![]() |
Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Příspěvek
|
|
![]() empatír ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 696 Registrován: 18.7.2008 Bydliště: Ukray/Kešice Člen číslo: 109 ![]() |
Jelikož spousta lidí tu má k počítačům blízko, tak pár fotek z ruské serverovny by se mohlo líbit... Aha, potkan a mačka v symbióze.
Tento příspěvek byl editován eMpathier: 11.2.2014 22:50 -------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 5 576 Registrován: 5.2.2011 Bydliště: Plzeň Člen číslo: 1 102 ![]() |
Na fóru Mikrotiku je o tom celé téma.
Dobře jsem se pobavil, ale přikládám i jedno vlastní foto, autor neznámý ![]() |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Místní maskot ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 007 Registrován: 22.8.2008 Bydliště: Praha Člen číslo: 124 ![]() |
Ty vole, na tom fóru jsou brutální šílenosti.
![]() -------------------- "The Grill" ~800W of pure madness.... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 3 039 Registrován: 4.10.2011 Bydliště: okr. Senec Člen číslo: 8 292 ![]() |
Natur Zebralight/Zoomralight
Ta antena na borovici ma priviedla na myslienku LEDku s vypinacom urobit ako nasuvaciu cepicku priamo na vrch vyzlecenej baterie. Bez optiky by mala neprekonatelny parameter LM/cm3 ![]() LEDku (PAD a minusovy pol ) by som napajkoval priamo na medenu rurocku a vypinac by som nalisoval do rurocky. Pre vyvedenie + kontaktu z vypinaca by bola v rurocke vyrezana drazka. Asi by sa tam hodila XR-E lebo pri 1A potrebuje 3,7V a ma uz aj reflektor. Este som rozmyslal na tych LEDkach co maju ten obrateny reflektor z dierockou ale neviem si spomenut PN. Uz som si pripravil aj material a chcem postupovat nasledovne: 1. Vysustruzenie umelohmotneho medzikusu medzi vypinac a natrubok (dlzka cca 1cm) 2. Vyrezazanie drazky v natrubku pre plusovy kontakt ktory bude tvoreny cervenym 3mm kablikom 3. Pocinovanie natrubku do hlbky cca 2/3 z vnutornej strany aby sa to dalo natlacit na vyzlecenu bateriu 4. Odstranenie LED staru a nacinovanie PADu a "-" kontaktu na natrubok 5. Nalisovanie vypinaca aj s drotikom. 6. Nalisovanie medzikusu s vypinacom a + drotikom do natrubku 7. Prepojenie + kontaktu na LEDku. Tohoto sa najviac obavam. Mozno ten droti nahradim pierkom ktore sa pritalci priamo na + kontakt LEDky zo spodu. Tak co pobavil som vas trosicku ? Tento příspěvek byl editován zoom: 12.2.2014 08:30 -------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 280 Registrován: 1.4.2012 Bydliště: Czech Vitriol Člen číslo: 10 347 ![]() |
Jeden kolega ode mě chtěl sehnat laciné světlo. Tak jsem pořídil tohle. Říkal jsem si, že to testnu. No, svítí pěkně, ale na kolo teda dost nevhodné, holt thrower. Tak jsem do toho zkusil dát MT-G2. Doplnil jsem termalpastu a ejhle. Krásný, široký kužel, nevýrazný hotspot... Cestou z noční jsem to vyzkoušel. U PČR jsem sklidil velký succes
![]() ![]() -------------------- Vůbec tomu nerozumím, ale o to víc mě to baví...
Granát 3x XML TIR 70mm Cyklosvětlo TRON P08 Astrolux MF-01 XPG3/ Nichia 219C + ramping od Lexela, BLF-GT, Sofirn C8A, Yezl Y3 s XHP70... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() LED maniac ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 370 Registrován: 26.3.2009 Bydliště: KE/RV (SK) Člen číslo: 295 ![]() |
Vyzera to na celkom pekny a lacny host. Ako je to s chladenim?
