![]() |
Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 698 Registrován: 30.5.2009 Člen číslo: 337 ![]() |
Ahoj,
řeším v práci problém s náhradou LED žárovek. Máme je na osvětlení takových komor a už nám po roce tři odešli. A to tam máme "značkovou čínu" Philips, o moc kvalitnější už moc nebudou Zásadní je, že jejich výměna je vzhledem k umístění dost komplikovaná. Opravdu hodně ![]() Tím, že to je do profi prostředí tak to musí být velmi kvalitní a nemusí to být levné/jednoduché. Jakože jestli žárovku co stojí pár stovek nahradím něčím co bude stát pár tisíc mi je úplně jedno. Je mi jasné, že hlavní problém je v zahřívání a nedostatečném chlazení, tj ledka na pořádném chladiči by vydržela jistě déle. Optimální řešení by bylo použít externí zdroj světla a pomocí optického vlákna světlo přenést do místa potřeby. Ovšem zásadní je jak ho pak zpátky rozptýlit do prostoru. Co se týče parametrů, barva neutrální až studená bílá, světelný tok na konci po všech ztrátách cca 1000 lumen. Na zkoušku jsem objednal toto: zdroj světla vlákno sideglow optické vlákno Budu teprve zkoušet, ale nebude to ono. Ten zdroj by se totiž naopak hodil bodový, takže malý čip, nějaká čočka, optika? Kdybyste někdo měl typ jak to udělat třeba i úplně jinak sem s tím. Díky JR -------------------- Fenix PD20, Romisen RC-T5@4x XM-L T6 2B mod, Quark Mini CR2
Samsung ICR 3000mAh, iCharger 106B-plus 250W 6s Balance/Charger iCharger 3010B 1000W 10s 30A iCharger 4010 DUO |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 5 577 Registrován: 5.2.2011 Bydliště: Plzeň Člen číslo: 1 102 ![]() |
No určitě mě zajímá výsledek testování.
Jinak klasická žárovka není možnost? ![]() Pak mě napadá prostě custom řešení. Slušný chladič, hodně předimenzovat LED a zdroj vyvést úplně externě (předpokládám, že by to nemusel být problém, když tam chceš vést optická vlákna). |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 123 Registrován: 2.11.2018 Člen číslo: 16 620 ![]() |
Kdybyste někdo měl typ jak to udělat třeba i úplně jinak sem s tím. Díky JR Pouzil jsi zdroj a vlakno s nekompatibilnim prumerem. Vhodnejsi by bylo vzit ledku rady XHP 50 HD, ta ma velikost aktivni plochy podobnou jako uvedeny svetlovod. Svetlovod upevnit tesne nad led (pod mm) a prostor vyplnit cirym silikonem. https://www.tme.eu/cz/details/flp25-10.0/op...-pro-led/bivar/ Na druhy konec svetlovodu dat neco takoveho: https://www.tme.eu/cz/details/ca15584/cocky...orya-mini-tape/ Pouzil jsem do do ledek pro deni sviceni a rozptyl/distribuce svetla je solidni. Tento příspěvek byl editován therion: 29.7.2025 10:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
PDA verze | Aktuální čas: 31.8.2025 - 07:54 |