![]() |
Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 3 039 Registrován: 4.10.2011 Bydliště: okr. Senec Člen číslo: 8 292 ![]() |
2. Zmena clony trva jednu sekundu? Hadam ostrenie tolko trva, clona by sa mala byt schopna zavriet za velmi maly zlomok sekundy. V inych rezimoch funguje asi dobre. DAKUJEM, Takze v poloatomatickom rezime a v rezime scen to vobec nezaostruje podla vzdialenosti ??? V tych rezimoch sa nemusi spust najprv trochu pritlacit a cakat na vhodny okamih ale rovno stlacit a exponuje to temer okamzite. Ak to urobim v plne automatickom rezime tak zavierka cvakne az po cca 1 sek. Cize jednu sekundu trva zaostrenie ? -------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 3 039 Registrován: 4.10.2011 Bydliště: okr. Senec Člen číslo: 8 292 ![]() |
Sarkasmus? Ty mas obcas aj velmi dobre napady a rady no ale obcas je to FAAKT nestravitelne. ................................ Vies preco sa chlap rozprava zo zenou ? Aby sa dozvedel nejaku potrebnu informaciu. Vies preco sa zena rozprava z chlapom. Aby sa porozpravala. ................................. Ja som sa chcel nieco dozvediet. No ale kazdy mame svoje nedostatky a mne to voooooobec nevadi. Dakujem za to info ohladne nekvalitnej kompresie lacnych kompaktov. -------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 174 Registrován: 15.11.2008 Bydliště: Mladějov Člen číslo: 189 ![]() |
Když už tu je taková diskuze, tak se také optám. Já tedy preferuji kompakty, protože chci mít foták pořád u sebe někde na pásku.Zrcadlovka apod je supr věc, ale opravdu s sebou tahat po různých výletech další batoh je dost otravné :/ Fotím většinou za velmi dobrých světelných podmínek a to kompakty dcl zvládají
![]() Teď zrovna by po mě někdo chtěl foták, tak by mě zajímalo, co mi třeba povíte o tomto http://www.megapixel.cz/samsung-wb750#parameters ![]() ANO je to SAMSUNG, není to žádný CANON ani PANASONIC..., ale max cena byla 4000Kč a nic srovnatelnýho ve stejné ceně jsem od tradičních značek nenašel... +velmi slušný objektiv 24-432mm-18x +nabíjí se přes microUSB +LCD(pouze) 460 000px +HD video se zoomováním a umí "slow motion" +fakt malinkej +a vypadá cool ![]() PS: Líbí se mi koment jednoho z majitelů: "Fuji F550/600EXR má nepovedené objektivy a rozmazává snímky, Canon SX210/220/230 se mi vůbec nelíbí (takovej tvar pro holky), Panasonic TZ20 má sice nelepší fotky na ISO100, ale vše nad ISO400 je nepoužitelný (což tady se zdá taky, ale zase je tu manuální ostření), Nikon S9100 je jen automat a Sony HX5 je cenově stejnej, ale 10Mpix a 10x zoom a display 320x240, HX7 má lepší display, ale snímky jsou hrozný a HX9 má už dobrý snímky, ale cena je dražší..." Tento příspěvek byl editován Mike: 4.6.2012 07:53 -------------------- Profesionální měření světelného toku v integrační kouli spektrometrem v TUL Liberec a měření světelných map v laboratoři s certifikací TÜV Berlin: http://...
Lehoučká čelovka na běh...................:SOLC Spider T-24 5000 lumen 59 gramů ANSIhttp://solclighting.com.... Ultra výkoná a lehká čelovka..............: SOLC Scorpion T-23 8400 lumen 79gramů ANSI http://solclighting.com.... Kompaktní cyklosvítilna.....................: SOLC Spider T-58 6250 lumen ANSI 169gramů i s baterií! http://solclighting.com.... Ultimátní čelovka s extra chlazením....: SOLC Scorpion T-44 až 12000 lumen 120gramů ANSI http://solclighting.com.... Výkonná svítilna na kolo....................: SOLC Scorpion T-73 až 12000 lumen 168gramů ANSI http://solclighting.com.... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 5 576 Registrován: 5.2.2011 Bydliště: Plzeň Člen číslo: 1 102 ![]() |
Asi takhle, podle meho nazoru v teto cenove kategorii nema smysl to nejak vice resit...
