![]() |
Vítejte, hoste ( Přihlásit se | Registrace )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 522 Registrován: 13.11.2008 Bydliště: Praha Člen číslo: 188 ![]() |
FP je nedostupny: Respectable Customers, www.focalprice.com is processing system upgrade. Limited access to our website may be caused during these days. Please try to login and shop later. Sorry for the inconvenience we have caused for you. Your Focalprice.com
Pepko nasel ten fl na DX, tam pisi i o pouziti 14500. -------------------- UltraFire C3, Police@XP-G R5 * MTE SF-15@SSR-90 * NF-500, UltraFire C2 DIY kit * Olight M2X-UT Javelot@XM-L2 * SKY RAY King@3LED XM-L T6 * Nitecore TUBE * Skilhunt H03@XM-L2 U4 NW * Sofirn C8A@XP-L2 HI NW * Sofirn SF10@XP-G2 R5 NW
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 231 Registrován: 20.1.2009 Bydliště: LM/BA Člen číslo: 239 ![]() |
Ale to nemusí neznamenať, že prúd bude rovnaký pri použití oboch typov aku.
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholik & sběratel ![]() ![]() ![]() Skupina: Moderátor Příspěvků: 3 799 Registrován: 22.2.2008 Bydliště: těsné sousedství Prahy Člen číslo: 14 ![]() |
-------------------- Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-)
------------------------------------------------------------------------------------------------------ |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() LED maniac ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 370 Registrován: 26.3.2009 Bydliště: KE/RV (SK) Člen číslo: 295 ![]() |
Ano, aj DX to ma ako novinku ...
Diky alk ![]() -------------------- J.M. Petzval: "Podmanil som svetlo, mám ho v hrsti, lebo na svete je ešte príliš veľa tmy"
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 1 522 Registrován: 13.11.2008 Bydliště: Praha Člen číslo: 188 ![]() |
Jsem zklamany ze sve NF-500. Sviti mnohem mene nez Alk007 JFT 803 DX, rozdil v proudu je cca 350mA. Tak jsem ji rozdelal, driver, jen se na nej podivat a vyhodit ho, ale nejhorsi je chlazeni. To je primo hruzostrasne. LED je uchycena jen v takovych obrucich po obvodu a kdyby k ni nevedly dratky (v tomto pripade asi nejkvalitnejsi cast svitilny po hostovi), tak by se mohla protacet jako na kolotoci. Ani se mi to nechce fotit. Takze star LED se pekne chladi, vlastne izoluje do vzduchoveho prostoru nad driverem. Je to smejd, kdo to nehodla predelavat, at to ani nekupuje. Ta JFT z DX vypada lip, treba nad LED pod stribrnym ochrannym krouzkem je neco tvrdeho. A jeste ma mody. Treba by byla stejna jako ta z KD s pouzdrem, ale iluze si nedelam.
