![]() |
Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Místní maskot ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 007 Registrován: 22.8.2008 Bydliště: Praha Člen číslo: 124 ![]() |
Neseremed Turbo je čmelák, Jaroušku!
![]() -------------------- "The Grill" ~800W of pure madness.... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 280 Registrován: 1.4.2012 Bydliště: Czech Vitriol Člen číslo: 10 347 ![]() |
Proč, u nás máme sršně rádi, každý rok mají hnízdo ve stodole a v budce na dvorku, bez nich by nám úrodu sežraly housenky a nás mouchy. Je to tvor veskrze užitečný. A pokud někomu dají žihadlo, je to jeho chyba. Jen se brání, což jsi sám poznal.
-------------------- Vůbec tomu nerozumím, ale o to víc mě to baví...
Granát 3x XML TIR 70mm Cyklosvětlo TRON P08 Astrolux MF-01 XPG3/ Nichia 219C + ramping od Lexela, BLF-GT, Sofirn C8A, Yezl Y3 s XHP70... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 271 Registrován: 1.12.2011 Bydliště: České Budějovice Člen číslo: 9 124 ![]() |
Ad 5W: Běžně se dělají modré(445nm) laserové diody i s výkonem 3W, ale to už jsou pěkný potvory s pořádným chlazením a maximálním provozem na maximálně pár desítek vteřin. Těch 5W se mi zdá spíš příkonem protože můj laser co má naměřený výkon 1.3W pavouka na stropě usmaží úplně bez problému (ale bez brýlí ho ani neberu do ruky).
-------------------- Tank sst50, Olight m31 Triton
SkyRay King 3x XM-L Ultrafire C8-XM-L T3 8*7135, Sipik sk98 T3 8*7135 nitecore SENS CR Thrunite Ti MXDL Q5 mod |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 075 Registrován: 20.1.2009 Člen číslo: 238 ![]() |
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 075 Registrován: 20.1.2009 Člen číslo: 238 ![]() |
Proč, u nás máme sršně rádi, každý rok mají hnízdo ve stodole a v budce na dvorku, bez nich by nám úrodu sežraly housenky a nás mouchy. Je to tvor veskrze užitečný. A pokud někomu dají žihadlo, je to jeho chyba. Jen se brání, což jsi sám poznal. Ale no, znáš to, každý občas udělá chybu, nejdřív mě zajímalo, jestli ho tou vzduchovkou na těch 5 metrů trefím.... No, a pak jsem se asi tak 20 x ubezpečoval, že opravdu trefím :o( No, a pak se to rozvinulo v osobní válku..... Já holt zastávám totální řešení... A opovažte se mi tu někdo naznačit, jak jsem likvidoval krtka na chalupě! :o( Blanc Ad 5W: Běžně se dělají modré(445nm) laserové diody i s výkonem 3W, ale to už jsou pěkný potvory s pořádným chlazením a maximálním provozem na maximálně pár desítek vteřin. Těch 5W se mi zdá spíš příkonem protože můj laser co má naměřený výkon 1.3W pavouka na stropě usmaží úplně bez problému (ale bez brýlí ho ani neberu do ruky). No, ono to asi bylo právě těmi brýlemi a přece jen na 5 m zaměř rychle zdrhajícího pacvrce...... Blanc |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Místní maskot ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 007 Registrován: 22.8.2008 Bydliště: Praha Člen číslo: 124 ![]() |
Neseremed je vosa.
![]() Kaýdopádně, na sršně buďte hodný, jenom přece jsou chráněný. ![]() -------------------- "The Grill" ~800W of pure madness.... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 271 Registrován: 1.12.2011 Bydliště: České Budějovice Člen číslo: 9 124 ![]() |
Sršeň znám jako neseremed turbo agresor:D
-------------------- Tank sst50, Olight m31 Triton
SkyRay King 3x XM-L Ultrafire C8-XM-L T3 8*7135, Sipik sk98 T3 8*7135 nitecore SENS CR Thrunite Ti MXDL Q5 mod |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 5 576 Registrován: 5.2.2011 Bydliště: Plzeň Člen číslo: 1 102 ![]() |
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 3 650 Registrován: 8.8.2011 Bydliště: Praha Člen číslo: 7 262 ![]() |
QUOTE Václav Macůrek, Sázava Pondělí, 4.listopadu 2013, 07:51:33 Ono pohled do světla baterky s LEDkami je sice humus, ale opravdu se podívejte, že u LEDek světlo s vzdáleností od zdroje slábne mnohem rychleji než u klasických žárovek. To je zase "moudro". ![]() Více v diskuzi na Novinkách v článku "Klasické žárovky jsou pořád v kurzu, v zásobě je mají čtyři pětiny domácností" -------------------- Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bastl 6x žárovka na 12 plochých bateriií. Tělo z překližky, hlava z formy na pečení (svítí málo,váží hodně :p) | moje první slušná led svítilna Olight Triton M30! | zabloudila ke mě i Ultrafire C8 | hodně levně koupená noname čelovka s XML T6 na 2x 18650 z eBay| první zoom Ultrafire HWAWZS Q5 | a druhý zoom Ultrafire C8 s XML-2 |malá ale výkonná - 2ks Convoy S2+ (EDC + na kolo) | Projekt svítilny s více ledkami se šnečím temper rozbíhá @ Měla by svítit asi takto.| Pro svítilnu do ruky jsem začal tvořit testovací svítilnu WOLT | DIY Světlo pod kuchyňskou linku | Jako první trochu složitější projekt s mcu jsem udělal křižovatku řízenou semafory pro malé synovce jenž řídí ATmega48 | Nabíječka Opus BT-C3100 V2.1 jenž umí Li-ion,NiCd a NiMh | Jednoduchá svítilna Lipton z krabice od čaje | Malá svítilna ideální na klíče s hrozně dlooouhým názvem - Nitecore T Series Tube 45LM USB Rechargeable LED Light Keychain | ]Malá USB nabíječka s využitím jako powerbanka LiitoKala Lii-100 a LiitoKala Lii-202 | Časem bych si chtěl pořídit Quark MiNi |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
To je zase "moudro". ![]() Více v diskuzi na Novinkách v článku "Klasické žárovky jsou pořád v kurzu, v zásobě je mají čtyři pětiny domácností" Co chcete od ťulpasů, kteří znají ledky jen od made in vietnam a XML, či MT-G2 jim neříká naprosto nic....... Mě opravdu stačí ty pohledy, když přijdu někam do podzemí a lehce rozsvítím nějakou svoji svítilničku......... A ty otázky... To je opravdu ledka? Kolik jich tam je? Jen jedna? - ha ha ha Blanc |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 355 Registrován: 4.3.2008 Bydliště: Praha 10 Člen číslo: 21 ![]() |
Václav Macůrek zdá se nezná základy fyziky.