Ked ja vidim mojich kolegov, ktori maju blikajuce bludicky (ja osobny by som si ich vsimol az na kapote auta..) tak sa mi chce plakat. Bike za par tisic a svetlo za 5 eur od cinana .... -------------------- J.M. Petzval: "Podmanil som svetlo, mám ho v hrsti, lebo na svete je ešte príliš veľa tmy"
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 280 Registrován: 1.4.2012 Bydliště: Czech Vitriol Člen číslo: 10 347 ![]() |
S chlazením asi žádná sláva.Ona tahle světla jsou od kusu, koupil jsem dvě na EBAYi, údajně měla být stejná, ale po rozebrání se ukázalo, že jedno má vnitřek s driverem upevněný šroubovacím kroužkem (to už je pryč), druhé jen přitlačený reflektorem (to mám já). Je to vlastně takový drop-in bez reflektoru. Večer byly -4°C, takže to bylo v pohodě, bez pohybu a teplotě nad nulou to topí slušně. Takže snad slušný odvod tepla, ale víc jsem to nezkoušel... Musel bych to celé předělat, přepínat režimy je u toho utrpením
![]() ![]() ![]() ![]() Tento příspěvek byl editován Miloš: 18.2.2014 11:50 -------------------- Vůbec tomu nerozumím, ale o to víc mě to baví...
Granát 3x XML TIR 70mm Cyklosvětlo TRON P08 Astrolux MF-01 XPG3/ Nichia 219C + ramping od Lexela, BLF-GT, Sofirn C8A, Yezl Y3 s XHP70... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Místní maskot ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 007 Registrován: 22.8.2008 Bydliště: Praha Člen číslo: 124 ![]() |
Vyzera to na celkom pekny a lacny host. Ako je to s chladenim? Je to kus od kusu, měl jsem tu dva různý, jeden byl drop-in jak píše Miloš, druhej měl taky drop-in (ale pěknej tlustej a hutnej). Asi fakt záleží, co ti přijde, protože to co jsem objednával byly dva stejný kusy. ![]() Pokud to někdo chce jako čelovku, není nic lepšího než jemným šmirglem "zmléčnit" sklíčko. ![]() -------------------- "The Grill" ~800W of pure madness.... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 929 Registrován: 1.9.2013 Člen číslo: 15 259 ![]() |
Svítící parohy...to fakt může mít jen finskej sob a nebo flashholik, co se málo zdržuje doma u ženy...
![]() http://www.novinky.cz/koktejl/328229-sobum...dli-ridici.html -------------------- Pokud něčemu věnuješ dostatek času budeš v tom mistr. Pokud nejsi blb...
Pistolí a dobrým slovem zmůžeš více než jen dobrým slovem. Kdo říká, že jediný člověk nemůže změnit svět, ten nikdy nejedl nedovařeného netopýra |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() LED maniac ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 370 Registrován: 26.3.2009 Bydliště: KE/RV (SK) Člen číslo: 295 ![]() |
Skoda, ze to u nas nepouzivaju nasi polovnici, bolo by asi menej dopravnych nehod..
