IPB

Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )

88 Stránky V  « < 38 39 40 41 42 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Na pobavenie, smiech lieči...
eMpathier
příspěvek 20.10.2013 21:04
Příspěvek #781

empatír

Skupina: Člen
Člen číslo: 109

Pekná infografika s "divnými" zákonmi, ktoré sú stále v platnosti /v USA/... Niektoré sú zaujímavé. : )

--------------------
root@empathier:/# man life
No manual entry for life

FotonMag Live Chat - neváhæjte a vstúpte
Go to the top of the page

+Quote Post
Benik3
příspěvek 20.10.2013 22:05
Příspěvek #782

Flashaholic

Člen číslo: 1 102

Dobrý biggrin.gif

Ještě znam nějaký zákon, že když na jednom Anglickém náměstí potkáš Ira v kroji s lukem, tak ho můžeš beztrestně zastřelit, nebo tak nějak biggrin.gif

Tento příspěvek byl editován Benik3: 20.10.2013 22:05

+Quote Post
Kolbaba71
příspěvek 20.10.2013 22:56
Příspěvek #783

Flashaholic

Člen číslo: 7 262

Ještě v 70 letech minulého století platil v Anglii zákon, že každý taxikář musel sebou vozit balík sena (pro koně). biggrin2.gif

A v některých státech v USA se nesmíš otáčet na cizí příjezdový cestě tak, že tam nacouváš. Musíš tam najet popředu a pak vycouvat. V opačném případě máš nekalé úmysly, jelikož máš v úmyslu následně rychle odjet (popředu).

Nevím, už v jakém státě, pokud zjistí, že máš u sebe víc jak tři kondomy, tak tě můžou zavřít za prostituci.

Tento příspěvek byl editován Kolbaba71: 20.10.2013 23:00

--------------------
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bastl 6x žárovka na 12 plochých bateriií. Tělo z překližky, hlava z formy na pečení (svítí málo,váží hodně :p) | moje první slušná led svítilna Olight Triton M30! | zabloudila ke mě i Ultrafire C8 | hodně levně koupená noname čelovka s XML T6 na 2x 18650 z eBay| první zoom Ultrafire HWAWZS Q5 | a druhý zoom Ultrafire C8 s XML-2 |malá ale výkonná - 2ks Convoy S2+ (EDC + na kolo) | Projekt svítilny s více ledkami se šnečím temper rozbíhá @ Měla by svítit asi takto.| Pro svítilnu do ruky jsem začal tvořit testovací svítilnu WOLT | DIY Světlo pod kuchyňskou linku | Jako první trochu složitější projekt s mcu jsem udělal křižovatku řízenou semafory pro malé synovce jenž řídí ATmega48 | Nabíječka Opus BT-C3100 V2.1 jenž umí Li-ion,NiCd a NiMh | Jednoduchá svítilna Lipton z krabice od čaje | Malá svítilna ideální na klíče s hrozně dlooouhým názvem - Nitecore T Series Tube 45LM USB Rechargeable LED Light Keychain | ]Malá USB nabíječka s využitím jako powerbanka LiitoKala Lii-100 a LiitoKala Lii-202 | Časem bych si chtěl pořídit Quark MiNi

+Quote Post
Tommu
příspěvek 22.10.2013 15:05
Příspěvek #784

Flashaholic

Člen číslo: 21

Geokačeři pořádají vtipnou akci k ověření nové teorie, že "Tma je rychlejší než světlo". Doufám, že se mi povede se tam podívat. smile.gif

+Quote Post
Kolbaba71
příspěvek 22.10.2013 17:28
Příspěvek #785

Flashaholic

"Tma je rychlejší než světlo"