![]() |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholik & sběratel ![]() ![]() ![]() Skupina: Moderátor Příspěvků: 3 799 Registrován: 22.2.2008 Bydliště: těsné sousedství Prahy Člen číslo: 14 ![]() |
To je zase "moudro". ![]() Více v diskuzi na Novinkách v článku "Klasické žárovky jsou pořád v kurzu, v zásobě je mají čtyři pětiny domácností" V podstatě se dá říct, že intenzita světla LEDky klesá se čtvercem blbosti :-) -------------------- Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-)
------------------------------------------------------------------------------------------------------ |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 5 576 Registrován: 5.2.2011 Bydliště: Plzeň Člen číslo: 1 102 ![]() |
Nejdřív bych mu do oka posvítil jednou XM-L a pak dvěma, čtyřma, nakonec Zorou
![]() |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 355 Registrován: 4.3.2008 Bydliště: Praha 10 Člen číslo: 21 ![]() |
Ta diskuze tam je plná zaslepenců.
![]() |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() empatír ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 696 Registrován: 18.7.2008 Bydliště: Ukray/Kešice Člen číslo: 109 ![]() |
Tzv. "krčma", kde prispievajú tí, čo vedia nič o všetkom.
-------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 271 Registrován: 25.7.2008 Bydliště: Praha Člen číslo: 113 ![]() |
Nejdřív bych mu do oka posvítil jednou XM-L a pak dvěma, čtyřma, nakonec Zorou ![]() Asi by jim tam chtělo dát odkaz sem na forum aby věděli co umí např XML při 1W ![]() -------------------- Fenix: L2D, P1D a konečně jupíííí i HP10 (+ Diffuser AD03), E11, TK75 verze s XML2 U2, BT20
Solarforce: L900 Powerlight ala tržnice Sapa DX upgrade na XPG Hi CRI s li-ion 18650 Blancfire 001: KRT007 XM-L U2 KD SO MGLite: X-Thrower XML U2 Tank 007: TK-737 Upgrade XPG R4 + nový driver Olight: M3X Lumintop: TD15 upgrae XPG Hi CRI Zebralight: SC50w, H51W TrustFire: X6 tuting Blancman XML2 T6 příjemně teplá Spark: ST6-500CW ITP: A3 XPG R5 SmallSun: ZY T13 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
...A hezky throwerem do xichtu... Věděl bych o lepších (čti mazlavějších) věcech na xicht.. ![]() -------------------- "The Grill" ~800W of pure madness.... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 3 650 Registrován: 8.8.2011 Bydliště: Praha Člen číslo: 7 262 ![]() |
Věděl bych o lepších (čti mazlavějších) věcech na xicht.. ![]() Ale to zas nesvítí, pokud dotyčný "výrobce" nebyl na Černobylu nebo na Fukušimě. ![]() -------------------- Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bastl 6x žárovka na 12 plochých bateriií. Tělo z překližky, hlava z formy na pečení (svítí málo,váží hodně :p) | moje první slušná led svítilna Olight Triton M30! | zabloudila ke mě i Ultrafire C8 | hodně levně koupená noname čelovka s XML T6 na 2x 18650 z eBay| první zoom Ultrafire HWAWZS Q5 | a druhý zoom Ultrafire C8 s XML-2 |malá ale výkonná - 2ks Convoy S2+ (EDC + na kolo) | Projekt svítilny s více ledkami se šnečím temper rozbíhá @ Měla by svítit asi takto.| Pro svítilnu do ruky jsem začal tvořit testovací svítilnu WOLT | DIY Světlo pod kuchyňskou linku | Jako první trochu složitější projekt s mcu jsem udělal křižovatku řízenou semafory pro malé synovce jenž řídí ATmega48 | Nabíječka Opus BT-C3100 V2.1 jenž umí Li-ion,NiCd a NiMh | Jednoduchá svítilna Lipton z krabice od čaje | Malá svítilna ideální na klíče s hrozně dlooouhým názvem - Nitecore T Series Tube 45LM USB Rechargeable LED Light Keychain | ]Malá USB nabíječka s využitím jako powerbanka LiitoKala Lii-100 a LiitoKala Lii-202 | Časem bych si chtěl pořídit Quark MiNi |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Ale to zas nesvítí, pokud dotyčný "výrobce" nebyl na Černobylu nebo na Fukušimě. ![]() myslím, že trocha GITD prášku by to snadno změnila ![]() -------------------- Tank sst50, Olight m31 Triton
|
|
![]() ![]() |
![]() |
PDA verze | Aktuální čas: 20.6.2025 - 15:10 |