-------------------- J.M. Petzval: "Podmanil som svetlo, mám ho v hrsti, lebo na svete je ešte príliš veľa tmy"
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
-------------------- J.M. Petzval: "Podmanil som svetlo, mám ho v hrsti, lebo na svete je ešte príliš veľa tmy"
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 3 650 Registrován: 8.8.2011 Bydliště: Praha Člen číslo: 7 262 ![]() |
Převzato z mcu.cz
QUOTE Při zřizování elektronického přístupu k vlastnímu účtu v bance:
- Zadejte uživatelské jméno! - logik2 - Zadejte heslo! - jablko - Lituji, heslo musí obsahovat minimálně 8 znaků! - červenéjablko - Lituji, heslo musí obsahovat min. 1 číslici! - 1červenéjablko - Lituji, heslo musí obsahovat min. jedno velké písmeno! - 1VYJEBANÉčervené jablko - Lituji, heslo nesmí obsahovat za sebou následující velká písmena! - 1VyjebanéČervenéJablkoAnastrčSiHo! - Lituji, heslo nesmí obsahovat znaky s diakritikou! - 1VyjebaneSchnileCerveneJablkoAchcipniTyHajzleJestliAniTohleHesloNeprijmes - Lituji, toto heslo je již obsazeno! Tento příspěvek byl editován Kolbaba71: 23.2.2014 19:55 -------------------- Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bastl 6x žárovka na 12 plochých bateriií. Tělo z překližky, hlava z formy na pečení (svítí málo,váží hodně :p) | moje první slušná led svítilna Olight Triton M30! | zabloudila ke mě i Ultrafire C8 | hodně levně koupená noname čelovka s XML T6 na 2x 18650 z eBay| první zoom Ultrafire HWAWZS Q5 | a druhý zoom Ultrafire C8 s XML-2 |malá ale výkonná - 2ks Convoy S2+ (EDC + na kolo) | Projekt svítilny s více ledkami se šnečím temper rozbíhá @ Měla by svítit asi takto.| Pro svítilnu do ruky jsem začal tvořit testovací svítilnu WOLT | DIY Světlo pod kuchyňskou linku | Jako první trochu složitější projekt s mcu jsem udělal křižovatku řízenou semafory pro malé synovce jenž řídí ATmega48 | Nabíječka Opus BT-C3100 V2.1 jenž umí Li-ion,NiCd a NiMh | Jednoduchá svítilna Lipton z krabice od čaje | Malá svítilna ideální na klíče s hrozně dlooouhým názvem - Nitecore T Series Tube 45LM USB Rechargeable LED Light Keychain | ]Malá USB nabíječka s využitím jako powerbanka LiitoKala Lii-100 a LiitoKala Lii-202 | Časem bych si chtěl pořídit Quark MiNi |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 355 Registrován: 4.3.2008 Bydliště: Praha 10 Člen číslo: 21 ![]() |
Scény ze seriálu Dobrodružství kriminalistiky, díl nazvaný "Tým". V ČT archivu zde.
Čas 0:29:00 Policejní rada: "Co jste našli?" Kriminalista: "Pět baterek." Čas 0:29:15 Policejní rada: "Paní Opitzová, k čemu váš manžel potřeboval tolik baterek?" Opitzová: "Já nevim, dílna je Fritzovo království." "Já jsem mu tam nikdy nechodila." Policejní rada: "A že byl váš manžel často celou noc pryč, to vám nevadilo?" Čas 0:30:25 Policejní rada: "Co baterky z vaší dílny, k čemu sloužily?" Opitz: "Baterky?" "Ke svícení." Policejní rada: "Venku?" Opitz: "Ne, doma!" Policejní rada: "Všech pět?!" Čas 0:32:50 Zde se objeví asi první čelovka v historii. Čas 0:33:45 A zde asi první taktické světlo na zbrani. Tento příspěvek byl editován Tommu: 26.2.2014 15:24 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Z coho by podozrievali tohoto chlapika?
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 3 650 Registrován: 8.8.2011 Bydliště: Praha Člen číslo: 7 262 ![]() |
A kdyby ještě věděli, jak to svítí.
