![]() |
Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 174 Registrován: 15.11.2008 Bydliště: Mladějov Člen číslo: 189 ![]() |
Takze postup pro pajini na star by mel byt: Nahreju Star na zehlicce na takvou teplotu az se roztavi cin. Vemu LED do klesticek,na spodni stranu plcnu kapku teplovodive pasty (neni az tak nutna) a prilozim co nejpresneji na stred Star. Pak vemu klestickama cely Star a polozim ji na vlchky kapesnik na nem bude jeste Al folie. Je to spravne? Pokud ne,tak me promim opravte a si to tu upravim. Kdyby to taky nekdo hledal jako ja. Já to dělám trochu jinak: 1.Mám Al plíšek 4x6cm položený na žehličce, žehlička přibližně na bavlnu 2.Dám na plíšek STAR 3.Počkám až se cín na STAR roztaví a pak tam trošku přidám... 4. Až teď vemu LED do pinzety a přiložím LED na pozici na STAR(předtím jsem i LED pocínovával, je to ale zbytečný...) 5.Počkám pouze pár vteřin a LED se hned zapájí. 6.Rychle zahodím pinzetu popadnu kleštičky a i s tim Al píškem to celé rychle vemu a položím na namokřený toalet.papír... =>výsledkem je to, že LED je na teplotě 250°C jen několik málo vteřin..., nezdá se mi dobré rozehřívat STAR i s LED jako je na nějakých videjích... -------------------- Profesionální měření světelného toku v integrační kouli spektrometrem v TUL Liberec a měření světelných map v laboratoři s certifikací TÜV Berlin: http://...
Lehoučká čelovka na běh...................:SOLC Spider T-24 5000 lumen 59 gramů ANSIhttp://solclighting.com.... Ultra výkoná a lehká čelovka..............: SOLC Scorpion T-23 8400 lumen 79gramů ANSI http://solclighting.com.... Kompaktní cyklosvítilna.....................: SOLC Spider T-58 6250 lumen ANSI 169gramů i s baterií! http://solclighting.com.... Ultimátní čelovka s extra chlazením....: SOLC Scorpion T-44 až 12000 lumen 120gramů ANSI http://solclighting.com.... Výkonná svítilna na kolo....................: SOLC Scorpion T-73 až 12000 lumen 168gramů ANSI http://solclighting.com.... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Administrátor ![]() ![]() ![]() Skupina: Root Admin Příspěvků: 5 011 Registrován: 5.2.2008 Bydliště: Turnov/Praha Člen číslo: 2 ![]() |
Vemu LED do klesticek,na spodni stranu plcnu kapku teplovodive pasty (neni az tak nutna) a prilozim co nejpresneji na stred Star. Cin dej i primo pod LED, ne jen pod kontakty. Ma mnohem lepsi tepelnou vodivost nez pasta. -------------------- "You could send a little girl over an old graveyard in an abandoned ghost town at midnight, as long as she has an Olight SR90 Intimidator with her, she will be fine." - Serial Chiller@CPF
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 174 Registrován: 15.11.2008 Bydliště: Mladějov Člen číslo: 189 ![]() |
Takze postup pro pajini na star by mel byt: Nahreju Star na zehlicce na takvou teplotu az se roztavi cin. Vemu LED do klesticek,na spodni stranu plcnu kapku teplovodive pasty (neni az tak nutna) a prilozim co nejpresneji na stred Star. Aha, pozor! Žádnou pastu tam nedávej, toho jsem i vůbec nevšiml! Nahřej STAR přidej malinko cínu na kontakty - , + a na plochu kam dosedne tělo LED.... Pasta by pravděpodobně ani 250°C nevydržela, to je podle mě nesmysl!!! -------------------- Profesionální měření světelného toku v integrační kouli spektrometrem v TUL Liberec a měření světelných map v laboratoři s certifikací TÜV Berlin: http://...
