![]() |
Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 405 Registrován: 31.7.2008 Člen číslo: 117 ![]() |
A nipl s PCB na aku je nějaký indikátor toho, že bez uvedeného je aku neflashaholický až méněcenný ??? Používám zn. Samsung, Panasonic a nějak mě ani u jedno ochrana nechybí, nipl jak by smet a lepší aku mě zatím těžko kdo nabídne ![]() A sám určitě dobře víš, jak to s tou ochranou na aku je, obzvlášť na poctivých číňanech, že. . . . Otázka nestojí tak, jestli aku s niplem či bez jsou takový nebo makový, ale jestli uvedená fabrika vyrábí námi flashaholiky nejčastěji používané akumulátory, které většinou nipl mají, neboť v mnohých svítilnách aku s plochým + pólem nelze použít. Je velká škoda, že na flashaholiky myslí jen v Číně, pokud by Li-ion akumulátory s niplem a PCB vyráběly i japonští a korejští výrobci, byl by hned větší výběr. Řešení které zvolila firma Soshine, totiž nákup značkových jihokorejských akumulátorů a jejich osazení destičkou s niplem na plochý + pól a PCB na - pól se neosvědčilo, protože díky enormní délce jsou tyto aku málokde použitelné. To, že používáš nechráněné akumulátory je na tvé vlastní riziko, pokud si to umíš ohlídat, jsou Panasoniky, Sony, Samsungy, LG, Sanya apod., které jsou primárně určeny do batterypacků, dobrou volbou. |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 522 Registrován: 13.11.2008 Bydliště: Praha Člen číslo: 188 ![]() |
Prostuduj si grafy v prvnim prispevku tohoto tematu. Rekl bych, ze vetsina mnou testovanych 18650 baterii z teto fabriky nepochazi ![]() @jirik - ani jsem netvrdil, ze vetsina pochazi, testujes spis kvalitnejsi clanky ![]() ![]() @pepik - jo, my flashaholici jsme zatim nevyznamnou skupinou, az budeme odebirat tolik co packy pro notebooky, budou bezne k mani i tebou zminene lepsi clanky. -------------------- UltraFire C3, Police@XP-G R5 * MTE SF-15@SSR-90 * NF-500, UltraFire C2 DIY kit * Olight M2X-UT Javelot@XM-L2 * SKY RAY King@3LED XM-L T6 * Nitecore TUBE * Skilhunt H03@XM-L2 U4 NW * Sofirn C8A@XP-L2 HI NW * Sofirn SF10@XP-G2 R5 NW
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 658 Registrován: 18.5.2009 Bydliště: Brno/Nedvědicko Člen číslo: 329 ![]() |
Řešení které zvolila firma Soshine, totiž nákup značkových jihokorejských akumulátorů a jejich osazení destičkou s niplem na plochý + pól a PCB na - pól se neosvědčilo, protože díky enormní délce jsou tyto aku málokde použitelné. To, že používáš nechráněné akumulátory je na tvé vlastní riziko, pokud si to umíš ohlídat, jsou Panasoniky, Sony, Samsungy, LG, Sanya apod., které jsou primárně určeny do batterypacků, dobrou volbou. Jojo, Soshine jsou tuze dlouhý a krom toho mě jeden pár funguje skvěle a lze nabít na 4,21V a druhý pár jsem musel udělat bez ochrany, protože nešly nabít na víc, jak cca 4,12V a po odstranění ochran se nabíjí na 4,22V a drží a drží ![]() Kterou značku použily SoShinaci pro tvorbu jejich aku??? A 18650 zn. Sanyo - kde a za kolik kus? Pokud by byly kvalitní, jako Eneloopy, asi by to bylo super zboží ![]() PS nechráněný 18650 používám v drtivé míře v Zebře 60ce a ta má ochranu vestavěnou ![]() -------------------- SureFire G2 P 61 drop-in, Streamlight Argo 1w Luxeon+Task-Light 2-L 3w Luxeon lumileds+Strion xenon bulb+Scorpion xenon bulb, Fenix TK20 s OP reflektorem+ Fenix popruh na hlavu, Olight M20 Warrior+M30 Triton+M21 Warrior SST50, Maglite 2AA, Trooper 73B, Zebralight H60-Q5+H30-Q5, Dereelight C2H 4SD-RU Cree XR-E Q3 OP, EagleTac T20C2 RGB Cree XR-E Q4, Akoray K-106 Cree Q5+K-109 Cree Q5, Ultrafire C1 Cree R2+WF-501B green K2 a red R2+WF-502B White-wall-hunter |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Administrátor ![]() ![]() ![]() Skupina: Root Admin Příspěvků: 5 011 Registrován: 5.2.2008 Bydliště: Turnov/Praha Člen číslo: 2 ![]() |
Nevím které aku konkrétně použili soshine, ale podle naměřené kapacity to jsou jen 2600mAh a nikoliv 2800mAh akumulátory.
