![]() |
Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Příspěvek
|
|
Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 158 Registrován: 29.8.2008 Člen číslo: 126 ![]() |
I já se připojuji-XP-G žel nevlastním, ale SSC P7 sálá-přitom na 1,4A má vynikající účinnost!!!Taky mně to zaskočilo.A XP-G má 2x větší plochu čipu než XR-E = automaticky lepší účinnost.
Hlavně , že nám to i svítí... ![]() |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Administrátor ![]() ![]() ![]() Skupina: Root Admin Příspěvků: 5 011 Registrován: 5.2.2008 Bydliště: Turnov/Praha Člen číslo: 2 ![]() |
Nesálá ve smyslu IR záření, hřeje i viditelné světlo...
-------------------- "You could send a little girl over an old graveyard in an abandoned ghost town at midnight, as long as she has an Olight SR90 Intimidator with her, she will be fine." - Serial Chiller@CPF
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 224 Registrován: 7.8.2008 Člen číslo: 118 ![]() |
Já to taky pozoruju. Pocitově sálá ze všech LED, co mám, nejvíc.
-------------------- Na počátku byla tma... 2.Sam.22,29
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 196 Registrován: 8.6.2008 Bydliště: Praha Člen číslo: 100 ![]() |
Je možné Xp-g použít s 18650 jako DD nebo přes odpor jako u P7? Jaký odpor bude vhodný aby do led šlo kolem 400mA,nebude se odpor moc hřát(velká ztráta)?
Jaká optika bude nejlepší pro použití na čelovku(velký rozptyl)? |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 985 Registrován: 11.4.2008 Bydliště: Jeseník n.O. Člen číslo: 51 ![]() |
Abych se přiznal já jsem používal XP-G zatím jenom DD, ale nebylo to na 18650 - bylo to na nějaké prizmatické liion a ty nebyly zcela nabité. Můžu ale potvrdit menší napětí v propustném stavu - naměřil jsem tohle - při 0,53A bylo napětí 3,18V a při 1,18A bylo 3,35V je poněkud menší úbytky než jaké byly s XR-E, takže bych ti doporučoval odpor, protože DD při nabité baterce bude celkem velký proud. S optikami moc neporadím - hraju si zatím jenom s čočkama, ale zkoušel jsem optiku KD 8st. a ta měla při správném nastavení (při špatném to dělalo koblihu) čistý, asi širší hotspot než XR-E a taky široké halo. Podle zdejších diskuzí by ti měly pasovat optiky na XR-E ale bude je potřeba nějak umístit před led. Se stejnou optikou budeš mít oproti XR-E vetší úhel.
-------------------- Shledal jsem, že moudrost nese více užitku než pomatenost,
jako světlo dává větší užitek než tma. Kaz. 2:13 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 224 Registrován: 7.8.2008 Člen číslo: 118 ![]() |
No já jsem při DD naměřil cca 1,5A z nabitého 18650 na 4,21V, takže by to mohlo být OK.
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 355 Registrován: 4.3.2008 Bydliště: Praha 10 Člen číslo: 21 ![]() |
Je možné Xp-g použít s 18650 jako DD nebo přes odpor jako u P7? Jaký odpor bude vhodný aby do led šlo kolem 400mA,nebude se odpor moc hřát(velká ztráta)? Jaká optika bude nejlepší pro použití na čelovku(velký rozptyl)? Tady si ten odpor můžeš nechat spočítat. Takže mě vyšla hodnota cca 2 ohmy a ztráta na něm bude kolem 300mW. |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Administrátor ![]() ![]() ![]() Skupina: Root Admin Příspěvků: 5 011 Registrován: 5.2.2008 Bydliště: Turnov/Praha Člen číslo: 2 ![]() |
No já jsem při DD naměřil cca 1,5A z nabitého 18650 na 4,21V, takže by to mohlo být OK. To mi přijde poměrně málo. XP-G má podobné napětí jako SSC P7, takže při DD tam klidně může téct 5A ![]() -------------------- "You could send a little girl over an old graveyard in an abandoned ghost town at midnight, as long as she has an Olight SR90 Intimidator with her, she will be fine." - Serial Chiller@CPF
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
To mi přijde poměrně málo. XP-G má podobné napětí jako SSC P7, takže při DD tam klidně může téct 5A ![]() No já to měřil na drop-inu, takže tam mohly vzniknout přechodové odpory. Měřil jsem docela kvalitním měřákem, tak tomu i věřím. Už jsem s tím něco nasvítil a výdrž tomu docela odpovídá. Možná to bude tenkými kablíky mezi LED a deskou "kdysi driveru". Mimochodem, Turboled naměřil podobné hodnoty: http://forum.fotonmag.cz/index.php?s=&...ost&p=17409 -------------------- Na počátku byla tma... 2.Sam.22,29
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() LED Greenhorn ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 4 787 Registrován: 24.2.2008 Bydliště: Bratislava Člen číslo: 16 ![]() |