Lehoučká čelovka na běh...................:SOLC Spider T-24 5000 lumen 59 gramů ANSIhttp://solclighting.com.... Ultra výkoná a lehká čelovka..............: SOLC Scorpion T-23 8400 lumen 79gramů ANSI http://solclighting.com.... Kompaktní cyklosvítilna.....................: SOLC Spider T-58 6250 lumen ANSI 169gramů i s baterií! http://solclighting.com.... Ultimátní čelovka s extra chlazením....: SOLC Scorpion T-44 až 12000 lumen 120gramů ANSI http://solclighting.com.... Výkonná svítilna na kolo....................: SOLC Scorpion T-73 až 12000 lumen 168gramů ANSI http://solclighting.com.... |
|
|
![]() ![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 027 Registrován: 10.1.2010 Člen číslo: 528 ![]() |
Aha, pozor! Žádnou pastu tam nedávej, toho jsem i vůbec nevšiml! Nahřej STAR přidej malinko cínu na kontakty - , + a na plochu kam dosedne tělo LED.... Pasta by pravděpodobně ani 250°C nevydržela, to je podle mě nesmysl!!! Upraveno diky... -------------------- UniqueFire AA-S1 MOD: XR-E Q5 + TIR
TrustFire R5-A3 Nove EDC, MOD: SB driver NF-500 MOD: XP-G R4 5B1 1A + GITD EMOS "Silver" 2xAA MOD: XR-E R2 0,6A SolarForce Skyline II MOD: XP-G R4 4B 1,5-2A Semi Direct Drive? MG RX-1 MOD: 52mm asferika + XP-G R4 4B 1,7A + GITD Epsilon ED-P72 - Tinmaker MOD: 4x XM-L T5+T4 "4500K" 2,5A + TIR = +2K lm Heaolight MOD: XP-G R4 4C 1A + 6000mAh battery pack + GITD difuzor Motto: Raději mít přežhavenou LED s pěkným tinem, než výkonnou "zeleninu"! |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 224 Registrován: 7.8.2008 Člen číslo: 118 ![]() |
No, tak mně se podařilo napájet sample XPG od Cree. Koupil jsem XP- PCB z KD. Ty měly už kontakty lehounce pocínované. Nahřál jsem PCB na el. vařiči, když se na něm začala tavit kapka cínu, pinzetou jsem přiložil LED a lehce přitlačil. Poté s celým PCB rychle pryč na mokrý ubrousek. Myslím, že napájené je to dobře, i když toho cínu tam moc není. Při pohledu pod LED je vidět, že jsou tam 2 vzduchové mezery, což je rozdíl výšky cest na PCB a samotného PCB... ještě jsem to dlouhodobě netestoval, ale vypadá to dobře.
-------------------- Na počátku byla tma... 2.Sam.22,29
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 190 Registrován: 10.11.2009 Bydliště: České Budějovice Člen číslo: 447 ![]() |
Je na obzoru náznak komerční dostupnosti výkonnějšího BINu než je R5 ?
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Administrátor ![]() ![]() ![]() Skupina: Root Admin Příspěvků: 5 011 Registrován: 5.2.2008 Bydliště: Turnov/Praha Člen číslo: 2 ![]() |
Občas se někde psalo o S2, ale jsou dostupné jen jako vzorky.
-------------------- "You could send a little girl over an old graveyard in an abandoned ghost town at midnight, as long as she has an Olight SR90 Intimidator with her, she will be fine." - Serial Chiller@CPF
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 89 Registrován: 23.1.2009 Bydliště: City of Prague Člen číslo: 245 ![]() |
XP-G R5 v dvacetinásobném a čtyřsetnásobném zvětšení. Na kopulce (čočce) je patrný prach a mikrovrypy...
Tento příspěvek byl editován Mirek J.: 23.2.2010 21:48
Přiložený soubor(y)
![]() ![]() ![]() -------------------- Teprve začínám...: SolarForce T7 II, Fénix L1T V2.0, Olight M20 Warrior, Fenix L0D Premium 100-2x !, Olight T10 Q5-je super!!!, SolarForce T700-jsem poslední kupec v ČR:-), Fénix TK20, Tiablo A9 Q5+zoom lens, Olight I25 Infinitum , EagleTac P20C2, TanK 007 TK701 , Tiablo TL-1-můj nový miláček....., MTE3-2I-kvalita,kterou jsem nečekal!, Fénix TK15-je fakt DOBREJ, Fénix E05 R2-malé Nic,světla VÍC , Fénix LD40-masivní holka pro všechno ....... A co dál .... ? Nejlepší thrower - LASER
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Zajímavé. Čím to je focené?