![]() -------------------- UltraFire C3, Police@XP-G R5 * MTE SF-15@SSR-90 * NF-500, UltraFire C2 DIY kit * Olight M2X-UT Javelot@XM-L2 * SKY RAY King@3LED XM-L T6 * Nitecore TUBE * Skilhunt H03@XM-L2 U4 NW * Sofirn C8A@XP-L2 HI NW * Sofirn SF10@XP-G2 R5 NW
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|||
![]() Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 115 Registrován: 31.1.2010 Bydliště: Kladno Člen číslo: 554 ![]() |
Jsem zklamany ze sve NF-500. Sviti mnohem mene nez Alk007 JFT 803 DX, rozdil v proudu je cca 350mA. Tak jsem ji rozdelal, driver, jen se na nej podivat a vyhodit ho, ale nejhorsi je chlazeni. To je primo hruzostrasne. LED je uchycena jen v takovych obrucich po obvodu a kdyby k ni nevedly dratky (v tomto pripade asi nejkvalitnejsi cast svitilny po hostovi), tak by se mohla protacet jako na kolotoci. Ani se mi to nechce fotit. Takze star LED se pekne chladi, vlastne izoluje do vzduchoveho prostoru nad driverem. Je to smejd, kdo to nehodla predelavat, at to ani nekupuje. Ta JFT z DX vypada lip, treba nad LED pod stribrnym ochrannym krouzkem je neco tvrdeho. A jeste ma mody. Treba by byla stejna jako ta z KD s pouzdrem, ale iluze si nedelam. ![]() Puvodne jsem to chtel ututlat, ale kdyz jsi turbo tak smutny tak se pochlubim svym dnem blbec. Koupil jsem si JFT 803 z DX a byl naprosto nadsen! ![]() ![]() Nejdriv zacal zlobit spinac. Rozebral jsem to, trosicku napruzil kontakty a zase ho slozil. Potom zasahu fungoval spolehlive ale dost mozna jsem jen otrel bordel z kontaktu mezi telem svitilny a spinacem. Pak to ale zacalo. Na tom stribrnem krouzku byly otisky nejakych cinskych tlapicek. Takze jsem je chtel otrit. Nejdriv lehce a pak silneji. Otisky povolily a s nimi i cocka LEDky. Pri zaostreni byl ten ctverec LEDky zvlastni, ale to co jsem si vrobil byl doslova humus. ![]() Serie katastrof jeste nekonci. Driveru se ven moc nechtelo a pri zapaceni jsem trefil jeden z SMD rezistoru... certvi jakou mel hodnotu. Pak uz jsem se dostal k diode mohl ji vyrazit ven. Opet kladla docela slusny odpor, kdyz konecne povolila tak odskocila i z toho kousku hliniku. "PCB" ma rozmer 16mm a je tlusty 0.9mm takze se asi prohnul pri rozborce a kvalita pajeni byla nevalna. Foto tech trosek: Driver jako takovy stoji za prd. Nema pamet a to je se strobe rezimem fakt nasiraci. Jak vidis, tak chlazeni taky neni zadny zazrak. Ta prilozena nabijecka neni spatna, ale do akumulatoru cpe nejakych 450mA a tak je dost pomala, navic si clovek musi poridit redukci pro nase zasuvky. Nejvetsi katastrofou bylo ale napajeni: nechybelo mnoho a mohl jsem mit v kapse pekny lithiovy ohnostroj. ![]() |
||
|
|||
![]()
Příspěvek
|
|
Diky semiku, cloveka potesi, ze neni v nestesti sam.
![]() Tak se tedy i ja podelim o fotky. Obrazek si udelate sami. Tento příspěvek byl editován turboled: 22.3.2010 14:41 -------------------- UltraFire C3, Police@XP-G R5 * MTE SF-15@SSR-90 * NF-500, UltraFire C2 DIY kit * Olight M2X-UT Javelot@XM-L2 * SKY RAY King@3LED XM-L T6 * Nitecore TUBE * Skilhunt H03@XM-L2 U4 NW * Sofirn C8A@XP-L2 HI NW * Sofirn SF10@XP-G2 R5 NW
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() LED Greenhorn ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 4 787 Registrován: 24.2.2008 Bydliště: Bratislava Člen číslo: 16 ![]() |
ja som mal rozobrane NF500 uz davno ... povodne som to chcel hodit na DD a ledku trochu potrapit, alebo vrazit tam XPG ... ale ked som videl ako to je chladene, tak som to nechal tak ... mozno ked ajo najde nejakeho sustruznika so zavitmi, tak si skusim vyrobit novy modul ...
