![]() |
Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 985 Registrován: 11.4.2008 Bydliště: Jeseník n.O. Člen číslo: 51 ![]() |
Nebo si je rovnou napíšeš
![]() -------------------- Shledal jsem, že moudrost nese více užitku než pomatenost,
jako světlo dává větší užitek než tma. Kaz. 2:13 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 5 576 Registrován: 5.2.2011 Bydliště: Plzeň Člen číslo: 1 102 ![]() |
Taky moznost
![]() Skoda ze to neni i na jiny fotaky nez Canon ![]() |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Místní maskot ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 007 Registrován: 22.8.2008 Bydliště: Praha Člen číslo: 124 ![]() |
Sám jsem to chtěl zkusit s DSLR od Nikonu, ale to lze jedině při spárování přes USB s notebookem.. Takže aby to člověk udělal, tak aby s sebou ještě táhl autobaterku..
![]() -------------------- "The Grill" ~800W of pure madness.... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 95 Registrován: 8.4.2008 Člen číslo: 48 ![]() |
Jestli jsem to dobre pochopil, tak k tomu CHDK pridavas ruzny skripty podle toho, na co to chces? No CHDK máš nahrané na kartě, tam máš ve složce scripts uložené jednotlivé scripty. Ne všechny ale fungují na všech fotoaparátech já používám např. ten pro západ slunce, klasický intervalometr a pak ještě script pro detekci pohybu. Jednotlivý script který potřebuješ si potom vybereš v menu CHDK ve fotoaparátu... výhoda je, že celé CHDK funguje jen když je zamknutá karta, jinak se foťák chová "normálně" -------------------- MTE Rebel, X2000 DD Max2ZooM, Fenix L1T mod XP-G, Fenix L2T mod XP-G2, Fenix L2D, Aurora AK-P7-4 mod XM-L2,
Brinyte XM-L C8, D.Q.G Tiny IV - SS AAA, Nitecore TUBE, UniqueFire HD-016 mod 2xPWM111 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 415 Registrován: 24.10.2010 Bydliště: Nitra Člen číslo: 755 ![]() |
No CHDK máš nahrané na kartě, tam máš ve složce scripts uložené jednotlivé scripty. Ne všechny ale fungují na všech fotoaparátech já používám např. ten pro západ slunce, klasický intervalometr a pak ještě script pro detekci pohybu. Jednotlivý script který potřebuješ si potom vybereš v menu CHDK ve fotoaparátu... výhoda je, že celé CHDK funguje jen když je zamknutá karta, jinak se foťák chová "normálně" a sonyčká jak su na tem ? |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 5 576 Registrován: 5.2.2011 Bydliště: Plzeň Člen číslo: 1 102 ![]() |
Blbe, tohle je jen pro Canony...
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 415 Registrován: 24.10.2010 Bydliště: Nitra Člen číslo: 755 ![]() |
![]() |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 95 Registrován: 8.4.2008 Člen číslo: 48 ![]() |
jj jen canon je vyvolený :-)
-------------------- MTE Rebel, X2000 DD Max2ZooM, Fenix L1T mod XP-G, Fenix L2T mod XP-G2, Fenix L2D, Aurora AK-P7-4 mod XM-L2,
Brinyte XM-L C8, D.Q.G Tiny IV - SS AAA, Nitecore TUBE, UniqueFire HD-016 mod 2xPWM111 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Bohužel...
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Tento příspěvek byl editován Dežo: 30.4.2012 21:02 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Jsem si dnes udělal další video.... "aneb, kdo uteče, vyhraje..."
![]() http://www.youtube.com/watch?v=eGBL2o22Yu4...mp;feature=plcp -------------------- MTE Rebel, X2000 DD Max2ZooM, Fenix L1T mod XP-G, Fenix L2T mod XP-G2, Fenix L2D, Aurora AK-P7-4 mod XM-L2,
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Místní maskot ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 007 Registrován: 22.8.2008 Bydliště: Praha Člen číslo: 124 ![]() |
Ah, tohle je ale vážně super..