To mi přijde poměrně málo. XP-G má podobné napětí jako SSC P7, takže při DD tam klidně může téct 5A ![]() to aj tak iba prvu minutu a za predpokladu takmer nulovych prechodovych odporov ... potom to pojde rychlo dole tak na 2-3A ... takze ledke nic nehrozi ... -------------------- Author Xenon, Sigma Elipsoid, Cateye EL300, MTE Rebel, Ultrafire 606A1@Q5, 2x MXDL@R2 WG, WF-400@P7 CSVOI, 4x Ultrafire C2@P7 DSVNJ+Sekonix Col#1, 2x TR801@P7 DSVNJ Akoray K-106, KD Cree Q3 5A, SacredFire NF-08 zoom, KD Cree Q3 zoom, 5xNF-500 Q5 zoom, Bastl 6xCree -> 1400lumen, Solarforce L900M@6xCree Q5 1500+lumen mod Uniquefire HS801@Phlatlight SSR-90, Endurer 4x18650 4xCree MCE M-bin WH 3000+ lumen, Police 2D Maglite SST-90 aspherical 2000+lumen thrower Romisen RC-T5 4x XP-G R5 1500+ lumen mod, 10xCree MCE 5C 4000K Hyperboost 6000+ lumen bike light - yeeaaah, it's done !!! Niekto vidi, niekto svieti ... A niekto svieti a vidi ... (pepko) Predstavte si lampu! Nech je akokoľvek umelecky a zaujímavo zdobená, musí predovšetkým svietiť! (Honoré de Balzac) Světlo umírá jenom příchodem ještě většího světla, ještě většího, většího světla. (Otakar Březina) Je dokonalejšie svietiť ako svetlo len vidieť. (Tomáš Akvinský) Ty brdo! Now that's a clean mod, looks awesome! This is the flashlight I needed when I met wolves in a Slovak forest at night :-) Yeeehaw! (Erasmus CPF) |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 985 Registrován: 11.4.2008 Bydliště: Jeseník n.O. Člen číslo: 51 ![]() |
Tak to já jsem pro změnu měřil ledku kterou jsem upěvnil na chladič. Napětí jsem měřil přímo na ledce - teda na DPS kde byly připájené přívodní vodiče kvalitním analogovým V-m (Tp=0,5), proud jsem měřil relativně kvalitním multimetrem takže by se dalo na hodnoty jím poskytované spoléhat.
Měl jsem to celé zapojené jednoduše - led na chladiči, připájené vodiče dostačujícího průřezu, délky okolo 20cm i s vedením A-m. Možná se pustím do měření VA charakteristik LEDek .. teda pokud bude zájem ![]() -------------------- Shledal jsem, že moudrost nese více užitku než pomatenost,
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Ok, provedl jsem experiment. Dal jsem 18650 mínusem přímo na ledku a změřil proud s chráněným solarforcem nabitým na 4,13V. Teklo tam asi 2,5A, takže to nebude tak "horké".
I když plošňák po 5s už pěkně pálil ![]() -------------------- "You could send a little girl over an old graveyard in an abandoned ghost town at midnight, as long as she has an Olight SR90 Intimidator with her, she will be fine." - Serial Chiller@CPF
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Tak ochrana tomu něco veme no .. Já mám baterky nechráněné o kapacitě 3.9Ah, Panasonic
![]() Já měřím současně proud i napětí na ledce .. -------------------- Shledal jsem, že moudrost nese více užitku než pomatenost,
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Já měřil na rok starých 18650 Trustfire 2500mAh bez ochrany. BTW spínač mám promáznutý Deoxitem, takže tam bude kontakt OK.
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Ehm .. ty Panasonicy jsou asi 4 roky staré
![]() -------------------- Shledal jsem, že moudrost nese více užitku než pomatenost,
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 130 Registrován: 18.2.2008 Bydliště: Mladá Boleslav, Zlín. Člen číslo: 9 ![]() |
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 522 Registrován: 13.11.2008 Bydliště: Praha Člen číslo: 188 ![]() |
Dnes mi z Cutter došel hepta XP-G modul + Khatod optika 6° Večer pořídím nějaké beamshoty. Sinty, to vypada moc krasne, uz se tesime na BS. Co bude hostem? PS: to bude asi tento modul (diky pepkovi za odkaz) -------------------- UltraFire C3, Police@XP-G R5 * MTE SF-15@SSR-90 * NF-500, UltraFire C2 DIY kit * Olight M2X-UT Javelot@XM-L2 * SKY RAY King@3LED XM-L T6 * Nitecore TUBE * Skilhunt H03@XM-L2 U4 NW * Sofirn C8A@XP-L2 HI NW * Sofirn SF10@XP-G2 R5 NW
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() empatír ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 696 Registrován: 18.7.2008 Bydliště: Ukray/Kešice Člen číslo: 109 ![]() |
Woohoo... vyzerá to super a dúfam, že beamshoty budú krásne. [Príď sa nám večer pochváliť do konfery (info pre ostatných - pepko tam nebude ... a aj keby bol, tak nehryzie... nebojte sa prísť
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 130 Registrován: 18.2.2008 Bydliště: Mladá Boleslav, Zlín. Člen číslo: 9 ![]() |
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 522 Registrován: 13.11.2008 Bydliště: Praha Člen číslo: 188 ![]() |
Chtěl bych vyrobit ruční svítilnu 7*XP-G, Blue Shark+Remora, napájení AW IMR 16340. Ještě se uvidí. Od původního návrhu použít MC-E jsem nakonec upustil. Hlavně je to ideální kombinace výkonu a rozměrů pro cyklosvítilnu Hanička II ![]() Tohoto Sharka mas na mysli? A proc ne 18650? -------------------- UltraFire C3, Police@XP-G R5 * MTE SF-15@SSR-90 * NF-500, UltraFire C2 DIY kit * Olight M2X-UT Javelot@XM-L2 * SKY RAY King@3LED XM-L T6 * Nitecore TUBE * Skilhunt H03@XM-L2 U4 NW * Sofirn C8A@XP-L2 HI NW * Sofirn SF10@XP-G2 R5 NW
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
PDA verze | Aktuální čas: 4.7.2025 - 16:21 |