(ale aby som povedal aj na obranu DX, tak NF500 som nechal nejake hodiny svietit na stole a neuvarilo sa to ... aj sa to trochu zahrialo, takze nejaky odvod tepla to ma ... na 3.5W ledku to staci, ale ina sa tam pouzit neda ...) -------------------- Author Xenon, Sigma Elipsoid, Cateye EL300, MTE Rebel, Ultrafire 606A1@Q5, 2x MXDL@R2 WG, WF-400@P7 CSVOI, 4x Ultrafire C2@P7 DSVNJ+Sekonix Col#1, 2x TR801@P7 DSVNJ Akoray K-106, KD Cree Q3 5A, SacredFire NF-08 zoom, KD Cree Q3 zoom, 5xNF-500 Q5 zoom, Bastl 6xCree -> 1400lumen, Solarforce L900M@6xCree Q5 1500+lumen mod Uniquefire HS801@Phlatlight SSR-90, Endurer 4x18650 4xCree MCE M-bin WH 3000+ lumen, Police 2D Maglite SST-90 aspherical 2000+lumen thrower Romisen RC-T5 4x XP-G R5 1500+ lumen mod, 10xCree MCE 5C 4000K Hyperboost 6000+ lumen bike light - yeeaaah, it's done !!! Niekto vidi, niekto svieti ... A niekto svieti a vidi ... (pepko) Predstavte si lampu! Nech je akokoľvek umelecky a zaujímavo zdobená, musí predovšetkým svietiť! (Honoré de Balzac) Světlo umírá jenom příchodem ještě většího světla, ještě většího, většího světla. (Otakar Březina) Je dokonalejšie svietiť ako svetlo len vidieť. (Tomáš Akvinský) Ty brdo! Now that's a clean mod, looks awesome! This is the flashlight I needed when I met wolves in a Slovak forest at night :-) Yeeehaw! (Erasmus CPF) |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Chci tam zkusit dat XP-E R3, co mi prijde z cutteru. Zmerim ten chladic a snad by mi Blanc vyrobil plny.
![]() -------------------- UltraFire C3, Police@XP-G R5 * MTE SF-15@SSR-90 * NF-500, UltraFire C2 DIY kit * Olight M2X-UT Javelot@XM-L2 * SKY RAY King@3LED XM-L T6 * Nitecore TUBE * Skilhunt H03@XM-L2 U4 NW * Sofirn C8A@XP-L2 HI NW * Sofirn SF10@XP-G2 R5 NW
|
|
|
![]() ![]()
Příspěvek
|
|
![]() Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 61 Registrován: 16.9.2008 Bydliště: slovensko RA Člen číslo: 140 ![]() |
skoda mrhať materialom keď to už máš hotohé stačí keď ti Blanc vyrobí natesno hliníkový krúžok ktorý tan natlačíš a je to ok v pohode vydrží aj R5 na DD
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Vidis, to je dobry napad, ale musel bych uvnitr vypilovat tu obruc, protoze LED by jinak sedela moc vysoko. A R5 nechci v tomto pripade kvuli velkemu cipu.
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 109 Registrován: 14.11.2009 Člen číslo: 455 ![]() |
Řeším teď pro známého koupi NF-500, a na KD to vypadá že ji nemají zrovna skladem (back ordered).
Natrefil jsem na FocalPrice na jednu NF-500 alternativu, nevím jestli o tom už někdo tady psal, mám dojem že jo ale nenašel jsem to... Vypadá to prakticky stejně jak NF-500, jen jiná barva, ozdobný kroužek, trochu jiná koncovka (bez GITD tailcapu), vroubkování a detaily na hlavě... Ještě tak vědět jestli to svítí aspoň +- stejně a má/nemá víc režimů. Cena je sice o pár $ vyšší, ale zase k tomu údajně dodávají jednu 18650ku (ovšem bůhvíjakou). Nemáte to někdo? Tento příspěvek byl editován ced: 23.3.2010 11:37 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholik & sběratel ![]() ![]() ![]() Skupina: Moderátor Příspěvků: 3 799 Registrován: 22.2.2008 Bydliště: těsné sousedství Prahy Člen číslo: 14 ![]() |
Kup JFT, dobře ti radím :-))
-------------------- Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-)
------------------------------------------------------------------------------------------------------ |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Alk, ja myslim, ze po zkusenosti semika je DX vs KD tak nejak prast jak uhod. Cede, snad bys mohl zkusit tu s pouzdrem tuto ci tuto. Ta na FP je uz draha. A vubec, nejake stavy o dostupnosti na KD bych bral s rezervou.
