám ho z nějakého zařízení, které jsem kdysi našel na smeťáku). Naštěstí mělo na tom vynutí, které používám jako řídící dost odboček, takže se to dalo nastavit tak, aby to při zapnutí nezačalo metat blesky hned mezi dráty. Když se dá největší transformační poměr, tak to chytne oblouk přes 2 cm a když už hoří, tak lze natáhnout až na 5 cm..... Toho pavouka, co jsem smažil, tak jsem nejprve musel VN vypnout, pavouka "nainstalovat" na mřížku a pak ihned zapnout.... Nejdřív krásně modře svítil, pak se nafouk, rupnul a začal hořet žlutým plamenem... A pěkně zasmrděl..... Teď to mám na ten nejnižší výkon, to je na ty bzučící kretény tak akorát..... Sedne, blýskne, chcípne.... Blanc
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 271 Registrován: 25.7.2008 Bydliště: Praha Člen číslo: 113 ![]() |
-------------------- Fenix: L2D, P1D a konečně jupíííí i HP10 (+ Diffuser AD03), E11, TK75 verze s XML2 U2, BT20
Solarforce: L900 Powerlight ala tržnice Sapa DX upgrade na XPG Hi CRI s li-ion 18650 Blancfire 001: KRT007 XM-L U2 KD SO MGLite: X-Thrower XML U2 Tank 007: TK-737 Upgrade XPG R4 + nový driver Olight: M3X Lumintop: TD15 upgrae XPG Hi CRI Zebralight: SC50w, H51W TrustFire: X6 tuting Blancman XML2 T6 příjemně teplá Spark: ST6-500CW ITP: A3 XPG R5 SmallSun: ZY T13 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 5 576 Registrován: 5.2.2011 Bydliště: Plzeň Člen číslo: 1 102 ![]() |
Blancu, mam pro tebe novou hračku na komáry
![]() http://www.rozhlas.cz/leonardo/technologie...ponsku--1517468 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Rybář sedí u řeky, vedle sebe na papíru kus špeku.
Kolem jdou dva cikáni a ten špek mu ukradnou. Za hodinu jdou zpátky.... "Tak co gadžo, berou,berou?" " Jo, jde to, ale budu muset končit, měl jsem tady kus špeku a někdo mě ho sebral. Já mám "vlka" jako prase, tak si tim špekem občas protáhnu prdel a bez něj tu nevydržím." Cikán se nakloní k druhému a šeptá: "Vidíš, já jsem ti říkal, že to není hořčice!" -------------------- Pokud něčemu věnuješ dostatek času budeš v tom mistr. Pokud nejsi blb...
|
|
![]() ![]() |
![]() |
PDA verze | Aktuální čas: 22.6.2025 - 14:37 |