Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )
![]() ![]()  | 

14.10.2015 15:23

Příspěvek

| 
	|

![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 3 650 Registrován: 8.8.2011 Bydliště: Praha Člen číslo: 7 262  | 

Narazil jsem na zajímavý 9V aku, co lze dobít přes vestavěný USB. Dle mých informací, použili číňani svoji zvrácenou logiku - dva články o kapacitě 400 mA = 800 mA. Stejně tak to nemá 9V, ale nějakých 8.3V.

Tento příspěvek byl editován Kolbaba71: 14.10.2015 15:25 -------------------- Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.  

Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bastl 6x žárovka na 12 plochých bateriií. Tělo z překližky, hlava z formy na pečení (svítí málo,váží hodně :p) | moje první slušná led svítilna Olight Triton M30! | zabloudila ke mě i Ultrafire C8 | hodně levně koupená noname čelovka s XML T6 na 2x 18650 z eBay| první zoom Ultrafire HWAWZS Q5 | a druhý zoom Ultrafire C8 s XML-2 |malá ale výkonná - 2ks Convoy S2+ (EDC + na kolo) | Projekt svítilny s více ledkami se šnečím temper rozbíhá @ Měla by svítit asi takto.| Pro svítilnu do ruky jsem začal tvořit testovací svítilnu WOLT | DIY Světlo pod kuchyňskou linku | Jako první trochu složitější projekt s mcu jsem udělal křižovatku řízenou semafory pro malé synovce jenž řídí ATmega48 | Nabíječka Opus BT-C3100 V2.1 jenž umí Li-ion,NiCd a NiMh | Jednoduchá svítilna Lipton z krabice od čaje | Malá svítilna ideální na klíče s hrozně dlooouhým názvem - Nitecore T Series Tube 45LM USB Rechargeable LED Light Keychain | ]Malá USB nabíječka s využitím jako powerbanka LiitoKala Lii-100 a LiitoKala Lii-202 | Časem bych si chtěl pořídit Quark MiNi  | 

| 

| 
	|

14.10.2015 17:13

Příspěvek

| 
	|

![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 3 039 Registrován: 4.10.2011 Bydliště: okr. Senec Člen číslo: 8 292  | 

No ak su v takýchto 9V dobijatelnych Lithium bateriach   2 LiIon clanky zapojene v serii  tak by  to malo len 7,4V  a dobijat by sa to malo  max na  8,4V   

ale dobijacky su aj univerzalne http://www.ebay.com/itm/Soshine-SC-V1-III-...=item4d34e2a16d Inac 8Wh by potesilo http://www.ebay.com/itm/Etinesan-900mAh-SU...=item5b06c57d97 Tento příspěvek byl editován zoom: 14.10.2015 17:30 --------------------  | 

| 

| 
	|

14.10.2015 18:49

Příspěvek

| 
	|

![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 3 039 Registrován: 4.10.2011 Bydliště: okr. Senec Člen číslo: 8 292  | 

Takze realita by mohla byt cca 3,5Wh co je aspon 2x viac ako u NiMh 

http://budgetlightforum.com/node/19046 Tento příspěvek byl editován zoom: 14.10.2015 18:50 --------------------  | 

| 

| 
	|

14.10.2015 19:13

Příspěvek

| 
	|

![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 5 579 Registrován: 5.2.2011 Bydliště: Plzeň Člen číslo: 1 102  | 

Další možnost by mohly být 3 články a step-down converter...

| 

| 

| 
	|

14.10.2015 20:04

Příspěvek

| 
	|

Suhlasim ale to uz by asi nestalo cca 8E. 

Tych 8E za 3,5Wh v 9V puzdre je dost dobre ked si uvedomim ze NiMh s polovicnou kapacitou stoja 6E a nedobijatelne alkalicke 9V baterie s podobnou kapacitou stoja 2E. Ale je fakt ze 9V baterie by sa mali vyuzivat len v zariadeniach s velmi malymi odbermi alebo velmi kratkodobimi odbermi a tam je lepsie dat 2E raz za dva roky ako sa starat o dobijanie. Zial výrobcovia si este stale neuvedomili ze akonahle ma zariadenie vacsie odbery tak treba pouzit 18650 Pokial si to výrobcovia neuvedomia tak s ohladom na samovybijanie 9V ( 8,4V ) LiIonky asi uplne nahradia 9V NiMh ??? --------------------  | 

| 

| 
	|

14.10.2015 20:25

Příspěvek

| 
	|

![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 3 650 Registrován: 8.8.2011 Bydliště: Praha Člen číslo: 7 262  | 

Píšou o tom v říjnovým Amatérským rádiu, že to rozebrali a jsou tam jen dva články.

-------------------- Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.  

Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bastl 6x žárovka na 12 plochých bateriií. Tělo z překližky, hlava z formy na pečení (svítí málo,váží hodně :p) | moje první slušná led svítilna Olight Triton M30! | zabloudila ke mě i Ultrafire C8 | hodně levně koupená noname čelovka s XML T6 na 2x 18650 z eBay| první zoom Ultrafire HWAWZS Q5 | a druhý zoom Ultrafire C8 s XML-2 |malá ale výkonná - 2ks Convoy S2+ (EDC + na kolo) | Projekt svítilny s více ledkami se šnečím temper rozbíhá @ Měla by svítit asi takto.| Pro svítilnu do ruky jsem začal tvořit testovací svítilnu WOLT | DIY Světlo pod kuchyňskou linku | Jako první trochu složitější projekt s mcu jsem udělal křižovatku řízenou semafory pro malé synovce jenž řídí ATmega48 | Nabíječka Opus BT-C3100 V2.1 jenž umí Li-ion,NiCd a NiMh | Jednoduchá svítilna Lipton z krabice od čaje | Malá svítilna ideální na klíče s hrozně dlooouhým názvem - Nitecore T Series Tube 45LM USB Rechargeable LED Light Keychain | ]Malá USB nabíječka s využitím jako powerbanka LiitoKala Lii-100 a LiitoKala Lii-202 | Časem bych si chtěl pořídit Quark MiNi  | 

| 

| 
	|

15.10.2015 17:40

Příspěvek

| 
	|
| 

Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 192 Registrován: 6.10.2010 Bydliště: banska bystrica Člen číslo: 737  | 

ved tam aj pisu:  

CODE Note: About 8.3V when you finished charging 

| 

| 

| 
	|

24.5.2016 10:36

Příspěvek

| 
	|

![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 307 Registrován: 1.2.2013 Bydliště: B.n.L. Člen číslo: 11 574  | 

Pořídíli jsme domů pro psa elektronický plot kde je v obojku použitá 9V baterie.  zatím moc nevím jak dlouho vydrží baterie fungovat, tak se porozhlížím po nejlepší možne variantě napájení. A to buď to kvalitní nenabíjecí článek. Což se asi něco vybrat dá viz test co jsem našel. 

Nebo nabíjecí pravděpodobně Ni-MH kde těch 9V respektive 8,4V může být (narozdíl od Li-ion) Z Ni-MH mě napadá zkusit např. akumulátor GP ReCyko+ 9 V. Což mě přivádí k problému že jsem se staré nabíječky na Ni-MH co uměla i 9V zbavil a nechal ji rodičům, a tak budu muset sehnat něco ideálně jednoduchého jen do zásuvky. Co se týká Li-Ionek tak co jsem se díval tak reálně k těm 9V se to moc neblíží a mám obavu jestli by vůbec fungovali. -------------------- čelovky: Fireflies PL47 1 Generation s  4xXP-L HI  4000°K,  Skilhunt H02  new neutrální bílá, Fenix  

| 

| 

| 
	|

24.5.2016 15:21

Příspěvek

| 
	|

![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 227 Registrován: 2.4.2012 Bydliště: Bernolákovo Člen číslo: 10 350  | 

Soshine sa myslím verit dá, otázne je nabíjanie a aká (a či vôbec) je vnútri elektronika ktorá zvláda pustit nabíjačke parameter o ukončovaní nabíjania. A našiel som aj nejaké LiPo nabíjacie na MicroUSB ale kapacita asi 0,4AH, pričom tam je viac otázok...

| 

| 

| 
	|

25.5.2016 10:37

Příspěvek

| 
	|

![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 307 Registrován: 1.2.2013 Bydliště: B.n.L. Člen číslo: 11 574  | 

to jsem koukal že Soshine dělá i nabíječku.  

Teoreticky bych to mohl zkusit, a když nic tak bych to pak poslal dál do světa, dost modelářů ještě 9v používá. případně maj Ni-MH aku s 9,6V Tento příspěvek byl editován Wolfi: 25.5.2016 10:41 -------------------- čelovky: Fireflies PL47 1 Generation s  4xXP-L HI  4000°K,  Skilhunt H02  new neutrální bílá, Fenix  

| 

| 

| 
	|

26.7.2016 10:38

Příspěvek

| 
	|

Našel jsem též nabíjecí 9V akumulátor ZNTER S19 9V 400mAh USB Rechargeable 9V Lipo Battery 

Už je na cestě, tak jsem zvědav jestli tam těch 9V bude. Píšou Li-pol aku tak uvidíme co je v tom za elektroniku a kolik bude výstupní napětí ve skutečnosti. Případně jaký proud to zvládne dát. -------------------- čelovky: Fireflies PL47 1 Generation s  4xXP-L HI  4000°K,  Skilhunt H02  new neutrální bílá, Fenix  

| 

| 

| 
	|

29.7.2016 08:30

Příspěvek

| 
	|

![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 312 Registrován: 25.12.2014 Bydliště: Praha Člen číslo: 15 487  | 

Ono i tohle je zajímavé - dobíjecí lithiový AA článek 

Má to vůbec nějakou ochranu proti uplnému vybití? -------------------- Jsem expert na elektroniku, asi jako Babica s Láďou Hruškou šéfkuchaři. Ale baví mě to. 