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Osvícený ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 109 Registrován: 14.11.2009 Člen číslo: 455 ![]() |
Díky oběma za podněty.
Já vím ![]() JFT vypadá solidně, ale cenově dál, a navíc ty mody a skákající paměť... Mě ta z FP nepřijde drahá, když tam je navíc přibalený aku... (vím, jsem možná naivní ![]() Navíc zadní díl vypadá že by líp toleroval větší vypínač (v NF sem taktak chytnul ten menší závit, poté co sem ji modnul na 2 mode - Low->Hi, a dal podložku pod gum. krytku aby tolik netrčela ven) Ale obavy ze zpracování a použité led tu jsou... uvidím co na to objednatel a třeba to zkusím. Tento příspěvek byl editován ced: 23.3.2010 23:47 |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Koncovy dil bude obdobny, ale vsiml jsem si, ze na fotce je pouzit u FP modelu lepsi krouzek, na zajisteni. Ale to jsou takove detaily..
-------------------- UltraFire C3, Police@XP-G R5 * MTE SF-15@SSR-90 * NF-500, UltraFire C2 DIY kit * Olight M2X-UT Javelot@XM-L2 * SKY RAY King@3LED XM-L T6 * Nitecore TUBE * Skilhunt H03@XM-L2 U4 NW * Sofirn C8A@XP-L2 HI NW * Sofirn SF10@XP-G2 R5 NW
|
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 668 Registrován: 12.9.2009 Člen číslo: 394 ![]() |
Chlapi veru s tou NF mam presne tieto iste problemy.Na tom driveri je AX menic,ktory ma thermal shutdown pri 140 stupnoch.Casto sa mi aktivuje a potom ledka tak zhne a uplne zhasne.Samozrejma,ze ten star rovno prazi na neho.Skusil som workaround na obrazku s tepelne vodivou plastelinou co pouzivaju v samsungu tak uvidim.Nechce sa mi to patlat drahym Artic silver.
To Pepko> Ten medzikus by ujo sustruznik urcite spravil,len nema akosi cas.Pozri co mi vytocil na maga.Problem je tam,ze ta cievka ma 6mm vysku, je tam mozno milimeter,dva na stenu medzi star a driverom.Ked zvihnes podlozku pre star tak zase nebudes mat led v ohnisku.Este mozno riesenim by bolo pustit zavit hlbsie,ale ten hlinik sluzi ako doraz pre hlavu a zase by sa nedal tolko zafokusovat.Uz som sa trapil s tym nejeden vecer. Rozmyslal som urobit direct drive,ale klasicky 2Watt odpor 0,8ohm z GMka nevlezie do tej dutiny toho medzikusu.1 Watt odpory maju len 0.47ohm.Chlap ma presviedcal,ze ine nie.Pepko neviem ake si ty kupoval v GME. A nahlavnejsi problem je zohnat tu holu PCB platnicku,ktora je kontakom na bat.Nechce sa mi ju vyrabat z univerzal plosaku z GME,je to hnusne riesenie. To ALL> Otazka do plena kde sa da takato 17mm platnicka zohnat? Otazka c.2 neviete niekto,kde by sa dali zohnat mensie 1Wattove odpory < 1 ohm,okrem farnellu? Tento příspěvek byl editován ajo: 5.4.2010 21:58 -------------------- Tiablo A9S + zoom optika@Q5 Spiderfire 2-mode@SSC P7 Ultrafire 502B@R2 X2000@P4 MAG 2C + 52mm asferika s kadecim a vidiet aj v tme |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 668 Registrován: 12.9.2009 Člen číslo: 394 ![]() |
Alk, ja myslim, ze po zkusenosti semika je DX vs KD tak nejak prast jak uhod. Cede, snad bys mohl zkusit tu s pouzdrem tuto ci tuto. Ta na FP je uz draha. A vubec, nejake stavy o dostupnosti na KD bych bral s rezervou. ![]() Sakra odkedy davaju k SKU.S008797 aj puzdro,co som ich par mal,bola to iba holy FL. Inak tu Black SKU: S008796 nepodporucujem,ma otrasne tri mody,minimalisticky hlinik nevhodny na bastlenie a zaliaty vypinac v plaste.Cize ked sa pokazi,mozete ju roztavit,alebo vyhodit.Je pekna cierna takticka,ale creva su najhorsie co som videl. Ta GL-K31 z FP je zaujimava (aj z bat),ale asi je to ten isty KD black. Tento příspěvek byl editován ajo: 5.4.2010 21:55 -------------------- Tiablo A9S + zoom optika@Q5 Spiderfire 2-mode@SSC P7 Ultrafire 502B@R2 X2000@P4 MAG 2C + 52mm asferika s kadecim a vidiet aj v tme |
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
Řady mých zoomovacích svítilen dnes rozšířily Small Sun ZY-C85 a Lanshi LS-A6. Pokud je někdo máte v hledáčku (zvláště díky vynikající ceně), tak je velmi rychle, stručně a většinou subjektivně porovnám s klasikou v oboru a to Romisenem RC-29 Q5. Berte to jako orientační letem-světem-zoomem.