-------------------- "You could send a little girl over an old graveyard in an abandoned ghost town at midnight, as long as she has an Olight SR90 Intimidator with her, she will be fine." - Serial Chiller@CPF
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 89 Registrován: 23.1.2009 Bydliště: City of Prague Člen číslo: 245 ![]() |
Elektronickým mikroskopem Celestron. Z=20x a 400x, je k tomu i soft na vylepšení obrazu a postprocesing, ale s tím jsem si moc nehrál. Spíš jsem to sem dal jako zajímavost. Rovina ostrosti (hloubka ostrosti) je při zv.400x hodně malá - buď to zaostří na chip nebo na povrch kopulky....
-------------------- Teprve začínám...: SolarForce T7 II, Fénix L1T V2.0, Olight M20 Warrior, Fenix L0D Premium 100-2x !, Olight T10 Q5-je super!!!, SolarForce T700-jsem poslední kupec v ČR:-), Fénix TK20, Tiablo A9 Q5+zoom lens, Olight I25 Infinitum , EagleTac P20C2, TanK 007 TK701 , Tiablo TL-1-můj nový miláček....., MTE3-2I-kvalita,kterou jsem nečekal!, Fénix TK15-je fakt DOBREJ, Fénix E05 R2-malé Nic,světla VÍC , Fénix LD40-masivní holka pro všechno ....... A co dál .... ? Nejlepší thrower - LASER
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 985 Registrován: 11.4.2008 Bydliště: Jeseník n.O. Člen číslo: 51 ![]() |
Taky bych se mohl s čočkama o nějaké makro pokusit - kdysi mi to celkem šlo
![]() Tento příspěvek byl editován Vědátor: 24.2.2010 16:35 -------------------- Shledal jsem, že moudrost nese více užitku než pomatenost,
jako světlo dává větší užitek než tma. Kaz. 2:13 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 522 Registrován: 13.11.2008 Bydliště: Praha Člen číslo: 188 ![]() |
XP-G R5 v dvacetinásobném a čtyřsetnásobném zvětšení. Na kopulce (čočce) je patrný prach a mikrovrypy... Zajimave. To bychom ti mohli posilat znicene LED k nafoceni ![]() -------------------- UltraFire C3, Police@XP-G R5 * MTE SF-15@SSR-90 * NF-500, UltraFire C2 DIY kit * Olight M2X-UT Javelot@XM-L2 * SKY RAY King@3LED XM-L T6 * Nitecore TUBE * Skilhunt H03@XM-L2 U4 NW * Sofirn C8A@XP-L2 HI NW * Sofirn SF10@XP-G2 R5 NW
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Místní maskot ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 007 Registrován: 22.8.2008 Bydliště: Praha Člen číslo: 124 ![]() |
Taky bych se mohl s čočkama o nějaké makro pokusit - kdysi mi to celkem šlo ![]() S čočkama si moc nevyhraješ, spíš nějákým delším objektivem a hoodně dlouhým mezikroužkem.. a ještě Intimidiátorem na přisvícení.. ![]() -------------------- "The Grill" ~800W of pure madness.... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 985 Registrován: 11.4.2008 Bydliště: Jeseník n.O. Člen číslo: 51 ![]() |
Nevím čím to je, ale s čočkama jsem si vyhrál a fotky byly dost solidní a svítil jsem 4 x neutral XR-E
![]() -------------------- Shledal jsem, že moudrost nese více užitku než pomatenost,
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Zajimave. To bychom ti mohli posilat znicene LED k nafoceni ![]() Lepší kvalitu z toho nevytáhnu... Tento příspěvek byl editován Mirek J.: 25.2.2010 21:32
Přiložený soubor(y)
![]() ![]() ![]() -------------------- Teprve začínám...: SolarForce T7 II, Fénix L1T V2.0, Olight M20 Warrior, Fenix L0D Premium 100-2x !, Olight T10 Q5-je super!!!, SolarForce T700-jsem poslední kupec v ČR:-), Fénix TK20, Tiablo A9 Q5+zoom lens, Olight I25 Infinitum , EagleTac P20C2, TanK 007 TK701 , Tiablo TL-1-můj nový miláček....., MTE3-2I-kvalita,kterou jsem nečekal!, Fénix TK15-je fakt DOBREJ, Fénix E05 R2-malé Nic,světla VÍC , Fénix LD40-masivní holka pro všechno ....... A co dál .... ? Nejlepší thrower - LASER
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 522 Registrován: 13.11.2008 Bydliště: Praha Člen číslo: 188 ![]() |