"Snorkova svítilna" - KONEČNĚ HOTOVÁ!  | 

| 

| 
	|

30.7.2016 22:07

Příspěvek

| 
	|

předpokládám že to nějakou ochranu v elektronice mít bude.  

Ovšem u tužkovek ta kapacita 1250mA a 1,85Wh se nevyrovná ani základním NiMH, snad se to vyplatí jen pro nízkou hmotnost a do zařízení vyžadujících 1,5V -------------------- čelovky: Fireflies PL47 1 Generation s  4xXP-L HI  4000°K,  Skilhunt H02  new neutrální bílá, Fenix  

| 

| 

| 
	|

31.7.2016 15:19

Příspěvek

| 
	|

![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 5 579 Registrován: 5.2.2011 Bydliště: Plzeň Člen číslo: 1 102  | 

To jo no. Energie je fakt mizerná ve srovnání třeba s Eneloop. 

U těch jsem teď ale narazil, že existují dokonce 4 generace a značně se liší právě energií https://en.wikipedia.org/wiki/Eneloop Tento příspěvek byl editován Benik3: 31.7.2016 15:20  | 

| 

| 
	|

31.7.2016 18:06

Příspěvek

| 
	|

![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 312 Registrován: 25.12.2014 Bydliště: Praha Člen číslo: 15 487  | 

Stejně to budou čAh, tedy čínské Ah a ty jsou někdy jen 50% běžných Ah, takže se tím asi nemá cenu zabývat :-(

-------------------- Jsem expert na elektroniku, asi jako Babica s Láďou Hruškou šéfkuchaři. Ale baví mě to. 

"Snorkova svítilna" - KONEČNĚ HOTOVÁ!  | 

| 

| 
	|

2.8.2016 15:01

Příspěvek

| 
	|

![]() Administrátor ![]() ![]() ![]() Skupina: Root Admin Příspěvků: 5 011 Registrován: 5.2.2008 Bydliště: Turnov/Praha Člen číslo: 2  | 

To jo no. Energie je fakt mizerná ve srovnání třeba s Eneloop. U těch jsem teď ale narazil, že existují dokonce 4 generace a značně se liší právě energií https://en.wikipedia.org/wiki/Eneloop Energie, kterou do Eneloop nacpeš je pořád stejná (napětí x kapacita = 2,28-2,4 Wh). Oni tam píšou o lifetime capacity, tzn. kapacitu, kterou uložíš za celou životnost článku. Tzn. 2,4 Wh x 2100 cyklů = 5040 Wh. Imho trochu nesmyslná jednotka... -------------------- "You could send a little girl over an old graveyard in an abandoned ghost town at midnight, as long as she has an Olight SR90 Intimidator with her, she will be fine." - Serial Chiller@CPF 

| 

| 

| 
	|

3.8.2016 18:33

Příspěvek

| 
	|

Aha, teď už to chápu, díky  

| 

| 

| 
	|

9.8.2016 20:51

Příspěvek

| 
	||||||||

Dneska ZNTER S19 9V dorazila. 

vypadá celkem dobře dobíjení hmotnost 28 gramů - nemám kalibrovanou váhu (uváděno 25g) napětí vypadá dobře 9,45V bez zatížení -------------------- čelovky: Fireflies PL47 1 Generation s  4xXP-L HI  4000°K,  Skilhunt H02  new neutrální bílá, Fenix  

| 
	|||||||
| 

| 
	||||||||

9.8.2016 23:48

Příspěvek

| 
	|

![]() Flashaholik & sběratel ![]() ![]() ![]() Skupina: Moderátor Příspěvků: 3 799 Registrován: 22.2.2008 Bydliště: těsné sousedství Prahy Člen číslo: 14  | 

Tak to jsem zvědav na tu kapacitu.

-------------------- Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-) 

------------------------------------------------------------------------------------------------------  | 

| 

| 
	|

10.8.2016 07:21

Příspěvek

| 
	|

změřit kapacitu bude trochu složitější, určitě nebude problém změřit co tam nateče přes USB při nabíjení ale skutečně dostupnou asi nezjistím.

-------------------- čelovky: Fireflies PL47 1 Generation s  4xXP-L HI  4000°K,  Skilhunt H02  new neutrální bílá, Fenix  

| 

| 

| 
	|
![]() ![]()  | 

| 
		PDA verze | Aktuální čas: 3.11.2025 - 23:56 |