Zaleží taky jak budeš vyvolávat fotky. Jestli 10x15, tak ty rozdili snad ani nepoznas Tento příspěvek byl editován Benik3: 4.6.2012 09:40 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 397 Registrován: 19.5.2011 Bydliště: Bratislava Člen číslo: 3 415 ![]() |
DAKUJEM, Takze v poloatomatickom rezime a v rezime scen to vobec nezaostruje podla vzdialenosti ??? V tych rezimoch sa nemusi spust najprv trochu pritlacit a cakat na vhodny okamih ale rovno stlacit a exponuje to temer okamzite. Ak to urobim v plne automatickom rezime tak zavierka cvakne az po cca 1 sek. Cize jednu sekundu trva zaostrenie ? zaostruje sa vzdy podla vzdialenosti. inak by predsa zaostrovanie nemalo zmysel ![]() oneskorenie v automatike je zrejme dane tym, ze je to automatika. ak mas fotak na manualnom mode, po stlaceni spuste sa toho vela neriesi - akurat sa zaostri a fotku to spravi s parametrami, ktore si nastavil. u kvalitnych fotakov delay <0,1s. ale akonoahle mas fotak na poloautomatike, shutter priority, automatike alebo vselijakych scenovych rezimoch, fotak uz musi dopocitat viacero/vsetky parametre, co logicky trva trosku dlhsie. taktiez aj ostrenie samotne moze trvat rozne dlho - zavisi hlavne od svetelnych podmienok a od toho, ako vela sa musia pohnut komponenty objektivu, aby presiel zo zaostrenia na predosly objekt na objekt novy. a btw, nemylit si expoziciu a clonu. expozicia = doba, po kt. snimac snima svetlo, clona = kolko svetla ide dnu ![]() (ak sa mylim, opravte ma) Tento příspěvek byl editován 3zuli: 4.6.2012 12:47 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 261 Registrován: 6.12.2010 Člen číslo: 799 ![]() |
oneskorenie v automatike je zrejme dane tym, ze je to automatika. Veru este som nevidel ziadny moderny fotak, ktoremu by vypocet expozicie trval viac ako lusknutie prstami. (Expozícia je celkové množstvo svetla ktoré dopadne na fotografické médium - to som skopcil z ephoto.sk, nech nemudrujem ![]() ![]() K tomu Samsungu WB750, asi ako napisal benik, je to uplne jedno, vsetky su skoro rovnake, snad jediny dolezity parameter je velkost cipu a ten je tu klasickych 1/2,3". Ak uz by niekto chcel pouzivat kompakt a zaroven by chcel trochu slusne fotky, treba hladat nieco s cipom velkosti 1/1,7 alebo 1/1,6. Zopar ich je, ale su uz drahsie. Bohuzial, ta fyzika sa nijak oyeahbut neda. -------------------- EagleTac M3C4 3x XR-E NW /// Armytek Viking v3 XP-L Warm /// Armytek Wizard v3 XP-L Warm /// Armytek Predator PRO v3 XHP35 Hi Warm /// Armytek Wizard PRO v3 XHP50 Magnet USB Warm /// Zebralight SC53W XP-L2 /// Fenix HL10 + Nichia 219B
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Asi som to zle napisal lebo ste ma asi nepochopili takze este raz.
V poloautomatickom rezime sa clona na mojom fotaku nemeni - je stale nastavena na plny otvot cize F 3.0 Kedze v poloautomatickom rezime to cvakne okamzite cca 0,1 sekundy usudil som ze v plne automatickom rezime to trva 10x viac prave koli tomu ze sa tam riesi aj priclonenie cize VYPOCET a MECHANICKY POHYB clonovych lamiel . Aj zaostrovanie je mechanicky pohyb cocky - posun do predu alebo do zadu co je asi casovo zrovnatelne ako bohyb lamiel na clone takze stale nechapem ten radovy rozdiel. Teraz ma napadlo ze v pripade poloautomatickeho rezimu sa neprestavuje ani citlivost cipu co tiez moze znamenat iste zdrzanie pri plnom automate. To uz by sme museli vediet ako sa vlastne meni citlivost cipu ( zohreje sa ?, podsvieti sa, ????? - toto len hadam ) -------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 261 Registrován: 6.12.2010 Člen číslo: 799 ![]() |
Pocuj zoom, teraz som si pozrel recenziu toho tvojho fotaku, ved ty tam ziadne poloautomaticke rezimy (priorita clony, casu) nemas
![]() No ale sak kukni, ty si tusim z Blavy, zbytocne tu budeme pisat tisic slov, je lepsie raz vidiet jak 100 citat, takze ked chces, mozme sa stretnut a kukneme sa na ten tvoj diablov kladkostroj ![]() -------------------- EagleTac M3C4 3x XR-E NW /// Armytek Viking v3 XP-L Warm /// Armytek Wizard v3 XP-L Warm /// Armytek Predator PRO v3 XHP35 Hi Warm /// Armytek Wizard PRO v3 XHP50 Magnet USB Warm /// Zebralight SC53W XP-L2 /// Fenix HL10 + Nichia 219B
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Místní maskot ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 007 Registrován: 22.8.2008 Bydliště: Praha Člen číslo: 124 ![]() |