Pekne Mirku, diky. Presne tam, jak jsou ty privody mi jedna XP-G R5 vyhorela, tak ted uz mam predstavu jak to tam vypada, priste ji odoperuji pod mikroskopem
![]() -------------------- UltraFire C3, Police@XP-G R5 * MTE SF-15@SSR-90 * NF-500, UltraFire C2 DIY kit * Olight M2X-UT Javelot@XM-L2 * SKY RAY King@3LED XM-L T6 * Nitecore TUBE * Skilhunt H03@XM-L2 U4 NW * Sofirn C8A@XP-L2 HI NW * Sofirn SF10@XP-G2 R5 NW
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
||||
No není to sláva, ale fotky jsou ucházející - bude to třeba ještě poladit
![]() PS.: okem to vypadá jinak no .. ale dostat to do foťáku to je problém ![]() Tento příspěvek byl editován Vědátor: 27.2.2010 10:27 -------------------- Shledal jsem, že moudrost nese více užitku než pomatenost,
|||
|
||||
![]()
Příspěvek
|
|
No .. ani jsem si nevšiml, že XP-G už má update datasheetu. Taková XP-G ve verzi neutral nebo outdoor white v binech R3 respektive R4 u outdooru je už celkem lákavá. Teď už jenom počkat na dostupnost
![]() A na Cutteru přibyla pro Blancmana jedna hodně studená XP-G s tintem 0D (podle původního asi WB) ![]() Tento příspěvek byl editován Vědátor: 11.3.2010 11:00 -------------------- Shledal jsem, že moudrost nese více užitku než pomatenost,
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Hmm, Cree určitě vydá nějakou tiskovou zprávu co nevidět. R4 v outdoor white vypadá velice zajímavě a R3 neutral white také.
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() LED Greenhorn ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 4 787 Registrován: 24.2.2008 Bydliště: Bratislava Člen číslo: 16 ![]() |
http://www.cree.com/press/press_detail.asp?i=1268831099378
Cree Announces Industry?s Most Energy-Efficient Neutral and Warm Lighting-Class LEDs XLamp? XP-G LEDs available up to 109 lumens per watt at 3000 K CCT The warm white (3000 K) XLamp XP-G provides up to 114 lumens and 109 lumens per watt at 350 mA. Driven at 1.0 A, the XP-G warm-white produces up to 285 lumens at 84 lumens per watt, which is four times the light output than the highest available XLamp XR-E warm-white LED at equal efficacy. The neutral-white (4000 K) XLamp XP-G provides up to 139 lumens and 132 lumens per watt at 350 mA. Driven at 1.5 A, the XP-G neutral-white produces up to 463 lumens, which is four times the light output of the XLamp XR-E cool-white LED at equal efficacy. Tento příspěvek byl editován pepko: 18.3.2010 07:01 -------------------- Author Xenon, Sigma Elipsoid, Cateye EL300, MTE Rebel, Ultrafire 606A1@Q5, 2x MXDL@R2 WG, WF-400@P7 CSVOI, 4x Ultrafire C2@P7 DSVNJ+Sekonix Col#1, 2x TR801@P7 DSVNJ Akoray K-106, KD Cree Q3 5A, SacredFire NF-08 zoom, KD Cree Q3 zoom, 5xNF-500 Q5 zoom, Bastl 6xCree -> 1400lumen, Solarforce L900M@6xCree Q5 1500+lumen mod Uniquefire HS801@Phlatlight SSR-90, Endurer 4x18650 4xCree MCE M-bin WH 3000+ lumen, Police 2D Maglite SST-90 aspherical 2000+lumen thrower Romisen RC-T5 4x XP-G R5 1500+ lumen mod, 10xCree MCE 5C 4000K Hyperboost 6000+ lumen bike light - yeeaaah, it's done !!! Niekto vidi, niekto svieti ... A niekto svieti a vidi ... (pepko) Predstavte si lampu! Nech je akokoľvek umelecky a zaujímavo zdobená, musí predovšetkým svietiť! (Honoré de Balzac) Světlo umírá jenom příchodem ještě většího světla, ještě většího, většího světla. (Otakar Březina) Je dokonalejšie svietiť ako svetlo len vidieť. (Tomáš Akvinský) Ty brdo! Now that's a clean mod, looks awesome! This is the flashlight I needed when I met wolves in a Slovak forest at night :-) Yeeehaw! (Erasmus CPF) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
PDA verze | Aktuální čas: 4.7.2025 - 23:52 |