![]() -------------------- "The Grill" ~800W of pure madness.... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() empatír ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 696 Registrován: 18.7.2008 Bydliště: Ukray/Kešice Člen číslo: 109 ![]() |
Kameru určite niesol najväčší "šnek".
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 343 Registrován: 26.11.2009 Bydliště: Liberec Člen číslo: 465 ![]() |
Moc pěkné
![]() |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|||||||
Zdravim vás, ano mám slider. Toto video bylo dělané jak se sliderem tak i otočnou hlavou. Je to už můj druhý slider, ten první byl uplně to nejjednodušší co si lze doma udělat tj. hliníkový profil na něm vozíček, který je posouván pomocí šňůry, která se navíjí na nějakou cívečku (v mém případě na závit) Vypadalo to přesně takto (detail už nemám)
Tento slider byl ale nedostačující, nebylo to ono, při větší zátěži se to cukalo, no bylo to naprd. U druhého kousku jsem se trochu (opravdu jen trošku) nechal inspirovat tady tím http://openmoco.org/igus/project-chronos Jelikož nemám tolik $ a nemám zrcadlovku, tak by to bylo zbytečné dělat takovou nadupanou mašinku a udělal jsem něco jednoduššího. U firmy Hennlich jsem za hříšné peníze koupil kolejnici IGUS DryLIn W o délce 0,9m + ložiska. Dále je tam použitý ss motorek s převodovkou s poměrem 298:1( http://shop.snailinstruments.com/ ), ten pohání závitovou tyč a přez matici která je připevněna k vozíku se vozík pohybuje. Elektronika je co nejjednodušší, 317 stabilizátor, kerou měním napětí na motorku, ten je na 6V, dále je možná změna směru(led signalizace) na obou koncích jsou také spínače pro zastavení. Napájení je 2x 18650 do série. Časový rozsah pro přejetí vozíku od jednoho konce po druhý je od 8 min. po 2 hodiny. Na fotkách je na kulové hlavě přidělaná i otočná hlava (něco je ze starého videa, motorek s převodovkou je z domácího kina Genius ![]() Tož tak v kostce, jestli máte ještě nějaké otázky tak se klidně ptejte ![]() -------------------- MTE Rebel, X2000 DD Max2ZooM, Fenix L1T mod XP-G, Fenix L2T mod XP-G2, Fenix L2D, Aurora AK-P7-4 mod XM-L2,
||||||
|
|||||||
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 397 Registrován: 19.5.2011 Bydliště: Bratislava Člen číslo: 3 415 ![]() |
pekne
![]() ja som v poslednej dobe trochu skusal HDR... ![]() ![]() a tento krasavec sa nam v poslednej dobe potuluje po zahrade: ![]() Tento příspěvek byl editován 3zuli: 13.5.2012 12:13 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
HDR je fajn, ale je potřeba to umět a nesnažit se udělat HDR z jednoho jpeg. Když chceš joo dobrý výsledky, tak je nutných alespoň 5 RAWů (EV-2 ; EV-1 ; EV0 ; EV+1 ; EV+2).. pak už to dává výborný výsledky.. (samozřejmě je jasný, že to jde jen u statických fotek), každopádně, dělat HDR fotky z jedné fotky jde taky, ale jakmile to není v RAWu, tak to nemá absolutně smysl..
![]() Třeba ta první fotka je přepísklá jaxsvině.. ![]() ![]() Tož tak v kostce, jestli máte ještě nějaké otázky tak se klidně ptejte ![]() Nemám otázky, jen závidím.. ![]() Sakra, já chci taky Canona (pokakanej Nikon umí timelapse jen při spojení s ntb přes kabel a streamováním fotek přes sw do ntb.. ![]() Mimochodem, u těch slimáku jde vidět, že to není až tak plynulý, co? ![]() Tento příspěvek byl editován HentaiRush: 13.5.2012 12:32 -------------------- "The Grill" ~800W of pure madness.... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 397 Registrován: 19.5.2011 Bydliště: Bratislava Člen číslo: 3 415 ![]() |
tu prvu som prepiskol trochu naschval
![]() Tento příspěvek byl editován 3zuli: 13.5.2012 12:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
PDA verze | Aktuální čas: 16.6.2025 - 12:56 |