Ja som sa chcel nieco dozvediet. No ale kazdy mame svoje nedostatky a mne to voooooobec nevadi. Dakujem za to info ohladne nekvalitnej kompresie lacnych kompaktov. Tyvole, zoome.. já do tebe nikterak neryju. Když chceš něco vědět, zapoj trochu iniciativy.. Nasměruju tě na výbornej zdroj informací, kde je ti všechno vysvětleno ještě lépe od Stanleye a ty hned něco, že do tebe reju, či něco. Pro příště snad doplňujte na konec postu značku: "HR neodpovídej" Tento příspěvek byl editován HentaiRush: 4.6.2012 20:34 -------------------- "The Grill" ~800W of pure madness.... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
HR,
Ja som velmi rad ze na moje blbosti reagujes. Ja som nechcel ryt ale som tym chcel povedat ze ak napisem 5 konretnych viet a poziadam o vyjadrenie tak neocakavam link na citanie pre dlhe zimne vecery ale ocakavam cca nasledovnu odpoved : 1. ANO 2. NIE lebo......... 3. Asi ANO - pozri link 4. Asi NIE - pozri Link 5. ANO ale ........ Poslednych cca 10 rokov uz som zial tak alergicky na tie hlupe navody ze ich jednoducho nedokazem precitat. Stanley, Mal si pravdu a DAKUJEM Ti za cas . Zistil som ze ani v tom rezime "P" nie je vzdy pravda ze zavierka cvakne okamzite a ze clona sa VOBEC nemeni a preto sa ospravedlnujem. Moznost fixovania ISO na hodnotu 100,200,... a moznost vyvazenia bielej moze mat vsak prakticky zmysel v pripade ze su zle svetelne podmienky a zaroven vieme fotak opriet alebo dat na stativ. -------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
||
![]() Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 96 Registrován: 21.4.2011 Člen číslo: 2 845 ![]() |
Fotil někdo taky?
Je to focený obyčejným foťákem přes disketu a optiku na zbraň ![]() Tento příspěvek byl editován Trombley: 6.6.2012 13:36 -------------------- UltraFire noname (EDC)- Nichia 219B @1.4A; UltraFire WF-502B- XP-G2 dedomed @1.4A; Convoy M1- XM-L T6-3C @2.8A; Surefire M951 (oldgen)- XP-E2 WW @1.2A
|
|
|
||
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 355 Registrován: 4.3.2008 Bydliště: Praha 10 Člen číslo: 21 ![]() |
Venuši před Sluncem jsem sice nefotil, ale přivstal jsem si a koukal. Dalekohledem, kterým jsem to promítal na zeď. udělá to pěkný cca 4cm kotouč.
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Místní maskot ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 2 007 Registrován: 22.8.2008 Bydliště: Praha Člen číslo: 124 ![]() |
U nás byla bohužel mlha.. no nevadí, kouknu se za 100let..
![]() -------------------- "The Grill" ~800W of pure madness.... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|||||||||||||||
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 343 Registrován: 26.11.2009 Bydliště: Liberec Člen číslo: 465 ![]() |
Pořídil jsem kompakt Lumix DMC-TZ30, přidávám pár nočních fotek na ukázku.
Pomalu začíná pravé Flashaholické období: Tento příspěvek byl editován wooferx: 6.10.2012 18:42 |
||||||||||||||
|
|||||||||||||||
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 814 Registrován: 30.12.2010 Bydliště: BpB, SK Člen číslo: 830 ![]() |
Paráda, relatívne malý fotoaparát za rozumné peniaze aj s manuálnym nastavením času, také niečo tiež hľadám. Fajn fotky
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Hmmm, z Ješťěda je docela pěknej výhled..
![]() -------------------- "The Grill" ~800W of pure madness.... |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 985 Registrován: 11.4.2008 Bydliště: Jeseník n.O. Člen číslo: 51 ![]() |
-------------------- Shledal jsem, že moudrost nese více užitku než pomatenost,
jako světlo dává větší užitek než tma. Kaz. 2:13 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 83 Registrován: 28.12.2009 Bydliště: Praha Člen číslo: 504 ![]() |
Ten biker má speciél na sníh, což? Soudě podle šířky zadního pláště ve srovnání se šířkou sedla... :-)
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() LED maniac ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 370 Registrován: 26.3.2009 Bydliště: KE/RV (SK) Člen číslo: 295 ![]() |
pasy ako z tanku ..
![]() -------------------- J.M. Petzval: "Podmanil som svetlo, mám ho v hrsti, lebo na svete je ešte príliš veľa tmy"
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 985 Registrován: 11.4.2008 Bydliště: Jeseník n.O. Člen číslo: 51 ![]() |
Jo, taky jsem zíral. Nevím kolik to mohl mít, ale odhadoval bych tak 4" šířku. Každopádně rám měl taky solidní.
-------------------- Shledal jsem, že moudrost nese více užitku než pomatenost,
jako světlo dává větší užitek než tma. Kaz. 2:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
PDA verze | Aktuální čas: 16.6.2025 - 02:43 |