Sanyo prý dělá i 2800mAh 18650 akumulátory, ale nikde jsem o nich nesehnal informace. Imho zatím nemají panasonicy pro flashaholiky aktuálně konkurenci. -------------------- "You could send a little girl over an old graveyard in an abandoned ghost town at midnight, as long as she has an Olight SR90 Intimidator with her, she will be fine." - Serial Chiller@CPF
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 522 Registrován: 13.11.2008 Bydliště: Praha Člen číslo: 188 ![]() |
Jiriku, tady mas ten clanek 18650 Sanyo 2700/2800mAh, uveden zde jako novinka, cervenec 2009. A Japonci ti usetrili i praci - grafy jsou hotovy
![]() -------------------- UltraFire C3, Police@XP-G R5 * MTE SF-15@SSR-90 * NF-500, UltraFire C2 DIY kit * Olight M2X-UT Javelot@XM-L2 * SKY RAY King@3LED XM-L T6 * Nitecore TUBE * Skilhunt H03@XM-L2 U4 NW * Sofirn C8A@XP-L2 HI NW * Sofirn SF10@XP-G2 R5 NW
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Administrátor ![]() ![]() ![]() Skupina: Root Admin Příspěvků: 5 011 Registrován: 5.2.2008 Bydliště: Turnov/Praha Člen číslo: 2 ![]() |
Dobrá práce
![]() ![]() -------------------- "You could send a little girl over an old graveyard in an abandoned ghost town at midnight, as long as she has an Olight SR90 Intimidator with her, she will be fine." - Serial Chiller@CPF
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 355 Registrován: 4.3.2008 Bydliště: Praha 10 Člen číslo: 21 ![]() |
Tak kde je koupit? No hledal jsem a pokud jich objednáme alespoň 900ks, tak třeba zde.
![]() Mají stránku i na Alibaba.com, ale tam už chtějí 2000ks MOQ. Takže jedině dát toto na DX do product request stránky. |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 985 Registrován: 11.4.2008 Bydliště: Jeseník n.O. Člen číslo: 51 ![]() |
Tak mě napadá, že když venku klesají teploty pod -20 st.C tak bych rád věděl jak jsou na tom liion akumulátory při těchto teplotách .. Jiříku nechceš udělat nějaký test používaných liionů venku nebo v mrazničce ?
-------------------- Shledal jsem, že moudrost nese více užitku než pomatenost,
jako světlo dává větší užitek než tma. Kaz. 2:13 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 174 Registrován: 15.11.2008 Bydliště: Mladějov Člen číslo: 189 ![]() |
Tak mě napadá, že když venku klesají teploty pod -20 st.C tak bych rád věděl jak jsou na tom liion akumulátory při těchto teplotách .. Jiříku nechceš udělat nějaký test používaných liionů venku nebo v mrazničce ? Kapacita při -20°C klesne asi o 30%..., ale chtělo by to zkusit změřit... -------------------- Profesionální měření světelného toku v integrační kouli spektrometrem v TUL Liberec a měření světelných map v laboratoři s certifikací TÜV Berlin: http://...
Lehoučká čelovka na běh...................:SOLC Spider T-24 5000 lumen 59 gramů ANSIhttp://solclighting.com.... Ultra výkoná a lehká čelovka..............: SOLC Scorpion T-23 8400 lumen 79gramů ANSI http://solclighting.com.... Kompaktní cyklosvítilna.....................: SOLC Spider T-58 6250 lumen ANSI 169gramů i s baterií! http://solclighting.com.... Ultimátní čelovka s extra chlazením....: SOLC Scorpion T-44 až 12000 lumen 120gramů ANSI http://solclighting.com.... Výkonná svítilna na kolo....................: SOLC Scorpion T-73 až 12000 lumen 168gramů ANSI http://solclighting.com.... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 985 Registrován: 11.4.2008 Bydliště: Jeseník n.O. Člen číslo: 51 ![]() |
No o to mi jde - vím že kapacita klesá, ale jak moc ? Jaká je realita ..
-------------------- Shledal jsem, že moudrost nese více užitku než pomatenost,
jako světlo dává větší užitek než tma. Kaz. 2:13 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Pokud vydrží mrazy, tak se v týdnu o něco pokusím.
-------------------- "You could send a little girl over an old graveyard in an abandoned ghost town at midnight, as long as she has an Olight SR90 Intimidator with her, she will be fine." - Serial Chiller@CPF
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 658 Registrován: 18.5.2009 Bydliště: Brno/Nedvědicko Člen číslo: 329 ![]() |
Naposled jsem zkoušel zmrazit no name (Hetter???) 18650 2,2 v mrazáku cca 2dny na -25°C i s UF C1 a potom vysvítit, přímo v tom mrazáku... Normálka vydrží svítit na high přes 2 hod a i v mrazáku to dal, pak jsem na něj zapomněl a "umrazil" vše na mrtvý kámen... Vše jsem rozehřál u kamen, aku nabil a vše frčí dál, jen C1 se trochu zevnitř opotila, ale otevřená za den vyschla...