Vzhled: RC-29: pěkná až krásná, vypadá celkem profi ZY-C85: taková obyčejná, nenápadná LS-A6: kopie LedLenseru, takže ji buď nenávidíte nebo milujete Provedení: RC-29: pěkné, perfektní anodizace, hladký chod všeho, co se může otáčet ZY-C85: znatelně levnější provedení, anodizace slušná, na výstavu to není, ale použít se to dá LS-A6: někde mezi kolegyněmi, anodizace je dobrá, ovšem ve zdrsněné části na více místech prosvítá hliník. Ale to samé se vám stane s normální svítilnou po pár (tý)dnech nošení v kapse. No problem. Ovládání: RC-29: spolehlivý spínač, zoomuje se otáčením, což někoho štve, někoho ne :-) ZY-C85: opět spínač v pohodě, zoomuje se posuvem, po namazání to jde tak akorát příjemně LS-A6: spínač je menší a zapuštěnější, takže jde o chloupek méně pohodlně spínat, ovšem funguje OK. Zoom je posuvem a po promazání jde velmi lehce, takže se dá hlava držet mezi palcem a ukazováčkem a lehce ovládat. Jak to svítí: V kostce: avítivost / velikost a zaostřenost promítaného čipu na THROW / velikost kruhu na FLOOD RC-29: jasně nejlepší / nejmenší a zcela zaostřený / velký a skoro ideálně rovnoměrný ZY-C85: o něco menší než RC-29 / střední a lehce rozostřený / podstatně menší a méně hezký LS-A6: cca stejná jako ZY-C85 / největší a lehce rozostřený / stejně velký jako ZY-C85 a nejvíce nerovnoměrný Odběr (1xEneloop): RC-29: 3,16A ZY-C85: 1,45A LS-A6: 2,13A Zhodnocení: RC-29: Jasně nejlepší, nejhezčí, nejsvítivější, ovšem nejvíc žere a nejvís stojí. V kapse vadí nejvíc díky rozměrům a ostřejším výběžkům tailcapu ZY-C85: Za ty prachy to není zlé, je jasně nejpohodlnější do kapsy díky kompaktnosti a nejmenší délce, pravděpodobně nejméně svítí, ovšem asi zdaleka nejvíce vydrží. LS-A6: Taky slušný kauf za ty peníze, neurazí a komu nevadí trošku nerovnoměrnější a méně hezký FLOOD bude jistě spokojen. -------------------- Budoucnost se mi jeví v lepším světle (minimálně 32 x XHP-1000...) :-)
|
|
![]()
Příspěvek
|
|
![]() Flashaholic ![]() ![]() ![]() Skupina: Člen Příspěvků: 231 Registrován: 20.1.2009 Bydliště: LM/BA Člen číslo: 239 ![]() |
Funguje Small Sun ZY-C85 aj na 14500, či by som od toho až moc chcel?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
PDA verze | Aktuální čas: 3.7.2025 - 06:06 |