Dobrá teorie hodna Cimrmana. biggrin2.gif

Tento příspěvek byl editován Kolbaba71: 22.10.2013 17:28

--------------------
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bastl 6x žárovka na 12 plochých bateriií. Tělo z překližky, hlava z formy na pečení (svítí málo,váží hodně :p) | moje první slušná led svítilna Olight Triton M30! | zabloudila ke mě i Ultrafire C8 | hodně levně koupená noname čelovka s XML T6 na 2x 18650 z eBay| první zoom Ultrafire HWAWZS Q5 | a druhý zoom Ultrafire C8 s XML-2 |malá ale výkonná - 2ks Convoy S2+ (EDC + na kolo) | Projekt svítilny s více ledkami se šnečím temper rozbíhá @ Měla by svítit asi takto.| Pro svítilnu do ruky jsem začal tvořit testovací svítilnu WOLT | DIY Světlo pod kuchyňskou linku | Jako první trochu složitější projekt s mcu jsem udělal křižovatku řízenou semafory pro malé synovce jenž řídí ATmega48 | Nabíječka Opus BT-C3100 V2.1 jenž umí Li-ion,NiCd a NiMh | Jednoduchá svítilna Lipton z krabice od čaje | Malá svítilna ideální na klíče s hrozně dlooouhým názvem - Nitecore T Series Tube 45LM USB Rechargeable LED Light Keychain | ]Malá USB nabíječka s využitím jako powerbanka LiitoKala Lii-100 a LiitoKala Lii-202 | Časem bych si chtěl pořídit Quark MiNi

+Quote Post
Tommu
příspěvek 22.10.2013 17:52
Příspěvek #786

Flashaholic

Bude tam i možnost opakovat známý Cimrmanův pokus. Nechť hlavní skupina nese cestou nahoru zvoneček. Další osoba pak vyrazí s baterkou a uvidí se, je-li světlo rychlejší zvuku (tj. jestli je dožene).

Tento příspěvek byl editován Tommu: 22.10.2013 17:54

+Quote Post
wizard
příspěvek 22.10.2013 22:30
Příspěvek #787

Flashaholic

Člen číslo: 15 259

To jsi mi připomněl spolužačku na základce, co tvrdila že zvuk je rychlejší než světlo, protože když zapne televizi tak napřed uslyší zvuk, a teprve pak se objeví obraz... (doba klasických CRT televizí, co se ohřívala asi půl minuty, s dnešní LED televizí už to Vaše dítě neodvodí...)

--------------------
Pokud něčemu věnuješ dostatek času budeš v tom mistr. Pokud nejsi blb...
Pistolí a dobrým slovem zmůžeš více než jen dobrým slovem.
Kdo říká, že jediný člověk nemůže změnit svět, ten nikdy nejedl nedovařeného netopýra

+Quote Post
Blancman
příspěvek 23.10.2013 08:31
Příspěvek #788

Flashaholic

Člen číslo: 238

To byste nevěřily, jak krásně může explodovat elektrolyt. kondenzátor.... Bastlil jsem jeden obvod, kam jsem potřeboval vrazit kondík. Byl na 25 V, tak jsem si řekl, že na tu chvilku dá i 50 V (bohužel, ve skutečnosti byl na 2,5 V - byl to nějaký debilní atyp...). No, 50 V nedal...Sice modrobílý záblesk atomového výbuchu tam nebyl, ale prda to byla dobrá (málem sem si stříknul do trenek) a normálně mi to vzalo čidlo EPS....... Blanc

+Quote Post
Kolbaba71
příspěvek 23.10.2013 10:40
Příspěvek #789

Flashaholic

Já jsem slyšel bouchnout na tak 30m přes halu elyt 15G/250V (velikosti plechovky od Coly). Byla to pořádná šlupka i na tu dálku. A i pěkně z něj "zasněžilo".

Taky jsem viděl "zmizet" klasický klíč na šestihranný šrouby. Byl to tuším rozměr 16-18. To jsem byl celkem blízko, ale naštěstí jsem to viděl a tak jsem se na tu ránu relativně připravil. kdybych to neviděl, tak jsem asi měl v kalhotech hnědo. rolleyes.gif Klíč spadnul na vývody cca 50kW trafa vysokého něco ke 2m. zablesklo se a klíč "zmizel". Následně vypukla panika, jelikož tento tvrdý zkrat spálil hlavní jištění na zkušebně a zkušebáci začali shánět telefon do elektrárny. Asi po 10 minutách, kdy ho stále marně hledali, tak zavolali z elektrárny, zda nemáme problém, že máme enormě vysoký odběr. biggrin2.gif A to už muselo být, jelikož vcelku při zahořování vysílačů běžně zkušebna odebírala 1-2MW. wink.gif