![]() -------------------- Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bastl 6x žárovka na 12 plochých bateriií. Tělo z překližky, hlava z formy na pečení (svítí málo,váží hodně :p) | moje první slušná led svítilna Olight Triton M30! | zabloudila ke mě i Ultrafire C8 | hodně levně koupená noname čelovka s XML T6 na 2x 18650 z eBay| první zoom Ultrafire HWAWZS Q5 | a druhý zoom Ultrafire C8 s XML-2 |malá ale výkonná - 2ks Convoy S2+ (EDC + na kolo) | Projekt svítilny s více ledkami se šnečím temper rozbíhá @ Měla by svítit asi takto.| Pro svítilnu do ruky jsem začal tvořit testovací svítilnu WOLT | DIY Světlo pod kuchyňskou linku | Jako první trochu složitější projekt s mcu jsem udělal křižovatku řízenou semafory pro malé synovce jenž řídí ATmega48 | Nabíječka Opus BT-C3100 V2.1 jenž umí Li-ion,NiCd a NiMh | Jednoduchá svítilna Lipton z krabice od čaje | Malá svítilna ideální na klíče s hrozně dlooouhým názvem - Nitecore T Series Tube 45LM USB Rechargeable LED Light Keychain | ]Malá USB nabíječka s využitím jako powerbanka LiitoKala Lii-100 a LiitoKala Lii-202 | Časem bych si chtěl pořídit Quark MiNi |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 224 Registrován: 7.8.2008 Člen číslo: 118 ![]() |
Ty bláho, to je sbírka
![]() -------------------- Na počátku byla tma... 2.Sam.22,29
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 814 Registrován: 30.12.2010 Bydliště: BpB, SK Člen číslo: 830 ![]() |
Tak musím pridať do tejto sekcie toto svetlo na bike.
2000lm sa nekoná ani náhodou, v porovnaní s 500lm režimom mojej TM11 cca 400, režimy namiesto sľubovaných high-low-strobe sú low-medium-high-strobe, ale funguje to takým štýlom, že pri low svieti 1 ledka, pri medium 2 ledky, pri high 3 ledky, takže je pri každom režime iný kužel. Reflektor sa mi zdá byť dokonca plastový. Nezachraňuje to ani indikátor vybitých aku. Nekupovať. vyhodené peniaze. -------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Tady bych býval těm 2000lm celkem věřil. Ty 3 XML je mají šanci dát. Jenže opět čínský omyl....
Tento příspěvek byl editován Kolbaba71: 2.3.2014 05:35 -------------------- Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 174 Registrován: 15.11.2008 Bydliště: Mladějov Člen číslo: 189 ![]() |
Někde bych dal anketu, kdo si všechno vlastně myslí, že tyhle svítilny mají tolik lumen jak udávají.. Činani tam dávají prostě 5-10Watt elektroniky a je prakticky uplně jedno jestli tam jsou 3 nebo 7 XM-L... Takže více jak 1000 lumen ANSI je vyjímka
Tento příspěvek byl editován Mike: 1.3.2014 16:43 -------------------- Profesionální měření světelného toku v integrační kouli spektrometrem v TUL Liberec a měření světelných map v laboratoři s certifikací TÜV Berlin: http://...
Lehoučká čelovka na běh...................:SOLC Spider T-24 5000 lumen 59 gramů ANSIhttp://solclighting.com.... Ultra výkoná a lehká čelovka..............: SOLC Scorpion T-23 8400 lumen 79gramů ANSI http://solclighting.com.... Kompaktní cyklosvítilna.....................: SOLC Spider T-58 6250 lumen ANSI 169gramů i s baterií! http://solclighting.com.... Ultimátní čelovka s extra chlazením....: SOLC Scorpion T-44 až 12000 lumen 120gramů ANSI http://solclighting.com.... Výkonná svítilna na kolo....................: SOLC Scorpion T-73 až 12000 lumen 168gramů ANSI http://solclighting.com.... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholik & sběratel ![]() ![]() ![]() Skupina: Moderátor Příspěvků: 3 799 Registrován: 22.2.2008 Bydliště: těsné sousedství Prahy Člen číslo: 14 ![]() |
Jednotkou světelného toku u normálních výrobců je lumen (zkratka lm).
Jednotkou světelného toku v čínských e-shopech je lemoun (zkratka bohužel taky lm). -------------------- Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-)
------------------------------------------------------------------------------------------------------ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
PDA verze | Aktuální čas: 20.6.2025 - 23:45 |