-------------------- SureFire G2 P 61 drop-in, Streamlight Argo 1w Luxeon+Task-Light 2-L 3w Luxeon lumileds+Strion xenon bulb+Scorpion xenon bulb, Fenix TK20 s OP reflektorem+ Fenix popruh na hlavu, Olight M20 Warrior+M30 Triton+M21 Warrior SST50, Maglite 2AA, Trooper 73B, Zebralight H60-Q5+H30-Q5, Dereelight C2H 4SD-RU Cree XR-E Q3 OP, EagleTac T20C2 RGB Cree XR-E Q4, Akoray K-106 Cree Q5+K-109 Cree Q5, Ultrafire C1 Cree R2+WF-501B green K2 a red R2+WF-502B White-wall-hunter |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Ses vyradil Honzo a rovnou dvojity test: superfrost/kamna.
Tezko rict, zda lze porovnavat podminky v mrazaku, kde se nic nehybe a venku. Mozna zajimavy by byl test dvou shodnych FL a accu, jeden v mrazaku a druhy venku a za stejnych teplot. Ja si osobne myslim, ze nase smesne teploty do -20 st nic neznamenaji, porad se pohybujeme v pracovnim spektru accu. Jo tak Sibir, to uz by bylo jine kafe. Takze pokud se nikdo nechysta na pol, muze v klidu pouzivat svuj FL venku a testovat, kdo vydrzi dyl - zda clovek ci FL ![]() -------------------- UltraFire C3, Police@XP-G R5 * MTE SF-15@SSR-90 * NF-500, UltraFire C2 DIY kit * Olight M2X-UT Javelot@XM-L2 * SKY RAY King@3LED XM-L T6 * Nitecore TUBE * Skilhunt H03@XM-L2 U4 NW * Sofirn C8A@XP-L2 HI NW * Sofirn SF10@XP-G2 R5 NW
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholik & sběratel ![]() ![]() ![]() Skupina: Moderátor Příspěvků: 3 799 Registrován: 22.2.2008 Bydliště: těsné sousedství Prahy Člen číslo: 14 ![]() |
...a testovat, kdo vydrzi dyl - zda clovek ci FL ![]() Omlouvám se za OT, ale všichni přece ví, že nejdéle vydrží Chuck Norris :-) -------------------- Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-)
------------------------------------------------------------------------------------------------------ |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 405 Registrován: 31.7.2008 Člen číslo: 117 ![]() |
Jojo, Soshine jsou tuze dlouhý a krom toho mě jeden pár funguje skvěle a lze nabít na 4,21V a druhý pár jsem musel udělat bez ochrany, protože nešly nabít na víc, jak cca 4,12V a po odstranění ochran se nabíjí na 4,22V a drží a drží ![]() Kterou značku použily SoShinaci pro tvorbu jejich aku??? A 18650 zn. Sanyo - kde a za kolik kus? Pokud by byly kvalitní, jako Eneloopy, asi by to bylo super zboží ![]() PS nechráněný 18650 používám v drtivé míře v Zebře 60ce a ta má ochranu vestavěnou ![]() Dříve používali LG a Samsungy, ale zřejmě dostali dobrou cenu od Sanyo, protože akumulátor Soshine 2800 který jsem ze zvědavosti nedávno koupil je vyroben z těla 18650 Sanyo. |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
-------------------- "You could send a little girl over an old graveyard in an abandoned ghost town at midnight, as long as she has an Olight SR90 Intimidator with her, she will be fine." - Serial Chiller@CPF
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 123 Registrován: 26.7.2008 Člen číslo: 114 ![]() |
Mám takový specielní dotaz. Potřebuju udělat větší aku pro mobil, počítám s cca 8P čínskými (levnými) 18650. Specifikum je že mobil mi vypne už při 3,8 V. Nevim proč, ale tuším že jsem totéž zjistil i u jinýho mobilu, takže je to asi nějaká fičůra výrobců (životnost baterie, ochrana proti náhlému vybití?). Podle grafů v téhle části vybíjecí křivky nejsou moc velké rozdíly, vyniká jen AW a Solarforce, ovšem vzhledem k záměru i cenově. Takže asi prubnu červené UF 3000, přeci jen při nízkých vybíjecích proudech dají o něco víc než modré TF 2500 a někdy bych pack mohl chtít použít i na světlo. Nemá někdo nějaký jiný nápad?
![]() |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Mne mobil pri 3.8V nevypina. Co je to za mobil? A na cervene UF3000 si dej pozor, aby ony neprubly tebe tim, ze ti vytecou
![]() Tento příspěvek byl editován turboled: 16.7.2010 12:59 -------------------- UltraFire C3, Police@XP-G R5 * MTE SF-15@SSR-90 * NF-500, UltraFire C2 DIY kit * Olight M2X-UT Javelot@XM-L2 * SKY RAY King@3LED XM-L T6 * Nitecore TUBE * Skilhunt H03@XM-L2 U4 NW * Sofirn C8A@XP-L2 HI NW * Sofirn SF10@XP-G2 R5 NW
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 123 Registrován: 26.7.2008 Člen číslo: 114 ![]() |
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 130 Registrován: 18.2.2008 Bydliště: Mladá Boleslav, Zlín. Člen číslo: 9 ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
PDA verze | Aktuální čas: 17.7.2025 - 01:40 |