Ono i při drátkových zkouškách vznikají pěkné rány, i když naštěstí už ne tak silné. než se uvede vysílač s klystronem (velkou elektronkou) do provozu, tak se zkouší ochrany. Místo klystronus e dá tenký drátek a pokud ochrany fungují správně, tak drátek uměle vyvolané poruchy napájení přežije. nastavení ochran chvíli trvá a než se seřídí tak aby fungovaly jak měly, tak řada drátků se přepálí. Takhle jeden člověk z vedení, vlezl na zkušebnu, kde v té chvíli neměl co dělat (svítilo červené světlo, že se zkouší) a navíc strčil hlavu až do skříně vysílače, když tu v rámci nastavování ochran "práskli" zmíněný drátek. Dotyčný byl v mžiku mimo zkušebnu a příště už bez vědomí těch co tam pracovali už nikdy nevlez. cool.gif

Před hlavní budovou v Tesle Hloubětín, býval bazének s bočními tryskami. Měl tak 10x5x1,5m. Měl jsem za to, že je na okrasu. To byl ale omyl. Sloužil na chlazení vysílače. Jelikož se zkoušely vysílače malého výkonu, tak tam kdosi nasadil ryby. Pak se zkoušel vysílač 750kW a bazének byl využitý na 100% a milé ryby se uvařily.

Edit: Tak jsem bazének co měl 1,5m "prohoubil" na 15m. whistle.gif

Tento příspěvek byl editován Kolbaba71: 23.10.2013 14:36

--------------------

+Quote Post
Benik3
příspěvek 23.10.2013 11:45
Příspěvek #790

Flashaholic

Dobré zkušenosti biggrin.gif

+Quote Post
Kolbaba71
příspěvek 23.10.2013 15:20
Příspěvek #791

Flashaholic

To víš, za 20 let v oboru se člověk k něčemu přichomýtne. cool.gif Až si vzpomenu na další, tak doplním. wink.gif

--------------------

+Quote Post
andrej25
příspěvek 24.10.2013 11:55
Příspěvek #792

Osvícený
**

Člen číslo: 737

http://www.youtube.com/watch?v=GkBDRUO8hAo biggrin.gif

+Quote Post
Benik3
příspěvek 24.10.2013 12:09
Příspěvek #793

Flashaholic

LOL to je dobrý, a docela slušně to i svítí na cestu biggrin.gif

+Quote Post
Tommu
příspěvek 24.10.2013 15:06
Příspěvek #794

Flashaholic

Měli mu dát ještě jedny pásky zezadu. smile.gif

+Quote Post
alk007
příspěvek 24.10.2013 22:59
Příspěvek #795

Flashaholik & sběratel

Skupina: Moderátor
Člen číslo: 14

I vaše akumulátory mohou onanovat :-))

--------------------
Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-)
------------------------------------------------------------------------------------------------------

+Quote Post
eMpathier
příspěvek 24.10.2013 23:42
Příspěvek #796

empatír

Člen číslo: 109

Kto vie, aké vyvrcholenie im tá nabíjačka dopraje... ; )

--------------------
root@empathier:/# man life
No manual entry for life

FotonMag Live Chat - neváhæjte a vstúpte

+Quote Post
spachal
příspěvek 25.10.2013 08:15
Příspěvek #797

Flashaholic

Člen číslo: 704

Tak tak, jak se kdysi rikalo, pro robertky jsou nejlepsi ceske baterie, ty i vytecou ;] ..

+Quote Post
alk007
příspěvek 26.10.2013 16:21
Příspěvek #798

Flashaholik & sběratel

Tak už mám odvoleno.

Zodpovědní by měli jít k volbám.

Není mi lhostejné, co s námi bude.

Prostě jsem to tam hodil.

Volil jsem srdcem.

Volil jsem, přiznávám, i trochu očima.

To charizma, to rozhodlo.

...

Volil jsem ... Fenix TK75 a nekroužkoval jsem :-)

--------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------

+Quote Post
MaofKO
příspěvek 26.10.2013 19:17
Příspěvek #799

Flashaholic

Člen číslo: 830

To nieje moc smiešne ... wink.gif

--------------------

+Quote Post
alk007
příspěvek 26.10.2013 19:20
Příspěvek #800

Flashaholik & sběratel

No, pod dojmem truchlivého výsledku skutečných voleb jsem si musel trochu ulevit :-)

--------------------

+Quote Post

88 Stránky V  « < 38 39 40 41 42 > » 
Reply to this topicStart new topic
22 členů čte toto téma (22 hostů a 0 anonymních uživatelů.)
0 Členů:

RSS PDA verze Aktuální čas: 20.6.2025 - 08:54